Opplev en fascinerende blanding av historie, kultur og kulinariske opplevelser

Firmatur til Tallinn

Viru Gate med Tallinn rådhus på bakgrunn - Tallinn, Estland

Velkommen til Tallinn! Estlands hovedstad og største havneby.

Gamlebyen her står på UNESCOS verdensarv liste og det med god grunn. Denne bydelen er så vel bevart at man kan spørre seg om man går rundt i et museum. Men dette er ekte og høyst levende med massevis av koselige kafeer og butikker. I hjertet av gamlebyen ligger rådhusplassen hvor krigsheltene ble tatt imot etter store bragder i utlandet. I vår tid brukes denne plassen til marked og konserter og det absolutt mulighet for et korps å holde en flott konsert her.

Utenfor gamlebyen finner dere den moderne byen med handlegater, konsertsaler og høyhus.

Høydepunkter

En reise tilbake i tid i Gamlebyen

Det finnes noe for en hver smak i den nordlige byen i Estland. Største favoritten for de fleste og som ligger nr 1 på Tripadvisor i Tallinn, er et besøk i eventyrlige Gamlebyen. Gamlebyen er omringet av en 2,5 km lang ringmur og på bakken ligger det ujevn brostein, vi anbefaler derfor gode sko.

For den beste opplevelsen i Gamlebyen bør man absolutt gå med en kunnskapsrik guide for å kunne få en forståelse for hvor mye historie det finnes i byggene og gatene. Gamlebyen kan minne om et rollespill fra middelalderen når man ser rundt seg på både bygg og de lokale innbyggerne. Hvor mye verdi kan litt pepper ha? Hvor kommer tradisjonen om å ha lys på juletreet fra, og hvorfor?

Det er noen av spørsmålene du vil få besvart etter en guidet tur i Gamlebyen.

Eller noe litt mer moderne i Tallinns Manhattan

Med middelalderkirker som ligger mellom moderne høyhus, er Tallinns sentrum et sted med fascinerende kontraster. Området har en rekke viktige landemerker, som er praktisk plassert en kort spasertur fra hverandre.

Kvartalene fylt med skyskrapere med glassvegger i sentrum av Tallinn kalles ofte Manhattan, men formelt er navnet på området Maakri – det samme navnet som en av gatene har.

Maakri Street er hjemmet til noen utmerkede kafeer. Ellers er Tallinns Manhattan hovedsakelig dominert av banker, mediehus og kontorer til nasjonale og internasjonale selskaper. De tomme tomtene er fylt med nye høyhus, der noen Tallinn-beboere til og med har funnet sine hjem.

Ifølge en gammel legende er Tallinn en by som aldri vil bli fullført. Det lokale Manhattan beviser legenden rett og viser oss at byen i dag vokser også i høyden.

Noen av Tallinns flotte hoteller

Opplev en komfortabel firmatur til Tallinn med førsteklasses fasiliteter og komfort på elegante femstjerners hoteller, koselige boutiquehoteller eller sjarmerende gjestgiverier. Velg et hotell som passer deres stil og reisebehov, og nyt en minneverdig opplevelse i nærheten av Tallinns største attraksjoner. Utforsk byen fra en takterrasse med utsikt, og nyt miljøvennlige hoteller som tar hensyn til omgivelsene.

Her er noen av våre forslag til anbefalte hoteller med fokus på detaljer:

Radisson Collection Tallinn

Rangert 5 stjerner

Radisson Collection Tallinn

Velkommen til vårt forlokkende hotell i hjertet av Tallinn!
Våre 287 romslige rom og suiter har moderne møbler med designerelementer. Alle våre rom og suiter tilbyr en rekke funksjoner for å gjøre besøket ditt eksepsjonelt, inkludert badekåper og tøfler. Velg et rom med utsikt over byen eller gamlebyen for å gjøre oppholdet ditt enda mer uforglemmelig.
Og når det er tid for lunsj eller middag, prøv lokale estiske favoritter eller deilige japanske og peruanske retter på restaurantene våre på stedet.

