Angkor Vat i solnedgangen
Angkor Vat i solnedgangen

Kombiner spennende Kambodsja med strand i Vietnam

Dag 1 – Avreise fra Norge

Dag 2 – Ankomst og Siem Reap
Dere blir møtt på flyplassen og kjørt til hotellet. Fri resten av dagen til å gjøre hva dere vil.

Dag 3 – Siem Reap/Angkor Vat
Dere besøker National Museum for å oppdage historien om det berømte Khmer-riket og Angkor; ideelt for å starte en reise til hjertet av en gammel sivilisasjon med enestående arv. Deretter drar dere Preah Khan-tempelet, som trolig var den kongelige residensen under konstruksjonen av Angkor Thom. Den ble bygget på den tiden av Jayavarman VII i andre halvdel av det 12. århundre.

Angkor Vat i solnedgangen

Så blir det lunsj på lokal restaurant før dere oppdager det fascinerende Ta Phrom-tempelet, sannsynligvis en av de mest berømte monumentene med Angkor Wat og Bayon. Opprinnelig grunnlagt som et buddhistisk kloster og universitet i det 12. og 13. århundre. I motsetning til de fleste templene i området, er dette fortsatt i den samme tilstand som et ble oppdaget – overdekket av kjempetrærnes røtter. At flere av scenene i filmen Tomb Raider ble spilt inn nettopp her, har også bidratt til tempelets berømmelse. Dette tidligere klosteret er fortsatt omgitt av jungelen. Så ser dere på lokale håndverkstradisjoner, hvor de produserer og selger ulike produkter som krydder, såper, kremer og duftlys – kun basert på helt naturlige planteoljer og krydderplanter fra Kambodsja. En fest for luktesansene! Overnatting i Siem Reap.

Naturen har krøpet stadig nærmere det snart tusen år gamle tempelet Ta Prohm

Dag 4 – Siem Reap
Dere besøker den gamle hovedstaden i Angkor Thom, et stort arkitektonisk kompleks med det berømte Bayon-tempelet i sentrum. Dette fjelltempelet var en gang omgitt av 54 tårn. På hver av de 37 gjenværende kan fire gåtefulle ansikter fortsatt bli gjenkjent. Deretter kan dere utforske Baphuon, som ble fullstendig restaurert av et team av franske arkeologer etter 16 års arbeid. Lunsj på lokal restaurant.
På ettermiddagen besøker Angkor Wat (tidlig på midten av det 12. århundre) dedikert til den hinduiske guden Vishnu. Dette praktfulle tempel-fjellet, bygget av kong Suryavarman II, regnes som mesterverk av Khmer arkitektur og kunst. På ettermiddagen besøker dere et lokalt kunstnerstudio. Overnatting i Siem Reap.

Dag 5 –  Siem Reap – Kompong Khleang – Siem Reap/Ho Chi Minh
Tidlig om morgenen, rundt kl. 06.30, avreise til Kampong Khleang, en landsby som ligger 50 km fra Siem Reap, omgitt av en sumpskog hvor et av de største samfunnene på sjøen lever hovedsakelig på fiske. Bli med i en liten båt og observer hverdagen på innsjøen. Besøk den vietnamesiske landsbyen hvor blant annet røkt fisk er produsert. Landsbyen er hovedsakelig laget av hus på stylter, som kan stige opp til 10 meter i høyden i sesongen hvor det er minst vann. Så, dra tilbake til Siem Reap sent på morgenen for å fly til Ho Chi Minh. Ved ankomst blir dere møtt på flyplassen og kjørt til hotellet for innsjekking. Overnatting i Ho Chi Minh.

