Spanskeplassen i Sevilla

Andalucías skatter, en liten rundreise

Hvorfor ikke komme den norske våren i forkjøpet og oppleve våren i Spania? Og hvilken spennende del av Spania er vel ikke dette! I Andalucía har flamencoen og tyrefektingen sitt opphav – og det skulle ikke forundre oss om lidenskapen i seg selv også oppsto her…

Her er noe av det du kan oppleve:

 • Alhambra i Granada – det vakreste arabiske slott i den vestlige verden!
 • Córdoba med sin hvitvaskede gamleby og moské-katedralen
 • Sevilla med sine utrolige byggverk, brosteinsgater og appelsintrær
 • Ronda, en av Andalucías hvite byer med den svimlende kløften som deler byen i to
 • Noen dager til kultur, shopping og tapasbarer i Málaga 

I denne delen av Spania er fargene sterkere, flamencotakten klappes og trampes raskere og mer bastant, og fiestaene er større og mer høylytte enn i resten av landet. Her leves og feires livet til fulle, ute på de smale brosteinsgatene, på plazaene i skyggen under sitrustrærne og på de mange barene og restaurantene som finnes overalt. Vi skal besøke arkitektoniske perler som Granada, Córdoba, Sevilla og Ronda. Historie i kombinasjon med noen dager i Málaga, gjør denne reisen til en perfekt kombinasjon av det beste fra Sør-Spania.

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 14 350,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 07.04.2021 (3 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
Vegard Emil Pettersen Reiseleder
Reiseleder
Vegard Emil Pettersen

Avreiser

 • Avreisedato 07.04.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 14 350,-
 • Avreisedato 01.09.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 600,-
 • Avreisedato 22.09.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 600,-
 • Flamenco spania
 • Sevilla, Spania
 • Ronda Andalusia Spania
 • Ronda Andalusia Spania
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Málaga - Granada

Avreise med SAS fra Oslo Lufthavn på ettermiddagen, og ankomst Málaga fire timer senere. Her møter vi vår reiseleder, og derfra bærer det avsted i buss videre mot Granada som tar cirka to timer.  Granada er hovedstad i provinsen med samme navn og ligger vakkert til ved foten av Sierra Nevada-fjellene.  Byen er kjent for palasset Alhambra fra da maurerne styrte denne delen av Spania. Vel fremme har klokken rukket å bli ganske mange,  så  vi tar det med ro denne kvelden. (ingen måltider)

 

Alhambra, Granada
Dag 2

Granada - Alhambra - flamenco

Alhambra («Det røde slottet») er et palass og et festningkompleks som ble bygget på midten av 1300-tallet av de mauriske herskerne i det daværende emiratet Grenada. Det er et av de vakreste arabiske palassene i den vestlige verden, og inneholder tre palasser – Nazarí, Royal Residence og Carlos V samt de fascinerende hagene til Generalife og festningen Alcazaba.

Videre går vi gjennom Albaicin, et område kjent for sin imponerende utsikt over Alhambra-palasset og dets karakteristiske hus og «Carmenes» villaer. Senere i gamlebyen, kommer vi til renessanse-katedralen med det kongelige kapellet og gravstenene
til de katolske kongene. Via de trange gatene i det gamle distriktet og gjennom markedet Alcaiceria, så ender vi på den livlige Plaza Bib-Rambla.

På kvelden tar vi en tur i sigøynernabolaget Sacromonte. Sigøynere bodde tidligere i huler og i kveld opplever du et spennende flamencoshow i en av disse hulene. Her inntas også kveldens middag. (frokost, middag)

NB/Rekkefølgen og noe av innholdet på dagens program kan måtte endres grunnet  spesielle bestillingsbetingelser for grupper på Alhambra.  

Løvegården, Alhambra, Granada
Dag 3

Granada - Córdoba - Sevilla

Vi forlater Granada og setter kurs mot Córdoba, som ligger ved bredden av elven Guadalquivir, forent med den vakre steinbroen fra det romerske imperiet til Augustus. Tidligere en iberisk og romersk by, og senere hovedstad i et islamsk kalifat. I dag, en av de byer som omfatter størst historisk arv i verden erklært World Heritage Site av UNESCO. Den hvitvaskede landsbylignende gamlebyen er en fantastisk opplevelse. Vi spaserer gjennom gatene – inntrykket av det jødiske kvartalet, synagogen, de sjarmerende andalusiske terrasser, palasser og kirker er nesten overveldende. Særlig kjent i Córdoba er den enorme moské-katedralen la Mezquita. I dette unike byggverket speiles en rik og viktig del av Spanias historie.

