Øyhopping i skjærgården, sauna, Sveaborg og storbyliv

Firmatur til Helsinki

Venner som drikker kaffe på kafé og tar selfies. Danmark, København. De hviler og tilbringer gledelig tid sammen. Tar selfie for å sjekke inn på sosiale nettverk.

Velkommen til Helsinki – en kul liten storby

Mens de fleste har vært i Stockholm og København, er det slett ikke alle som kjenner den finske hovedstaden like godt. Og Helsinki er et spennende bekjentskap! De siste årene har den seilt opp som en kul by for arkitektur og design, her er det en fin blanding av gammel sjarm og moderne byliv.

Det er mye å finne på både i bysentrum og i skjærgården utenfor. Avstandene er overkommelige, og dere kan gå til fots til de fleste attraksjonene. Byens restaurantliv også har tatt seg kraftig opp i senere år, gled dere til nordisk mat med spennende vri. Design, kultur, natur eller mat – Helsinki imponerer!

Sosiale aktiviteter

Høydepunkter

Overnatting

Helsinki er hjertet av finsk kultur, den er hjemmet til den beste maten og den kuleste arkitekturen. Og det er massevis av særegne hoteller av høy kvalitet å velge i.

  • Bo på hotell med nydelig havutsikt, som likevel ligger sentralt i byen. Her er det mange muligheter!
  • Hva med et overnattingssted hvor gammeldags sjarm møter moderne stil? I hjertet av byens kulturelle attraksjoner er det utmerket forbindelser til nær og fjern. Trikken tar deg fra hotellet til havnen på bare noen få minutter.
  • Det finnes nok av romslige møte- og konferansefasiliteter som tilbyr en unik ramme for både små og store arrangementer.

Vi har mange gode forslag til hoteller som passer firmagrupper – ta kontakt med oss!

Forslag til aktiviteter

Utforske byen, fart og moro, naturopplevelser – eller gastronomiske høydepunkter? Se hva Helsinki kan by på.

Helsinki Highlights med trikk og til fots
Først en privat trikketur gjennom sentrum for å titte på arkitektur og dagligliv i storbyen, så en spasertur i sentrum med guide. Det blir også tid for noe leskende og en deilig finsk is.

Helsinki by Bike
Utforsk Helsinki på to hjul! Sykling er populært i Helsinki, og det åpnes stadig nye sykkelruter. Det er godt tilrettelagt for sykling, med 1200 kilometer med sykkelstier i byen og forstedene. Avstandene innenfor byen er korte, så her kan dere rekke over mye.

Vallisaari Island Race – Rebusløp
Øyene Vallisaari og Kuninkaansaari er populære destinasjoner for utflukter. Disse to idylliske øyene har både vært bosted og militærforlegning – i dag er det et nydelig rekreasjonsområde. Her blir det arrangert et unikt rebusløp, utviklet spesielt for Vallisaari.

Fotturer

  • Länsi-Herttoniemi-treningstrapper, eller Majavatie-trapper, er et populært sted å løpe eller gå i rekreasjonsområdet Länsi Herttoniemi. Det er en fin utsikt over Vanhankaupunginlahti-bukten fra toppen av trappen.
  • Utforsk grotter og skyttergraver fra første verdenskriv i Mustavuori.
  • Vuosaari er blitt et åpent naturområde hvor tamplanter vokser naturlig i eng- og steinete forhold. Utsiktspunkt med en fantastisk utsikt over området rundt og f.eks. Vuosaari havn.

På vannet

RIB tur i den finske skjærgården
Passer for «the fast and furious»! Dere vil få oppleve mangfoldet av over 170.000 øyene som fins, og se hvor nær naturen er byen. Underveis vil sjåføren og verten fortelle om sommerlivet i hyttene, naturen og dyrelivet.

Sightseeingcruise i Helsinkis skjærgård
En litt roligere sjøreise enn RIB. Opplev Helsinki fra en annen vinkel og nyt en av verdens største skjærgårder.

Utforsk skjærgården i en liten båt, kajakk eller på SUP-brett
Urban marin natur er det beste i Helsinki! De mest populære øyene er tilgjengelige med båt eller vannbuss, mens mindre øyer kan nås med kajakk eller SUP-brett.

Mattur og tur til Sveaborg
Opplev den livlige matmarkedshallen Vanha Kaupahalli sammen med en lokal guide. Få en introduksjon til finsk mat, før dere går ned til markedsplassen Kauppatori og tar fergen ut til Sveaborg – et av verdens største kystfort – og tar tar en spasertur på øya.

Ølsmaking
«Taste plate of Helsinki»
– smakebiter av ulike spesialiteter.

Sauna

Sauna er kanskje noe av det mest finske vi kan tenke oss! Prøv en ekte finsk sauna – her er det nok å velge i.

Helsinki tilbyr et bredt utvalg av offentlige badstuer som lett passer til anledningen og fungerer som kveldens høydepunkt. Hvis bylivet på noe tidspunkt føles overveldende, er badstuene i utkanten av Helsinki bare et steinkast unna.

Frister dette?

Kontakt oss for et skreddersydd tilbud til Helsinki

Lignende turer