Historisk hovedstad og levende kulturby

Firmatur til Budapest

Budapest, Ungarn

Staselige Budapest ved Donaus bredd er full av historie og kulturopplevelser, klassiske kafeer og innovative restauranter, dampende bad og kule puber. Med direktefly fra Oslo, er Budapest en populær destinasjon for firmaturer – enten det er større konferanser eller mindre grupper på kick-off, feiring eller julebordtur.

Etter ca. to og en halv time (fra Gardermoen) er dere i en av Europas vakreste storbyer hvor kolleger kan skape hyggelige og lærerike dager sammen. Teambuilding i grønne parker? Ølsmaking i ruinpuber? Båttur på Donau? Vi skreddersyr turen til Budapest akkurat slik det passer.

Høydepunkter

Overnatting og konferanse

Du skal lete veldig lenge etter byer i Europa med flere muligheter for møter, kurs og konferanser enn Budapest.

Byen har moderne konferansesentre med state-of-the-art teknologi og fasiliteter som passer for alle typer arrangementer. I tillegg er det et stort utvalg av hoteller som tilbyr konferanseområder og møterom av forskjellig størrelse.

Staselig og storslått, eller lite og intimt?

Enten dere ønsker luksus og eleganse, en sjarmerende boutiqueopplevelse, eller et rimelig og komfortabelt sted å hvile etter en lang dag med opplevelser, finner vi et passende hotell for dere.

  • Budapest byr på hoteller hvor fortidens prakt virkelig kommer til sin rett. Elegant og overdådig er stikkord – her kan dere virkelig bo storslått i historiske omgivelser.
  • Eller hva med et supersentralt boutiquehotell? Vi har oversikt over de beste og mest særpregede hotellene i mindre format.
  • Gode 4* hoteller er det mange av i byen. Hotell med takterrasse? Vi har gode forslag. Hotell med nærhet til «alt» til en grei pris? Ta kontakt med oss!

Forslag til aktiviteter

Hva med dampende spabad, sightseeing på vannet eller på to hjul – eller en utflukt til småbyidyllen?

Se byen!

Det finnes flere alternativer for en båttur på Donau – Budapest er et flott syn fra vannet. En vandring i både Buda og Pest – de to bydelene på hver sin side av elva, er et must, med den staselige parlamentsbygningen, Fiskerbastionen og det nyrestaurerte slottet på borghøyden, som huser det ungarske nasjonalgalleriet. Ta inn stemningen i koselige gater og trange smug – og konditoriene har de flotteste kaker.

Best på bad

Budapest er kjent for sine termiske bad som har lange tradisjoner i byen, ja – helt siden romertiden. Széchenyi er byens kanskje mest kjente bad, det er over 100 år gammelt og den vakre, gule murbygningen i barokkstil med det enorme badet er populært både blant lokale og tilreisende. Her skal vannet holde 38 grader hele året. Det er også en masse andre termiske bad å velge i, ungarerne kan sine bad!

Utfukt til kunstnerbyen Szentendre

Når en først er i Budapest, kan man også avlegge den lille kunstnerbyen Szentendre et besøk. Denne idylliske middelalderbyen ligger ca. 2 mil fra Budapest, med artige interiører og et stort utvalg antikviteter. Byen er populær blant kunstnere, malere og skulptører, og det synes i bybildet. Et forslag er å sykle til Szentendre, det er fin sykkelvei hele veien. Eller kanskje ta en båttur?

Matopplevelser

Budapest bugner av restauranter og puber, fra elegante steder med Michelin-stjerner til til skakke bakgårder omgjort til «ruinpuber».

Middagscruise på Donau med levende lys og musikk

Et opplyst Budapest om kvelden er en opplevelse i seg selv! De staselige bygningene stråler i mørket, det er som tatt ut av et eventyr.

Et middagscruise tar dere forbi berømte landemerker som Kjedebroen, Elisabethbroen og det ungarske parlamentet, mens dere spiser en 4-retters middag og nyter et utvalg lokale viner. Her er det levende musikk, en virkelig stemningsfull opplevelse.

Vingårdsbesøk

Bli med på vingårdsbesøk rett utenfor Budapest, og bli kjent med Ungarns kulinariske kultur og historie på et vingårdsbesøk med lunsj og vinsmaking. Prisbelønte viner servert av trivelige vinbønder.

Byvandring med gode smaksopplevelser

Byvandring med flere stopp underveis som gir fyll både for hodet og magen. Besøk på markedshaller med lokal spekemat og oster. Stopp på anerkjente konditori for kaffe og søtt med innlagt besøk på stedets sjokoladefabrikk. Alt dette skjer til fots ispedd trikketurer, så det er flyt og selvsagt godt med stopp underveis.

Lunsj og ølsmaking på lokalt bryggeri

Budapest har flere lokale bryggerier. Få vite alle hemmelighetene og historien bak de ulike øltypene i Budapest samtidig som dere får servert ulike sorter øl under en deilig lunsj.

FELIX Kitchen & Bar

Et ikonisk møtested i hjertet av Budapest, hvor samtidskunst og enestående gastronomiske opplevelser går hånd i hånd. En restaurant med magisk panorama, fantastisk interiør og enestående kvalitet for å gjøre et varig inntrykk

Velkommen til Budapest

Byen tilbyr et imponerende utvalg av fasiliteter og muligheter som gjør den til et populært valg for firmatur og arrangementer.

Våre prosjektledere hjelper deg med prosessen som starter med kreative ideer og innspill, planlegging, produksjon og gjennomføring.

Kontakt oss for et tilbud på firmatur
Fima wiki

Hva får du når du velger Firmareiser by Escape?

Mulighetene er mange og vi i Escape Travel kjenner destinasjonene vi tilbyr godt. I samarbeid med lokale partnere skreddersyr vi firmaturer, kundearrangementer, styreturer, og events, fokusert på vellykkede arrangementer med spennende aktiviteter og autentisk gastronomi.

Personlig tilnærming – vi er tilgjengelige før, under og etter reisen

Kvalitet fremfor pris – tilpasset bedriftens budsjett, men aldri på kompromiss med det vi leverer

Kunnskap og skreddersøm – lang erfaring i å skape unike firmaturer tilpasset bedriftens behov, mål og ønsker

Kompetanse og lokale kontakter – unikt nettverk og bred portefølje på reisemål over hele verden

Spesielt utvalgt – håndplukket, lokalt og autentisk, gjerne utenfor masseturismen, fra by- til naturopplevelser

Tidsriktig og kreativitet – vi følger med på forskrifter, og trender, for å tilby både trygghet og innovative konsepter

Bærekraftig tilnærming – vi ser alltid etter de beste løsningene for dere, mens vi etterstreber å ivareta miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold

Lignende turer