All-inclusive seiling

Sensommer på Rhinen og Mosel – 5* elvecruise med eventyrbyen Cochem

Liten middelalderby ved elvebredden med en gammel borg på toppen.

I august – i den aller frodigste og grønneste årstiden – skal vi seile gjennom et av Europas mest idylliske områder. Med vakre små vinbyer langs elvene, sluser, slott og årtusener med historie, blir dette en nydelig og innholdsrik uke.

Et av høydepunktene er Cochem, som tatt ut av en eventyrbok med et gammelt slott kneisende over en lille byen med bindingsverkshus.

Utfluktene for 2025 er ikke helt klare fra rederiet ennå, men 2024-programmet inneholder opplevelser som vintur i Mosel med en restaurert VW-folkevogn, vandretur i pilegrimsled langs vingårder til et kloster, og i Beethovens fotspor i Bonn. Ingen grunn til å tro annet enn at utfluktspakken i 2025 blir (minst) like spennende!

Vi seiler med det lekre 5* skipet MS Viva One. Les mer om skipet lenger ned på siden. På VIVAs cruise er det et all-inclusive seilinger hva angår mat og drikke for hele turen.

Norsk reiseleder

Mat og drikke inkludert i prisen

Nytt skip fra 2022

Avreiser

 • 24.08.2025
  8 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 26.000,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Skip: MS Viva One

Høydepunkter

Seilingsrute

Program

7 frokoster, 6 lunsjer og 7 middager inkludert

Viva One

Rangert 5 stjerner

MS Viva One

Rederi Viva Cruises
Byggeår
2022
Lengde
135
Antall dekk
3
Passasjerer
176

Dette er et all inklusive-skip, fasilitetene om bord inkluderer hovedrestauranten Riverside med fleksible spisetider og fritt valg av seter, samt Viva's Bistro som et alternativ til hovedrestauranten med klassiske retter til middag, lekker salong med bar og dansegulv, treningsrom med tredemølle, ergometersykkel og ellipsemaskin, velværeområde med dampbad og infrarød badstue, gratis utleie av sykler (16 stk.) samt soldekk med et lite basseng.

Maten om bord er delikat og fristende. En gang pr. seiling tilbys også Afternoon-tea med søte fristelser, nytrukket te og musserende vin.

Heis mellom Ruby og Diamond deck. Wi-Fi er tilgjengelig på skipet men dekningen kan være varierende. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, toalettartikler fra Rituals eller lign., velkomstflaske med musserende vin på lugaren, inkludert minibar som fylles hver dag, gjenbruks-flaske på rommet, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har en dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre- og mellomdekk har fransk balkong. Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk alene.

Det er også mulighet for bestilling av spa-behandlinger om bord (tillegg i prisen), dette anbefales å gjøre så tidlig som mulig om bord på skipet, da det gjerne fylles opp i løpet av seilingen.

Utflukter

Ufluktspakke (kjøpes på forhånd)

Pris ikke bekreftet

Utfluktspakke for 2025 vil inneholde et utvalg utflukter som kan bestilles i forkant. Utfluktene er ikke bekreftet fra rederiet ennå, men nedenfor er utfluktene slik de er satt opp i 2024, vi publiser innhold og pris for 2025 så fort vi mottar dette fra rederiet.

Utfluktene er med engelsktalende guide.

Med forbehold om endringer fra rederiets side.

Dag 2 Guidet byrundtur, til fots med Sektmuseet

Dag 3 Bernkastel-Kues - Omvisning i vinområdene med VW-folkevognbuss, ca. 2,5 timer

Dag 3 Traben-Trarbachs underverden med vinsmaking, ca. 2 timer

Dag 4 Trier i Romernes fotspor - med buss, ca. 3 timer

Dag 5 Cochem, guidet tur Reichsburg slott, ca. 2,5 timer

Dag 6 Guidet vandring, Hildegard von Bingen pilgrimsled, ca. 2,5 timer

Dag 7 Gjennom Bonn i Beethovens fotspor, ca. 2 timer

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Flyreise med tur-retur Oslo- Düsseldorf (avreise fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • All inclusive om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • En servering av afternoon-tea per seiling
 • Alle drikkevarer om bord som vin, øl, drinker og mineralvann
 • Kaffe, te og vann til måltidene, og ved egne stasjoner
 • Minibar på lugaren, etterfylles daglig
 • Norsk reiseleder med fra Norge
 • Tips til besetning

Dette er ikke inkludert

 • Tips til guider og sjåfører
 • Avbestillings og reiseforsikring
 • Utflukter (se egen info)

TIPS
Tipskulturen varierer fra land til land, og det finnes en rekke ulike uskrevne regler. For mange gjester er tips en måte å vise at de setter pris på den servicen, kvaliteten og oppmerksomheten de har fått i løpet av et cruise. Hvis du ønsker å gi tips til de ansatte om bord, kan du bruke konvolutten som du vil finne i din lugar siste kvelden og legge denne i tipsboksen som står i resepsjonen. All tips fordeles mellom samtlige ansatte om bord og vil bli satt stor pris på.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer