Douro, Porto og Salamanca

/ Elvecruise i Portugal

Douro renner gjennom Portugals vakreste vinlandskap, med bratte fjellsider og tradisjonsrike byer. Cruiset starter og ender i Porto, som i århundrer har vært synonymt med portvin. Opplev portvinshusene i Vila Nova de Gaia, Solar de Mateus-palasset – kjent fra etiketten til Mateus-vinflaskene og den spanske middelalderbyen Salamanca.

Flere avganger på Douro i 2017 med det nye skipet MS Douro Serenity finner du her.

 

Last ned reiseprogram
 • Drikke ombord inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 20.10.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fly til Porto

Fly fra Norge til Porto. Mellomlanding og flybytte underveis. Transport fra flyplassen til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Om kvelden er det valgfri bussrundtur gjennom Porto for å oppleve den vakkert opplyste byen.

Dag 2

Porto

Porto er med sine cirka 300 000 innbyggere Portugals nest største by. Det historiske sentrum av byen står på UNESCOs verdensarvliste og er et virvar av smale gater, bueganger og imponerende kirker, blant annet Sé-katedralen fra 1100-tallet. Men fremfor alt er Porto kjent for vinen som bærer byens navn. På den andre siden av elven for sentrum, i bydelen Vila Nova de Gaia, ligger de gamle portvinshusene fra 1700-tallet. Druene blir fraktet hit fra vinmarkene i Dourodalen, foredlet og lagret i de store portvinskjellerne, før de tappes på flasker og distribueres over hele verden.

Valgfri byrundtur i Porto om morgenen, hvor dere får se byens største severdigheter. Turen avsluttes med besøk i et av portvinshusene i Vila Nova de Gaia. Her blir det omvisning og smaksprøver på den «dyrebare nektaren». Ettermiddagen er til fri disposisjon og du kan utforske Porto videre på egen hånd. Kveldens middag akkompagneres av den tradisjonsrike, portugisiske fadomusikken. Skipet ligger ved kai i Porto over natten.

Dag 3

Valgfri utflukt til Guimarães, Porto - Régua

Etter frokost er det valgfri halvdagsutflukt til middelalderbyen Guimarães. Dette er en historisk by, grunnlagt på 800-tallet med navnet Vimaranes. Byen hadde en viktig rolle i dannelsen av staten Portugal og var også landets første hovedstad. Gamlebyen, en labyrint av trange gater og flotte bygninger fra 1300-tallet, står på UNESCOs liste. Vi besøker også det imponerende middelalderpalasset Dukes of Braganza, før vi returnerer til Porto. Alle må være om bord igjen til lunsj. Mens vi spiser, kaster skipet loss og cruiset oppover Dourodalen begynner. Slapp av på soldekket eller i salongen, og ta deg tid til å beundre det vakre landskapet vi passerer. Skipet seiler gjennom slusene i Crestuma og Carrapatelo, de høyeste i Europa, før det ankommer Régua om kvelden. Dagen avsluttes med dans om bord – eller ta en kveldstur i land på egen hånd. Skipet ligger ved kai i Régua over natten.

Dag 4

Vila Real og Vega de Terrón

Om morgenen er det en valgfri utflukt som starter med en rundtur i Vila Real, en by med variert religiøs arkitektur. Videre til Solar de Mateus-palasset, udødeliggjort på Mateus-­vinflaskenes etikett. Slottskapellet her regnes for å være en av de vakreste barokkbygningene i Portugal. Det blir tid til en spasertur i den vakkert anlagte hagen før dere returnerer til skipet, som i mellomtiden har seilt til Pinhão.

Mens vi spiser lunsj fortsetter cruiset gjennom hjertet av vindistriktet i Dourodalen. På begge sider av elven er det terrasserte vinmarker opptil syv hundre meter oppover de bratte dalsidene. Vi seiler gjennom slusene ved Valeria og Pocinho og ankommer den spanske grensebyen Vega de Terrón om kvelden. Etter middag er det flamencoshow om bord. Skipet ligger ved kai i Vega de Terrón over natten.

Dag 5

Valgfri utflukt til Salamanca

I dag er det valgfri heldagsutflukt til den spanske byen Salamanca, som står på UNESCOs verdensarvliste. Salamancas historie strekker seg flere tusen år tilbake i tid, og vi får se arkitektoniske minnesmerker fra både romersk, arabisk og kristen tid. Universitetet i Salamanca er et av de eldste og mest berømte i Europa. Her møttes lærde fra så vel kristne som arabiske og jødiske kulturer fra 1200- til 1400-tallet, mens det var religionsforfølgelse andre steder. Lunsj serveres på en lokal restaurant. Om ettermiddagen, retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til grensebyen Barca d’Alva.

Dag 6

Valgfri utflukt i Dourodalen, Ferradosa–Pinhão

Nyt en avslappende formiddag om bord, mens skipet seiler tilbake nedover elven og gjennom slusene ved Pocinho og Valeria. Etter lunsj blir det et kort stopp i Ferradosa, som er utgangspunkt for en valgfri utflukt med buss gjennom vindistriktet. Dere kjører på småveier langs de terrasserte vinmarkene med storslått utsikt over dalen og elven. Underveis blir det besøk og vinsmaking på en lokal quinta (vingård). I mellomtiden seiler skipet til Pinhão, hvor de som har vært på utflukten kommer om bord igjen. Før middag er det tid til å utforske gamlebyen i Pinhão på egen hånd. Byens gamle jernbanestasjon, kjent for sine vakre azulejos (tradisjonelle portugisiske fliser), er vel verdt et besøk. Om kvelden er det festmiddag om bord. Skipet ligger ved kai i Pinhão over natten.

Dag 7

Valgfri utflukt til Lamego, Pinhão–Porto

Om morgenen er det valgfri utflukt til Lamego med besøk i den vakre barokk-kirken Nossa Senhora dos Remédios, et av Portugals viktigste pilegrimsmål. Etter lunsj om bord kan du slappe av på soldekket mens skipet seiler gjennom flere store sluser, den siste strekningen på vei tilbake til Porto. Ankomst Porto sent om kvelden.

Dag 8

Hjemreise

Etter frokost forlater vi skipet. Transport til flyplassen og fly tilbake til Norge. Mellom­landing og flybytte underveis.

Reisebetingelser

 

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo-Porto t/r (pris på fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og viner fra vinlisten)
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utfluktspakke (syv utflukter) kr 2390
  Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
  Avbestillings- og reiseforsikring

Annen viktig informasjon

Utfluktspakke
Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet.

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka EUR 35 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Om skipene

MS Infante don Henrique 4*
Rederi
 CroisiEurope
Byggeår  2003, renovert i 2010
Lengde  75 m
Antall dekk  3
Passasjerer  142

MS Miguel Torga 4*+
Rederi
 CroisiEurope
Byggeår  2017
Lengde  80 m
Antall dekk  3
Passasjerer  132

Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, suvenirbutikk og soldekk. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong, mens lugarene på nedre dekk har små vinduer.