Seil gjennom tre land og åtte byer

Pasjonsspillet i Oberammergau med elvecruise på majestetiske Rhinen

Pasjonsspillet i Oberammergau

Dette er en helt spesiell tur – en sjanse som kommer bare en gang i tiåret. Vi skal nemlig oppleve pasjonsspillet i Oberammergau, og det settes bare opp i den lille byen i Tyskland hvert tiende år. Når pasjonsspillet arrangeres i 2022, er det 42. gang det settes opp. Bakgrunnen for spillet er en dramatisk historie (les mer om det litt lenger ned på siden), og innbyggerne i Oberammergau har holdt på tradisjonen i nesten 400 år.

Før det historiske spillet skal vi innom Bodensjøen samt flotte byer som Stuttgart og Worms, før vi legger ut på et nydelig elvecruise på Rhinen fra Mainz til Amsterdam. Det er nesten som å reise gjennom Europas eventyrbok, med idylliske middelalderbyer, ridderborger på toppene og frodige, langstrakte vinmarker. Strekningen vi seiler blir kalt «romantiske Rhinen» med hele 40 slott og festninger fra middelalderen.

Vi skal innom både Tyskland, Frankrike og Nederland og besøker hele åtte byer på veien. Bli med på utflukter som tar deg inn i historien, og innimellom opplevelsene kan du slappe av på det lekre elvecruiseskipet MS River Diamond, et 4* oppgradert skip med romslige lugarer og flotte suiter.

Dette blir en fantastisk kombinasjon – både det sjeldne pasjonsspillet og en uke på Rhinen, spekket med opplevelser, nydelig mat og vin og godt selskap. Husk at det er 10 år til neste gang vi kan tilby akkurat dette!


Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Pasjonsspillet i Oberammergau

Jesu siste måltid - i Oberammergau-drakt.

– Den som får mulighet til å bli med er mer enn heldig

Dette er turen som ligner mest på et «tysk Kinderegg» – tre i ett ...

Tenk – pasjonsspillet i Oberammergau – en begivenhet som kan oppleves kun hvert tiende år. I idylliske omgivelser blant de bayerske alper skal vi oppleve dette. Det har blitt sagt: «Man kan dele livet i to deler – før og etter man har opplevd pasjonsspillet i Oberammergau».

Etter de dramatiske opplevelsene i Oberammergau setter vi kursen nordover i naturskjønne omgivelser hvor vi ser en av Europas vakreste innsjøer – Bodensjøen som ligger i tre land.

«Man kan dele livet i to deler – før og etter man har opplevd pasjonsspillet i Oberammergau»

Vi er på vei mot Rhinen – «kongen av de europeiske elver». Rhinen starter sin ferd mot havet akkurat der ved de populære Rhinfallene, og her ligger høydepunktene på rekke og rad. Strasbourg med sin dramatiske historie – byen har vært seks ganger frem og tilbake mellom Tyskland og Frankrike – Mannheim og universitetsbyen Heidelberg. Vi seiler gjennom "romantiske Rhinen" hvor jeg vil vise dere «vinhovedstaden Rüdesheim» og alle borger og slott nedover til Koblenz, og ikke minst Køln før vi kommer til Amsterdam.

Dette blir akkompagnert av deilige måltider på «hvite duker».

Ved ankomst Amsterdam er seilasen slutt, men ikke reisen. Vi får oppleve kanal- og blomsterbyen på sitt beste. Her har vi også et arrangement som foregår kun hvert tiende år. Da mener jeg IKKE blomsterparken Keukenhof som har utstilling hver vår, jeg mener den kjente verdensutstillingen Floriaden Expo 2022. Denne utstillingen forteller hvilket unikt hage- og blomsterland Nederland og ikke minst provinsen Holland er.

Innerst i Kinderegget ligger det vi setter sammen selv. Nye venner, kunnskaper, historie og kulinariske måltider. Vi sees!

Elbjørg Haugsdal, reiseleder

Pasjonsspillet i Oberammergau

Pasjonsspillet i Oberammergau

Bakgrunnen for pasjonsspillet er både spennende, dramatisk og spesiell...

Det hele startet med trettiårskrigen (1618-1648) som tilsynelatende var en religionskrig mellom protestantiske og katolske land, men i realiteten en rivalisering mellom Tyskland og Frankrike. Krigen førte til uår, hungersnød og epidemier. Befolkningen i store deler av de tysktalende smårikene ble bortimot halvert.

Da byllepesten kom til Oberammergau tidlig i 1634, brøt panikken ut. Innbyggerne gjorde et løfte til Gud: Så lenge landsbyen slapp unna pesten, skulle de fremføre et påskespill hvert tiende år. Historien forteller at pesten brått snudde. Bare to liv gikk tapt, og de som var syke ble friske igjen. Innbyggerne holdt løftet sitt. Allerede samme år ble pasjonsspillet satt opp utenfor landsbykirken. Siden har det vært spilt 41 ganger.

