Under 2 timers flytur fra Oslo En pionér innen arkitektur og byutvikling

Firmatur til Rotterdam

Luftfoto av Rotterdams skyline med Erasmusbroen i skumringen sett fra Euromasttårnet, Nederland

I Nederlands nest største by kommer arkitekturinteresserte garantert til å storkose seg! Etter andre verdenskrig sto Rotterdam bombet tilbake, og den ble bygget opp igjen til en moderne by med mange utradisjonelle bygninger. Her er det skjeve fasader, runde kurver, hjørner, utspring og spenstige farger.

New York Times har en liste over byer man "må" besøke, og Rotterdam er en av dem. Og det er ikke bare på grunn av arkitekturen! Her er det gallerier, museet, yrende gateliv, og en helt spesiell markedshall som skiller seg ut både arkitektonisk og med alt den inneholder av godsaker.

Kort flyreise - under 2 timer fra Oslo
Videre fra flyplassen Schipol i Amsterdam tar det i underkant av en time med buss til sentrum av Rotterdam. Vi skreddersyr unike opplevelser til steder du kanskje ikke hadde funnet på egenhånd. Finner dere noe som frister i Rotterdam? 👇

Sykkeltur kombinert med lokale smaksprøver

Bike & Bite tar deg med på en hyggelig sykkeltur med mat og drikke rundt i Rotterdam. Du vil besøke steder du normalt aldri vil finne og bli kjent med på egenhånd i byen, "de bortgjemte gatene" og lokale stedene. Under turen vil du også få en liten smak av nederlandsk mat, møte lokale gründere og lærer om den nederlandske kulturen. Samtidig opplever vi Rotterdam og dens historie og interessante bygninger. Vi sykler sammen med vår lokale engelsktalende guide og er delt inn i grupper på maksimalt 15 personer per guide.

drikke, mennekser

Smaksprøver, lokale råvarer Rotterdam Bike & Bite

Mennesker, sykkel,bro

Guidet sykkeltur i Rotterdam Bike & Bike Rotterdam

iPad-games/ Rebusløp i Rotterdam

Utforsk byen på en annerledes og underholdende måte. Gruppen blir delt inn i lag (8-10 pers per lag). Hvert lag får utdelt en iPad. Den er lastet med GPS og forskjellige oppgaver for teamet som alt fra fotokonkurranse til spørsmål om ulike severdigheter i byen. Det er lagt inn drikkestopp underveis og smaksprøver av lokale spesialiteter. Spørsmål og oppgaver kan skreddersys til bedriften. Turen avsluttes med en felles lunsj på en av byens lokale restauranter. Premiering av beste vinnerlag. Kreativitet belønnes!

Guidet tur med fokus på arkitektur og bærekraft

Bærekraft er et sentralt tema i Rotterdam. De siste årene har bærekraftig teknologi blitt innlemmet i forskjellige bygninger, f.eks ved å gi den nye sentralstasjonen det største solcellepaneltaket i Europa. Men etterkrigsbyen Rotterdam tilbyr også mye plass for andre innovative tiltak. Arkitekter og innbyggere har satt i gang flere interessante prosjekter som bidrar til bærekraft i urbane målestokk. Dette er en guidet tur med buss, men det er stopp underveis for å se på de ulike severdighetene. Turen tar ca. 2 - 3 timer. Dere besøker blant annet:

  • Cube Homes, som er designet av den hollandske arkitekten Piet Blom
  • De Rotterdam, 149-meter høyhusprosjekt. En av stolthetene i byen. Tegnet av den mest kjente hollandske arkitekten Rem Koolhaas.
  • Markthal - et av Hollands mest interessante arkitekturprosjekter.
  • Sentral Post - Rotterdams første bærekraftige monument
  • Erasmus-broen - verdenskjent og konstruert av den nederlandske arkitekten Ben van Berkel
Luftfoto av Rotterdams skyline med Erasmusbroen i skumringen sett fra Euromasttårnet, Nederland

Rottendam Skyline

"Food tour" i Markthal

Markthal er definitivt et av Hollands mest interessante arkitektoniske prosjekter. Dette er det første markedet med tak som også skaper landets største kunstverk. På innsiden har de malt blomster og grønnsaker med 3D-effekt. Markthal kombinerer markedsboder, butikker, restauranter sammen med 228 leiligheter i en gigantisk hesteskoform. Markhal åpnet i oktober 2014 og har vist seg å være en absolutt hit i Rotterdam. Under den guidede turen blir det smak av hollandske spesialiteter.

Vi ønsker deg velkommen til destinasjon Rotterdam