Sri Lanka

SRI LANKA – en fottur for alle sanser

/ Et rikt dyreliv gjør safari til en opplevelse!

 • Hortons Plains-nasjonalpark
 • Fotturer inkludert Adam’s Peak
 • Safari i nasjonalparken Yala
 • Hvalsafari
 • Besøk på teplantasje

Sri Lanka er  i tiden – så bli med oss til et av de heteste reisemålene akkurat nå! Dette er reisen for deg som drømmer om en aktiv ferie som virkelig stimulerer alle sanser og som garantert treffer deg rett i hjertet. Her er det lett å forelske seg i folket, det rike dyrelivet, naturen og ikke minst – maten. Med ferske og lokale råvarer, krydder og urter, trylles velsmakende retter frem. Sri Lanka er langt mer enn duftende teplantasjer og lange sandstrender…

Denne dråpeformede øya er guddommelig grønn og vakker, jorda gir perfekt grobunn for alt fra frukter og kokospalmer til bølgende teplantasjer som folder seg ut som irrgrønne tepper i høyden. Sri Lanka er også jungel med spennende dyreliv, solvarme sandstrender, dramatiske fosser og  fjell-landskap der luften er sval og tørr. Øystaten har en eldgammel kulturarv med kongedømmer hvor historien er fargelagt og skrevet av alt fra kolonimakter til interne stridigheter. Sri Lanka ser fremover og det er godt nytt for oss som besøkende!

Merk påmelding innen 10. september

Vanskelighetsgrad 2/3 støvler

Last ned reiseprogram
 • I samarbeid med Stavanger Aftenblad
 • A-fordel rabatt kr. 1000
Reiseleder
Mette Helen Østerhus

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 19.11.2018
 • Avreisested Stavanger Sola
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 13 dager
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka Fishermen in Negombo
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka Tea Plantation
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sria Lanka Adams Peak
 • Sri Lanka Adams Peak
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka
 • Sri Lanka Colombo Town Hall
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Stavanger - Sri Lanka - Negombo

Avreise fra Stavanger via Amsterdam til Sri Lanka. Ved ankomst midnatt venter vår buss og guide. Vi kjører til vårt hotell i Negombo, ca 35 minutter, hvor vi sjekker inn på hotell, Beacon Beach, Negombo. Vi får servert sandwich ved ankomst. (-/-/lett mat)

Negombo – også kjent som “Lille Roma” på grunn av mengden av kristne kirker. Denne arkeologiske fiskebyen har vokst til å bli en stor badeby på vestkysten, nord for Colombo og 15 minutter fra den internasjonale flyplassen. De brede sandstrendene er blitt store attraksjoner sammen med fiskemarkedet som selger det meste av fisk, reker og krabbe hver morgen (unntatt søndag) når fiskebåtene returnerer til land. Tradisjonelle stor-seilte utriggerkanoer er et pittoresk syn i landsbyen som en gang var en handelshavn for portugisere og nederlendere. Andre attraksjoner er den gamle nederlandske fort-porten fra 1672, nå en del av fengselet og den nederlandske kanalen, men som da var forsyningsrute for den nederlandske administrasjonen.

 

Sri Lanka
Dag 2

Negombo

Vi slapper av med en god frokost etter sen ankomst før vi blir transportert til vårt hotell, Goldi Sands Hotel, for de neste to dagene, som ligger like ved.
Hotellet ligger like ved stranden i Negombo og er omgitt av koloniale nederlandske bygninger. Mulighet for massasje ved Ayurveda Spa for de som måtte ønske. Vi har fritid til å slappe av ved bassenget eller stranden før vi skal ut på en båttur om ettermiddagen i «The Lagoon»  Båtturen er en gyllen mulighet til å observere mange arter flora, fugler og pattedyr.(F/-/M)

Sri Lanka
Dag 3

Negombo

Etter frokost besøker vi den lille fiskerihavna i Negombo som er et populært utfluktsmål for srilankere fra Colombo. Vi ser fiskebåtene med alle de spektakulære fargene fyllt med nattens fangst. Det er livlig stemning når fiskerne selger dagens fangst for å få den beste prisen! (F/-/M)

 

 

 

 

Sri Lanka
Dag 4

Fottur i regnskogen Kitulgala

Videre går turen til Kitulgala hvor vi om ettermiddagen skal på fottur for å utforske regnskogsterrenget rundt Kitulgala. Vi krysser Kelani-elven i en kano før vi deretter  vandrer gjennom Kelani reservatet. Regnskogen er hjem for mange av Sri Lankas eksotiske fuglearter. Videre går vi til et de naturlige stein bassengene  som ligger vakkert til under  frodiggrønne trær.… det perfektet sted for en dukkert! Vi overnatter på hotell  Kitulgala Rest House (F/-/M)