Over 2000 skuespillere, sangere, musikere og teknikere er i sving. Det er et krav at de skal være født og oppvokst i Oberammergau, eller ha bodd der i minst 20 år. Alt forberedes grundig, fra skuespillernes hår- og skjeggvekst til regi og sceniske løsninger. Oberammergau ønsker velkommen til fest, farger og folkeliv, men først og fremst til møtet med kristendommens sentrale fortelling, i en gedigen scenisk versjon.

Bli med på tiårets teateropplevelse i Oberammergau i kombinasjon med et nydelig elvecruise!

Program

Avreise 16. juni 2022

10 frokoster, 8 lunsjer og 9 middager inkludert

Skipet

Rangert 4plus stjerner

MS River Diamond

Byggeår 2007 (totalrenovert 2018)
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Antall lugarer 85
Passasjerer 170
Elv Rhinen og Mosel

LUGARER
Romslige lugarer med lys og komfortabel design. Alle lugarene på øvre og midtdekk har fransk balkong. Hver lugar er utstyrt med to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng, klimaanlegg/varmesystem, garderobe/skap, TV, interntelefon, hårføner og safe på rommet.

FASILITETER OM BORD
Restaurant med gulv-til-tak-vinduer og salong med panoramavinduer og bar. Innbydende resepsjon og lobbyområde og et soldekk med 360-graders utsikt, sittegrupper og solsenger. Skipet har også et trimrom og gratis Wi-Fi.

Utflukter

Utfluktspakke

Kr 2090 pr. person

Det er mulig å forhåndsbestille en utfluktspakke (7 utflukter) inntil 35 dager før avreise.

Utfluktene kan også kjøpes enkeltvis om bord til 25-30% høyere pris (oppgitt i EUR) og med forbehold om ledig kapasitet. Med forbehold om endringer fra rederiets side.

Dag 5 Utflukt til Heidelberg

Mannheim

€ 63

Dag 6 Byrundtur og kanalbåt i Strasbourg

Kehl

€ 58

Dag 7 Minitog og vinsmaking i Rüdesheim

Rüdesheim

€ 35

Dag 7 Byvandring i Koblenz

Koblenz

€ 23

Dag 8 Byvandring i Köln

Köln

€ 30

Dag 9 Byvandring i Arnhem

Arnhem

€ 23

Dag 10 Kanalbåttur i Amsterdam

Amsterdam

€ 35

Tilleggsutflukter

kr 790

Det tilbys ytterligere èn utflukt, som kan forhåndsbestilles eller kjøpes om bord.

Dag 10 Floriade Expo 2022

NB - Forbehold om min. 20 deltakere.

Amsterdam

€ 82

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo-München/Amsterdam-Oslo med Lufthansa
 • Flyskatter
 • Lokale engelsktalende guider
 • Norsk reiseleder med fra Norge på hele reisen

For landarrangementet og pasjonsspillet i Oberammergau er inkludert:

 • 3 overnattinger på gode mellomklasse hoteller med frokost
 • 2 lunsjer
 • 2 middager
 • Drikke til middagen i Oberammergau
 • Sightseeing og utflukter iht. program
 • Inngangsbilletter og transport ifølge programmet
 • Nummererte billetter til pasjonsspillet i kategori 2
 • Tekstbok, utdeles i Oberammergau

For elvecruiset er inkludert:

 • Havneavgifter
 • Transport skip-flyplass
 • Bagasjeservice på kaien
 • Syv netters cruise i utvendig lugar på valgt dekk
 • Helpensjon om bord fra middag dag 4 til frokost dag 11
 • Vann og kaffe/te til alle måltider
 • Kaffe/te tilgjengelig hele døgnet
 • Snacks ettermiddag og kveld
 • Kapteinens aperitiff og festmiddag
 • Underholdning i salongen hver kveld
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • Wi-Fi (tilgangen kan være ustabil)

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikkevarer foruten til middagen i Oberammergau
 • Utflukter (utfluktspakke til elvecruiset kan bestilles senest 35 dager før avreise)
 • Tips til besetning, guider og sjåførerTIPS

Tipskulturen varierer fra land til land, og det finnes en rekke ulike uskrevne regler. For mange gjester er tips en måte å vise at de setter pris på den servicen, kvaliteten og oppmerksomheten de har fått i løpet av et cruise. Hvis du ønsker å gi tips til de ansatte om bord, kan du bruke konvolutten som du vil finne i din lugar siste kvelden og legge denne i tipsboksen som står i resepsjonen. All tips fordeles mellom samtlige ansatte om bord og blir satt stor pris på.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.