Kroatia

/ Turkist hav og byer med historisk sjarm

 • Bo i idylliske Trogir
 • Opplev storslått landskap og middelalderbyer
 • Mange flotte utflukter inkludert
 • Båttur i den vidunderlige skjærgården
 • Gårdsbesøk med lunsj

Naturen er storslagen, med majestetiske fjell, eviggrønne pinjeskoger og en dramatisk skjærgård. Kroatias vakre kystlinje mot det krystallklare Adriaterhavet strekker seg nesten 60 mil. Her finnes et bredt spekter av opplevelser for de fleste. Du finner mange middelalderbyer og nasjonalparker som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi bor i Trogir som stammer fra år 380 f.Kr og er en av Kroatias best bevarte byer. Det er lett å forelske seg i Kroatia – azurblått vann, byer med historisk sjarm, spennende matkultur og en vennlig og gjestfri befolkning er noen av grunnene til det.

Last ned reiseprogram

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 11.10.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

DAG 1

ANKOMST KROATIA

Morgenfly direkte med Norwegian fra Oslo Lufthavn til Split. Der møter vi vår reiseleder som tar oss med til hotellet. Trogir er en liten, pittoresk by som ser ut som den er klippet direkte ut av en ridderroman. Bykjernen ligger på en halvøy omkranset av en bymur, og er som en snirklete labyrint av vakre marmorgater. Etter innsjekking går vi en liten orienteringstur for å bli litt bedre kjent. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet. (M)

Trogir
DAG 2

KRKA NASJONALPARK OG SIBENIK

Det er vakkert i Kroatia! Naturen har vært ekstra gavmild rundt det som nå er Krka Nasjonalpark.

I dag kan du oppleve området til fulle, både ved å se, føle, vandre og slappe av. På vår vei dit kjører vi gjennom jordbruksområder og små landsbyer med hardt arbeidende bønder som sørger for at mat og vin kommer på bordene rundt i landet. Selve nasjonalparken er en fargerik og pustende oase midt i det grå fjellandskapet. Kaskader av brusende fosser og frodig, grønn vegetasjon gir flotte minner på netthinnen og tilsvarende på kameraet. På vel oppgåtte stier rusler vi rundt og nyter naturen noen timer, det er ingen kappgang. Lunsj på egen hånd.

Etter hvert stiger vi om bord i en båt som tar oss nedover elven til Skradin hvor bussen venter. Vi reiser videre til den gamle byen Sibenik, en av de største havnebyene i landet. Etter en hel dag på farten, er vi tilbake på hotellet for middag. (F, M)

DAG 3

SPLIT

Etter frokost står Split på programmet, en kjøretur på cirka 35 minutter. Byen er Kroatias nest største og hovedstaden i Dalmatiaregionen. Split er en herlig blanding av gammelt og nytt. Havneområdet er vakkert med en bred promenade beplantet med palmer. Et karakteristisk skue i byen er det hvite Diokletians-palasset som er bygget med den hvite steinen fra Brac. Restene etter palasset, som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv, ligger spredt ut over den gamle bydelen, som nærmest er bygd inn i ruinene. Lunsjen er individuell og det blir tid til å utforske Split på egen hånd. Det er mange butikker og kafeer og fint å bare rusle rundt. Transport tilbake til Trogir på ettermiddagen. Middag på hotellet. (F, M)

DAG 4

KLIS OG SINJ

I dag skal vi oppleve innlandet. Mellom fjellene Mosor og Kozjak ligger Klis, som både er navnet på landsbyen og fortet. Selve fortet kan dateres tilbake til 600-tallet, først som et mindre forsvarsverk før det ble både kongelig residens og et større fort under de ottomanske krigene. Overmannet av både ottomanere og venetianere, kom det etter hvert i østerrikernes hender. Dagens fort er tuftet på det venetinanerne bygget. Det er et naturskjønt område med vakker utsikt.

Turen fortsetter til Sinj, byen er mest kjent for ridderspillene som finner sted her i august hvert år. Man markerer at 700 lokale krigere forsvarte byen mot den osmanske armeen i 1715.

Lunsj og tid på egen hånd for vi drar tilbake til Trogir. Middagen inntas på hotellet. (F, M)

DAG 5

DAG TIL EGEN DISPOSISJON

Ta en rolig dag i Trogir eller gå på oppdagelsesferd på egen hånd. Det er bussforbindelser til flere byer langs kysten. Reiselederen kommer gjerne med gode råd. Felles middag på hotellet. (F, M)

Primosten
DAG 6

JURLINOVI DVORI OG PRIMOSTEN

Etter frokost drar vi på utflukt til Jurlinovi dvori, en liten landsby rett utenfor Primosten. På slutten av 1700-tallet kom Jure fra Bosnia og begynte å bygge familiehjemmet sitt i stein, på den måten som alle hjem ble bygd i dette området. Uteplassen, «familierommet», med steinbord var et viktig samlingssted. Over dette hang vinranker for å skygge for solen på varme dager. Kroatisk mat og drikke står slett ikke tilbake for naboen Italia i kvalitet og råvarer. Et godt, fullverdig måltid trenger ikke å bestå av mer enn brød, skinke, ost, olivenolje og vin så lenge alt er lokalprodusert og kortreist. Vi smaker og nyter dette på lokalt vis. På veien tilbake stopper vi i Primosten. Kanskje ikke et navn som har festet seg, men du har sikkert sett det på postkort. Stedet er noe av det mest fotograferte i landet og det er det selvsagt en grunn til. Den lille halvøya er full av sjarm, idylliske brosteinsbelagte smale smug og de tradisjonelle, små steinhusene. Og for ikke å glemme, omkranset av Adriaterhavet som den store bonusen.

Vel tilbake fra dagens tur er det tid på egen hånd før middag på hotellet om kvelden. (F, L, M)

DAG 7

BÅTTUR

I dag reiser vi ut på båttur og får litt vind i håret mens vi beundrer Dalamatias kyst fra sjøsiden.

En deilig dag på havet med vakker utsikt til skjærgården, bukter og øyer. Lunsj serveres underveis. Om kvelden møtes vi til felles middag som avslutning på vårt eventyr i Kroatia. (F, L, M)

DAG 8

HJEMREISE

Etter frokost og utsjekking er det avreise mot flyplassen. Formiddagsfly til Oslo, beregnet ankomst er kl. 14.15 (F)

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo-Split tur/retur
 • Skatter og avgifter pr. mars 2017
 • Transfer flyplass-hotell t/r
 • Syv netter på Hotel Trogir Palace 4* med halvpensjon (frokost og middag)
 • To lunsjer inkl. vann og vin
 • Utflukt til Krka Nasjonalpark med båttur
 • Utflukt til Split
 • Utflukt til Klis og Sinj
 • Utflukt til Jurlindovi og Primosten
 • Båttur i Skjærgården
 • Svensktalende reiseleder under hele oppholdet i Kroatia

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Avbestillings- og reiseforsikring

OM HOTELLET

HOTEL TROGIR PALACE 4*

Hotel Trogir Palace ligger på øya Čiovo, 200 meter fra sentrum av den vakre UNESCO-vernede byen Trogir. Rommene har klimaanlegg, satellitt TV, mini bar, safe, gratis WiFi og bad med hårtørrer. Alle rommene har balkong. I à la carte-restauranten kan du smake på dalmatiske spesialiteter og velge blant mange kroatiske viner. Hotellet ligger cirka 15 minutters gange fra stranden og cirka en halvtimes kjøretur fra flyplassen i Split.

Du kan lese mer om hotellet her