Blomstercruise

/ Fra Amsterdam til Strasbourg

Det er vår i Amsterdam og duene kurrer mot solmysende turister på Damplassen. Høydepunktet på turen er besøket i den verdensberømte blomsterparken Keukenhof utenfor Amsterdam, som er et fantastisk skue på denne tiden av året. Parken er kunstferdig utformet med overdådige blomsterbed i alle regnbuens farger. I tillegg blir det stopp i Nijmegen, Köln og Rüdesheim med livlige Drosselgasse. Mulighet for utflukt til den gamle universitetsbyen Heidelberg.

Last ned reiseprogram
  • Drikke om bord inkludert
  • En tur i samarbeid med vi over 60

Avreiser

  • Avreisedato 13.05.2017
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Utsolgt
  • Dager 7 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo – Amsterdam

Fly fra Oslo direkte til Amsterdam. Transport til skipet, som ligger ved kai sentralt i Amsterdam. Etter innsjekk er det tid til å utforske Amsterdam på egen hånd eller sammen med vår reiseleder. Kanskje spise en liten lunsj – eller bare slappe av på skipets soldekk? Vi finner oss til rette i lugaren og møtes for en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet før middag. Om kvelden kan du bli med på en valgfri kanalbåttur i Amsterdam. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

Dag 2

Amsterdam

Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad i landet, men ikke residensby for kongeparet og regjeringen. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet, da den var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den. Etter frokost kan du være med på en valgfri byrundtur i Amsterdam – som har noe for enhver smak; museer, kunstgallerier, markeder, kanalcruise, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Byen har en rik og fascinerende historie og tilbyr besøkende en slående kontrast mellom tradisjonell nederlandsk arkitektur og andre mer uvanlige landemerker. Diamanter og Amsterdam hører sammen, og rundturen inkluderer også et stopp i diamantdistriktet. Etter lunsj om bord, kan du bli med på et av reisens store høydepunkter. Valgfritt besøk i den verdenskjente blomsterparken Keukenhof, som er et fantastisk skue på denne tiden av året. Parken er kunstferdig utformet med rabatter og overdådige blomsterbed i alle regnbuens farger. Retur til skipet for middag. Om kvelden kan du ta en spasertur i land på egen hånd eller bli med skipets guide på en vandring gjennom Red Light District, kjent for sitt livlige natteliv (kan kun kjøpes om bord). Skipet kaster loss i løpet av natten og seiler mot Nijmegen.

Dag 3

Amsterdam – Nijmegen – Krefeld

Formiddagen på egen hånd i Nijmegen – eller du kan bli med på en valgfri utflukt til Kröller-Müller museum, som ligger i hjertet av Hoge Veluwe nasjonalpark. Museet har samlet arbeider fra nederlandske skulptører samt moderne malere og impresjonister. Her finnes blant annet en stor samling av Van Goghs arbeider og flere av Picassos malerier. Vi returnerer til skipet for lunsj og seiler videre mot Krefeld. Nyt en rolig ettermiddag om bord mens skipet seiler forbi byer som Wesel og Duisburg. Sent om kvelden ankommer vi Krefeld, hvor skipet ligger ved kai over natten.

Dag 4

Krefeld – Köln – Köningswinter

Tidlig om morgenen fortsetter cruiset. På vei mot Köln ser vi mange arbeidsomme lektere seile forbi på Tysklands viktigste vannvei, nettopp Rhinen. Underveis passerer vi Düsseldorf, hovedstaden i Nordrhein-Westfalen – Tysklands mest folkerike delstat, og middelalderbyen Zons. Vi ankommer Köln etter lunsj. Bli med Escapes reiseleder på byvandring i gamle Köln, hvor den tusen år gamle domkirken ruver i bybildet. Kirken slapp mirakuløst unna de alliertes bomberaid under 2. verdenskrig. Å prøve det lokale ølet er nesten et «must» og ølstuene ligger tett i den gamle bydelen. Sent om ettermiddagen fortsetter cruiset mot Königswinter og den gamle universitetsbyen Bonn, hvor selveste Ludwig van Beethoven så dagens lys en kald desemberdag i 1770. Bonn og Königswinter ligger ovenfor hverandre på hver sin side av Rhinen; Bonn på vestbredden og Königswinter på østsiden av elven. Skipet ligger ved kai over natten i Königswinter.

