Opplev en fascinerende blanding av historie, kultur og kulinariske opplevelser

Firmatur til Tallinn

Viru Gate med Tallinn rådhus på bakgrunn - Tallinn, Estland

Velkommen til Tallinn!

Estlands hovedstad og største havneby.

Gamlebyen her står på UNESCOS verdensarv liste og det med god grunn. Denne bydelen er så vel bevart at man kan spørre seg om man går rundt i et museum. Men dette er ekte og høyst levende med massevis av koselige kafeer og butikker. I hjertet av gamlebyen ligger rådhusplassen hvor krigsheltene ble tatt imot etter store bragder i utlandet. I vår tid brukes denne plassen til marked og konserter og det absolutt mulighet for et korps å holde en flott konsert her.

Utenfor gamlebyen finner dere den moderne byen med handlegater, konsertsaler og høyhus.

Denne destinasjonen passer også for mellomstore og store grupper, men akkurat denne eksempelturen har vi tilpasset mindre grupper fra 10 - 30 personer som vil ha en firmatur med konferanse, gourmetopplevelser og sosiale aktiviteter.

Passer mindre grupper fra 10 - 30 personer

Sosial firmatur med gode matopplevelser

Høydepunkter

By av kontraster

Ta en spasertur langs gatene i Tallinn og se de mest populære veggmaleriene i den estiske hovedstaden! Du kan se noe av den beste gatekunsten i Telliskivi Creative City, men spennende verk kan også finnes på bygninger i andre områder av Tallinn.

En reise tilbake i tid i Gamlebyen

Det finnes noe for en hver smak i den nordlige byen i Estland. Største favoritten for de fleste og som ligger nr 1 på Tripadvisor i Tallinn, er et besøk i eventyrlige Gamlebyen. Gamlebyen er omringet av en 2,5 km lang ringmur og på bakken ligger det ujevn brostein, vi anbefaler derfor gode sko.

For den beste opplevelsen i Gamlebyen bør man absolutt gå med en kunnskapsrik guide for å kunne få en forståelse for hvor mye historie det finnes i byggene og gatene. Gamlebyen kan minne om et rollespill fra middelalderen når man ser rundt seg på både bygg og de lokale innbyggerne. Hvor mye verdi kan litt pepper ha? Hvor kommer tradisjonen om å ha lys på juletreet fra, og hvorfor?

Det er noen av spørsmålene du vil få besvart etter en guidet tur i Gamlebyen.

Eller noe litt mer moderne i Tallinns Manhattan

Med middelalderkirker som ligger mellom moderne høyhus, er Tallinns sentrum et sted med fascinerende kontraster. Området har en rekke viktige landemerker, som er praktisk plassert en kort spasertur fra hverandre.

Kvartalene fylt med skyskrapere med glassvegger i sentrum av Tallinn kalles ofte Manhattan, men formelt er navnet på området Maakri – det samme navnet som en av gatene har.

Ifølge en gammel legende er Tallinn en by som aldri vil bli fullført. Det lokale Manhattan beviser legenden rett og viser oss at byen i dag vokser også i høyden.

Overnatting i Tallinn

Opplev en komfortabel firmatur til Tallinn med førsteklasses fasiliteter og komfort på elegante femstjerners hoteller, koselige boutiquehoteller eller sjarmerende gjestgiverier. Vi hjelper dere med å velge et hotell som passer deres stil og reisebehov, og nyt en minneverdig opplevelse i nærheten av Tallinns største attraksjoner.

Velg et rom med utsikt over byen eller gamlebyen for å gjøre oppholdet ditt enda mer uforglemmelig. Utforsk byen fra en takterrasse med utsikt, og nyt miljøvennlige hoteller som tar hensyn til omgivelsene.

På hotellene finnes fantastiske fasiliteter som møterom, restauranter, barer, treningsrom og spa.

Når det er tid for lunsj eller middag, prøv lokale estiske favoritter i restauranten på hotellet.

Eller tilbring natten i en iglo?

Hver iglo passer 2 personer. Den inkluderer 1 stor dobbeltseng og alt nødvendig for et koselig opphold. De ligger rett ved sjøkanten. Hver hytte har panoramavinduer, private terrasser med utemøbler, og er innredet i en naturlig varm stil. Interiøret er lunt og koselig, og sengetøyet er valgt for å gi den mest behagelige natts søvnen mens du lytter til bølgenes rolige brak.

Arranger møtet i en iglo
Noblessner Iglupark er det perfekte stedet å finne nye måter å tenke på. For å organisere kundemøter, teamarrangementer eller inspirer hverandre mens dere ser ut i det fjerne. På grensen mellom land og hav, tilbyr de unike Igluoffices ubegrensede utsikter og likevel en komfortabel tilbaketrukkethet for å gjenopplive deres inspirasjon.

Iglusauna
Du trenger ikke mye for å føle deg bra - varm badstue, forfriskende sjøluft og om ønskelig en fin svømmetur. I tillegg en privat terrasse over havet og gode kollegaer - alt dette er i badstuen.

