Kanskje møter du på en av disse?
Kanskje møter du på en av disse?

Eventyrlig safari i Tanzania

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Hege Grue

/ Serengeti, Manyara-sjøen og Ngorongoro

Her kan barndomsdrømmen om Afrika bli virkelighet! 

Du kan se på hundrevis av bilder og høre beretninger på forhånd, men ingenting slår følelsen når du står i safaribilen og skuer utover landskapet der varmedisen hildrer over savannen. Sebraer og antiloper gresser, og en søvnig løveflokk døser i skyggen. Giraffhoder stikker fram mellom trekronene. Neshorn og elefantflokker som lusker av gårde og silhuetten av en leopard i solnedgangen. Stjernehimmel over leirbålet når du sitter sammen med masaiene om kvelden. For ikke å glemme nattemørket med løvebrøl og en kakofoni av lyder. Dette er Afrika!

Bare navnene Serengeti, Ngorongoro og Manyara-sjøen kan få et hvert safarihjerte til å smelte.

– Å komme ned i Ngorongoro-krateret er som å reise til en annen verden! Nesten som i et eventyr, dette er helt annerledes enn alt annet. Her kunne jeg ha tilbragt hver eneste dag resten av livet, sier vår begeistrede markedssjef Gro Bjørlykstøl Husmo, som har vært her flere ganger som reiseleder.

Vil du se hva hun snakker om? Vi har satt sammen en åtte dagers tur hvor dere kan samle minner for livet:

Ngorongoro er som å komme til en annen verden, her myldrer det av dyr!

Dag 1: Avreise fra Oslo

Dag 2: Ankomst i Kilimanjaro
Dere blir møtt på flyplassen og kjørt til Arusha hvor dere har en natt på hotell. Spis middag, senk skuldrene og la feriefølelsen komme. Dere har store opplevelser foran dere – i morgen starter selve safarieventyret.

Dag 3: Manyara-sjøen
Frokost før avreise til Manyara-sjøen, kjøring via Makuyuni og Mto wa Mbu-landsbyen. Spennende å se livet langs veien, her er det folk og dyr som bor samme, barn på vei til skolen og mye spennende å se!


Du møter garantert mange glade mennesker på veien også.

På ettermiddagen er det klart for første safari. Lake Manyara National Park er kjent for sine treklatrende løver og innsjøen med flamingoer, her snakker vi om fantastisk natur! Lake Manyara har massevis av elefanter, sjiraffer, sebraer, gnu, impala, vortesvin og mange smådyr, og du kan også få se leoparder som lusker i skrentene. Parken er også hjem til store flokker av bavianer og de er vanlige å se, de er ikke så sky. Dere har med pikniklunsj som dere spiser ute.

 


Se opp for løver i trærne!

Dag 4: Lake Manyara – Serengeti Nasjonalpark
Avreise til Serengeti National Park med pikniklunsj. Dette blir en fin kjempefin tur som tar hele formiddagen. På veien til Serengeti kjører dere forbi Ngorongoro Nasjonalpark og Ndutu Plains.

Den verdensberømte Serengeti National Park er et område på 14 763 kvadratkilometer, og er Tanzanias eldste park. Navnet kommer fra Maasai-ordet Siringet, som betyr «endeløse sletter», og den lever opp til navnet sitt! Særlig i det tidlige morgenlyset og kveldslyset er Serengeti-landskapet utrolig vakkert. Parkens vegetasjon spenner fra gressløypene i sør til akacia-savannen i midten og skogkledde gressområder konsentrert rundt elven i Grumenti og Mara-elvene i parken. Her bor det anslagsvis fire millioner forskjellige dyr og fugler! Du finner blant annet løver (de voksne hannene i Serengeti har karakteristiske svarte maner), geparder, villhunder, elefanter, Afrikabøffel, topis, vortesvin og flekkhyene. Så her er det bare å ha kamera klart!

Dere har ettermiddagssafari når dere kommer frem. Bush-TV (bål) og middag på lodgen til kvelden, midt i herlige Serengeti.


Majestetisk løve i Serengeti. Et slikt syn glemmer du aldri.

Dag 5: Fulldagssafari i Serengeti Nasjonalpark
Nyt en hel dagssafari med pikniklunsj i Serengeti å utforske det lokale økosystemet.

Overnatting på lodge i Serengeti

Dag 6: Serengeti Nasjonalpark – Ngorongoro Krateret
Frokost før tidlig avreise til Ngorongoro-krateret hvor dere har med pikniklunsj. På veien er det et stopp innom Olduvai Gorge, en 100 meter dyp ravinedal. Det er her det er funnet de aller eldste sporene etter våre forfedre, noe som har fått forskerne til å konkludere med at menneskets opprinnelse er i Afrika.  Dere er fremme på lodgen på ettermiddagen, hvor det venter en god middag.

Dag 7: Ngorongoro Krateret
Hel dag i Ngorongoro-krateret, gled dere!
Dette er en utdødd vulkan, hvor toppen kollapset og dannet et krater som er omkring 16-20 km bredt og 610-760 meter dypt. Krateret anses å være et av verdens åttende undre. Og du skjønner ikke hvor spesielt det er før du får oppleve det selv. Dere blir geleidet ned i krateret av masaier, og det er som å komme til en annen verden – her myldrer det av dyr! Edens hage, Noas ark – det mangler ikke på assosiasjoner til denne forunderlige verdenen.

Her nede finner du faktisk den tetteste befolkningen av rovdyr i Afrika! Nesten alle arter av afrikanske pattedyr bor her, bortsett fra impala og topi (for hard konkurranse med gnuene) og sjiraffer (fordi det ikke er så mye å spise fra trærne). Men til gjengjeld kan du få se det truede svarte neshornet, og det er det ikke alle som har…  Masaiene bruker også krateret. De bor på kanten ovenfor, og på dagtid tar de med seg kuene ned for å spise og drikke i krateret, et fascinerende syn. Denne dagen bør det definitivt være nok plass på minnekortet.

Elefanter finner du mange av Ngorongoro-krateret.

Dag 8: Arusha og fly hjem
Etter frokost kjører dere tilbake til Kilimanjaro for å fly hjem til Norge.
PS: Denne turen kan fint kombineres med strandferie langs kysten av Tanzania, på Zanzibar, Seychellene eller Mauritius.

Pris per person er kr. 37 150,-*
Prisen inkluderer:
– Fly i økonomiklasse tur/retur Oslo-Kilimanjaro med Ethiopian Airlines
– Flyskatter
– Alle transfers
– Program som beskrevet ovenfor med safari og engelsktalende guide
– Overnatting i 4* hoteller og lodger
– 5 frokoster, 6 lunsjer og 5 middager

Ikke inkludert:
-Drikke
-Visum til Tanzania
– Reise- og avbestillingsforsikring

*Prisen gjelder for perioden 1.november – 15.desember og hvis to personer reiser sammen. Det går fint an å reise året rundt, da blir prisen noe høyere.