Nydelige Perast i Montenegro.

Montenegro – en perle med personlighet

Det er sjelden et så lite land kan by på så mye! Alle som har vært med oss til Montenegro kommer tilbake med stjerner i øynene. Det er det gode grunner til.

Her er en liten friste-liste: 

• Bo ved det knallblå Adriaterhavet i billedskjønne Tivat.
• Utflukt til Dubrovnik, den vakre middelalderbyen.
• Cetinje – den gamle kongebyen omgitt av fjell.
• Opplev Montenegro fra sjøsiden – dagstur med båt.
• Besøke vingård, selvsagt med smaksprøver!
• Vandre i koselige små landsbyer som tatt ut av en eventyrbok.
• Nyte de gylne sandstrendene. Ta en svømmetur, slapp av eller hva med en rusletur?

Montenegros 300 kilometer lange, vakre kystlinje mot Adriaterhavet strekker seg fra Kroatia til Albania, og med sine godt bevarte middelalderbyer, rike historie, gylne sandstrender og gjestfrie folk, er Montenegro en av våre favoritter. Her får du fjell og fjord med palmer og søreuropeisk temperatur. Dette landet bør oppleves!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 14 960,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 19.09.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
Reiseleder
Torild Karlsen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 19.09.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 14 960,-

Reiseleder Torild Karlsen er betatt av Montenegro. Les et utdrag av hennes rapport tilbake til
Escape-kontoret i Oslo:

Med en natur som tar pusten fra deg og stupbratte fjell som speiler seg i glitrende hav, er Montenegro betagende vakkert! Alle landets innbyggere, 630 000 i tallet, tar varmt imot deg. Escape er den eneste skandinaviske turoperatøren som bor i Tivat – rålekkert med Porto Montenegro-havnen og yachtklubben med nydelige restauranter og butikker langs strandpromenaden.

Vårt hotell har riktignok små rom, men den beste beliggenheten rett ved havet – og privat strand kun ti meter fra dørstokken! Stor kontrast til de små byene vi besøker, som står på UNESCOs verdensarvliste og som sjarmerer deg i senk. Gatene er så smale at vi må gå én og én etter hverandre. Her finner vi gallerier, håndverksbutikker og andre lekkerier! Nydelig rustikk mat og egenprodusert vin som ikke eksporteres fordi de drikker den selv:)

Her får man hele Europa i et lite nøtteskall.

 • Dubrovnik
 • Montenegro_Budva
 • Montenegro_Kotor
 • Kotor Montenegro
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Dubrovnik og Tivat

Tidlig morgenfly fra Oslo Lufthavn med Norwegian direkte til Dubrovnik. Vi blir møtt av lokalguide og buss som tar oss inn til byen. Høydepunktet er gamlebyen, eller Stari Grad som den også kalles. Godt beskyttet av bymuren finner man en labyrint av bilfrie marmorgater, steinhus og storslagne palasser. Her blir du hensatt til en annen tidsalder. Etter felles lunsj setter vi oss i bussen og fortsetter mot Tivat, sørvest i Montenegro. En kjøretur på cirka to og en halv time, avhengig av ventetiden på grensen mellom Kroatia og Montenegro. Tivat ligger vakkert til i Kotorbukta med Porto Montenegro – en yachtklubb i verdensklasse. Langs strandpromenaden finner du kafeer, restauranter og butikker. Vi ankommer hotellet sen ettermiddag. Felles middag på hotellet om kvelden. (lunsj, middag)

Dubrovnik - den mest besøkte byen i Kroatia
Dag 2

fridag

Etter frokost går vi en liten orienteringstur for å bli nærmere kjent i området. Resten av dagen er til egen disposisjon, mulighetene er mange. Det er rimelig og enkelt å bevege seg rundt med taxi eller lokalbuss, om du vil ut på oppdagelsesferd. Kanskje det frister mer med en dukkert i det krystallklare Adriaterhavet? Eller finn en koselig uteservering, bestill en kaffe eller nyt en kald hvitvin og se på livet. Reiselederen er behjelpelig med tips og forslag. Om kvelden møtes vi til felles middag på hotellet. (frokost, middag)

Dag 3

cetinje og njegusi

Med buss og til fots blir vi kjent med Cetinje og Njegusi. Montenegros kongeby, Cetinje,
ligger på en slette omgitt av fjell. Her ble kongeriket Montenegro proklamert av Knjaz Niko-la i 1910. Det varte dog ikke lenge før kongeriket Serbia og Montenegro gikk sammen for å bli et jugoslavisk kongerike, da sammen med de tidligere Habsburgområdene.
I Njegusi stopper vi for lunsj og nyter lokal mat og drikke. Tilbake i Tivat spiser vi middag på hotellet. (frokost, lunsj, middag)

