Wenche Hvattum

Portrett av kvinne.
Vingårder og landskap rundt Douro-elven, Portugal

Wenche har brukt hele livet på å finne, skape og formidle gode opplevelser både som reiseleder, turprodusent, næringsutvikler og vertskap på egen vingård.

– Jeg var så heldig å havne i reiselivet allerede som 19-åring da jeg fikk min første ordentlige jobb hos Saga Solreiser. Verden åpnet seg, det var en stor opplevelse for en enkel jente fra Gudbrandsdalen, sier Wenche.

Wenche er alltid på jakt etter ny kunnskap og har tatt utdanning etter hvert som behovet og mulighetene har meldt seg. Det har blitt studier innen litteratur, journalistikk, økonomi, bedriftsutvikling, kultur, styrearbeid og innovasjon. Etter mange spennende år i reisebyrå og turproduksjon tok hun i 1994 skrittet over til bedriftsrådgiving og næringsutvikling, og har siden hjulpet mange bedrifter og gründere med å utvikle seg og skape nye produkter.

Sammen med mannen Joar skapte og drev hun i flere år verdens nordligste vingård, et lite opplevelseseventyr i Telemark med mat og vin, kunstgalleri og særegen overnatting. Hun er opptatt av sanselige opplevelser og lokal matkultur, er glad i mennesker og trives aller best når alle har det bra. Gjerne samlet rundt et bord!

Bli med Wenche på tur

August 2024

September 2024