Krydder og urter på markedet i Marrakesh
Krydder og urter på markedet i Marrakesh

Turforslag: Miniuke i Marokko

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Eli-Ann Nerhagen

Drømmer du om å ta steget inn i eventyrenes mystiske verden? Vår rundreise tar deg med til steder som er hentet ut av tusen og en natt. Bli med på denne opplevelsesrike turen til Marokko, et av Nord-Afrikas mest interessante land. Marokko har noen av verdens mest spennende byer – og ikke minst eventyrlig natur, fascinerende kultur og imponerende historie. I byenes trange smug og mange, travle markeder, møter du et myldrende, fargerikt folkeliv og eksotiske dufter!

Dag 1 Norge – Marrakech

Avreise fra Oslo kl 1405 med ankomst Marrakech kl. 1755. Etter ankomst møtes dere og kjøres til Palais Donab for innsjekk. Middag på Riaden om kvelden.

Dag 2 Marrakech

Frokost på Riaden.

Marrakech er ikke Marokkos største by, men uten tvil den mest eksotiske og afrikanske. Vi begir oss ut på oppdagelsesferd i den rosa byen. Her gjemmer det seg flotte palass bak diskrete vegger, rike kunstskatter og et vrimlende folkeliv.

På formiddagens byrundtur besøker dere noen av de mest kjente monumenter fra Marrakech sin storhetstid; Koutoubia og Bahiapalasset. På Djemma El Fna får du anledning til å studere gjøglere, eventyrfortellere og mattradisjoner. Videre går turen inn i «medinaen» hvor vi finner flere gamle håndverkskvartaler, blant annet kryddermarkedet. Her får vi en spennende innføring i marokkanske krydder, skjønnhetsmidler og urtemedisin. Mange fremstående moteskapere, skuespillere, musikere og interiørarkitekter har valgt å slå seg ned i Marrakech, noe som gjør byen til et eldorado for shoppere. Her finnes de mest fantastiske tekstiler, håndknyttede berbertepper, smijernslamper i alle fasonger, tunge afrikanske sølvsmykker, sko og merkevarer.

Lunsj på egenhånd.

Ettermiddagen til egen disposisjon.

Om kvelden spiser dere middag på restauranten Lotus Privilege og får smake tradisjonell marokkansk mat.

Dag 3 Marrakech – Essouira

Etter frokost er det tid for en avreise til Essaouira.

Underveis stopper dere på et Argan kooperativ hvor det er muligheter for å få kjøpt flasker med denne vegetabilske oljen som etter hvert har blitt så kjent. Den fremstilles av fruktene til argantreeet og kan brukes til matlaging, kosmetikk og som naturmedisin.

Essaouira ligger 17 mil fra Marrakesh. og var en gang hovedsenter for purpureksporten til det romerske riket. Senere ble Essaouira hovedsenter for slavekaravanene som kom fra Timbuktu, lastet med skinn, gull, strutsefjær og selvsagt slaver. Scala ble bygget, bymurene utvidet og havnen blir den viktigste i landet. Alt dette for senere å bli glemt da franskmennene på 1900-tallet bestemte at Casablanca skulle bygges ut. Tidlig på 1970-tallet blomstrer Essaouira igjen, denne gangen som «paradis» for hippiegenerasjonen og ble bebodd av stjerner som Leonard Cohen, Jefferson Airplane, Janis Joplin, Frank Zappa og Jimmy Hendrix. Torbjørn Egner brukte Essaouira som modell for Kardemommeby, og nordmenn vil kjenne igjen kameler, trange gater, folk og røvere og tårnet til Tobias. I dag er Essaouira kjent for sin kunstnerkoloni og sin tradisjonelle gnauamusikk som har inspirert artister fra Peter Gabriel til Rolling Stones.

Innsjekk på dar L’Oussia.

Kvelden til egen dispisosjon.


Dag 4
 Essaouira

Dag på egen hånd.

Dere kan benytte tiden til shopping, her finner man gamle berbersmykker, moderne sølvsmykker og gull i mengder – til meget rimelige priser. Eller hvorfor ikke benytte anledningen til en deilig marokkansk hammam med skrubb og massasje, stell av hender eller føtter, eller ta en avslappende spasertur langs Essaouiras finkornede sandstrand?


Dag 5 Essaouira – Norge

Formiddagen til egen disposisjon.

Til avtalt tid hentes dere og kjøres til flyplassen i Marrakech for hjemreise om kvelden.

 

  • Marokko marked
  • Marokko Fes
  • Krydder Marokko
  • Marrakesh Marokko
  • Appelsinjuice Marokko

Pakkepris pr person i delt dobbeltrom fra 10 500,-

I prisen er følgende inkludert:

Flyreise Oslo-Marrakech t/r med Norwegian

Skatter/avgifter

Bagasje

Alle transfers

Frokost og to middager

Utflukter nevnt i programmet med engelsktalende lokal guide.

Reisen kan forlenges med fottur i Atlasfjellene, overnattingstur i Sahara, besøk i berberlandsbyer, avslappende dager i Agadir for å nevne noe av det Marokko kan by på.

Vi hjelper gjerne til med tilslutning fra andre norske byer.

Send forespørsel