Spanskeplassen i Sevilla

Andalucías skatter

Hvorfor ikke komme den norske våren i forkjøpet og oppleve våren i Spania? Og hvilken spennende del av Spania er vel ikke dette! I Andalucía har flamencoen og tyrefektingen sitt opphav – og det skulle ikke forundre oss om lidenskapen i seg selv også oppsto her…

Her er noe av det du kan oppleve:

 • Alhambra i Granada – det vakreste arabiske slott i den vestlige verden!
 • Córdoba med sin hvitvaskede gamleby og moské-katedralen
 • Sevilla med sine utrolige byggverk, brosteinsgater og appelsintrær
 • Ronda, en av Andalucías hvite byer med den svimlende kløften som deler byen i to
 • Noen dager til kultur, shopping og tapasbarer i Málaga 

I denne delen av Spania er fargene sterkere, flamencotakten klappes og trampes raskere og mer bastant, og fiestaene er større og mer høylytte enn i resten av landet. Her leves og feires livet til fulle, ute på de smale brosteinsgatene, på plazaene i skyggen under sitrustrærne og på de mange barene og restaurantene som finnes overalt. Vi skal besøke arkitektoniske perler som Granada, Córdoba, Sevilla og Ronda. Historie i kombinasjon med noen dager i Málaga, gjør denne reisen til en perfekt kombinasjon av det beste fra Sør-Spania.

❗ Vi har også en avgang 20. april – da tar vi avslappingsdagene på slutten på Costa del Sol.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 12 240,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 28.02.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
Reiseleder
Erik Meling

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 28.02.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 12 240,-
 • Flamenco spania
 • Sevilla, Spania
 • Ronda Andalusia Spania
 • Ronda Andalusia Spania
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Málaga - Granada

Avreise med Norwegian fra Oslo Lufthavn kl. 10.55 med ankomst Málaga fire timer senere. Her møter vi vår reiseleder, Erik Meling, og derfra kjører vi buss videre mot Granada som tar cirka to timer.  Granada er hovedstad i provinsen med samme navn og ligger vakkert til ved foten av Sierra Nevada-fjellene.  Byen er særlig kjent for palasset Alhambra fra da maurerne styrte denne delen av Spania. Festningen står i dag på UNESCOs verdensarvliste og er en av landets største turistattraksjoner. I kveld er det middag på egen hånd.  (ingen måltider)

 

Alhambra, Granada
Dag 2

Granada - Alhambrapalasset - flamenco

Alhambra («Det røde slottet») er et palass og et festningkompleks som ble bygget på midten av 1300-tallet av de mauriske herskerne i det daværende emiratet Grenada. Det er et av de vakreste arabiske palassene i den vestlige verden, og inneholder tre palasser – Nazarí, Royal Residence og Carlos V samt de fascinerende hagene til Generalife og festningen Alcazaba. I løpet av besøket vil du ane hvilken fascinasjon som vann og vegetasjon har utøvet over islamsk kultur.

Videre går vi gjennom Albaicin, et område kjent for sin imponerende utsikt over Alhambra-palasset og dets karakteristiske hus og
«Carmenes» villaer. Senere i gamlebyen, kommer vi til renessanse-katedralen med det kongelige kapellet og gravstenene
til de katolske kongene. Via de trange gatene i det gamle distriktet og gjennom markedet Alcaiceria, så ender vi på den livlige Plaza Bib-Rambla.

På kvelden tar vi en tur i sigøynernabolaget Sacromonte. Sigøynere bodde tidligere i huler og i kveld opplever du et spennende flamencoshow i en av disse hulene. Her inntas også kveldens middag. (frokost, middag)

NB/Rekkefølgen på dagens program kan endres da tidspunktet for inngang til Alhambra ikke tildeles før nærmere avreise. 

Løvegården, Alhambra, Granada
Dag 3

Granada - Córdoba - Sevilla

Vi forlater Granada og setter kurs mot Córdoba, som ligger ved bredden av elven Guadalquivir, forent med den vakre steinbroen fra det romerske imperiet til Augustus. Tidligere en iberisk og romersk by, og senere hovedstad i et islamsk kalifat. I dag, en av de byer
som omfatter størst historisk arv i verden erklært World Heritage Site av UNESCO. Den hvitvaskede landsbylignende gamlebyen er en fantastisk opplevelse. Vi spaserer gjennom gatene – inntrykket av det jødiske kvartalet, synagogen, de sjarmerende andalusiske terrasser, palasser og kirker er nesten overveldende. Særlig kjent i Córdoba er den enorme moské-katedralen la Mezquita. I dette unike byggverket speiles en rik og viktig del av Spanias historie.

Ankomst Sevilla ut på ettermiddagen, og om kvelden spiser vi middag sammen på hotellet. (frokost, lunsj og middag)

La Mezquita-katedralen i Cordoba
Dag 4

Sevilla

Dagen starter med en flott panoramatur. Sevilla er en cocktail av kultur, historie, sensualitet, uteliv og latinotemperament. Man blir betatt av lyset, den blå himmelen, den røde solen og den hvitvaskede byen. Vi kjører gjennom hjertet av byen ved Guadalquivir-elven, ser det skinnende arabiske Gulltårnet, Santa Maria-katedralen (verdens tredje største), den imponerende minareten Giralda, Palmealleen med alle bygninger fra den  spansk-amerikanske verdensutstillingen i 1929 og Expo, verdensutstillingen, i 1992.
Barrio de Santa Cruz er det gamle jødiske nabolaget i Sevilla, og ligger like ved katedralen. Området er sjarmerende med sine gamle, fargerike og skjeve hus knyttet sammen av brosteinsgater og appelsintrær. Du finner også mange butikker, små spise- og utesteder, et livlig nabolag.

På ettermiddagen besøker vi det imponerende palasset Real Alcázar som sammen med Alhambra i Granada og La Mesquita-katedralen i Córdoba, er et av Spanias absolutt mest imponerende, overraskende og fantastiske byggverk med en lang historie bak seg. Det er blitt bygget på og bygget om i over 1000 år og er dermed det eldste kongeslott i Europa, og som fortsatt er i bruk. Det er kongefamiliens offisielle bolig når de besøker Sevilla.

Innbyggerne i Sevilla er vennlige, kunnskapsfulle og stolte over sin by. Bare å vandre rundt i byen eller ved bredden av elven er en god måte å komme nær denne byen og dens folk. Ettermiddagen er din til å utforske byen på egen hånd, så møtes vi til middag på hotellet senere. (frokost, middag)

Sevilla, vakkert beliggende ved elven Gualdalquivir
Dag 5

Sevilla - Ronda - