Sjarmerende liten hovedstad med storbypuls

Firmatur til Ljubljana

Romantiske Ljubljanas sentrum: elven Ljubljanica, Trippelbroen, Tromostovje, Preseren-plassen og fransiskanske bebudelseskirken. Ljubljana, Slovenia, Europa.

Sjarmerende liten hovedstad med storbypuls

Ljubljana i Slovenia er liten nok til å ha alt innen gåavstand, stor nok til å ha skikkelig storbypuls, innholdsrik nok til å fylle mange dager med spennende opplevelser – og vakker nok til du mest sannsynlig ønsker deg tilbake!

En firmatur til Ljubljana og området rundt kan by på både alpelandskap, pittoreske landsbyer, en rik kulturarv – og selvsagt sjarmen til en av Europas minste og mest frodige hovedsteder. Ljubljana passer ypperlig til en stilfull storbytur, som inkluderer stemningsfulle brosteinsgater, et vakkert slott og ypperlige restauranter og barer som ligger ved elven Ljubljanica.

En kort kjøretur unna er du i fjellene, hvor det er muligheter for både fottur, sykkeltur og kajakktur – for de som søker fysiske aktiviteter.

Sosiale aktiviteter

Høydepunkter

Forslag til overnatting

Rangert 4 stjerner

Best Western Slon

Best Western Premier Hotel Slon ligger sentralt i vakre Ljubljana. Et par lokale landemerker er Ljubljana operahus og Ferant Garden, mens Slovenian Museum of Natural History og Ljubljana Fair er noen av attraksjonene i området.
Hotellet er perfekt for deg som er på forretningsreise eller ferie; planlegg ditt neste møte, konferanse eller gallamiddag i et allsidig utvalg av 5 konferansesaler som gir mulighet for opptil 250 deltakere.
Her kan du nyte hotellets gratis spa og treningssenter, restauranter og konditori.

Forslag til utflukter

Utflukt til Skocijanske jame og vingård

Škocjan-hulene er et hulesystem i Slovenia. På grunn av sin eksepsjonelle betydning ble Škocjan-hulene oppført på UNESCOs liste over naturlige og kulturelle verdensarvsteder i 1986.

På samme utflukt vil det bli besøk på vingård. Med lang grense mot Italia, er det ikke unaturlig at Slovenia dyrker vindruer som resulterer i gode viner.

Utflukt til Bled og Bohinj

Bli med på en oppdagelsesferd til de spektakulære isbre-sjøene i de majestetiske slovenske Alpene. I den rolige og uberørte dalen Triglav nasjonalpark ligger Lake Bohinj og tar pusten fra deg med sin inspirerende natur og det krystallklare vannet. Her kan dere nyte den harmoniske sameksistensen mellom mennesker og natur, og oppleve magien av freskene i St. John the Baptist-kirken. Ikke gå glipp av sjansen til å utforske legenden om Zlatorog (Goldhorn) og nyte den fantastiske utsikten over Mount Triglav. Underveis vil dere også få smake på lokale oster og andre deilige produkter fra en lokal osteprodusent.

Etter en uforglemmelig formiddag i Bohinj går ferden videre til Bled, en sjarmerende perle av et feriested. Bled ble oppdaget av turister på midten av 1800-tallet, og siden den gang har det vært et favorittreisemål for reisende fra hele verden. Her venter en middelalderborg som er majestetisk plassert på en klippe over innsjøen. Den smaragdgrønne innsjøen, den romantiske øya med kirken og den fascinerende historien til slottet fra det 11. århundre vil garantert trollbinde dere. En dyktig guide vil ta dere med på en omvisning i Bled-slottet, og dere vil få muligheten til å utforske de historiske rommene og nyte den fantastiske utsikten.

I over 900 år har Ljubljana Castle, eller Ljubljanski Grad som det heter på slovensk, raget storslått og vakkert ovenfor sentrum av Ljubljana.

Escape Castle og slottsmiddag

Escape Castle
Her opplever du en utstilling som beskriver hele Slovenias historie. Flere koselige kafeer, og vi anbefaler på det varmeste en slottsmiddag i vakre omgivelser. Slottet kan også leies for private arrangementer.

Finn frem eventyrlysten og bli med på dette spennende eventyrspillet som kombinerer elementer fra "escape room" med byens rike historie. Fem morsomme prøvelser venter, der dere vil lære om byens historie og samtidig ha det utrolig gøy. Kanskje er det til og med dere som vil redde dragen, byens stolte vokter, som havnet i underverdenen etter å ha kjempet mot ridderen George. Er det kanskje dere som i fem drageprøver vil bevise modighet nok og at det renner edelt blod i deres årer? Men vær oppmerksom: Dere har kun én time!
En spennende og utforskende opplevelse for et modig og samarbeidende team.

Utendørsaktiviteter

Rafting i smaragdgrønt vann, kajakkpadling på elven Ljubljanica, sykkelturer og fotturer i de omkringliggende fjellene bare noen av de mange aktivitetene som tilbys i Ljubljana og de nærliggende områdene.

Kontakt oss for et tilbud på en firmatur til Ljubljana!

Lignende turer