Solnedgang over Chobe-elven

Afrika – på sitt aller beste!

/ En fantastisk kombinasjon av safari, elvecruise og storby

 • Opplev Zimbabwe, Botswana, Namibia og Sør-Afrika på èn tur
 • Rusle langs kanten av et av naturens underverk – de mektige Victoriafallene
 • Overnatting og game drive i Chobe nasjonalpark
 • Seil med lekre Zambezi Queen (5*) på Chobeelven
 • Observer det enestående dyrelivet i Botswana og Namibia
 • Safari med båt i solnedgangen på Chobeelven
 • Utforsk vakre Cape Town og vindistriktet Stellenbosch

Bli med på en enestående reise hvor du kombinerer safari, elvecruise og storby – alt på første klasse! Opplev de storslagne vannfallene Victoria Falls i Zimbabwe og det rike dyrelivet i Chobe nasjonalpark i Botswana. Seile på Chobeelven, som utgjør grensen mellom Botswana og Namibia, med det lekre skipet Zambezi Queen. Og utforsk Cape Town og områdene rundt. Her får du det beste av alt!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 59 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 09.11.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 12 dager
 • Nyhet
 • 5* skip og hoteller
 • 3 netter cruise og 6 netter hotell
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 09.11.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 12 dager
 • Priser fra 59 980,-

HOTELLER / SKIP

The Victoria Falls Hotel (5*)
Legendarisk luksushotell fra 1904, med fantastisk beliggenhet i en frodig hage rett ved Victoriafallene. Hotellet er bygget i engelsk kolonistil og kalles gjerne «The grand old lady of the falls». Her kombineres historisk sjarm og moderne fasiliteter med stor suksess. Hotellet har flere restauranter, utendørs svømmebasseng, tennisbaner, bibliotek og gratis wi-fi.
Det er 64 rom på hotellet – alle med aircondition, bad med badekar og dusj, TV, te/kaffemaskin, safe og hårtørker.

Chobe Game Lodge (5*)
Den elegante lodgen ble bygget i 1972 og er den eneste permanente lodgen som ligger inne i selve Chobe nasjonalpark. Den har også høstet flere priser for sin luksuriøse økoturisme, i et av Afrikas mest dyrerike områder. Foruten restauranten, finnes en flere sittegrupper og terrasser – hvor du kan slappe av og nyte den fantastiske utsikten over Chobeelven. Lodgen har også bar og utendørs svømmebasseng.
Alle de 40 rommene er nylig utvidet og renovert, er romslige og smakfullt innredet. Rommene har aircondition, takvifte, bad med separat badekar og dusj, håndlagde teakmøbler, afrikansk kunst på veggene – og en herlig terrasse som vender mot Chobeelven. Her har du alt du kan forvente av en luksuriøs safarilodge!

Zambezi Queen (5*)
Et opphold på Zambezi Queen er en annerledes safari. Og en smak av det gode liv! Det 42 meter lange flytende boutiquehotellet seiler en strekning på 25 km på Chobeelven, som er en del av nasjonalparken. Om bord kan du nyte delikate måltider i restauranten, ta en drink i baren, avkjøle deg i det lille bassenget på dekk og slappe av i loungen. Uansett har du orkesterplass til det fantastiske dyrelivet som til enhver tid finnes rett utenfor.
Det er kun 14 smakfulle og luksuriøse suiter om bord – alle med aircondition, takvifte, bad med dusj, morgenkåper og tøfler, hårtørker og safe. Alle suitene har privat balkong med utsikt mot elven og dyrelivet. Hvor kan du ellers våkne opp til synet av en flokk elefanter som slukker tørsten i elven, uten en gang å stå opp?!  Det er fire master suiter (to på hvert dekk), som er noe større – og i tillegg har en større balkong med utemøbler i front av skipet.

Commodore Hotel (5*)
Stilig hotell med flott beliggenhet ved hyggelige Victoria & Alfred Waterfront i sentrum av Cape Town. Gangavstand til handlegater og et stort utvalg av gode restauranter. Hotellet har restaurant, bar, spa, trimrom, utendørs svømmebasseng og gratis wi-fi.
Hotellet har 236 rom, fordelt på seks etasjer. Alle rommene er lyse og romslige, delikat innredet i maritim stil, har bad med badekar og dusj, luftkondisjonering, TV, te/kaffemaskin og hårtørker.

 

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo – Johannesburg

Avreise fra Oslo med Qatar Airways til Doha sen ettermiddag. Der får vi et raskt flybytte og fortsetter med Qatar Airways til Johannesburg. (M)

Dag 2

Johannesburg – Victoria Falls

Velkomstmiddag på lekre Victoria Falls Hotel!

I Johannesburg blir det nok et raskt flybytte og en kort flytur med British Airways bringer oss til Victoria Falls i Zimbabwe. Vel fremme blir vi møtt på flyplassen og setter kurs for lekre Victoria Falls Hotel. Her skal vi bo en natt og oppleve de fantastiske Victoriafallene. Vårt hotell ligger i gangavstand til vannfallene og i sentrum av den lille turistbyen Victoria Falls. Byen ligger ved Zambezielvens bredder og i enden av vannfallene, som er områdets hovedattraksjon. Men den kompakte byen kan fint utforskes til fots på egenhånd. Spis en bedre lunsj på en av byens mange gode restauranter – og mulighetene for innkjøp av afrikanske kunstverk er mange.
Om kvelden samles vi for velkomstmiddag på hotellets «Jungle Junction» restaurant. Der får vi servert en fabelaktig buffet med afrikanske smaker, akkompagnert av tradisjonell underholdning. (F/M)

Dag 3

Victoria Falls – Chobe Game Lodge

Opplev de fantastiske Victoriafallene – et av verdens syv underverker!

Victoriafallene er en foss som dannes av elven Zambezi. Fossen heter Mosi-oa-Tunya på lokalspråket lozi, hvilket betyr «røyken som tordner». Fossen ligger på grensen mellom landene Zambia og Zimbabwe. Høyeste fall er 108 meter. Fossen er på sitt største på slutten av regntiden (mars/april) og er langt roligere når vi er der. Den første europeer som så fossen var oppdagelsesreisende David Livingstone, tilbake i 1855. Han kalte opp fossen etter dronning Victoria av Storbritannia.
Etter en god og fyldig frokost på hotellet tar vi en spasertur gjennom tropisk vegetasjon langs foten av vannfallene i Zimbawe – og synet som møter deg er eksepsjonelt. Å se Zambezielven fosse utover klippen og danne verdens bredeste vannfall er litt av en opplevelse. Mange har kanskje en drøm om en uforglemmelig helikoptertur over Victoriafallene. Gi oss beskjed – så hjelper vi deg gjerne å oppfylle drømmen.

Vi returnerer til hotellet og setter kurs for Botswana. Vi skal sjekke inn på lekre Chobe Game Lodge! Stedet ligger inne i Chobe nasjonalpark, en times kjøretur unna. Vi finner oss til rette på rommene og får servert en nydelig lunsj.
Om ettermiddagen skal vi på jeep-safari (game drive) i Chobe nasjonalpark. Nasjonalparken er tilholdssted for ikke mindre enn ¼ av Afrikas elefanter, grunnet tilgangen til vann i Chobeelven. Mulighetene for å møte på løve, leopard, flodhest og giraff er også store, så her er det bare å holde kameraet klart for blinkskudd.
Middagen serveres under stjernene i en av Afrikas mest kjente nasjonalpaker – en fantastisk opplevelse! (F/L/M)

Helikoptertur over Victoriafallene må eventuelt bestilles i god tid før avreise hvis vi skal kunne garantere plass.

Imponerende Victoria Falls!
Dag 4

Chobe Game lodge – Zambezi Queen

Nære møter med «The Big Five» i Chobe nasjonalpark!

Vi starter dagen tidlig med en game drive i soloppgang. Benytt anledningen til å forevige flere fantastiske nærmøter med noen av «The Big Five». Kanskje er vi så heldige å få treffe på en hel løvefamilie? Vi returnerer til lodgen og spiser en deilig frokost og slapper av litt.

Midt på dagen setter vi kurs for Kasane og Chobeelven, hvor luksuriøse Zambezi Queen venter på oss. I den delen av Chobeelven hvor Zambezi Queen seiler, danner elven grensen mellom det smale landområdet Caprivi i Namibia og verdensberømte Chobe nasjonalpark i Botswana. Området her er beriket med et fantastisk dyreliv. Elven er full av flodhester og krokodiller, elefanter og bøffel lever langs elven – og fuglelivet er enormt. Små tenderbåter bringer oss ut til Zambezi Queen, hvor vi sjekker inn og spiser lunsj om bord. Om ettermiddagen drar vi på leting etter ville dyr. Når mørket faller på trekker dyrene mot elven for å slukke tørsten. Det gylne skumringslyset byr på fantastiske bildemotiver.

Etter at solen har gått ned over det afrikanske landskapet, møtes vi på soldekk for en drink. Etter introduksjon av kapteinen og resten av mannskapet, serveres en tre retters middag med tilhørende viner i restauranten. Og hvorfor ikke avslutte kvelden med en espresso eller kveldsdrink på soldekk, med Afrikas nattlige lyder i bakgrunnen – før du går til ro i din lekre suite. (F/L/M)

Suite Zambezi Queen
Dag 5

Safaricruise på Chobe med Zambezi Queen

Prøv fiskelykken i Chobeelven!

Etter frokost kan du selv velge dagens aktivitet. Bli med på safari i småbåter eller prøv fiskelykken i Chobeelven. Hvem får den største tigerfisken på kroken…? Eller kanskje du foretrekker å bli igjen om bord og bare nyte utsikten til det vakre landskapet og dyrelivet langs bredden, mens Zambezi Queen glir nedover Chobeelven? Uansett hva du velger, blir du servert en deilig lunsj i restauranten midt på dagen.

Om ettermiddagen drar vi ut på båtsafari med mindre båter. Her kommer du tett på noen av de rundt 120 000 elefantene som Chobe nasjonalpark er kjent for – trygt plassert i båten. Våtlandsområdet her byr på et yrende dyreliv, med blant annet flodhester, vannbøffel og krokodiller – så vi anbefaler at du holder øynene åpne for «the big five» langs elvebredden. Mannskapet har mange historier å by på – og før middag vil vi få et innblikk i flere av områdets mystiske legender. Vi avslutter dagen med en bedre middag og en drink på dekk under Afrikas klare stjernehimmel. (F/L/M)

Chobe nasjonalpark
Dag 6

Safaricruise på Chobe med Zambezi Queen

Uforglemmelig møte med lokalbefolkningen i en landsby i Namibia!

Denne formiddagen besøker vi en autentisk liten landsby i Nambia, hvor vi blir kjent med den lokale kulturen og skikkene. Vi treffer lokalbefolkningen og besøker et typisk namibisk hjem. Her er kontrastene store til livet her hjemme, men smilene er kanskje større enn vi har sett på lenge. Vi kan garantere en opplevelse som gjør inntrykk og setter spor!

Etter en deilig lunsj velger du selv hva du vil bruke ettermiddagen på. Igjen har du mulighet til å bli med på safari i småbåter. Eller kanskje du foretrekker å bli igjen om bord og bare nyte utsikten og slappe av? Dette er vår siste kveld om bord – og mannskapet varter opp med en skikkelig tradisjonell festmiddag. Afrikansk mat, sang og dans står på menyen. Og hvem vet…, kanskje finnes det noen afrikanske rytmer i oss nordboere også? (F/L/M)

Dag 7

Victoria Falls – Cape Town

Vi sjekker ut fra Zambezi Queen – og setter kurs for fargerike Cape Town!

Vi sier farvel til mannskapet på Zambezi Queen og går i land etter frokost. En times kjøretur tar oss fra Kasane til flyplassen i Victoria Falls.
Derfra flyr vi direkte til Cape Town, hvor vi skal avslutte denne fantastiske turen. Cape Town er den eldste byen i Sør-Afrika og regnes som landets politiske hovedstad. Dette er utvilsomt en av verdens vakreste byer! Byen ligger helt på sydspissen av Sør-Afrika, der Atlanterhavet møter Det Indiske Hav, og er full av kontraster. Her finner du høye fjell, fargerike lokale markeder, rolige parker, kritthvite strender og et yrende byliv i havneområdet Waterfront. Vel fremme i Cape Town blir vi møtt og kjørt til vårt hotell som ligger i sentrum av Cape Town, Commodore Hotel på Waterfront.

Om ettermiddagen kan du bli med vår reiseleder på en spasertur i sentrum av Cape Town. Byen byr også på uante shoppingmuligheter og en rekke ting å ta seg til. Cape Town har en rekke spennende restauranter å by på – og vi har lagt opp til at man selv velger hvor middagene skal nytes. Spis på hotellet, en av de mange restaurantene på Waterfront – eller spør reiseleder om tips. (F)

Victoria Waterfront, Cape Town Sør Afrika
Dag 8

Cape Town

Vi tar kabelbanen opp til ikoniske Table Mountain. Og valgfri utflukt til Robben Island!

Vi starter dagen med en tur opp til Table Mountain med kabelbanen – et «must» for enhver besøkende! Det ikoniske fjellet rager 1000 m.o.h., og er været bra får vi en fantastisk utsikt over byen. Vel nede igjen tar vi en liten sightseeing i byen, blant annet til et av de eldste områdene, fargerike Bo’kaap eller Malay-kvarteret. Området har i dag rundt 6000 innbyggere, vesentlig muslimer. Her finnes en blanding av øst og vest, de fleste er etterkommere etter tidligere slaver hentet fra både Afrika og Asia. Hit kom en broket blanding av kriminelle, lærde, dyktige håndverkere og kunstnere samt religiøse ledere. Husene er lave og fargerike med en herlig Kardemommeby-følelse. Vi ser Parlamentet, Rådhuset og slavemuseet – før vi avslutter ved Waterfront med sine mange restauranter, kafeer og butikker.

Etter lunsj kan vi alternativt anbefale en båttur ut til den kjente fangeøya Robben Island. Her sonet Nelson Mandela mesteparten av sin tid i fengsel, frem til han ble løslatt i januar 1990. Robben Island-museet etablert som et nasjonalmonument og et nasjonalt museum i 1996, og ble erklært som World Heritage Site av UNESCO i desember 1999. Guidene på øya er tidligere politiske fanger og turen gjør derfor garantert inntrykk på alle de besøkende. Turen tar cirka 3 ½ time. Denne turen er valgfri og bestilles som ekstravalg ved påmelding. (F)

Velkommen til Cape Town.
Dag 9

Cape Town

Besøk Kapp det gode håp og møt pingvinene på Boulders Beach!

Etter frokost setter vi kursen mot Kapp det gode håp, for en heldagstur i et meget vakkert naturlandskap. Turen går langs vestkysten av Cape Peninsula, Chapman’s Peak Drive, som regnes som en av verdens mest spektakulære veistrekninger. Veien slynger seg langs klipper som stuper rett ned i Atlanterhavet og skaper en dramatisk utsikt. Kapp det gode håp er i dag et naturreservat med en sammensatt flora og et meget rikt dyreliv. Vi tar fjellbanen opp til Cape Point og nyter den herlige utsikten. Det stedlige fyrtårnet er verdens kraftigste og sender en lysstråle tilsvarende 19 millioner stearinlys utover havet! Vi spiser lunsj på en lokal restaurant, før vi setter kursen for Boulders Beach hvor vi skal besøke pingvinkolonien. Møtet med de elegante «smokingkledde» sjarmørene er er artig opplevelse.

Om ettermiddagen kan du slappe av ved hotells svømmebasseng. Eller kanskje noen siste innkjøp? (F/L)

Stranden deles med Pingviner
Dag 10

Cape Town

Vinsmaking og pikniklunsj på en vingård i det kjente vindistriktet – og avskjedsmiddag i vakre omgivelser!

Etter frokost setter vi kursen mot Paarl, Franschoek og Stellenbosch – de kjente vinområdene i Sør-Afrika. Området er velsignet av naturen på flere måter, og de edle dråpene som dyrkes her har de beste vekstvilkår og gir vin av ypperste kvalitet. Omgivelsene er elegante og vakre, og her blomstrer Sør-Afrikas rike mat- og vinkultur. Vi skal selvsagt besøke en vingård, hvor det blir det omvisning og vinsmaking. Vi blir også servert en deilig piknikklunsj i de vakre omgivelsene, før vi returnerer til Cape Town. 

Om kvelden blir det en hyggelig avskjedsmiddag i solnedgang og med utsikt til de hvite sandstrendene i Camps Bay. En herlig avslutning på en fantastisk reise! (F/L/M)

Dag 11

Cape Town – Doha

Etter en sen frokost sjekker vi ut fra hotellet og setter kurs for flyplassen i Cape Town, for hjemreise med Qatar Airways til Doha. Vi ankommer Doha rundt midnatt. (F/M)

Dag 12

Doha – Oslo

Litt etter midnatt flyr vi videre fra Doha med Qatar Airways, direkte til Oslo. Ankomst Oslo tidlig om morgenen. (F)

Reisebetingelser

ALT DETTE ER INKLUDERT

 • Flyreise Oslo – Johannesburg/Cape Town – Oslo med Qatar Airways (økonomiklasse)
 • Flyreise Johannesburg – Victoria Falls med British Airways
 • Flyreise Victoria Falls – Cape Town med Kenya Airways
 • 1 natt på Victoria Falls Hotel (5*)
 • 1 natt på Chobe Game Lodge (5*) i Chobe nasjonalpark
 • 3 netter på Zambezi Queen (5*) på Chobeelven
 • 4 netter på Commodore Hotel (5*) i Cape Town
 • Drikke i restauranten og baren på Chobe Game lodge og Zambezi Queen (kun lokal øl/vin/mineralvann)
 • Velkomstmiddag i Victoria Falls
 • Fullpensjon på Chobe Game lodge og Zambezi Queen
 • To lunsjer i Cape Town
 • Avskjedsmiddag i Cape Town
 • Utflukter iht. program, inkl. game drive med jeep og tenderbåter
 • All transport iht. program
 • Dyktig norsk reiseleder fra Escape Travel


DETTE ER IKKE INKLUDERT

 • Måltider og drikke utover det som er spesifisert over
 • Tips til lokale guider/sjåfører
 • Visum til Zimbabwe (USD 45 pr. person)
 • Valgfri utflukt til Robben Island (kr 590 pr. person)
 • Valgfri helikoptertur over Victoria Falls (kr 2450 pr. person)
 • Evt. oppgradering til businessklasse på Qatar Airways (pris på forespørsel)
 • Evt. tilleggsopphold i Afrika/Sør-Afrika (pris på forespørsel)

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikaplugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.
Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.
Se forøvrig «Reisevilkår for Escape Travel».

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.

FORBEHOLD
Vi kan ikke garantere observasjon av «the big five» eller antall dyr, da dyrene beveger seg fritt og er i konstant bevegelse. Forbehold om at været tillater helikoptertur.

AVVIKENDE REISEVILKÅR
På denne reisen betales et depositum på kr 3500 pr. person.

(F = frokost / L = lunsj / M = middag)