Nes Gard ved Lusterfjorden

Fotturer og nasjonalromantikk i Sogn

Svarthiller og utsikt fra Molden i nydelig vær

Innerst i Sognefjorden ligger Nes Gard, og vi er enormt glade for å kunne tilby denne perlen til gjestene våre. Gården ligger nær de tre nasjonalparkene Breheimen, Jostedalen og Jotunheimen, så bedre utgangspunkt for fotturer i Norge skal du lete lenge etter! Vi har valgt ut tre av de flotteste områdene og turene – Molden, Mørkrisdalen og Jostedalen.

Dessuten er det så trivelig på Nes Gard. Her har samme familie drevet i sju generasjoner, og det er husrom med både sjarm og hjertevarme - og utsikt! Gården har panoramautsikt til Lusterfjorden og Feigumfossen, så vi anbefaler å ta morgenkaffen på badebrygga og nyte utsikten til et av Norges største fossefall. Og om kvelden kan du ta deg et glass vin i grisehuset, som nå er blitt vinbar.

Velkommen til Norge på sitt beste!

Helpensjon

Nes Gard er en favoritt blant gjestene våre

Fotturer i fantastisk natur

Høydepunkter

Vårt overnattingssted

Nes Gard

Nes Gard er en gjestegård med et unikt miljø. Det er 8. generasjon som nå driver gården, hvor de tidligere drev med husdyr og fruktproduksjon. Nå er gårdstunet fra rundt 1850 bygget om og restaurert. Alle rom har forskjellig interiør, noen har også egen balkong eller terrasse.

Nede ved fjorden er det en hyggelig brygge og et naust. Over naustet var det tidligere et stort rom for tørking av tobakk. Dette er nå satt i stand til møterom og festsal, med et rustikt miljø og vakker utsikt. Hagen oppe ved gårdstunet innbyr til å slappe av og nyte omgivelsene, og i det gamle grisefjøset er det nå bygget en vinbar.

Du kan lese mer om stedet her.

Program

4 frokoster, 3 nistepakker og 4 middager inkludert

Hjerte på dør

Velkommen til Nes Gard. Nes Gard

Frokost i hagen

Frokost i hagen. Nes Gard

Utsikt fra Molden mot Lustrafjorden

Utsikt fra Molden mot Lustrafjorden. Nes Gard

Grønt landskap med Bergsetbreen i bakgrunnen

Grønt landskap med Bergsetbreen i bakgrunnen. Nes Gard

Røde gårdsbygg

Takk for oss Nes Gard! Nes Gard

Bærekraftige valg på denne turen:

Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

Nes gard er et familiedrevet overnattingssted, nå eid av 7. generasjon. Gårdstunet fra ca. 1850 er restaurert, og bevarer historien til det sjarmerende stedet.

Fokus på kortreist mat. Det meste av frukt og grønt som serveres på Nes gard er produsert på Bøtun Gård. Kjøkkenet på Nes gard lager alt syltetøy selv, med bær fra lokale leverandører i Gaupne.

Nes gard fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv, ved å benytte lokale produsenter.

Transport. Til Nes gard kan man ankomme med rutebuss til Sogndal, og bli hentet der. På den måten senker man utslippene på transporten.

Nes gard samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser.


Lurer du på hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel? Her kan du lese mer: Bærekraft i Escape Travel – Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • 4 netter på Nes Gard, romkategori standard
  • Helpensjon med frokostbuffet, treretters middager og nistepakke (husk termos)
  • 3 fotturer med lokal guide iht. program
  • Ølsmaking med lokalt øl
  • Lokal transport iht. program

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Reisen til/fra Nes Gard (transport fra/til Sogndal kan bestilles)
  • Drikkevarer til måltidene

Vanskelighetsgrad: Middels. Turene er beregnet til 4-5 timers gangtid, med en del opp- og nedstigninger. Du må være vant til å ferdes i ulendt terreng.

Ankom når du vil med egen bil eller nyt turen om bord på Sogneekspressen. Med privat bil fra Oslo S til Nes Gard bruker du ca 5,5 timer. Sogneekspressen fra Oslo tar ca 6,5 timer. Velger du buss, kan du bestille henting i Sogndal.

Vertskap og guide

Vertskapet ved Nes Gard sørger for at du føler deg velkommen og ivaretatt under hele oppholdet. Lokal guide er med på alle dagsutflukter.

Overnatting

Vi bor 4 netter på fantastiske Nes Gard, romkategori standard. Alle rommene er forskjellige, med sin helt egne sjarm. Ønsker du enkeltrom er disse del av en litt større leilighet. Her deler man bad med ett annet enkeltrom, og har en hyggelig stue man kan benytte.

Utstyr

Til vandreturene må du ha gode sko med god såle, enten fjellstøvler eller gode hiking sko. Husk å ta med deg dagstursekk og en termos, termosen kan du fylle på morgenen slik at du får med deg varm drikke på dagens utflukt.