Dagens etappe: 10 km / ca. 3 timer/ + 100 m

Sri Lanka
Dag 5

Kitulgala – Maskeliya

Tidlig vandring i dag for og utforske dette eventyrlige området rundt Kitulgala. I dag er det en frivillig utflukt hvor en kan melde seg på rafting – garantert et adrenalin-fylt eventyr nedover Kelani-elven. Denne korte, men spennende utflukten er sertifisert lvl 03 rafting, og passer de fleste mellom 12 og 65 år. Turen går videre med buss til Maskeliya hvor vi bruker resten av dagen til å slappe av og forberede oss til å bestige Adams Peak i morgen. Vi overnatter på hotell Punsisi Guest House, Adams Peak. (F/-/M)

 

Sri Lanka
Dag 6

Fottur Adams Peak

For å bestige Adams Peak må vi tidlig opp, rundt klokken 02.00 på natten. Dette for å nå toppen før daggry for å oppleve den fantastiske soloppgangen fra toppen (så sant det ikke er skyet).

Adams Peak er Sri Lankas 4. høyeste fjell. Pilegrimsesongen for Adams Peak er fra desember til mai. I løpet av denne tiden går tusener av pilegrimer opp til toppen hver natt. Stien er lyst opp og opplevelsen er virkelig en kulturell godbit. Ellers i året er ikke stien opplyst og det er ingen pilgrimer, men skjønnheten, stillheten og eventyret av Adams Peak, den forblir. På denne tiden av året bruker vi batteridrevne fakler på fotturen.

Etter denne flotte opplevelsen går turen tilbake til hotellet for et varmt måltid før vi fortsetter videre til Nuwara Eliya, med resten av dagen til fri disposisjon. Vi overnatter på hotell Heaven Seven, Nuwara Eliya   (F/-/M)

Dagens etappe: 14 km / 6-7 timer/ +/-1200 m

Nuwara Eliya kalles også ”Lille England” på grunn av den britiske innflytelse i byen – her er typiske engelske hus, fine landsteder og vakre rosehager. Byen er kjent for Victoriaparken med sine mange blomster og fugler. Byen ligger i 1900 meters høyde, og naturen er malerisk med fjell og daler, brusende elver og fosser og grønne teplantasjer. Vakkert! Klimaet er et av de kjøligste i Sri Lanka, og tilsvarer en behagelig norsk vårdag. Det kjølige klimaet gjør området ideelt til teproduksjon, og en av Sri Lankas mest anerkjente teer kommer herfra. Sri Lanka er verdens 4. største te-produsent.

VALGFRITT– Et stopp i Nuwara Eliya for en fot massasje, noe slitne føtter setter veldig pris på!

 

Sri Lanka Adams Peak
Dag 7

Fottur Horton Plains Nasjonalpark - besøk på teplantasje

I dag går turen til Horton Plains nasjonalpark. Nasjonalparken ligger på Sri Lankas høyeste platå, 2100 -2300 moh. Dette er en merkelig region med rolig, variert og forbløffende landskap – fra tåkete fjell til gressletter, fra myrer til iskalde vann og fossefall. Sri Lankas bestsmakende og «høyt voksende» te er fra eiendommer i de næromliggende områdene. To høydepunkter her er den spektakulære utsikten fra «Worlds End» med de mektige fossefallene «Bridal Veil». Floraen er mektig i dette området med fargerike sommerfugler, trekkfugler og flere Gauna-arter som Sambhur – det det perfekte sted for fotturer. På ettermiddagen besøker vi en te-fabrikk for å se prosessen av hvordan rå-blader blir omgjort til det endelige produktet. Videre går turen til Nuwara Eliya for overnatting. (F/-/M)

Nuwara Eliya – Sri Lankas fremste ås-resort med et godt fjellklima. Stedet er hjertet av Sri Lankas te-land, og produserer noe av verdens beste te. Fjelltoppene og dalene er dekket av et teppe av grønne te plantasjer, spredt med overveldende bekker og fosser. Rød- eller grønntekte plantasjebungalower, engelsk landstilhjem og hotell med vakre blomsterhager, en god 18-hulls golfbane og hesteløp gir Nuwara Eliya en britisk karakter.

 

Sri Lanka
Dag 8

Fottur Ella

Tidlig avreise fra hotellet hvor vi får med oss frokostpakke. Vi kjørere til Bandarawela og videre for å utforske Ella med en lett fottur gjennom landsbyen hvor vi ender opp ved et vakkert fossefall. Makul Ella, Kithal Ella og Heel Oya er tradisjonelle Sri Lankas Villages og ligger i Bandarawela i Badulla District, 8 km fra Bandarawela. The Villages, landsbyene, består av 300 til 350 jordbruksfamilier, hvor de dyrker på den tradisjonelle metoden. Terrassene med rismarker er vakkert bygget opp og med synlige vakthytter for å beskytte avlingene. Heel Oya renner gjennom rismarkene. Den vakre skogen som ligger rundt, gjør regionen meget vakker. Å vandre i dette rismark-området er en vakker opplevelse og spesielt for denne delen av verden.

