Den svenske riveria

Firmatur til Båstad og Bjärehalvøya

Hus, Bastad, Sverige, Skandinavia, Europa

Pittoreske småbyer, lange sandstrender, vingårder, gårdsbutikker – skulle nesten tro vi snakket om Toscana eller Provence. Men dere trenger ikke reise lenger enn til Sverige, faktisk!

Båstad er en perle som ligger på Bjärehalvøya på toppen av nordvestlige Skåne. Her tilbyr vi konferanser – bokstavelig talt ved stranden – på klassiske Hotel Skansen. Vi skreddersyr din konferanse med alt fra teambuilding, gode restauranter og foredragsholdere til aktiviteter som padel, terrengsykling eller herlige spabad. Her har dere fantastisk utsikt over Kattgat og Sveriges lengste sandstrand like ved.

Bjärehalvøya har grønne åser, dramatiske klipper som stuper i havet, idylliske fiskevær, grunne kystenger og dype løvskoger. Her ligger det vingårder med muligheter for vinsmaking, koselige kafeer og økologiske gårder – alt drøyt fem timers kjøretur fra Oslo.


Høydepunkter

Overnatting

Et klassisk badebyhotell fra 1930-tallet

Hotel Riviera Strand ligger i en vakker del av Båstad, rett ved Sveriges lengste sandstrand ved Malens strandskog. Hotellet har de senere årene gjennomgått en omfattende renovering og modernisering med stilig art déco-innredning. Sentrum ligger kun 2 kilometer fra hotellet, der finnes det godt med butikker, kafeer, restauranter og nattklubber, samt fotballbaner, padelbaner og selvfølgelig Sveriges beste utendørsanlegg for tennis. Du kan gå på stranden hele veien til sentrum, eller dra på en flott sykkeltur langs havet.

For konferansegrupper tilbys 11 lokaler for 2–150 personer, og dersom dere er en gruppe på 150–200 personer forvandles restauranten til et fantastisk møterom. Utover møterommet finnes store, flotte lounger som passer perfekt når man skal arbeide i gruppe eller bare nyte av en kaffe eller drink. Riviera Strand har også et flott innendørsbasseng i et fint, frittstående bassenghus.

Nyt beliggenheten!

Hotellet ligger fantastisk til, og med panoramavinduer mot havet og Bjäresmaker på kjøkkenet hviler det en særskilt, avslappende atmosfære her.

Hotel Skansen har lokket badegjester til nordvestre Skåne siden slutten av 1800-tallet, og tradisjonen fortsetter med den nybygde spaavdelingen som tilbyr varme bad ute og inne, et kaldbadhus 60 meter ute i havet, infinity pool, eksklusive spabehandlinger og treningsrom. Fra den varme badstuen kan du se utover Kattegat og avkjøle deg med et dupp i havet. Rommene på Hotel Skansen finnes i ulike størrelser og design med noe for enhver smak.

Aktiviteter

Båstad og Bjärehalvøya byr på fantastiske muligheter for aktiviteter. Velsignet med storslått natur og et bredt spekter av arenaer, byr stedet på store muligheter.

Løping:
For løpere er halvøya et paradis. Terreng samt landeveier som gir gode treningsmuligheter. Jogg rolig langs stranden eller tren pulsen i bratte oppoverbakker. I løpet av året arrangeres det flere populære mosjonsløp.

Tennis:
I løpet av noen høyintensive sommeruker forvandles Båstad til en underholdningsmetropol. De klassiske turneringene Nordea Swedish Open, ATP ​​​​​(menn) og Nordea Swedish Open, WTA (kvinner) tiltrekker seg verdensnavn. Sentrumsplassen ligger et steinkast fra Båstad havn.

Golf:
Bjärehalvøya er et mekka for golfere. 10 minutter fra Båstad havn kan du velge mellom golfbaner som ligger lunt blant vakre frukttrær eller golfbaner med utsikt over Laholmsbukten og det bølgende landskapet på toppen av ryggen.

Sykkel:
Bjärehalvøya er Nordens beste sykkeldestinasjon med uslåelig utsikt, utfordrende bakker og landeveier langs sjøen.

Padel:
Padel er en sport som tar verden med storm. Båstad er en sentral del av svensk padelhistorie, og de ønsker å fortsette å opprettholde sin posisjon som Sveriges padelplass nummer én.

Fotturer:
Fra Båstad havn kommer du deg enkelt langs kysten eller opplever de magiske skogene på Hallandsåsen. Med sitt varierte landskap og vidstrakte utsikt er Bjärehalvøya et turparadis.

Havnebrygga

En spasertur langs havnebrygga, er som en tur mellom vidt forskjellige kontinenter og en herlig blanding av ulike matkulturer.

Nyt østers, blåskjell og champagne som i Frankrike. Eller svenske reker på et deilig skagensmørbrød, oppkalt etter den idylliske bygda på toppen av danske Vendsyssel. Kanskje en italiensk pizza, grenske oliven eller asiatisk sushi? Havnebrygga er en havn som har alt. Fra flotte spisesteder og cocktailbarer for varme sommerkvelder med fest og glamour til avslappede bbq-kvelder med gylne solnedganger.

Mat og drikke

Bjärehalvøya er stolte av den svært høye kvaliteten på den lokalt dyrkede maten!

Båstad og Bjärehalvøya har et stort utvalg av kvalitet og koselige restauranter, barer og kafeer. Landbruk er viktig for å opprettholde det åpne landskapet, og det er også viktig for mange av de lokale restaurantene å kunne servere lokalt dyrket mat til gjestene sine.

De ferske potetene
Det er typisk svensk med en full bolle med dampende nykokte poteter med hakket dill på toppen. Dra på potetsafari på sykkel og observer hvordan ferskpotetene vokser og spirer i åkrene på Bjärehalvøya. De lokale er stolte av nypotetene og er nøye med utvalget for de smaker så forskjellig! Utvalget er derfor viktig, enten det gjelder poteter, epler, jordbær, gulrøtter eller annen avling.

Arilds Vingård
Omtrent 50 minutters kjøretur fra Båstad ligger Arilds Vingård i et vakkert miljø med fine turområder like bak vinmarkene. Gården er en av de eldste i bygda, man kan høre og lese om mange forskjellige liv som ble levd på gården. Hele Kulla-halvøya er kjent for sin lidenskap for mat og kultur. Lokale bønder forsyner restauranter med førsteklasses varer som kompletterer med den lokale vinen fra Arilds Vingård.

Lignende turer