Bledsjøen med de julianske alpene i bakgrunnen.

Slovenia – en ukjent skatt

/ og den mer kjente naboen Kroatia

Påsken 2020 kan kanskje by på en liten forundringspakke i øst? Reisen starter og slutter i feriefavoritten Kroatia, så har vi spennende dager i midten hvor vi utforsker den lille skjønnheten Slovenia med både alpelandskap, kyst, pittoreske landsbyer og en rik kulturarv. Og visste du forresten at Ljubljana er en av Europas minste hovedsteder?

Gled deg til:
Zagrebs praktfulle gamleby
Ljubljana, sjarm, barokk og art deco
Bled, portkortperfekt landsby og innsjø med de julianske alpene i bakgrunnen og den enslige kirken på øya
Dryppsteinsgrotter med fantastiske formasjoner
Opatija, tradisjonsrikt kursted og badeby med kallenavnet «Kroatias Nice»
Rijeka, europeisk kulturhovedstad i 2020

Her får vi spennende smakebiter fra to land med både varme og sjarme, og skulle du noen gang møte på USAs førstedame Melania Trump, kan du jo skryte av at du har vært i hjemlandet hennes…

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 800,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 06.04.2020 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • PÅSKETUR: 06.-13. april
Reiseleder
Irena Vretenar

Avreiser

 • Avreisedato 06.04.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
 • Avreisedato 05.10.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 800,-
 • Panorama av Bled innsjøen fra Osojnica fjellet
 • is iskrem sommer
 • Kroatia
 • Ljubljana Slovenia
Skriv ut

Dag til dag program

DAG 1

Ankomst Zagreb

Morgenavgang med Lufthansa fra Oslo via München. Etter flybytte ankommer vi Kroatias hovedstad, Zagreb, midt på dagen. Her venter vår lokale reiseleder som tar oss med buss til vårt sentralt beliggende hotell. En liten vandring i byens gater før vi spiser velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Rett ovenfor hotellet ligger parken Zrinjevac, en av de fineste parkene i byen. Den kjennetegnes av sin karakteristiske allé med 220 platantrær som ble plantet allerede i 1872. Parken er en del av den kjente byplanlegger Lenucis grønne hestesko, et hesteskoformet parkanlegg i sentrum. (M)

*På avgangen 05. oktober flyr vi med Austrian/Croatian Airlines til Zagreb via Wien. Avreise fra Oslo tidlig morgen med ankomst Zagreb ved lunsjtid.

Zrinjevac-parken i vårskrud - perfekt for en rusletur.
DAG 2

Zagreb til fots

Den beste måten å bli kjent med en by, er til fots. Dagens bytur er intet unntak, ta på gode sko. Zagreb er delt i to, en nedre og en øvre bydel og vi besøker begge. Den praktfulle gamlebyen er sammenvokst av to middelalderbyer, Kaptol og Gradec.

Vi går mot det sentrale bytorget, Trg Bana Jelacic, som ligger i den nedre bydelen. Herfra går vi i retning mot Gornij Grad, den øvre bydelen, og Zagrebs eldste bydel. Her ligger parlamentet og Markuskirken, kjent for sin fargerike takstein formet som våpenskjold. Fra et av de bevarte bytårnene, Kula Lotrscak, blir det hver dag kl. 12 avfyrt kanonskudd.

I Kaptol-kvarteret ligger markedsplassen Dolac, med sine talrike boder. Hit kommer bønder fra landsbyene omkring for å selge hjemmelaget ost, egg, frukt og grønt. Etter byvandringen kan du utforske byen på egen hånd.

Om kvelden møtes vi til felles middag på en lokal restaurant. (F, M)

Zagreb - full av historie, vakre bygninger og fine opplevelser.
DAG 3

Fra Zagreb til Ljubljana - besøk på ølbryggeri med smaking

Turen går til Slovenia – som lenge har ligget i skyggen av sine naboland Østerrike, Ungarn, Italia og Kroatia. I dag gir Slovenia sine naboer en jevn kamp til målstreken på skjønnhet, severdigheter, mat og drikke. Vi setter kursen mot byen Lasko, kjent for sin ølproduksjon. Her får du en omvisning i bryggeriet, grunnlagt 1825, og selvfølgelig blir det smaking av edle varer.