 

 • Ho Chi Minh city, Vietnam, Saigon
 • Notre Dame - Ho Chi Minh City
 • Kambodsja barn

Dag 6 – Ho Chi Minh
Dette er Vietnams største by med over 6,5 millioner innbyggere. Her finnes fremdeles bydeler som er preget av over sytti år med fransk kolonistyre, fra den gang Frankrike erobret byen i 1859. Byen blir ofte kalt Orientens Paris. Byen byr på et sydende folkeliv og et hav av fortausrestauranter og markeder, hvor alt selges og kjøpes. Helt frem til 1975 het byen Saigon, men ble da omdøpt og oppkalt etter den revolusjonære Ho Chi Minh.

Etter frokost er det ut på tur for å oppdage byen, den økonomiske hovedstaden i landet. Dra til Chinatown «Cho Lon» som huser Thien Hau Pagoda. Denne pagoden ble bygget til ære for den beskyttende gudinnen til sjømennene. Derfra kan dere spasere rundt i det imponerende Binh Tay-markedet og besøke Giac Lam Pagoda, den eldste pagoden i byen. Morgenen avsluttes med en endelig stopp på en lakkfabrikk for å lære å lære produksjonsprosessen. Lunsj på lokal restaurant.

På ettermiddagen besøker dere det gamle koloniale boligkvarteret, inkludert rådhuset, bygget fra 1902-1908 i fransk kolonialstil, operahus, bygget i 1897 av fransk arkitekt Eugene Ferret, Museum of Fine Arts (stengt på mandager), det moderne uavhengighetspalasset (innsiden) og den elegante 19. århundre Notre-Dame-katedralen. Ta pause for en kopp fersk kakao / sjokolade på Maison Saigon Marou Boutique hvor dere lærer om kakao i Vietnam, måter å behandle kakao til sjokolade, og se demonstrasjonen av kakobønner som blir roastet og sjokoladebehandling.

Notre-Dame kathedralen i Ho Chi Minh

Dag 7 – Ho Chi Minh City og Cu Chi-tunnelene
Etter frokost er det tid for å se de fascinerende underjordiske Cu Chi-tunnelene, som ligger litt utenfor byen. Her klarte de vietnamesiske soldatene å holde en utrolig krigføring gående mot amerikanerne under Vietnamkrigen (fra slutten av 50-tallet til 1975). Tunnelene er på hele 212 km og går fra tre til tolv meter under jorden. Her var det skoler, felleskjøkken, sovesaler og sykestuer, alt beliggende på forskjellige nivåer i tunnelene. Dette er et av få minnesmerker fra krigen og de som ønsker kan gå ned i tunellene. Lunsj på lokal restaurant og resten av dagen på egenhånd.

Cu Chi tunnel

Dag 8 – Ho Chi Minh – Phu Quoc
Dere har frokost før dere blir kjørt til flyplassen for å fly til Phu Quoc for noen late dager på stranden. Dere blir møtt på flyplassen og kjørt til hotellet deres.

Dag 9 – 14 – Phu Quoc
Late dager på stranden.

Phu Quoc stranden i Vietnam.

Dag 15 – Phu Quoc – Ho Chi Minh
Frokost og utsjekk før dere flyr til Ho Chi Minh hvor dere har en natt.

Dag 16 – Hjemreise
Dere blir kjørt til flyplassen for å fly hjem til Norge.

Pakkepris for to voksne er fra kr: 60 00,- 
Tillegg for 4*= 7 500,- for to personer

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Siem Reap //Ho Chi Minh -Oslo
 • Innenlandsfly med Vietnam Airlines fra Siem Reap – Saigon – Phu Quoc – Saigon
 • Flyskatter pr. 20.02.2019
 • Rundreise i Kambodsja som skissert med overnattinger på gode turistklasse hotell (3*) med frokost
 • Fem lunsjer
 • Dere har egne engelsktalende guider på hvert sted, alle utflukter nevnt i programmet
 • Inngang til alle utflukter
 • Bil med egen sjåfør og air-condition til utfluktene og to drikkeflasker med vann til hver person hver dag
 • Transfer ved ankomst/avreise alle steder

Prisen inkluderer ikke

 • Visum
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Måltider utover det spesifiserte
 • Tips