Vårt konferansesenter i andre etasje har åtte fasiliteter med naturlig lys som kan huse opptil 300 personer.

Her finnes fantastiske fasiliteter som møterom, restauranter, barer, treningsrom og spa. Utsikten fra takterrassen er nydelig.

🌿"Forpliktet til en kollektiv visjon mot mer bærekraftig gjestfrihet"
Les mer om Radisson Hotel Group's tiltak her: Radisson Collection Tallinn

Hotel L`embitu

Rangert 4 stjerner

Hotel L`embitu

Nyt det Tallinn har å tilby, sov som en konge i et av våre 125 fortryllende rom eller lekre suiter. Våkn opp til en fantastisk frokost på Restaurant ROOF, med en sjarmerende utsikt over Tallinn.

Oppdag sjarmen ved vår Wine & Tapas Cellar, med utmerket utvalg av viner og smaksrike tallerkener i den historiske delen av hotellet.

Vårt unike konferanse- og arrangementssenter på taket gir panoramautsikt og moderne fasiliteter i 4 møterom.

Slapp av i vårt vakre spa- og avslapningsområde med innendørs svømmebasseng, hydromassasjesoner, japansk basseng, Cold Plunge, damprom og badstue. Gjester har også gratis tilgang til vårt lille, men fullt utstyrte treningsrom.

🌿"Vi lever i en verden hvor livsstilen vår er i konstant endring og det samme er miljøet rundt oss"
Les mer om Hotel L`embitu sine tiltak her: Hotel L`embitu

Utforsk natur, landskap og Estlands badeby

Lahemaa nasjonalpark
Bare 10 minutter fra Tallinn sentrum møter du vakker natur. Estland har flere flotte nasjonalparker. Lahemaa nasjonalpark ligger 40 minutter utenfor Tallinn. Det er absolutt verdt et besøk. Parken ble opprettet i 1971, som den første i både Estland og det tidligere Sovjetunionen. Parken inneholder uberørt skog, bekker og vann, fiskerlandsbyer samt historiske gods og herregårder som Palmse, Sagadi, Vihula og Kolk.

Pärnu - Estlands badeby
Pärnu er en badeby som ligger ved bredden av Pärnu-elven og i underkant av 2 timer fra Tallinn. Pärnu er kjent for sine vakre strender og spasenter.
Byen er også hjem til en sjarmerende, historisk bykjerne med pittoreske trehus og gamle kirker som er verdt å utforske. I tillegg til avslapning og strandliv, kan besøkende nyte en rekke aktiviteter, inkludert golf, vannsport, sykling og fotturer i de omkringliggende skogene. Pärnu er også vertskap for en rekke festivaler og arrangementer, inkludert Pärnu Opera Music Festival, som tiltrekker seg kunstnere og besøkende fra hele verden.

I løpet av de siste årene har Tallinn blitt et matmekka

Estisk mat er en blanding av russisk og tysk mat med en unik lokal smak. Svinekjøtt, melkeprodukter og fersk fisk fra Østersjøen spiller en stor rolle i matkulturen.
Utforsk Tallinns voksende gatematkultur i Kalamaja og Pelgulinn for en autentisk matopplevelse i en unik atmosfære.

Få en fin avslutning på oppholdet i Tallinn med en finere middag. Michelin-guiden har den siste tiden oppdaget de mange kvalitetsrestaurantene i byen. Det er mange restauranter som har blitt anbefalt i Michelin-guiden, og tilbyr alt fra moderne og eksperimentell mat til klassisk estisk matlaging på høyt nivå. Tallinn har definitivt noe å tilby for enhver smak.