Bøndene her er veldig samarbeidsvillige og alle arbeider sammen som en stor familie. Det er mange muligheter for fotturer i og rundt rismarkene omkranset av  skogkledde åser og fjell. Ravana Ella vannfallet er en stor naturlig «pool» og her kan man ta naturbad med urte sjampo (Hoda Para). En ekstra bonus ved å bade i det rennende vannet er at det er rikt på naturlige mineraler gunstige for helsen din. (F/-/M)

Dagens etappe: 12 km / ca. 5 timer 

Sri Lanka Tea Plantation
Dag 9

Fottur Heel oya - Ella rock

Etter en tidlig frokost på Orient hotel blir det en kort busstur til Heel Oya hvor dagens fottur starter. Under turen vil vi oppleve landsby, fauna, flora, rismarker, grønnsak- og teodling, endemiske planter, urteplanter og mange fuglearter. Vi passerer krystallklare vannveier hvor vi går gjennom «tørr og våt» sone, rismarker og flott fauna. Ved Ella punkt, i en høyde på 1800 meter over havet åpner det seg en fantastisk utsikt over den sørlige provinsen. Herfra ser vi noen av landsbyene som ligger i åssidene og er sikten bra kan vi kunne se Namunukula fjellkjeden. Etter dagens tur kjører vi til Tissamaharama for overnatting. (F/-/M)

Dagens etappe: 12 km / 6–7 timer

Sri Lanka
Dag 10

Safari Yala Nasjonal Park

I dag går turen til Yala, Sri Lankas eldste nasjonalpark og den nest største på 978,8km2, best kjent for elefanter, leoparder, villsvin, hjorter, bøfler og aper. Parken er hjemsted for mer enn 215 forskjellige fuglearter og 44 forskjellige slags pattedyr.  Terrenget gjorde den kjent for elefanter i mange år, men nylig har parken også fått mye berømmelse gjennom publisering av National Geographic og Discovery TV-kanalene, som fokuserte på et leopardforsknings- bevarings- og identifikasjonsprosjekt.  Etter en flott tur i nasjonalparken fortsetter vi til Mirissa for overnatting. (F/-/M)

 

Sri Lanka
Dag 11

Hvalsafari

Vi står tidlig opp i dag for å ta turen på sjøen for å se etter den utrolige blåhvalen – det største pattedyret som noen gang har levd, kan sees ved Sri Lanka fra november til mars. Tilbake på land fortsetter turen til det gamle fortet Galle.

Galle – er sagt til å være et kjent sted i Bibelen hvor kong Solomon fikk tak i juveler og krydder. Dette «levende» fortet, som er på UNESCOS verdensarvliste, er stedet hvor portugiserne først ankom Sri Lanka i 1505. Erobret og forsterket av nederlenderne som regjerte maritime Sri Lanka på 17- og 18-hundretallet, beholder byen fortsatt luften fra den gamle Holland. Innenfor de godt bevarte 90 hektarene med fort og voller bygget i 1663, er gamle nederlandske kirker og monumenter med forbindelser til heraldiske enheter, en ilagt passasje med krest og monogram datert til 1669. Her finns mange godt bevarte hus med smale smug som fortsatt bærer nederlandske navn. Det nye Oriental hotellet, ble bygget for en guvernør i 1684, og er en koloni-perle som nå er omdannet til det internasjonale anerkjente Amangalle Hotel. Om ettermiddagen kjører vi tilbake til vårt hotell for middag og overnatting. (F/-/M)

Sri Lanka Blåhval
Dag 12

Tid på egenhånd og ettermiddag i hovedstaden Colombo

Som mange storbyer i utviklingsland skifter hovedstaden Colombo raskt ansikt. Nesten over natten oppstår skyskrapere der gamle bygninger engang stod, men noen steder har de tatt vare på den gamle sjarmen. En kan fortsatt se flere britiske bygde kolonier i byen. Pettah-basaren er stedet man kan gjøre gode kjøp, Colombo-museet, den internasjonale konferansesalen Memorial Bandaranaike – en direkte gave til Sri Lanka fra folks Republikken Kina, det nye parlamentet i Sri Jayewardenepura og folkekunst senteret er noen av de interessante steder man kan besøke. Vi avslutter vårt opphold i Sri Lanka med avskjedsmiddag på en hyggelig restaurant.  Til avtalt tid kjører vi til flyplassen for innsjekk og nattfly hjem. (F/-/M)

Sri Lanka
Dag 13

Sri Lanka - Stavanger

Avreise fra Sri Lanka 01:50 via Amsterdam med ankomst Stavanger 11:10. Vi sier takk for en fantastisk tur til Sri Lanka med mange flotte opplevelser! (Flymat/-/-)

Sri Lanka

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 2+/3 støvler. Fotturen er variert med en del flatt terreng, men også med noe opp- og nedstigninger. En dag med oppstigning til fjellet Adams Peak. Gode knær er gode å ha, noe som gjør turen til en opplevelse. Du må være vant til å ferdes i ulendt terreng, da terrenget er noe være variert. Vi holder et greit tempo, se ellers beskrivelse i programmet. Det tas forbehold om at dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforholdene eller andre uforutsette ting.

Alt dette er inkludert:

 • Fly med KLM Stavanger/Sri Lanka tur-retur
 • 11 netter i dobbeltrom 3 stjerners hoteller
 • Frokost hver dag
 • 10 middager på hotell, lett mat ankomstdagen
 • 1 avskjedsmiddag på restaurant Colombo
 • All lokal transport ifølge programmet
 • Alle entreer til parker vandredagene ifølge programmet
 • Jeep-safari Horton Plains nasjonalpark
 • Jeep-safari Yala nasjonalpark
 • Båttur hvalsafari Mirissa
 • Engelsktalende lokal guide
 • Norsk reiseleder følger med på turen

Dette er ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg kr 4880
 • Tips til lokale guider/sjåfør
 • Drikkevarer
 • Valgfrie ekskursjoner
 • Visum avgift
 • Reiseforsikring

Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud.

Inkluderte måltider er i dette programmet forkortet slik:
F= frokost, L= lunsj, M= middag.

Forbehold om endring i programmet, flyskatter og valutakurs.

OVERNATTING

Dag 1, 19.november
Beacon Beach, Negombo – www.beacon.lk

Dag 2/3, 20-21. november
Goldi Sands Hotel, Negombo – www.goldisands.com

Dag 4, 22. november
Kitulgala Rest House, Kithulgala – www.chcresthouses.com/kithulgala

Dag 5, 23. november
Punsisi Guest House, Adams Peak  

Dag 6/7, 24.- 25. november
Heaven Seven, Nuwara Eliya – www.heavensevenhotels.com

Dag 8, 26. november
Orient Hotel, Bandarawela – www.orienthotelsl.com

Dag 9, 27. november
EKHO Safari Tissa Hotel, Tissamaharama – www.thesafarihotel.lk

Dag 10/11, 28.-29.-30. november
Paradise Beach Resort, Mirissa – www.paradisebeachresortmirissa.com

Visum Norske statsborgere må ha turistvisum til Sri Lanka. NB: Husk maskinlesbart pass som skal være gyldig minimum 6 måneder etter hjemreisen! Vi anbefaler å ta fotokopi av passet og oppbevare denne atskilt fra passet. Du kan sjekke på Utenriksdepartementets side www.landsider.no.

Helse og vaksine Ta kontakt med din fastlege eller ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid for detaljert informasjon vedrørende vaksine. Sri Lanka ble malariafritt i 2016. Ta med et lite reiseapotek i tillegg til evt. faste medisiner. Vi anbefaler yoghurttabletter (regulerer fordøyelsen), kulltabletter og Imodium (mot diaré), solkrem med høy faktor og leppepomade. Håndhygiene er viktig. Vi anbefaler å ta med desinfeksjonsspray eller gel som fås på apotek.

Valuta Lokalvaluta heter Sri Lankan Rupee (LKR). En Rupee tilsvarer 100 cent. Vi anbefaler at du tar med noe euro eller amrikanske dollar samt norske kroner som du kan veksle ved ankomst.  Minibanksystemet er utbygd og finnes i alle tettsteder og på flyplassen. De fleste kort kan brukes i de fleste automater, butikker og restauranter men ikke på små markeder.

Klima og klær Temperaturen på Sri Lanka ligger på mellom 25 til 35 grader året rundt. I høylandet og i fjellene er temperaturen noe lavere , rundt 15 til 20 grader. Vi vil sende ut forslag til pakkeliste før avreise.

Mat Maten på Sri Lanka er fantastisk god og velsmakende. Landet preges av en omfattende krydderproduksjon, og dette kommer til uttrykk i maten. På inkluderte måltider kan du trygt spise det du får servert men unngå salat og annen råkost. Drikk bare vann fra flaske. Drikk aldri vann fra springen. All frukt må vaskes og skrelles, er maten ikke kokt eller stekt, glem det! Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Språk Det snakkes Singalesisk, tamil og engelsk på Sri Lanka

Tidsforskjell Sri Lanka ligger 3,5 time foran norsk sommertid og 4,5 time vinterstid

Husk Strømadapter av engelsk standard

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.