Cruiseskip på havet med rosa solnedgang.

Jomfruturen

Publisert: 26. april 2022

Celebrity Beyond - cruise av en annen verden

Bare navnet. Celebrity Beyond! Dette skipet skal være hinsides alt annet. Celebrity Cruises sitt nye vidunder, flunkende nytt og fint, og med selveste superstjerna – kaptein Kate – som øverstkommanderende. Klart forventningene er skyhøye.

Selvsagt selger rederiene inn sine nye skip som spennende, annerledes og spektakulære, det er vi vant til. Men vi må innrømme at det kiler ekstra i magen over å få lov til å være blant de aller første heldige tusener som får komme om bord og seile et par dager med denne fristende nyheten.

Rundtur med hakeslepp

Dette er det tredje skipet i den såkalte Edge-klassen - altså er det søsterskip til Celebrity Edge og Celebrity Apex. Men med enda litt mer luksus, finesser og eleganse som de ca. 3300 passasjerene det er plass til kan nyte.

For anledningen er skipet lastet med reisevante mennesker. Her er det ansatte i all verdens reisebyråer og agenter med milelange cruiserulleblad som kjenner skipene i generasjoner bakover. Godt blandet med storøyde førstereisfolk som gleder seg til sitt aller første cruise. Og for en start det skal bli!

- Wow, se!
- Herregud, sjekk det HER, da!
- Dette er noe av det råeste jeg har sett av cruiseskip!

Den første ettermiddagen vandrer alle rundt på skipet for å gjøre seg kjent, og da er det slike kommentarer du hører overalt. Når du kommer inn på Grand Plaza, hvor baren glitrer som et smykke i bunnen, og du kan nyte cocktails og vin på små platåer oppover – da kommer de første begeistrede utropene, i hvert fall fra de mer uerfarne.

Bar med god plass under taket på cruiseskip.

Baren i Eden - kanskje det er fristende å spørre etter den aller øverste flasken?

Vandreturen rundt på skipets 4 og 5 dekk er nærmest som en skattejakt. Plutselig står du i et lite kunstgalleri, med fargerike bilder i alle slags stilarter, så vandrer du forbi en lekker liten bar hvor det frister å sette seg ned med et glass bobler. Rusle videre, og plutselig står du midt inne i en kunstinstallasjon! Et mørkt rom med gylne skulpturer, og dempet musikk – sjelden har vi hørt så mange si WOW som på denne vandreturen rundt om på skipet!

Ta en titt på bildekarusellen under, og nyt noen av de lekre detaljene skipet har å by på 👇

Kul kunst

Hold øynene åpne når du går rundt på skipet, her er det nemlig de lekreste detaljer overalt - og mye flott kunst. En koselig krok hvor du kan sette deg i en designstol og drikke kaffe og spise et stykke kake som er et lite kunstverk i seg selv, stilren fotokunst, snodige skulpturer - det er små overraskelser overalt. Du må ta mange runder før du får sett alt, og det dukker stadig opp noe nytt.

Et hav av restauranter

Her er det ikke én stor hovedrestaurant, slik det ofte er på cruiseskip. Celebrity Beyond har hele fire hovedrestauranter som er inkludert, hver med sitt spesielle særpreg og stil.

Cyprus Restaurant er det det selveste Afrodite som er inspirasjon for designet - her er det gyllent, rødt og eksklusivt, og på tallerkenen får du middelhavsinspirert sjømat.

Tuscan Grille er italiensk, og interiøret er inspirert av italiensk mote og film. Normandie Restaurant er fransk, og interiøret skal gi assosiasjoner til sommer i Paris, med en fargepalett som minner om blomstrende kirsebærtrær.

Så har du Cosmopolitan, med vinflasker i taket i inngangspartiet, "new American" på menyen og særdeles smakfull dekor med varme bruntoner og diskrete lysekroner. Det er også her en sølvglitrende påfugl vokter inngangen. Spektakulært.

Oversiktsbilde av restaurant.

Meget elegant interiør på Cosmopolitan Restaurant.

Bilde av stol og del av restaurantbord sett ovenfra.

Sjekk stolene. Så utrolig lekre.

Blått, grønt og rått

I tillegg til de fire hovedrestaurantene er det selvsagt også flere spesialrestauranter å velge imellom - fra Bistro til elegante Blu, hvor gjester som bor i suitene har tilgang. Og selv om du ikke bor i suite, er det verdt å stikke hodet inn døra for å kikke på interiøret. Det går i blått og hvitt med rosetema, og maten skal være "clean cuisine", med sunne råvarer tilberedt på kreativt og lekkert vis.

Interiør av restaurant med blått og hvitt.

Restauranten Blu - her er interiøret en attraksjon i seg selv.

Hvit skinnstol på restaurant med rosemønster.

Legg merke til baksiden av stolene.

