Stor gruppe mennesker som nyter et italiensk måltid sammen på toppen av en restaurant på taket.

Trygt – og mye inkludert

Publisert: 15. juni 2023

Fordeler med å bestille en pakkereise

Ja, hva ligger egentlig i pakken når du kjøper pakkereise? Det er kanskje mer enn mange tror.

Overalt i mediene nå ser vi hvor dyrt det er å reise. Hvor svak den norske krona er. Hvor fort gjort det er å havne i en utrygg økonomisk situasjon. Er det grunn til bekymring, bør jeg ikke reise noe sted? Vil du reise på tur, men er ikke helt sikker på hva du skal velge? Det er mange fordeler med å kjøpe en reise hos Escape.

Vet du egentlig hvor mange fordeler det er å reise med en turoperatør som Escape? Vi ønsker å komme med noen fakta om hva vi i Escape bidrar med om du kjøper reisen din hos oss.

Kvinne ved kontorpult klar for å hjelpe kunder

På kontoret vårt sitter det en dyktig (og blid) gjeng som er klare til å hjelpe om noe skulle oppstå. Kanskje er det Ann Kristin du får snakke med?

Reiseleder foran fly på flyplassen.

En erfaren og dyktig reiseleder er med på turen. May Liss er av dem du kan få med som reisefølge.

Det er alltid lurt å tenke igjennom hvilke behov du har for reisen din og ha en plan B eller C dersom det oppstår uregelmessigheter underveis. For det er virkelig i slike tilfeller du priser deg lykkelig over at du har en gjeng som tar vare på deg og jobber for deg i bakgrunnen. Det er en stor snøball som begynner å rulle når det for eksempel oppstår en kansellering fra et flyselskap, eller at det skjer noe med deg som deltaker på tur eller med noen der hjemme.

Hvorfor er egentlig ut-prisen ofte høyere hos oss enn om du selv ordner en tilsvarende reise og booker litt her og der? Du får jo billige flyreiser og overnattinger gjennom diverse søkemotorer? Trenger du virkelig en reiseleder? Hva med tilslutningsbilletter, om du reiser fra et annet sted enn Oslo? Det vil vi gi deg svar på i dette blogginnlegget.

En gruppe voksne venner sitter rundt et utendørs spisebord og spiser og drikker. De snakker alle lykkelig og gleder seg over hverandres selskap. Bildet er tatt ovenfra, i Toscana, Italia.

Mye inkludert

Har du tenkt over og sjekket hva som er inkludert i totalprisen i den reisen du ser på hos Escape? Avhengig av hvilken tur det er, kan det være langt fra flyplassen og mangel på offentlig transport dit. Utflukter hit og dit med transport, diverse måltider og smaking av lokale produkter. Pengene løper fort når du legger til slike elementer utenom. Husk: Du finner alltid en tydelig oversikt i hvert program over hva som er inkludert på hver tur. Slik kan du ta riktige valg for deg.

Hender oppå hverandre

Vi hjelper deg og er her for deg

Våre reiseledere er drillet i beredskap, det samme er vi på kontoret. Når noe skjer, går det fort. Det er «tenk», «løsning» og «action». Vi har en 24-timers vakttelefon her på huset for fly. De kan bistå oss i mange tilfeller. Andre ganger er det ikke noe å gjøre når flyselskapene får problemer, men vit at vi alltid snur hver en stein her hjemme.

Det samme om noe skulle skje underveis med enten deg selv eller noen der hjemme. Vår reiseleder hjelper til med å råde deg hvordan du skal gå frem i forhold til din reiseforsikring og veien videre. Vi, gjennom vakttelefonen, er behjelpelige med å booke flybilletter om du må hjem – som igjen tas med din reiseforsikring.

Her i Escape er vi alltid tilgjengelig 24/7 gjennom våre reiseledere. Vår fremste prioritet er å lage fantastiske turer, deretter sørge for at de blir gjennomført slik de skal. Alle våre reiseledere vet akkurat hva de skal gjøre, og hvordan vi på kontoret nås om de har behov for assistanse.

Skap god minner sammen på elvecruise.

Pakkereiseloven, trygg på tur

Ved kjøp av en pakkereise, som vi alltid tilbyr, er du godt beskyttet av Pakkereiseloven. Den viser hva vårt ansvar som turoperatør er. Våre egne reisevilkår er vår rettesnor, og det er loven som ligger til grunn.

