Elvecruise på Rhinen og Mosel

På elvecruise på Rhinen

Våre elvecruise på Rhinen og Mosel

Elvecruise på Rhinen og Mosel - våre favoritter

Det er et mangfold av opplevelser langs Rhinen og Donau. På noen av cruisene får du også med deg sideelven Main. Rhinen strekker seg fra de sveitsiske alpene, passerer Bodensjøen, renner fra Basel og ut ved det vidstrakte deltaområdet nær Amsterdam. På en reise på Rhinen i denne delen av Europa kan du oppleve høydepunkter som fargerike tulipanåkre, langstrakte vinmarker, imponerende middelalderborger, sjarmerende småbyer, ingeniørmesterverk av kanaler og sluser.

En rekke utflukter som tar deg med inn historien, på brosteinsgater omgitt av bindingsverkshus. Også på disse turene vil god lokal mat og drikke være en viktig del av opplevelsen.

Du kan velge blant en lang rekke skip fra forskjellige rederier. Alle har sin egen unike profil, men heldigvis kan våre eksperter guide deg til seilingen som passer deg. Kontakt oss gjerne for en hyggelig prat på telefon 24 14 94 00, så finner vi seilingen som passer for akkurat deg.

Våre Rhin-cruise går fra rundt fem dager til nærmere to uker, og du kan selvfølgelig gjøre turen enda lenger ved å ta kontakt med skreddersømavdelingen vår.

Severdigheter og opplevelser langs Rhinen:

Syklene soler seg i høstsolen

Amsterdam

Kanalbyen over dem alle da være Amsterdam! Særlig hvis du vil på elvecruise, er den nederlandske hovedstaden et fantastisk utgangspunkt. Byen er kjent for brune puber, hedonistisk natteliv og nok kunst til å vare hele livet.

Amsterdam har vært en viktig havne- og handelsby siden 1600-tallet, og Nederland ble selvstendig i samme periode. Dette førte til en gullalder for byen, og mange av de storslåtte arkitektoniske mesterverkene man kan se den dag i dag stammer fra denne epoken. Nederlenderne har vist seg som mestre i å temme naturen med sine diker og kanaler, og dette gjør et elvecruise fra Amsterdam til en innføring i ingeniørkunst like mye som en avslappende ferie med deilig mat og drikke.

Allerede før Nederland ble selvstendig, var området kjent for banebrytende kunst. Er det én ting du må få med deg når du besøker Amsterdam, er det de mange museene. Bosch, Rembrandt, Vermeer og Van Gogh er bare noen av de gamle mesterne du kan se utstilt på Rijksmuseum og Van Gogh-museet, mens Stedelijk Museum er stedet hvis du vil se moderne kunst. Det kan også være spennende å besøke Anne Frank-huset, sjøfartsmuseet (Scheepvaartmuseum) og Det jødiske museet.

I tillegg til all høykulturen Amsterdam kan lokke med, er dette også en perfekt by for de enkle gleder i livet: kald øl på en lokal pub, stroopwafel og kaffe i en park, andemating langs kanalene og selvfølgelig europas mest vovede suvenirer.

Idylliske halvtømmerhus

Strasbourg

På våre Rhinen-cruise holder vi oss stort sett på den tyske siden av elven, men det ville en synd og en skam om vi ikke besøkte Strasbourg. Byen har også vært del av Tyskland ved flere anledninger opp gjennom historien.

Og for en historie! Strasbourg feiret 2 000-årsjubileum i 1988, basert på skriftlige henvisninger til den romerske byen Argantorati i år 12 f.kr. Det moderne navnet ble først omtalt rundt 600 år senere av kronikøren Gregor av Tours. Byens historiske sentrum ligger på Grande île, som er en øy i elven Ill, noen få kilometer vest for Rhinen. Avstanden fra hovedferdselsåren gir gamlebyen et langt roligere preg enn størrelsen og betydningen ellers skulle tilsi. Du kan virkelig slappe av i Strasbourg.

Som den største byen i hjertet av Alsace, er det mange muligheter for å meske seg med nydelig vin i byen (som om det ikke finnes andre gode anledninger på elvecruise på Rhinen!) Men det er ikke bare flytende næring som står i fokus på et besøk i Strasbourg: Mat er viktig over hele Frankrike, og elsassiske spesialiteter er preget av nærheten til Tyskland og Sveits, men også med tydelige trekk fra hjemlandet. Raclette, Flammkuchen og Choucroute er blant regionens spesialiteter. Bon appétit!

Husk for all del å sikre god plass på minnebrikken i kameraet ditt når du besøker Strasbourg! Her er det så mange motiver å feste til film, at du virkelig ikke vil gå tom eller måtte haste tilbake til skipet midt i omvisningen.

Gamlebyen i Basel med Munsterkatedralen i rød stein og Rhinen, Sveits.

Basel

Det vil kanskje overraske mange at Sveits' tredje største by er den nest største havnebyen langs Rhinen, etter Duisburg i Tyskland. Selv om verdens største havn, Rotterdam, ligger i enden av elveløpet, heter den ikke lenger Rhinen når den løper ut her.

Basels historie er – som med så mange andre byer i området – lang og sammensatt. Som sete for kunnskap er Basel stedet der du finner Sveits' eldste universitet: det nesten 600 år gamle Basel Universitet tiltrekker seg et internasjonalt og mangfoldig miljø på over 13 000 studenter. Men byen var allerede to tusen år gammel da universitetet ble grunnlagt, på stedet der Rhinen snur nordover på sin vei mot Nordsjøen fra Alpene, godt plassert til å kunne kreve inn toll på elvetrafikken.

Noen av de flotteste og eldste bygningene langs Rhinen ligger i Basel, og det sier ikke lite! Katedralen Basler Münster ble påbegynt i 1019, ødelagt av jordskjelv i 1356, men fullført i 1500. I gatene rundt kirken er det gjort mange arkeologiske utgravninger som har brakt gamle, pre-romerske ruiner frem i dagen. Disse er lett tilgjengelige, og anbefales å ta en titt på hvis du ikke har mange timer å bruke på å oppdage Basel. Med mer tid, bør du absolutt sette av god tid til å besøke Basels historiske museum.

Flyplassen som betjener byen, har – som en av få i verden – flere IATA-koder, fordi den betjener tre land: Tyskland, Sveits og Frankrike. Den ligger i sistnevnte, men det er kort vei og gode forbindelser til de lokale byene.

Kulturlandskap

Vinranker med åslandskap i bakgrunnen

Hjertet av Tysklands vinproduksjon

Store deler av Tysklands vinproduksjon er samlet i området rundt Rhinen, særlig mellom landets sørlige grense og frem til sideelven Mosel. Lenger nord er klimaet for kaldt. Men fra de sydligste til de nordligste områdene er det – til tross for et stort spenn i produktene som selges – én ting de gjør aller best. Syrefrisk hvitvin, nesten utelukkende laget av Riesling. Den varierer i sødme, selv om nyere tiders trender favoriserer tørre stiler. Bli med på et av våre elvecruise på Rhinen der vinsmaking er del av programmet, og du vil garantert stifte noen nye og meget hyggelige flytende bekjentskaper.

Gammel skog med dis mellom trærne

Schwarzwald

Det frodige åslandskapet som ligger like øst for Rhinens løp i Sydvest-Tyskland er hjem til en av de siste restene av ekte europeisk urskog som fortsatt eksisterer. Det er vilt, grønt og overraskende utilgjengelig i visse steder. Feldberg er, med sine 1493 meter, det høyeste punktet i Tyskland som ikke ligger i Alpene. I Schwarzwald ligger kilden til Donau, og det er i det store og det hele et av de viktigste naturområdene i denne delen av Europa. Enten du bare passerer gjennom området eller setter av ekstra tid til å utforske (det er lett med en leiebil fra Basel, bare spør skreddersømavdelingen vår), vil Schwarzwald fascinere og imponere deg.

Tresnitt av Rhinen og St. Goar

Lorelei-klippen

Sånn omtrent midt mellom Koblenz og Mainz ligger Lorelei-klippen. Selv om man kanskje skulle tro at den hentet navnet sitt fra en forsmådd jomfru som satt på toppen og lengtet etter en ridder som forsvant på et korstog en gang, er ikke dette riktig. De to mest sannsynlige opprinnelsene til navnet kommer av enten det lokale uttrykket loreln, som betyr å hviske, eller lauern (som vi kjenner på norsk i f.eks. å ligge på lur) og det keltiske ordet for klippe – ley. Altså enten den hviskende klippen eller klippen som ligger på lur. Begge navnene henspiller på de kraftige strykene som oppstår i denne delen av elven og gjør at cruiset får en liten ekstra spiss av spenning når skipet passerer her.

Her er alle våre elvecruise på Rhinen og Mosel

August 2021

September 2021

November 2021

Desember 2021

April 2022

Mai 2022

Juni 2022