Landsbystemning i Romas vinområde - flotte konferansefasiliteter

Firmatur til Castelli Romani og Roma

Flott hotell, natur

Castelli Romani - 13 små landsbyer utenfor Roma

Castelli Romani er et naturskjønt område på de fruktbare åsene sør for Roma. Det består av 13 små landsbyer spredt utover på dette - opprinnelig vulkanske området. Jorden er derfor veldig fruktbar, og vinranker og oliventrær trives godt her.

I løpet av renessansen og barokken ble Castelli Romani et populært sted der adelige og velstående Roma-borgere bygde sine sommerboliger, som de mange elegante villaene fortsatt vitner om. Castelli Romani er også kalt Romas vinområde og har en omfattende vinproduksjon. Den mest berømte vinen heter «Frascati», akkurat som navnet på en av de mest populære landsbyene.

Castelli Romani er veldig populært både for Roma-innbyggerne og alle andre i provinsen. Hit reiser de for søndagsutflukter, enten for å spise kvalitetsrik lokal mat (som hele området er kjent for), men også for å utføre fysiske aktiviteter, som vandringer og sykling på stiene i skogene i området.

Konferanse, Kick off, Jubileum

Høydepunkter

Overnatting og flotte konferansemuligheter

Flotte konferansemuligheter i historiske og naturskjønne omgivelser

Noen av de gamle vakre villaene fra middelalderen, er i dag omgjort til hoteller.
Flere av disse villaene har flotte konferanserom med møteromsfasiliteter.
På vingårdene i området kan man også arrangere konferanser i naturskjønne landlige omgivelser i kombinasjon med vinsmaking og matlagingskurs.

Overnatt i en vakker villa fra 1500-tallet

En gammel villa fra 1500-tallet, med stor historisk og arkitektonisk verdi. Villaen ligger vakkert til i en stor park, ca. 350 m over havet med en fantastisk utsikt over det vakre landskapet i Castelli Romani. En idyllisk oase mellom landsbyene Frascati og Grottaferrata, omtrent 30 kilometer utenfor Roma sentrum.

I parken ved siden av hotellet er det utendørsbasseng som er åpent fra juni til september. I tillegg er det en stor utendørs terrasse med panorama utsikt.
Hotellet har flotte konferansefasiliteter. Konferanserommene er romslige der flere har utsikt over landskapet.

Hotellet har samarbeid med flere andre lokale selskaper for å skape et bærekraftig turistområde i hele Castelli Romani.
Restauranten serverer hovedsakelig regionale retter - fokus på lokal mat.
Kun nasjonale leverandører. Produsenter i nærområdet prioriteres.

Varierte og spennende aktiviteter

Det finnes muligheter for å ha mange spennende friluftsaktiviteter i den frodige, vakre naturen som sykkelturer, vandringsturer og kajakkpadling. Her er mulighetene mange!
I tillegg er det en flott mulighet å legge inn et besøk i Roma.

Fjelltur til Monte Tuscolo
Tusculum var en av de største byene i dette området, før Roma ble grunnlagt i 753 f.Kr. Ruinene av den antikke byen finnes fremdeles den dag i dag på denne høyden. Toppen Tuscolo er 670 meter høy og kan nås til fots, cirka 5 km. vandring fra byen Frascati, gjennom vakker skog fylt med kastanjetrær. Fra toppen har man en vakker utsikt over den romerske sletten.

Vin- og matlagingskurs på vingården Santa Benedetta
Santa Benedetta er en typisk italiensk vingård som ligger ca. 2 km utenfor den lille byen Frascati. Her arrangeres lunsj, vinsmaking og matkurs. Deltakerne lærer å lage blant annet hjemmelaget pasta. Stedet er kjent for høy kvalitet på mat og vin. Til matkurset benyttes gode råvarer fra lokale produsenter. Småretter serveres underveis i kurset.

Sykkeltur på den romerske veien « Via Appia»
Via Appia var den viktigste blant de romerske veiene, og ble derfor kalt regina viarum, «veienes dronning». Veien var en svært viktig ferdselsåre som forbandt Roma med de sydlige delene av Italia. Veien gikk fra Roma via Capua til Brindisi, hvor det så var forbindelse videre til blant annet Hellas.


Sportslige teambuidlingsaktiviteter
Sportslige aktiviteter ved Albanersjøen.
Her er det mange muligheter for å ha flere ulike sportslige teambuildingsaktiviteter. Man deles inn i mindre grupper og man konkurrerer mot hverandre. Alle skal innom de ulike aktivitetspostene som eksempelvis kajakkpadling og " dragonboat". Aktiviteten kan skreddersys etter ønsker.

Rafting Cascate delle Marmore
Cascata delle Marmore er en kunstig foss som romerne lagde i Italia. Den har et totalt fall på 165 meter, som er den høyeste menneskelagde fossen i verden. Stedet ligger litt under 2 timers kjøring fra byen Frascati. Her er det muligheter for rafting og andre spennende utfordrende sportslige aktiviteter

Utflukt til historiske Roma - her er mulighetene mange!
«Food-tour»- guidet tur med kulinarisk vandring.
For å gjøre en guidet tur med spennende, så kan denne kombineres med en kulinarisk vandring i Roma. Bli med og opplev hva de lokale spiser og hvor de spiser den! Sammen med en underholdende og morsom guide får man oppleve mange av de lokale spesialitetene i Roma.

Kundereferanse fra firmatur til Castelli Romani

Reisetips til Roma fra en av våre reisebloggere!

Lignende turer