Perlen ved Donau

Firmatur til Budapest

Budapest, Ungarn

Ungarerne er stolte av Budapest, og den omtales ofte som gledens by og Øst-Europas Paris. Med tiden er det mange som har oppdaget denne hovedstadens fortreffelighet. Byens fantastiske musikktradisjoner lever i beste velgående. Den improviserte gate- og restaurantmusikken og ypperlige operaoppsetninger supplerer hverandre.

Enestående arkitektur, spennende historie, god mat, yrende uteliv og shopping. Dette er essensen av Budapest. «Perlen ved Donau» er unorsk og de flotte historiske bygningene, står i flott kontrast til det moderne bylivet. Byen er kjent for sin arkitektur, men først når du er her skjønner du hvorfor: Spektakulære monumenter som Parlamentet, Fiskerbastionen og Mattiaskirken er en fryd for øynene og en fin oppvarming til man stifter bekjentskap til er byens yrende restaurant- og uteliv. I Budapest kan vi tilby våre reisende kulturelle opplevelser som omvisning i verdens største parlament, dampende spabad, koselige gater og smug, ungarsk mat som er en blanding av asiatisk, tysk, fransk, italiensk og slavisk mattradisjon samt vingårder rett utenfor sentrum. Med over 1000 barer og utesteder, 800 ulike restauranter og en mengde av skakke bakgårder som er omgjort til "ruinpuber", er Budapest en fest for gastronerder, enten man vil smake artisanøl fra en lokal brygger eller spise på Michelin stjerne restauranter. (Budapest har hele 6 og skal igjen være vertskap for den årlige europeiske kvalifiseringen i 2022.)

Når en først er i Budapest, kan man også avlegge den lille kunstnerbyen Szentendre et besøk. Byen – som bare ligger en snau halvtimes togtur fra Budapest – er en idyllisk middelalderby med artige interiører og et stort utvalg antikviteter. Handelen i selve Budapest er også meget sjarmerende. Enten man gjør det i den 100-årige salgshallen eller man velger de moderne forretningene i den største handlegaten Vaci Ucta.Men ikke minst forbinder man Ungarn og Budapest, med en spennende og innholdsrike historien. Fra eldre historie med nomader fra Asia (hunerne)og invasjon av Det ottomanske riket, til nyere historie med nazi-regime under andre verdenskrig og som en del av den kommunistiske østblokkenetter det, har ungarsk historie mye å by på.

Kombiner en opplevelsesrik tur sammen gode kollegaer med konferanse eller møtevirksomhet i tilpassede møtelokaler.

Budapest collage

Sykkeltur

Sykkeltur langs Donau til kunstnerbyen Szentendre med retur og lunsj på elvebåt.

Budapest collage 2

Vingårdsbesøk

Vingårdsbesøk med lunsj og vinsmaking. Prisbelønte viner servert av verdens hyggeligste vinbønder.

Vingardsbesok budapest40
Budapest vinsmaking

Byvandring med gode smaksopplevelser

Lokal city/food-walk hvor det vil smakes, lyttes og nytes.

Flerfarget utvalg av marsipan på et julemarked i Budapest

Flerfarget utvalg av marsipan på et marked i Budapest

En skorsteinkake bakes over en åpen kullgrill

Skorsteinkake som bakes over en åpen grill i Budapest

Velvære

De forskjellige termalbadene og spa-mulighetene i Budapest har alle sine fordeler. Enkelte har en historisk side ved seg som gir deg en spesiell opplevelse, mens andre yter deg den beste behandlingen. Det er ingen grunn til at du ikke skal finne det du trenger i Budapest av helse og velvære.

Széchenyi badet i Budapest

Széchenyi badet i Budapest

Møter og konferanser

Du skal lete veldig lenge etter byer i Europa med flere muligheter for møter og kurs/konferanser enn Budapest.

Budapest hotel President konferanse
Budapest hotel President konferanse 2

Velkommen til Budapest!

Parlamentet i skumringen, Icy Danube River, Budapest, Ungarn