Aktiviteter, teambuilding og unike møte fasiliteter

Tallinn er som skapt for deres neste firmatur. Byen byr på ulike attraksjoner, teambuilding-aktiviteter og unike møte fasiliteter som passer perfekt for din bedrift. Bygg sterkere relasjoner til dine kolleger under et opphold i Tallinn.


Vi har plukket ut noen få av våre favoritter.

Iglupark

Igluhut
Igluhut passer 2 personer. Den inkluderer 1 stor dobbeltseng og alt nødvendig for en koselig ferie. Igluhut er et feriehus som ligger rett ved sjøkanten i det ettertraktede historiske Noblessner marinadistrikt. Hver hytte har panoramavinduer, private terrasser med utemøbler, og er innredet i en naturlig varm stil som etterlater deg avslappet og avslappet. Interiøret er lunt og koselig, og sengetøyet er valgt for å gi den mest behagelige natts søvnen mens du lytter til bølgenes rolige brak.

Igluoffice
Noblessner Iglupark er det perfekte stedet å finne nye måter å tenke på. For å organisere kundemøter, teamarrangementer eller å tenke i ensomhet mens du ser ut i det fjerne. Ligger på grensen mellom land og hav, tilbyr de unike Igluoffices ubegrensede utsikter og likevel en komfortabel tilbaketrukkethet for å gjenopplive deg og dine tanker.

Iglusauna
Du trenger ikke mye for å føle deg bra - god badstue, forfriskende sjøluft og om ønskelig en fin svømmetur. I tillegg en privat terrasse over havet, komfortabel lening og gode venner - alt dette er inkludert i badstuen til Iglupark.
Badstuen vår har plass til 10 personer og du har alle fasiliteter du trenger – kjøleskap, dusjer, vaskeutstyr, terrasse med utemøbler og muligheten til å dyppe deg i kaldt sjøvann.

Les mer her

Estonian Maritime Museum

I dag er Sjøfartsmuseet et av de største museene i Estland, og det mest populære – spesielt takket være utstillingen for sjøflyhavnen.

Rundt 200 autentiske gjenstander er utstilt på den historiske sjøflyhangaren: en ubåt kalt Lembit, en hundre år gammel isbryter Suur Tõll, et sjøfly kalt Short 184, rester av det eldste skipet funnet i Estland, og mye mer.

Konfektverksted - Kalev Chocolate Shop

Kalev Chocolate Shop, som ligger i det historiske Rotermannkvarteret, tilbereder gaveesker i forskjellige størrelser og former satt sammen av dine favoritt Kalev-godterier.

I tillegg selger butikken eksklusive håndlagde sjokolader og lekre marsipanfigurer, spesielle arrangementsprodukter fra Kalev, samt originale produkter.

Det er også et konfektverksted, hvor alle med en søt tann så vel som de som søker nye opplevelser kan lage eget godteri.

En bærekraftig destinasjon

🌿Tallinn er en by som har utviklet seg raskt de siste årene, men den beholder fortsatt kulturen og kulturminnene. Uten å skrike høyt om det, har byen alltid hatt fokus på en grønnere fremtid. Esterne har i flere århundre levd i nær relasjon til naturen og vernet om deres kulturelle tradisjoner og arv. Estere som i dag bor i byer har bruker gjerne familiehytta på landsbygda med badstue, nyter skogene og nasjonalparkene, driver med surfing, kajakkpadling, fiske, danse folkedans og sang i kor.
Ikke rart de har 150 år med sang og dansefestival med mer enn 30 000 sangere og 10 000 dansere som kommer sammen. Den er oppført på UNESCOs verdensarvliste sammen med Seto-sangtradisjon, den middelalderske gamlebyen i Tallinn, Kihnu-øyboerens tradisjonelle livsstil og sør-estiske røykbadstuer, listen fortsetter. (Kilde: Visit Estonia)

Hva gjør Tallinn til den grønneste byen i Europa i 2023?
Finn ut mer gjennom dette innlegget på Linkedin av Europa Kommisjonen : The European Green Capital 2023