Bussen kjører videre til middelalderbyen Celje, en av landets eldste byer. Her spiser vi lunsj og får en omvisning i den vakre gamlebyen. Gode og mette reiser vi til Ljubljana, en kjøretur på cirka en time. Byen har snaue 300 000 innbyggere og er en av de minste hovedstedene i Europa. Men størrelsene ikke alt – magasinet Reiselyst kåret i 2015 Ljubljana til Europas vakreste og mest undervurderte by, så her har vi mye godt i vente!

I kveld spiser vi middag på hotellet som ligger i hjertet av byen. (F, L, M)

Ljubljana - fargerikt og sjarmerende i gamlebyen.
DAG 4

Ljubljana til fots

Vår lokalguide tar oss med på en byvandring hvor vi blir bedre kjente med Slovenias flotte hovedstad. Egentlig er Ljubljana en middelalderby, men på grunn av et jordskjelv som ødela byen i 1511, er mesteparten av sentrum i dag barokk, fra 1600- og 1700-tallet. En del er også i fargerik art deco-stil fra 1850-tallet. Gamlebyen med sine trange brosteinsgater, lampeposter, ornamenterte bygninger og broer gjør at den ofte sammenlignes med Paris og Praha.

Der er et navn vi ikke kommer utenom når vi snakker om Ljubljana, nemlig superarkitekten Jože Plečnik. Han er for Ljubljana det Antoni Gaudi er for Barcelona. Plečnik har satt sitt stempel på byen og designet blant annet nasjonalbiblioteket, det åpne markedet og den ikoniske trippelbroen som du finner på mange postkort.

Etter gåturen og en felles lunsj er det tid for å nyte byen på egen hånd. En perfekt by å rusle rundt i da det ikke er lange avstander og store deler av sentrum er bilfritt. Har du lyst, kan du bli med reiseleder opp til slottet som ligger ovenfor gamlebyen. Derfra har du en praktfull utsikt over byen og fjellene i bakgrunnen.

Kveldens middag spiser vi på en lokal restaurant. (F, L, M)

En kveldstur i Ljubljana er stemningsfullt.
DAG 5

Bledsjøen - eventyrlig og majestetisk

Omkranset av de julianske alpene ligger byen Bled, rett ved siden av den vakre innsjøen med samme navn. I midten av sjøen, stikker det opp en liten øy, der det akkurat er plass til en kirke. Det er populært å ta en robåt til øya for å besøke Mariakirken og ringe i den snart 500 år gamle klokken, som det sies oppfyller ønsker. Hele området er rett og slett eventyrlig og majestetisk.

Tidligere president Tito hadde sitt sommerhus i disse naturskjønne omgivelsene. Under etterkrigsårene utviklet Bled seg til et viktig sted for roing, og er i dag et av verdens mest anerkjente ro-arenaer. Mange internasjonale regattaer, inkludert flere VM har vært arrangert her.

Vi starter med å besøke borgen, som ligger på toppen av et høydedrag før vi til fots beveger oss ned til sjøen. Etterpå er det litt tid på egen hånd. Hva med å smake på «kremschnita», den velsmakende lokale kremkaken?

En kort kjøretur til nabobyen Radovljica. Her spiser vi lunsj og ser nærmere på gamlebyen som kan skryte av å være en av de best bevarte middelalderbyene i Slovenia.

Tilbake i Ljubljana er resten av dagen og kvelden din, middag på egen hånd. Langs elvebredden ligger koselige utendørskafeer og restauranter på rad. (F, L)

Panorama av Bled-innsjøen fra Osojnica fjellet. Det sies at om du ringer med kirkeklokkene på øya, blir ønskene dine oppfylt ...
DAG 6

Postonja-grottene og Opatija

Dryppsteinsgrottene i Postojna med sine fantastiske klippeformasjoner er blant de største i Europa. Vi får en guidet tur og får oppleve en fantastisk underjordisk verden av stalaktitter og stalagmitter.

Ferden forsetter til Kroatias kyst og Istrias dronning – Opatija. På midten av 1800-tallet var byen et fasjonabelt kursted, og en strøm av eksklusive gjester og kongelige reiste hit for kortere eller lengre opphold. Ikke bare på grunn av den rene, friske luften og det nydelige landskapet, men også takket være arkitekturen og den sofistikerte stemningen. I dag er Opatija en populær badeby, med velholdte strender og krystallklart vann. Den 12 km lange strandpromenaden med palmer og hoteller minner oss om Den franske riviera.