Området rundt Tallinn

Utforsk natur, landskap og Estlands badeby

Lahemaa nasjonalpark

Bare 10 minutter fra Tallinn sentrum møter du vakker natur. Estland har flere flotte nasjonalparker.
Lahemaa nasjonalpark ligger 40 minutter utenfor Tallinn. Det er absolutt verdt et besøk. Parken ble opprettet i 1971, som den første i både Estland og det tidligere Sovjetunionen. Parken inneholder uberørt skog, bekker og vann, fiskerlandsbyer samt historiske gods og herregårder som Palmse, Sagadi, Vihula og Kolk.

Pärnu - Estlands badeby

Pärnu er en badeby som ligger ved bredden av Pärnu-elven og i underkant av 2 timer fra Tallinn. Pärnu er kjent for sine vakre strender og spasenter.
Byen er også hjem til en sjarmerende, historisk bykjerne med pittoreske trehus og gamle kirker som er verdt å utforske. I tillegg til avslapning og strandliv, kan besøkende nyte en rekke aktiviteter, inkludert golf, vannsport, sykling og fotturer i de omkringliggende skogene.

Mat og drikke

I løpet av de siste årene har Tallinn blitt et matmekka

Estisk mat er en blanding av russisk og tysk mat med en unik lokal smak. Svinekjøtt, melkeprodukter og fersk fisk fra Østersjøen spiller en stor rolle i matkulturen.
Utforsk Tallinns voksende gatematkultur i Kalamaja og Pelgulinn for en autentisk matopplevelse i en unik atmosfære.

Få en fin avslutning på oppholdet i Tallinn med en finere middag. Michelin-guiden har den siste tiden oppdaget de mange kvalitetsrestaurantene i byen. Det er mange restauranter som har blitt anbefalt i Michelin-guiden, og tilbyr alt fra moderne og eksperimentell mat til klassisk estisk matlaging på høyt nivå. Tallinn har definitivt noe å tilby for enhver smak.

Forslag til aktiviteter

Tallinn er som skapt for deres neste firmatur. Byen byr på ulike attraksjoner og aktiviteter om passer perfekt for din bedrift. Bygg sterkere relasjoner til dine kolleger under et opphold i Tallinn.

Estonian Maritime Museum

I dag er Sjøfartsmuseet et av de største museene i Estland, og det mest populære – spesielt takket være utstillingen for sjøflyhavnen.

Rundt 200 autentiske gjenstander er utstilt på den historiske sjøflyhangaren: en ubåt kalt Lembit, en hundre år gammel isbryter Suur Tõll, et sjøfly kalt Short 184, rester av det eldste skipet funnet i Estland, og mye mer.

Konfektverksted

Kalev Chocolate Shop, som ligger i det historiske Rotermannkvarteret, tilbereder gaveesker i forskjellige størrelser og former satt sammen av dine favoritt Kalev-godterier.

I tillegg selger butikken eksklusive håndlagde sjokolader og lekre marsipanfigurer, spesielle arrangementsprodukter fra Kalev, samt originale produkter.

Det er også et konfektverksted, hvor alle med en søt tann så vel som de som søker nye opplevelser kan lage eget godteri.

Stella Soomlais studio

Stella Soomlais er en skinndesigner fra den yngre estiske generasjonen. Hun lager skinnvesker og tilbehør med en minimalistisk

Stella bruker det beste vegetabilske garvet skinn som eldes elegant og over tid blir egenskapene som er karakteristiske for materialet enda mer synlige.

Studioet tilbyr lærverksteder hvor du kan lage lærarmbånd, klokkeremmer, nøkkelholdere og annet tilbehør. Bruk hendene dine til god bruk og lag en gjenstand med ekte følelser til deg selv eller som en unik gave til noen spesiell.

Piknik utendørs

Ta måltidet utendørs på en utflukt. Bare 10 minutter ut av Tallinn sentrum møter du vakker natur. Esterne har i flere århundre levd i nær relasjon til naturen og vernet om deres kulturelle tradisjoner og arv. Opplev de mektige skogene og nasjonalparkene, og kanskje til og med kombiner det med surfing, kajakkpadling eller fiske.

En bærekraftig destinasjon

Tallinn er en by som har utviklet seg raskt de siste årene, men den beholder fortsatt kulturen og kulturminnene. Uten å skrike høyt om det, har byen alltid hatt fokus på en grønnere fremtid. Esterne har i flere århundre levd i nær relasjon til naturen og vernet om deres kulturelle tradisjoner og arv.
Ikke rart de har 150 år med sang og dansefestival med mer enn 30 000 sangere og 10 000 dansere som kommer sammen. Den er oppført på UNESCOs verdensarvliste sammen med Seto-sangtradisjon, den middelalderske gamlebyen i Tallinn. (Kilde: Visit Estonia)

Hva gjør Tallinn til den grønneste byen i Europa i 2023?
Finn ut mer gjennom dette innlegget på Linkedin av Europa Kommisjonen : The European Green Capital 2023

Ble du nysgjerrig eller ønsker en lignende tur?

Det er så mye mer å se og oppleve.
Kontakt oss for å booke din neste firmatur til Tallinn!

Lignende turer