Ankomst Sevilla ut på ettermiddagen, og om kvelden spiser vi middag sammen på hotellet. (frokost, lunsj og middag)

La Mezquita-katedralen i Cordoba
Dag 4

Sevilla

Dagen starter med en flott panoramatur. Sevilla er en cocktail av kultur, historie, sensualitet, uteliv og latinotemperament. Man blir betatt av lyset, den blå himmelen, den røde solen og den hvitvaskede byen. Vi kjører gjennom hjertet av byen ved Guadalquivir-elven, ser det skinnende arabiske Gulltårnet, Santa Maria-katedralen (verdens tredje største), den imponerende minareten Giralda, Palmealleen med alle bygninger fra den  spansk-amerikanske verdensutstillingen i 1929 og Expo, verdensutstillingen, i 1992.
Barrio de Santa Cruz er det gamle jødiske nabolaget i Sevilla, og ligger like ved katedralen. Området er sjarmerende med sine gamle, fargerike og skjeve hus knyttet sammen av brosteinsgater og appelsintrær. Du finner også mange butikker, små spise- og utesteder, et livlig nabolag.

På ettermiddagen besøker vi det imponerende palasset Real Alcázar som sammen med Alhambra i Granada og La Mesquita-katedralen i Córdoba, er et av Spanias absolutt mest imponerende, overraskende og fantastiske byggverk med en lang historie bak seg. Det er blitt bygget på og bygget om i over 1000 år og er dermed det eldste kongeslott i Europa, og som fortsatt er i bruk. Det er kongefamiliens offisielle bolig når de besøker Sevilla.

Innbyggerne i Sevilla er vennlige, kunnskapsfulle og stolte over sin by. Bare å vandre rundt i byen eller ved bredden av elven er en god måte å komme nær denne byen og dens folk. Ettermiddagen er din til å utforske byen på egen hånd, så møtes vi til middag på hotellet senere. (frokost, middag)

Sevilla, vakkert beliggende ved elven Gualdalquivir
Dag 5

Sevilla - Ronda - Málaga

Etter frokost kjører vi til Ronda,  en av Spanias eldste byer, og regnet som tyrefektingens vugge. Den ligger på et strategisk punkt i høylandet, cirka 750 meter over havet, med utsikt over hele kysten. Byen har vært nøkkelen til suksess i mange konflikter, som den siste borgerkrigen. Den oppsiktsvekkende og likevel mytiske kløften som på mange måter har delt byen er en av de første tingene man
kommer til å merke når vi kommer frem. Når du vandrer over den såkalte «Nye broen» kan du forstå fascinasjonen som enkelte kjente personer, som Orson Wells og Hemingway, hadde til stedet. Fascinasjon er også nøkkelen til besøket i Spanias eldste tyrefektningsarena og tyrefektningsmuseet. Når vi forlater arenaen, passerer vi den vakre Alameda-parken og du kan beundre den fantastiske utsikten over sletten før vi går inn i gamlebyen. Etter lunsj og litt tid på egen hånd kjører vi ned mot kysten til Costa del Sol og Malaga. Ettermiddagen og kvelden er din til egen disposisjon. Vi bor veldig sentralt i gamlebyen og det er flust av spisesteder å velge mellom. Spør reiseleder om tips.

(frokost, lunsj)

Ronda
Dag 6

Málaga - byvandring

I Málaga finner du spennende muséer, et hyggelig og oppgradert havneområde med et utall restauranter, trendy hoteller og butikkene har fått et riktig oppsving de siste årene. Innvielsen av Picasso-museet i 2003 bidro også til dette, og er vel verdt et besøk. Det ligger midt i gamlebyen og er smakfullt innredet i et nydelig, gammelt rikmannspalass. Picasso trenger ingen nærmere introduksjon, men ikke alle vet at det var i Málaga han ble født i 1881 før familien flyttet til Barcelona da han var 14 år.  I  den hyggelige og pulserende gamlebyen er det meste i gangavstand. Reiseleder tar dere med til fots på en bli-kjent-runde i byen, resten av dagen til egne opplevelser. (Frokost)

Malaga
Dag 7

Malaga

Grip dagen, den er din! Hør gjerne med reiseleder som kan gi deg noen god råd til opplevelser og aktiviteter. Vi møtes til felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant om kvelden. (frokost, middag)

Dag 8

Hjemreise

Avreise til flyplassen etter frokost. SAS har avgang på formiddagen og beregnet ankomst til Oslo er kl. 15.15.

frokost)

Reisebetingelser

×