Kveldens middag inntar vi på hotellet. Hvis du har lyst, kan du bli med på en liten kveldstur og nyte byen og den flotte utsikten over Kvarnerbukta. (F, M)

Bli med til en fantastisk underjordisk verden!
DAG 7

Rijeka - Europeisk kulturhovedstad i 2020

I dag går turen til havnebyen Rijeka, Kroatias tredje største by. Etter en halvtimes kjøretur kommer vi til Rijeka, som er en herlig blanding av gammelt og nytt. Gjennom tidene har byen hatt stadig skiftende herskere, og dette gjenspeiler seg i et mangfold av kulturelle bygninger og monumenter. Fra sentrum er det 561 trappetrinn til Trsat, et av de mest besøkte stedene i Rijeka. Fransiskanerklosteret, fortet, slottet og kirken som ligger her er blitt et kultursentrum på åsen over byen. Etter en felles byvandring har du tid til å utforske på egen hand. Lunsjen er på egen regning.

Bussen tar oss tilbake til hotellet, fri ettermiddag i Opatija. Kanskje det frister med en dukkert i det krystallklare Adriaterhavet?

Avskjedsmiddag på en hyggelig lokal restaurant. Det blir en kveld hvor vi oppsummerer våre opplevelser og inntrykk. (F, M)

Hva med en dukkert i Adriaterhavet?
DAG 8

hjemreise

Ta en sen frokost på hotellet, en siste rusletur i byen eller finn en koselig uteservering og se på livet – nyt de siste timene i Opatija akkurat som du vil! Ved lunsjtid reiser vi til flyplassen i Zagreb, en kjøretid på vel to timer. Lufthansa har avgang sen ettermiddag. Det er flybytte underveis, og vi ankommer Oslo Lufthavn på kvelden. (F)

*På avgangen 05. oktober flyr vi med Lufthansa fra Pula via Frankfurt. Avreise fra Pula sen ettermiddag med ankomst Oslo på kvelden.

 

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

• Fly med Lufthansa, Oslo-Zagreb på utreisen og Zagreb-Oslo på returen
• Fly med Austrian/Croatian Airlines, Oslo-Zagreb på utreisen og med Lufthansa, Pula-Oslo på returen i oktober 2020
• Transfer flyplass-hotell t/r
• Busstransport ifølge programmet
• 7 overnattinger med frokost
• Turistskatt på hotellovernattingene
• 6 middager
• 3 lunsjer
• Byvandring i Zagreb, Ljubljana og Rijeka
• Besøk på ølbryggeri med smaking
• Utflukt til Bled og Dryppsteinsgrottene i Postojna
• Lokale guider
• Skandinavisktalende reiseleder under hele oppholdet. Møter på flyplassen i Zagreb.

 

PRISEN INKLUDERER IKKE

• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tips til lokale guider og sjåfører

 

OM HOTELLENE

Zagreb – 2 netter
Palace Hotel 4* ligger i hjertet av Zagreb i en art noveau-bygning fra 1891, og har ønsket gjester velkommen siden 1907. Det er faktisk Zagrebs første offisielle hotell. Det er renovert og pusset opp i senere tid. Standardrommene har klimaanlegg, satelitt TV, mini bar, hårtørrer, safe. Alle rom har tilgang på gratis Wi-Fi. Les mer om hotellet her.

Ljubljana – 3 netter
City Hotel 3+* ligger midt i Ljubljana sentrum. Hotellet ligger 3-4 minutters gange fra Prešeren-torget og 500 meter fra gamlebyen. Rommene en nylig renovert og innredet i lyse farger. Alle rom har klimaanlegg, satelitt TV, safe, vannkoker med kaffe/te, gratis Wi-Fi og hårtørrer. Les mer om hotellet her.

Opatija – 2 netter
Amadria Park Grand Hotel 4 Opatijska Cvijska 4 * ligger rett ved havet og strandpromenaden, Lungomare. Alle rom har klimaanlegg, satellitt-TV, gratis Wi-Fi og hårtørrer. Hotellet har utendørs- og innendørsbasseng og tilbyr spa- og velværtjenester.
Les med om hotellet her.