Røde gårdsbygg

Norgesferie

Publisert: 25. januar 2021

Velkommen til Nes Gard!

Du føler du kommer inn i en liten oase når du kommer inn på tunet til Nes Gard. Irrgrønne enger, sauer som breker «velkommen», markblomster og jordbær på enga og et vertskap som står med åpne armer og ønsker deg velkommen. Kanskje er dette grunnen til at Nes Gard år etter år er en av hotellbedriftene som får høyest scoringer på Tripadvisor?

Gjestegård med spesielt miljø

Nes Gard ligger ved inngangen til tre nasjonalparker: Jostedalen, Breheimen og Jotunheimen. Det er 7. generasjon som nå driver gården, som tidligere drev med husdyr og fruktproduksjon. Nå er gårdstunet fra ca. 1850 bygget om og restaurert, og har plass til ca. 35 gjester. Alle rom har private bad og sjarmerende interiør, noen har egen balkong eller terrasse. I hagen kan du slappe av etter dagens utflukt, før du inntar spisesalen og nyter kveldens 3-retters middag.

Tenk deg å våkne opp med utsikt til Feigumfossen, et av Norges største fossefall. Så tusler du ned til brygga og tar et morgenbad. Deretter nyter du en deilig frokost mens du gleder deg til dagens aktivitet.

Det er en kort vandretur ned til fjorden, der du passerer vakre Nes Kirke. Her ligger naustet. På grunn av det varme sommerklimaet innerst i Sognefjorden ble det i naustet tidligere tørket egenprodusert tobakk. Nå er det gjort i stand til møterom og festsal med rustikt miljø, og med verdens beste utsikt!

Vertskapet

Den første du møter på Nes Gard er vertinnen Alea, som stråler i kapp med solen. Seniorvertskapet, Mari og Asbjørn, er også ofte til stede.

På gårdstunet møter du Mari som luker og steller blomster og passer på at alt ser innbydende ut. Hun plukker markblomster fra jordet og setter i små eggeglass på alle rom. En fin liten personlig touch.

Alle rommene på Nes Gard er forskjellige, sier Mari. Hun har selv innredet rommene med små detaljer, bilder, stråhatter og rutete høyhælte sko som står i stil med gardinene (!). Alle rommene har navn. Her kan du enten sjekke inn på romantiske «Raudloftet» eller på suiten «Drengestova» med egen terrasse med utsikt over Lusterfjorden og fjellene som rager til topps.

«Tut tut», der kommer Asbjørn, «storbonden», kjørende med traktoren, han har vært nede i Naustet og gjort klar til en sosial samling på kvelden. Et sekund senere er han borte. Så kommer han ut igjen med nytrukket kaffe og hjemmelaget kringle til gjestene ute i solen.

Hver kveld holder vertinnen Alea informasjonsmøter. Asbjørn er minibussjåfør og guide. Han er som et åpent leksikon når det kommer til Luster, hvor han selv vokste opp om sommeren som liten gutt.

«Presis kl 19.00 høres «ding dong» over hele gården og like etter piler det gjester ut i fra kårbygningen, låven (ja, det er rom der også) og hovedhuset. Det er den gamle matklokka som ringer inn til middag.»

Hjemmelaget mat

For «the early morning birds” er kaffen klar tidlig og kan nytes i morgensolen.

Frokostbordet er bugnende med nystekte rundstykker og hjemmelaget syltetøy. Du kan også lage nistepakke og ta med på dagens utflukt. På et bord i gangen står alle termosene fylt opp med nytrukket kaffe og navn på gjestene. Klart til ny dag og ny tur!

Når du kommer tilbake full av nye inntrykk og kanskje litt sliten etter dagens vandretur, er Alea på pletten med forfriskende drikke ute i hagen.

Presis kl 19.00 høres «ding dong» over hele gården og like etter piler det gjester ut i fra kårbygningen, låven (ja, det er rom der også) og hovedhuset. Det er den gamle matklokka som ringer inn til middag. Alea presenterer dagens meny og kokken Samuel, som har vært her i 10 år, disker opp med smakfulle retter.

Fotturer og kulturperler i Sogn

Nes Gard er et godt utgangspunkt for dagsturer til unike fottur- og kulturopplevelser. Her er du midt i hjertet av fjordlandskapet som særpreges av gode stier i et grønt og frodig landskap, med mektige fossefall og panoramautsikt mot fjellene.

Sjekk våre to flotte turer som byr på det absolutt beste området har å by på, enten du vil ha en aktiv ferie - eller en smakfull kulturtur.

Da gjenstår det bare å ønske hjertelig velkommen til Nes Gard!