Cetinje - den gamle kongebyen
Dag 4

båttur til perast og kotor

I dag opplever vi Montenegro fra sjøsiden. Vi seiler fra Tivat til øya Gospa Od Skrpjela (Vår frue på klippen), og derfra videre til byen Perast med kun 349 innbyggere. En historisk perle som var kontrollert av Venezia i nesten fire hundre år frem til 1797. Dette merkes når du beveger deg rundt i de smale gatene i byen. Fra Perast seiler vi på Europas sørligste fjord, og ifølge montenegrinerne en av de vakreste, før vi ankommer Kotor. Byen er omringet av tykke festningsmurer som strekker seg høyt opp i de bratte fjellsidene. Den gamle bykjernen fra 1200- og 1300-tallet er typisk for middelalderen. De godt bevarte bygningene har gitt gamlebyen en plass på UNESCOs verdensarvliste. Etter felles lunsj er det tid til å rusle rundt i de trange brosteinsbelagte gatene på egen hånd før turen går tilbake til Tivat. Kveldens middag er på egen hånd. (frokost, lunsj)

Kotor
Dag 5

budva

Vi setter kursen mot Budva, en kjøretur på cirka 45 minutter. Budva er det mest kjente feriestedet i Montenegro, men også en av de eldste bosetningene ved Adriaterhavet. Gamlebyen ligger på en liten halvøy, omgitt av bymurer og tårn. Etter byvandring med lokal guide har du tid til å utforske byen på egen hånd. Vi spiser lunsj sammen i Budva, og er tilbake på hotellet om ettermiddag. Middag på hotellet. (frokost, lunsj, middag)

Budva
Dag 6

dag til egne aktiviteter

Du kan velge å ta en rolig dag på stranden med en bok i sola eller utforske mer på egen hånd. Kanskje du har lyst til å ta lokalbussen til en av de koselige små byene langs kysten? Uansett hvordan du ønsker å tilbringe dagen, om kvelden møtes vi til felles middag på en hyggelig lokal restaurant i nærheten av hotellet. (frokost, middag)

Dag 7

skadarsjøen og besøk på vingård

Etter frokost drar vi på oppdagelsesferd innover i landet. Turen går over fjellet til klosteret Brceli, som heldigvis er vakrere å se på enn det er enkelt å uttale. På vingården til familien Kopitovic smaker vi ulike viner og koser oss med lokalprodusert ost og hjemmebakt
brød. Utflukten fortsetter med båt på Skadarsjøen, hvor små fiskelandsbyer blander seg med den vakre naturen langs kysten. Lunsj spiser vi under veis før vi returnerer til Tivat med buss. Middag på hotellet. (frokost, lunsj, middag)

Skadarsjøen
Dag 8

hjemreise

Tidlig morgen kjører vi mot flyplassen i Dubrovnik. Direktefly med Norwegian til Oslo med beregnet ankomst ved lunsjtid. (frokost)

NB! Været rår ingen over – skulle det bli dårlig vær, bytter vi om på rekkefølgen i utfluktsprogrammet.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

•Direktefly Oslo-Dubrovnik t/r
•Transfer flyplass-hotell t/r
•Syv netter på Hotel Palma 4* med frokost
•Seks middager inkludert vin
•Utflukt til Dubrovnik inkludert lunsj
•Busstur til Cetinje-Njegusi inkludert lunsj
•Båttur Tivat-Perast-Kotor inkludert lunsj
•Busstur til Budva inkludert lunsj
•Båttur på Skadarsjøen med vinsmaking og lunsj
•Engelsktalende lokalguider
•Reiseleder fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tips til lokale guider og sjåfører

OM HOTELLET

HOTEL PALMA 4*
Hotel Palma ligger rett ved havet og har en privat strand som er åpen til midten av oktober (hvis været tillater). De 17 kvadratmeter store rommene har fransk balkong, klimaanlegg, satellitt-TV, safe, minibar og gratis Wi-Fi. Badene har dusj og hårføner. Rom med havutsikt og balkong kan bestilles mot tillegg i pris.
Hotellet ligger en kort spasertur fra Porto Montenegro. Her ligger båtene tett i tett, den ene flottere, større og dyrere enn den andre.
Les mer om hotellet her

PASS

Norske statsborgere trenger ikke visum for å besøke Montenegro. Passet må være gyldig i minst seks måneder fra tidspunktet du ankommer landet.