Angkor Vat i solnedgangen
Angkor Vat i solnedgangen

Kombiner spennende Kambodsja med storby og strand i Vietnam

Dag 1 – Avreise fra Norge

Dag 2 – Ankomst og Siem Reap
Dere blir møtt på flyplassen og kjørt til hotellet. Resten av dagen til egen disposisjon.

Dag 3 – Siem Reap/Angkor Vat
Dagen starter med et besøk i nasjonalmuseet for en innføring av historien om det berømte Khmer-riket og Angkor. Ideelt som start for en reise til hjertet til en gammel sivilisasjon med en enestående arv. Deretter sykler dere til Preah Khan-tempelet, som trolig var den kongelige residensen under konstruksjonen av Angkor Thom. Den ble bygget på tiden da Jayavarman VII regjerte i siste halvdel av det 12. århundre.

Angkor Vat ved solnedgang

Lunsj serveres på lokal restaurant før dere tas med videre til det fascinerende Ta Phrom-tempelet, sannsynligvis en av de mest berømte monumentene i tillegg til Angkor Wat og Bayon, opprinnelig grunnlagt som et buddhistisk kloster og universitet i det 12. og 13. århundre. I motsetning til de fleste templene i området, er dette fortsatt i samme tilstand som da det ble oppdaget. Flere av scenene i filmen Tomb Raider ble spilt inn nettopp her og har bidratt til tempelets berømmelse i vår tid. Som avslutning på dagens omvisning besøker dere et lokalt senter for kunsthåndverk.
Overnatting i Siem Reap.

Naturen har krøpet stadig nærmere det snart tusen år gamle tempelet Ta Prohm

Dag 4 – Siem Reap
Dere besøker den gamle hovedstaden i Angkor Thom, et stort arkitektonisk kompleks med det berømte Bayon-tempelet i sentrum. Dette tempelet var en gang omgitt av 54 tårn. På hver av de 37 gjenværende kan fire gåtefulle ansikter fortsatt sees. Utforsk deretter Baphuon, fullstendig restaurert av et team av franske arkeologer gjennom 16 års arbeid. Lunsj på lokal restaurant.
På ettermiddagen besøker dere selve Angkor Wat, dedikert til den hinduiske guden Vishnu. Dette praktfulle tempelet oppført under kong Suryavarman II regenttid på tidlig 1200 tall, regnes som selve mesterverket innen Khmer arkitektur og kunst.
Dagens omvisning avsluttes med besøk hos en lokal kunstner.
Overnatting i Siem Reap.

Dag 5 –  Siem Reap – Kompong Khleang – Siem Reap- Ho Chi Minh City
Tidlig om morgenen, rundt kl. 06.30, avreise til landsbyen Kampong Khleang som ligger i en sumpskog 50 km fra Siem Reap. Innbyggerne her lever hovedsakelig av fiske i innsjøen Tonle Sap.
Dere tas med på båttur i en liten båt for en innføring av hverdagslivet på innsjøen. Besøk den vietnamesiske landsbyen hvor de blant annet produserer røkt fisk. Landsbyen står hovedsakelig på stylter opptil 10 meter i høyden som sikring for vannet i regntiden
Retur til Siem Reap sent på morgenen for avreise til Ho Chi Minh City. Ved ankomst blir dere møtt på flyplassen og kjørt til hotellet for innsjekking. Overnatting i Ho Chi Minh.

 

 • Ho Chi Minh city, Vietnam, Saigon
 • Notre Dame - Ho Chi Minh City
 • Kambodsja barn

Dag 6 – Ho Chi Minh
Dette er Vietnams største by med over 9 millioner innbyggere. Byen byr på et sydende folkeliv og et hav av fortausrestauranter og markeder, hvor alt selges og kjøpes. Helt frem til 1975 het byen Saigon, men ble da omdøpt og oppkalt etter den revolusjonære Ho Chi Minh.

Etter frokost tas dere med for å oppdage byen som er den økonomiske hovedstaden i landet. Dra til Chinatown «Cho Lon» som huser Thien Hau Pagoda. Denne pagoden ble bygget til ære for gudinnen som skulle beskytte sjømennene. Derfra kan dere spasere rundt i det imponerende Binh Tay-markedet og besøke Giac Lam Pagoda, den eldste pagoden i byen. Morgenen avsluttes med besøk på en lakkfabrikk for å lære om produksjonsprosessen.
Lunsj på lokal restaurant.

På ettermiddagen besøker dere det gamle koloniale boligstrøket, inkludert rådhuset, bygget fra 1902-1908 i fransk kolonistil, Operahuset, bygget i 1897 av den franske arkitekten Eugene Ferret, det moderne uavhengighetspalasset (innsiden), den elegante 19. århundre Notre-Dame-katedralen før dere avslutter med posthuset bygget i neoklassisk stil tegnet av Eiffel.

Notre-Dame kathedralen i Ho Chi Minh

Dag 7 – Ho Chi Minh City og Cu Chi-tunnelene
Etter frokost hentes dere på hotellet og tas med til piren nede ved elven for avreise med hurtigbåt til de fascinerende underjordiske Cu Chi-tunnelene. Selve båtturen tar i overkant av en time.
I Cu Chi drev de vietnamesiske soldatene (Viet Cong) en utrolig krigføring mot amerikanerne under Vietnamkrigen (fra slutten av 50-tallet til 1975). Tunnelene er på hele 212 km og går fra tre til tolv meter under jorden. Her var det skoler, felleskjøkken, sovesaler og sykestuer, alt beliggende på forskjellige nivåer i tunnelene. Dette er et av få minnesmerker fra krigen og de som ønsker kan gå ned i en av tunellene.
Lunsj på lokal restaurant før dere returnerer til Ho Chi Minh med hurtigbåt.
Resten av dagen til egen disposisjon.

Cu Chi tunnel

Dag 8 – Ho Chi Minh – Phu Quoc
Etter sen frokost kjøres dere til flyplassen for avreise til øya Phu Quoc for avslappende dager på stranden.
Dere blir møtt på flyplassen og kjørt til hotellet hvor dere tilbringer de neste seks nettene.

Dag 9 – 14 – Phu Quoc
Nyt late dager på stranden.

Phu Quoc stranden i Vietnam.

Dag 15 – Phu Quoc – Ho Chi Minh
Frokost og utsjekk før dere flyr til Ho Chi Minh hvor dere har en natt.

Dag 16 – Hjemreise
Dere blir kjørt til flyplassen for å fly hjem til Norge.

Pakkepris per person i delt dobbeltrom fra kr: 35 735,- 

Reiseperiode fra 1.11.20 til 30.4.2021

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Siem Reap //Ho Chi Minh -Oslo med Thai Airways
 • Flyreise med Vietnam Airlines fra Siem Reap – Saigon – Phu Quoc – Saigon
 • Flyskatter pr. 26.5.2020
 • Rundreise i Kambodsja som skissert med overnattinger på førsteklasses 4* hotell med frokost
 • Fem lunsjer
 • Dere har egne engelsktalende guider på hvert sted, alle utflukter nevnt i programmet
 • Inngang til alle severdigheter nevnt i programmet
 • Bil med egen sjåfør og air-condition til utfluktene og to drikkeflasker med vann til hver person hver dag
 • Transfer ved ankomst/avreise alle steder

Prisen inkluderer ikke

 • Visum til Vietnam og Kambodsja
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Måltider utover det spesifiserte
 • Tips