Som arrangør av pakkereiser har vi et stort ansvar, og det er vi veldig bevisste på. Det er lurt å tenke på akkurat dette før du bestiller litt her og litt der. Escape Travel sine reisevilkår er kortfattet, og det krever ingen jurist for å tolke dem.

Og, om du er opptatt av økonomisk trygghet for arrangøren du legger dine reisedrømmer og feriepenger hos: vi er medlem av Reisegarantifondet.

👉 Se Escapes reisevilkår her

👉 Pakkereiseloven fra Lovdata

Jeshoots com mseswdmzr a unsplash

Innbetalt beløp tilbake dersom turen blir kansellert

Selvsagt ønsker vi at alle turene skal gå som planlagt. Men noen ganger hender det likevel at en tur blir kansellert grunnet for få påmeldte. I samme åndedrag nevner vi: Ikke tenk for lenge om du vil melde deg på en tur! Nettopp du kan være den ene eller de to vi trenger for å gjennomføre.

Skulle det skje at vi må kansellere en tur du er påmeldt, vil du få skriftlig beskjed av oss der vi informerer. Vi ønsker å gjøre det så tidlig som mulig for din del. Samtidig ønsker vi også å vente så lenge som mulig på flere påmeldte, mens den promoteres i alle kanaler. I henhold til reisevilkår må en kansellering fra vår side gjøres senest 20 dager før avreisen. Når du oppgir kontonummer tilbake til oss, vil vår økonomiavdeling refundere beløpet i løpet av noen få dager.

En ung gutt iført flybriller og flyhette har pakket kofferten og lagt den på et skateboard. Han er klar til å fly bort med armene utstrakt til drømmemålet. Bildet er tatt i Utah, USA.

Reise fra en annen flyplass?

Det spørsmålet vi får oftest er hvordan det fungerer når du skal reise fra en annen flyplass i Norge enn fra Oslo Lufthavn. Noen av elvecruisene våre har avganger fra andre større byer i Norge, men de fleste turene våre går fra Oslo.

Hva koster det med tilslutningsbilletter, og hvordan gjør jeg det? På turene våre har vi gruppebilletter som er forhåndsbestilt og betales lenge før avreise. For å ha maksimal trygghet, er det å anbefale å booke tilslutningsbilletter via oss. Da sjekkes bagasjen hele veien ved avreise samme dag, og flyselskapene har det fulle ansvar for å få deg helt frem om noe uregelmessig skjer. Vi har kontakten med flyselskapene som samarbeider (vi kan aldri booke på en billett med selskaper som ikke samarbeider med hverandre). Prisene vil alltid være noe høyere enn på nettsiden til flyselskapet, da dette innebærer et større ansvar for selskapene. Man betaler for tryggheten og hjelpen man får om noe skjer.

Avhengig av flyselskap og avgangstid vil vi alltid måtte se på muligheter i hvert tilfelle. Prisene for å booke en gjennomgående tilslutningsbillett fås alltid i det momentet vi booker om. Vi kan stipulere priser, men aldri si noe konkret før det er gjort.

«For å ha maksimal trygghet, er det å anbefale å booke tilslutningsbilletter via oss.»

Om du derimot velger å booke egne tilleggsbilletter, bør du alltid ha refunderbare eller endringsbare billetter. Dette fordi gruppebillettene våre kan få tidendringer som igjen gjør at dine billetter ikke kan benyttes. I dette tilfellet blir disse utenfor pakkereisen og vil ikke dekkes av oss ved endringer. Kjøper du tilleggsbillett, sørg for å legge inn god tid – minimum tre timer.

Noen flyselskap har, i skrivende stund, ingen samarbeid med selskap som flyr innenriks i Norge. Vi nevner Qatar Airways, Air France, Finnair og British Airways. Med KLM er vi avhengig av å booke direkte fra f.eks Stavanger, Bergen og Trondheim til Amsterdam. Med KLM må billetten bookes om for hele strekningen og prises deretter den dagen. Du får ikke fratrekk fra Oslo-Amsterdam om du ønsker reise fra annen flyplass.

Bli kjent med Escape-familien

Vi er en stor reisefamilie her i Escape, med mange typer turer. Reiser du alene og søker reisefølge? Lyst på en aktiv ferie? Kan vi få skreddersy drømmeferien for deg? Vi har flere avdelinger hos oss, her er en liten oversikt: