Arkitektur, kultur og fargerik historie

Verdensarvbyer i Spania og Madrid

Toledo, Spanias gamlebys skyline ved elven Tejo.

Bli med på et eventyr bak Spanias kyst! Denne turen er et riktig overflødighetshorn for den som er interessert i historie og kultur. Du får oppleve verdensarvbyene Toledo, Cáceres, Salamanca, Ávila, Segovia – før vi avslutter i Madrid. Du kan også glede deg over herlige oster, velsmakende skinker og andre spanske delikatesser.

Få land kan skilte med flere steder og byer på Verdensarvlisten, en liste over kultur- og naturarvsteder som har særlig betydning for menneskeheten. Disse byene har sin spesielle historie, og de er alle spennende bekjentskaper. Erik Meling som er vår reiseleder på turen, er i tillegg utdannet autorisert spansk guide. Belag deg på god historiefortelling når Erik guider oss gjennom turen – og på norsk.

Visste du forresten at:

🐸 Salamanca har en severdighet som er svært vanskelig å få øye på? En utskåret frosk på fasaden av det berømte universitetet. Jo fortere studentene får øye på den, jo bedre eksamensresultater får de, sies det.
🍖 de svarte Iberico-grisene som vandrer rundt i eikeskogene rundt Cáceres gir en eksepsjonelt god skinke?
🐖 Toledo er kjent for sin spesielle marsipan som ofte er laget med en høy andel mandler, noe som gir den en rik nøttesmak? Når du er i Toledo, bør du sikre deg litt marsipan. Nam!

Bli med oss på turen, så får du lære mer om hva som særpreger hver av byene.

Avreiser

 • 23.09.2024
  7 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 19.950,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Erik Meling

Høydepunkter

Vera

Hilsen fra en Spania-frelst

Vera Sletto er avdelingsleder for temareiser i Escape:

– Noen av oss er frankofile, andre anglofile, selv er jeg Spania-frelst. Siden 2001 har jeg tilbragt mye tid i Spania. Andalucia står mitt hjerte nær og jeg har leilighet der. Men Spania er så mye mer enn sør-Spania. Spør du en spanjol hvor hun er fra, så er ikke svaret Spania, men kanskje Madrid, Baskerland, Valencia, Asturia … du er fra en region eller by og du er stolt av regionen og byen din. Den reflekterer historien, kulturen, mattradisjonene, områdets vin og ikke minst arkitekturen hvor du flere steder fremdeles kan se spor fra maurertiden.

Du ser det i murene som omgir byen, i de labyrintiske gateløpene, i håndverk og mattradisjoner. Det er derfor en glede for oss at vi kan invitere deg til å oppleve en del av spansk kulturarv gjennom reisen vi kaller «verdensarvbyene i Spania». Byene er på Unescos verdensarvliste og bærer med seg en historie og egenart som du nå kan få innblikk i – fra Toledo med maleren El Greco til universitetsbyen Salamanca, kjent som en av Spanias vakreste byer. I tillegg avslutter vi med flamenco og litt egentid i Madrid. Så vær velkommen med på en tur hvor du vil lære en svært spennende del av Spania å kjenne, en reise som tar deg «fra kjennskap til kunnskap».

Program

6 frokoster, 1 lunsj og 4 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo–Madrid t/r med Norwegian
 • 6 hotellovernattinger med frokost
 • 1 lunsj i Segovia
 • 2 hotellmiddager
 • 2 middager på lokale restauranter
 • Flamenco show inkl. 1 drikke
 • Program som beskrevet med all transport
 • Alle entreer i henhold til programmet
 • Reiseleder fra Escape Travel som er autorisert guide i Spania og guider på norsk

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikke til middagene
 • Frivillig tips til lokale guider og sjåfør

Lignende turer