Dag 5

Königswinter – Rüdesheim

I dag skal vi seile gjennom det som regnes som den vakreste strekningen av Rhinen. Bølgende vinmarker, gamle borger og slott bidrar til å gi denne delen av elven tilnavnet «romantiske Rhinen». Fra soldekket ser vi Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen, og den legendariske Lorelei-klippen. I følge sagnet var Lorelei en vakker kvinne som av kjærlighetssorg kastet seg utfor klippen. Hun ble forvandlet til en sirene som trollbandt forbipasserende med sin fagre sang, slik at de forliste i denne smale delen av Rhinen. Lunsjen blir en dobbel nytelse med postkortlandskapet langs elvebreddene og kulinariske gleder fra skipets restaurant. Dette er elvecruise på sitt aller beste! Vi ankommer Rüdesheim etter lunsj. Utforsk sjarmerende Rüdesheim på egen hånd – eller bli med på en valgfri byrundtur med det lille turisttoget. Vi besøker Siegfrieds mekaniske musikkinstrumentmuseum, som inneholder en bemerkelsesverdig samling med mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret. Etter middag kan vi anbefale en spasertur på berømte Drosselgasse, byens brosteinsbelagte gågate, hvor du kan nyte et glass lokal rhinskvin på en hyggelig weinstube. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim til neste morgen.

Dag 6

Rüdesheim – Mannheim

Båten kaster loss tidlig og vi seiler videre sørover på Rhinen. Vi passerer Wiesbaden, Nierstein og Worms før vi ankommer Mannheim. Etter lunsj kan du bli med på en valgfri bussutflukt til Heidelberg. Her, i romantikkens høyborg, har de funnet det tidligste beviset for mennesker i Europa. I 1907 fant de et kjeveben av «Heidelbergmannen», som er minst 500 000 år gammelt. Tysklands eldste universitet, grunnlagt i 1386 og meget prestisjefullt, ligger også her. Den gamle bydelen preges av vakker arkitektur og en hyggelig atmosfære. Tilbake på skipet gjør vi oss klare til festmiddag, etterfulgt av dans i salongen. I nattetimene legger skipet ut på siste strekning, som går langs grensen mellom Tyskland og Frankrike mot Strasbourg.

Dag 7

Strasbourg – Oslo

Ankomst Strasbourg om morgenen. Etter frokost om bord forlater vi skipet. Transport til sentrum av Strasbourg, hvor du kan utforske byen på egen hånd – eller bli med vår reiseleder på en liten byvandring. Det blir også tid til å spise en liten lunsj. Buss til flyplassen i Frankfurt om ettermiddagen, en kjøretur på litt over to timer. Flyreise fra Frankfurt med mellomlanding og flybytte underveis. Ankomst Oslo om kvelden.

Reisebetingelser

PRIS
Hoveddekk kr 15 980
Øvre dekk kr 17 480
Pr. person i delt dobbeltlugar. Tillegg for enkeltlugar kr 2980

PRISEN INKLUDERER
  Fly Oslo–Amsterdam/Frankfurt– Oslo med KLM (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
  Flyskatter og havneavgifter
  Transport mellom flyplass og skip
  Seks netters cruise i utvendig lugar
  Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
  Drikkevarer om bord (vann, vin, øl, juice og te/kaffe til måltidene, samt drinker, øl og husets vin servert i baren)
•  Byvandring i Köln og Strasbourg med reiseleder
•  Norsk reiseleder med fra Oslo

INKLUDERER IKKE
  Utfluktspakke (seks utflukter) kr 1890
  Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
  Avbestillings- og reiseforsikring

AKTIVITETER/UTFLUKTSPAKKER
1 Amsterdam, Kanalbåttur
2 Amsterdam, Byrundtur Utflukt til Keukenhof
3 Nijmegen, Kröller-Müller museum
4 Köln, Byvandring (inkludert)  
5 Rüdesheim, Byrundtur og vinsmaking
6 Mannheim, Utflukt til Heidelberg
7 Strasbourg, Byvandring (inkludert)

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er totalt cirka 50 euro pr. person til besetningen om bord og lokale guider/ sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

MS MODIGLIANI 4*-
Rederi CroisiEurope
Byggeår 2001 (renovert 2011)
Lengde 110 m
Antall dekk 2
Passasjerer 160
Om bord er det salong med dansegulv, restaurant og soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbelseng.