Mat og drikke er inkludert Kortcruise i eventyrlig landskap

Elvecruise på Mosel – i vinens verden

Cochem, Tyskland. Historisk romantisk by ved Mosel-dalen, Rheinland-Pfalz i røde høstfarger

Når naturen skifter farge fra grønt til gyllent og vinrankene er fulle av modne druer – da inviterer vi til nydelig kortcruise på Mosel om bord i MS VIVA Tiara – hvor mat og drikke er inkludert. Vingårdene ligger tett langs elven, og selvsagt skal vi smake på de gylne dråpene fra dette området. I vakre Beilstein også kjent som «Sleeping beauty of the Moselle» har vi inkludert en guidet tur med spennende innhold om områdets vindyrking og vinkjellere. En smak av de gode dråpene er inkludert, og velger du utfluktspakken vår får du være med på flere vinsmakinger – og andre opplevelser.

I Moseldalen har de dyrket vin siden romertiden. Klostrene har opp gjennom århundrene laget mye vin – og gjør det fortsatt. De siste årene har vinene herfra fått et solid kvalitetsløft, og særlig de friske Riesling-vinene er viden kjente. Gode viner kombinert med et landskap som tatt ut av eventyrbøkene med gamle slott og idylliske landsbyer – dette blir et kortcruise spekket med smaker og opplevelser!

Vinsmaking inkludert

Lekkert skip

Reiseleder med fra Norge

Avreiser

 • 30.09.2024
  5 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 19.900,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Wenche Hvattum

  Skip: MS VIVA Tiara

Høydepunkter

Program

4 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Uf6pfsvp

MS VIVA Tiara

Rederi VIVA Cruises

Standard 4* førsteklasses skip
Byggeår 2006 - Nyrenovert 2020
Lengde: 110 m
Antall dekk: 3 – Øvre dekk, mellomdekk og nedre dekk + soldekk
Passasjerer: 152

Førsteklasses skip med fasiliteter som: VIVA All-Inclusive (mat og drikke inkludert), restaurant "Riverside" med fleksible spisetider og fritt valg av seter, Viva's bistro som et alternativ til hovedrestauranten med klassiske retter, salong, resepsjon, suvenirbutikk. Soldekk med solstoler, utendørs lite bad og liten putting green på soldekk. Det er heis mellom mellomdekket og øvre dekk (12 trinn til nedre dekk og soldekk). Sykler er tilgjengelig om bord for utlån (12 stk.). Velværeområde med dampbad og badstue.

Lugar: Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, toalett og produkter fra RITUALS® (eller lign.). Hårføner, telefon, flatskjerm, klimaanlegg, inkludert minibar (som fylles daglig), Nespresso®-maskin, gjenbruksflaske til bruk på tur (kan fylle med vann med og uten bobler fra skipet), og safe.

Utflukter

Inkludert utflukt

En utflukt er inkludert i reisens pris.

Dag 2 Byrundtur med smaking av vin ca. 1,5 t.

Inkludert

Byrundtur til fots i den sjarmerende byen Beilstein. Vinene fra Moselle området er av stor betydning for byen. Vi får høre litt om vindyrking og vinkjellere her omkring, samtidig som vi blir litt kjent på dette vakre stedet. Selvsagt skal vi også smake.

Beilstein

Utfluktspakke (kjøpes på forhånd)

NOK 1450,- per person

Utfluktspakken inneholder 3 utflukter og kan bestilles senest 35 dager før avreise.

Utfluktene kan også kjøpes enkeltvis om bord, til pris oppgitt i EURO og med forbehold om ledig kapasitet.

Utfluktene er med engelsktalende guide.

Med forbehold om endringer fra rederiets side.

Dag 2 spasertur i byen med "Riwigmännchen" og smak av områdets vin. Varighet ca. 1,5 t.

Zell

€ 26

Dag 3 guidet tur med folkevognbuss og smak av vin, Varighet ca 2,5 t.

På denne sjarmerende bilturen blir vi hentet ved skipet og blir tatt med i vakkert restaurerte VW folkevognbusser. Vi skal ut blant vinrankene. Vår kunnskapsrike guide og sjåfør forteller om vindyrkingen i området. Vi skal selvsagt også smake på de edle dråpene.

Bernkastel

€ 71

Dag 4 Reichsburg slott, byvandring og smak av vin. Varighet ca. 2,5 t.

Vi blir hentet ved skipet og kjørt opp til Reichsburg slott med minivan. Etter omvisning på slottet går vi tilbake til skipet gjennom byen. Underveis på turen får vi også smake områdets edle dråper.

Cochem

€ 27

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Direktefly Oslo-Frankfurt t/r (avreise fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • All inclusive om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Drikkevarer om bord som vin, øl, drinker og mineralvann
 • En servering med afternoon tea per seiling
 • Kaffe, te og vann til måltidene, og ved egne stasjoner
 • Minibar på lugaren, etterfylles daglig
 • Norsk reiseleder med fra Norge
 • Tips til besetning

Dette er ikke inkludert

 • Tips til guider og sjåfører
 • Avbestillings og reiseforsikring
 • Utflukter (se egen info)

TIPS
Tipskulturen varierer fra land til land, og det finnes en rekke ulike uskrevne regler. For mange gjester er tips en måte å vise at de setter pris på den servicen, kvaliteten og oppmerksomheten de har fått i løpet av et cruise. Hvis du ønsker å gi tips til de ansatte om bord, kan du bruke konvolutten som du vil finne i din lugar siste kvelden og legge denne i tipsboksen som står i resepsjonen. All tips fordeles mellom samtlige ansatte om bord og vil bli satt stor pris på.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer