Designhotell og gourmetopplevelser

Firmatur til Vilnius

Katedralplassen sett fra Gediminas Avenue, hovedgaten til Vilnius, Litauen, et populært sted for shopping og spisesteder

Vilnius - en vakker og sjarmerende hovedstad

Vilnius er hovedstaden i Litauen og inneholder en av de største bevarte middelalderbydelene i Europa.

Gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste og inneholder nesten to tusen middelalderske, gotiske, renessanse- og barokkbygninger som alle ligger rundt den nyklassiske katedralen og rådhuset.

I sentrum av byen ligger den pittoreske gamlebyen. Den er som en labyrint av kafeer, barer, kunstgallerier, samt små koselige butikker.

Firmatur med konferanse, gode matopplevelser og sosiale aktiviteter

Overnatting

Fordyp deg i en autentisk opplevelse, som begynner på overnattingsstedet - omgitt av elementer inspirert av baltisk natur, kan du oppnå følelsen av ro, være i fred og fremfor alt absolutt komfort på et av Vilnius' beste luksushoteller.

Et av våre favoritthotell er et 5-stjerners designhotell som ligger i et barokkpalass fra 1677.

Overnattingsstedet ble totalrenovert i 2018, og viser nå stolt frem sin historiske arv. Her blandes den eldre bevarte arkitekturen med et nytt design.

Med 104 romslige rom og suiter, eget SPA-anlegg, en innbydende restaurant og bar, samt tre møterom er den staselige bygningen kjent for å være det mest praktfulle herskapshuset i Storhertugdømmet Litauen, og har blitt gjenfødt takket være den inspirerte innsatsen til et lidenskapelig team av lokale arkitekter og designere.

Hotellet er kjent for sin restaurant, her serveres nydelig mat til høy kvalitet med gode råvarer.

Mat og drikke

De kulinariske opplevelsene er mange. Vilnius’ matscene utvikler seg med stormskritt og har et allsidig utvalg av sjarmerende og gode spisesteder.

Restauranter og mat holder høy kvalitet i Vilnius.

Her finner man alt ifra tradisjonelle lokale restauranter som serverer litauiske retter til et mer internasjonalt kjøkken.

I dag utgjør maten en stor del av reiseopplevelsene. Med vår innsikt og gode samarbeidspartnere, vil vi finne de beste restaurantene som passer dere.

Det finnes et utvalg av spennende steder som tilbyr «tasting meny» som eksempelvis den prisbelønte restauranten Amadeus som ligger i gamlebyen. Kjøkkensjef Deivydas Praspaliauskas er et av Vilnius’ unge gastro-talenter og har flere ganger blitt kåret til årets kokk.

Mat opplevelser

Kulinarisk vandring i gamlebyen

Oppdag de skjulte skattene i Vilnius på en kulinarisk vandring.

Til tross for arrene fra Sovjet-tiden, kan Litauen skilte med dype mattradisjoner. Landet er velkjent for sine enkle, men deilige retter.

Vi vandrer gjennom de smale gatene og lærer den fascinerende historien til Vilnius underveis. Det blir stopp med smaksprøver på ulike autentiske kafeer, restauranter og puber man neppe ville funnet frem til på egenhånd.
Turen avsluttes ved å gå opp de lange, svingete brosteinsgatene til Gediminas-tårnet som er et av de mest kjente landemerkene i Vilnius. Tårnet er en del av slottskomplekset, Upper Castle, og ligger på toppen av Gediminas-åsen.
Her nyter vi en fantastisk panoramautsikt over Vilnius og elven Neris.

Middag " Hjemme hos"

Middag i et privat hjem er en enestående sjanse til å bli kjent med menneskene og kulturen i landet man er på reise i. Litauere har en lang tradisjon for gjestfrihet. Vi organiserer sammen med vår samarbeidspartner i Vilnius hjemmebesøk hos litauiske familier som inviterer til middag. Her sitter man rundt samme bord og inntar lokale tradisjonelle spesialiteter.
Dette er noe vi kan tilby mindre grupper!

Ølsmakingskurs på lokale bryggerier

Ta en reise gjennom den litauiske historien på en omvisningen av ølbrygging og lær ølets historie og dens rolle i livene til det litauiske folket!
Vi lærer hvordan øl lages på et besøk hos et lokalt bryggeri, og får ulike smaksprøver på ulike lokale puber.

Forslag til underholdende og spennende teambuildingsaktiviteter

Ballongferd over Vilnius by - sightseeing utenom det vanlige


En spektakulær opplevelse!
Her svever man høyt hevet over gater og bygninger, folk og biler. Vilnius er en av få byer i Europa der det er tillatt å fly over med varmluftballong. Gruppen fordeler seg på flere ballonger med alt fra 4-12 personer om bord i hver kurv. Vi starter gjerne flyturen en time før soloppgang, da får man muligheten til å se morgenens aller første solstråler når de stiger opp over horisonten.
Turen avsluttes med en herlig frokost ute i det fri der hvor man lander.

Rebus-løp - morsom og lærerik konkurranse

En morsom og spennende aktivitet hvor man utforsker Vilnius på en annerledes og underholdende måte. Gruppen blir delt inn i lag. Hvert lag får utdelt en I-pad. Den er lastet med GPS og forskjellige oppgaver for teamet som alt ifra fotokonkurranse til spørsmål om ulike severdigheter i byen. Det er lagt inn drikkestopp underveis og smaksprøver av lokale spesialiteter.
Spørsmål og oppgaver skreddersys til bedriften. Premiering av beste vinnerlag!

«Bike & Bite Tours» Opplevelser på to hjul

Vi tror at den beste måten å oppleve Vilnius, dens kultur og mennesker er gjennom et språk som vi alle kjenner: mat!
Bli med oss på en tur som vil gi deg en smak av byens kulturelle og kulinariske høydepunkter kombinert med guidet tur.
Man får oppleve byens severdigheter som katedralplassen, St. Annes-kirken, presidentpalasset og St. Stanislav-katedralen.
Det blir også spennende historier fra de mer lokale stedene i de bortgjemte gatene.

Guidet kajaktur i Trakai

En kombinasjon av natur, historie og padling på noen av de mest pittoreske innsjøene i Litauen!
Byen Trakaj ligger kun 25 km fra hovedstaden Vilnius. Området er også flott for guidet fotturer. Her finner vi, i innsjøen Galve en av Litauens flotteste attraksjoner, den flotte, gotiske Trakai-borgen eller slottet, som det også kalles. Stedet var et viktig politisk og militært sentrum, ved den litauiske statsdannelse, og hovedkvarteret til den litauiske storhertugen. Slottet kan man også leie og ha utendørs kulturarrangementer, konferanser, og private middager.

Lignende turer