Restauranten Raw har selvsagt sushi av høy klasse, og Fine Cut Steakhouse serverer biffer som smelter på tunga. Og vil dere ha et bord for to på Fine Cut, kan det være at dere havner i de runde båsene med utsikt ned over Grand Plaza.

Nærbilde av sushi.

Sushi på Raw på dekk 5 er fantastisk!

Restaurantbord med "runde" båser.

Biffrestaurant med bord for to. Prøv en middag på Fine Cut.

Edens hage

Bakerst på skipet finner du Eden. Her er det restaurant, bar, frodige grønne planter, dype kurvstoler, stoler som ligner eksotiske blomster, galleri med panoramautsikt over havet ... det meste du kan ønske deg finnes i Eden!

Her er det noen ganger også "Silent Disco" om kvelden. Det vil si at alle har på seg øreklokker, så spilles det musikk i tre forskjellige kanaler. Hver kanal har en fargekode som lyser fra øreklokkene, så du ser hvem som danser til samme musikk som deg. Og tar du av deg øreklokkene, hører du hvordan folk synger (med den stemmen de har) til hver sin melodi. Det er en opplevelse i seg selv!

Hagen på taket

På cruise vil vi jo ha soldager! Og for deg som liker livet utendørs, er det en hel liten (eller egentlig ganske stor) verden ute på dekk. I Rooftop Garden kan du rusle rundt i grønne omgivelser, sette deg ned i hyggelige sittegrupper, og her ute er det også en gedigen storskjerm - kanskje det frister med en film ute i lune kvelder?

Bade, sole, slappe av

I tillegg til hovedbassenget, er det flere boblebad og små "evighetsbassenger" hvor du kan ligge og duppe og ikke se annet en uendelig hav... Etterpå legger du deg på en solstol (med tykke, behagelige puter) og nyter noe kaldt å drikke fra baren. Eller hva med en deilig daybed å trekke deg tilbake i med en god bok? Da er livet godt, da!

Boblebad op cruiseskip

Boblebad med utsikt!

Utendørs bar på cruiseskip.

Nyt sola i baren.

The Retreat - for suitegjestene

Har du bestilt suite, får du tilgang til et eget område med basseng og soldekk og lekker restaurant. Bli bortskjemt på behagelige solsenger, førsteklasses mat, ro og fred. Dessuten er suitene i seg selv en fryd - smakfullt innredet som de er.

Bo godt - selv om du ikke har suite

Celebrity Beyond har flotte lugarer - vi bodde i Infinite Veranda Stateroom som er ca. 23 m2 store - pluss "verandaen". Dette er altså ikke en balkong på tradisjonelt vis, men ekstra plass med et lite bord og to stoler, og et todelt vindu som du kan åpne øvre del og sitte og nyte utsikten over havet. Som en balkong, bare innendørs, på en måte.

Badet er større enn på mange andre skip, lyst og fint - også her med et fotokunstverk som blikkfang.

Kaptein Kate og nakenkatten

Det er nok ikke mange cruiseskip som har en SÅ populær kaptein som Celebrity Beyond. Kaptein Kate McCue oppnådde i 2015 å bli utnevnt til skipskaptein, og ble dermed den første amerikanske kvinnen som ble kaptein av et "mega"cruiseskip. Hun skal ha blitt bitt av cruisebasillen da hun var på cruise med familien i Bahamas som 12-åring, og i de neste 25 årene jobbet hun seg oppover for å nå drømmen sin. På ekte amerikansk vis.

Hun er blitt voldsomt populær, har sin egen Youtube-kanal og Instagram-konto. Med utseende som en filmstjerne (ikke helt ulik Sandra Bullock), varm utstråling og humor - og ikke minst en dyktig kaptein som legger vekt på å skape en attraktiv arbeidsplass for sine ansatte og flotte cruise for gjestene, blir det til sammen en suksessoppskrift.

For ikke å glemme Bug Naked! Kaptein Kate har nemlig en nakenkatt som reiser med henne på skipet, og som er blitt litt av en Instagram-stjerne selv. Vi hadde store forhåpninger om å møte både kaptein Kate og nakenkatten, men det fikk vi ikke til... Kanskje om vi blir med på et lengre cruise?

Kvinne sitter på scenekanten.

Dette var det nærmeste vi kom kaptein Kate - et bilde tatt fra scenekanten.

Dame med nakenkatt i bakgrunnen.

...så vi låner et bilde fra Instagram-kontoen hennes. Med Bug Naked i bakgrunnen. Faksimile fra Kaptein Kates Instagramkonto @captainkatemccue

Vil ha mer Celebrity Beyond!

Vi håper vi har klart å gi en smakebit av Celebrity Beyond som gjør deg nysgjerrig på å finne ut mer. Det er myyye mer å se og oppleve enn det vi kan vise fram her - da blir dette blogginnlegget uendelig langt. Det er bedre om du tar en tur og opplever det selv. Vi skal garantert tilbake, så da møtes vi kanskje!

Seile med Celebrity Beyond?