Mat og drikke er inkludert Kortcruise i eventyrlig landskap

Elvecruise på Mosel – i vinens verden

Cochem, Tyskland. Historisk romantisk by ved Mosel-dalen, Rheinland-Pfalz i røde høstfarger

Når naturen skifter farge fra grønt til gyllent og vinrankene er fulle av modne druer – da inviterer vi til nydelig kortcruise på Mosel om bord i MS VIVA Moments – hvor mat og drikke er inkludert. Vingårdene ligger tett langs elven, og et vil være flere muligheter for å smake på de gylne dråpene fra dette området i vår utfluktspakke. Den lille vinbyen Traben-Trarbach ligger helt langs Mosels bredde, omgitt av vingårder så langt øyet kan se.

I Moseldalen har de dyrket vin siden romertiden. Klostrene har opp gjennom århundrene laget mye vin – og gjør det fortsatt. De siste årene har vinene herfra fått et solid kvalitetsløft, og særlig de friske Riesling-vinene er viden kjente. Gode viner kombinert med et landskap som tatt ut av eventyrbøkene med gamle slott og idylliske landsbyer – dette blir et kortcruise med mange flotte opplevelser og veldig sjarmerende byer!

Vinsmaking inkludert i utfluktspakken

Lekkert skip

Reiseleder med fra Norge

Avreiser

 • 12.09.2025
  5 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 18.900,-

  Fra: Oslo Lufthavn

 • 20.09.2025
  5 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 18.900,-

  Fra: Oslo Lufthavn

Høydepunkter

Program

4 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Viva moments exterior 1

Rangert 5 stjerner

MS VIVA Moments

Rederi VIVA Cruises
Byggeår 2018
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 176

Når du reiser med MS VIVA MOMENTS har du en opplevelse i vente. Dette er et førsteklasses skip med det meste inkludert om bord. Her ønskes du velkommen med musserende vin på cabinen. Alle måltider inkludert med frokost buffet, lunsj, middag (gourmet meny) og snacks. En gang pr. tur er det også inkludert servering av søte og velsmakende delikatesser som for eksempel: Scones, sandwiches, cupcakes, sjokolade, makroner og assortert te. Minibar på lugaren og I barens åpningstid er det inkludert drikke med og uten alkohol fra en utvalgt barmeny.

Om bord i skipet er det restaurant, lounge med bar og dansegulv, resepsjon og suvenirbutikk. Soldekk med solstoler, Jacuzzi og liten golfgreen. Heis fra midtre dekk til øvre dekk. Det er 16 sykler til utlåns om bord uten ekstra kostnad. Helseavdeling med dampbad og badstue, treningsrom med tredemølle, spinningsykkel og vekter.

Lugar: Skipet har 88 delikate og lyse lugarer. Alle lugarene er utvendige og har baderom med dusj, toalett, flat-TV, all-inklusive minibar, toalettartikler fra RITUALS® (eller lignende), hårføner og klimaanlegg.

Utflukter

Utfluktspakke (kjøpes på forhånd)

Ikke bekreftet - kommer når innholdet er klart

Utfluktspakke for 2025 vil inneholde et utvalg utflukter som kan bestilles i forkant. Utfluktene er ikke bekreftet fra rederiet ennå, men nedenfor er utfluktene slik de er satt opp i 2024, vi publiser innhold og pris for 2025 så fort vi mottar dette fra rederiet.

Utfluktene er med engelsktalende guide.

Med forbehold om endringer fra rederiets side.

Dag 2 spasertur i byen med "Riwigmännchen" og smak av områdets vin. Varighet ca. 1,5 t.

Traben-Trarbach

Dag 3 guidet tur med folkevognbuss og smak av vin, Varighet ca 2,5 t.

På denne sjarmerende bilturen blir vi hentet ved skipet og blir tatt med i vakkert restaurerte VW folkevognbusser. Vi skal ut blant vinrankene. Vår kunnskapsrike guide og sjåfør forteller om vindyrkingen i området. Vi skal selvsagt også smake på de edle dråpene.

Bernkastel

Dag 4 Reichsburg slott, byvandring og smak av vin. Varighet ca. 2,5 t.

Vi blir hentet ved skipet og kjørt opp til Reichsburg slott med minivan. Etter omvisning på slottet går vi tilbake til skipet gjennom byen. Underveis på turen får vi også smake områdets edle dråper.

Cochem

Dag 4: Spasertur til Klosteret 3,5 t

Treis-Karden

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Direktefly Oslo-Frankfurt t/r (avreise fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • All inclusive om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Drikkevarer om bord som vin, øl, drinker og mineralvann
 • En servering med afternoon tea per seiling
 • Kaffe, te og vann til måltidene, og ved egne stasjoner
 • Minibar på lugaren, etterfylles daglig
 • Norsk reiseleder med fra Norge
 • Tips til besetning

Dette er ikke inkludert

 • Tips til guider og sjåfører
 • Avbestillings og reiseforsikring
 • Utflukter (se egen info)

TIPS
Tipskulturen varierer fra land til land, og det finnes en rekke ulike uskrevne regler. For mange gjester er tips en måte å vise at de setter pris på den servicen, kvaliteten og oppmerksomheten de har fått i løpet av et cruise. Hvis du ønsker å gi tips til de ansatte om bord, kan du bruke konvolutten som du vil finne i din lugar siste kvelden og legge denne i tipsboksen som står i resepsjonen. All tips fordeles mellom samtlige ansatte om bord og vil bli satt stor pris på.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer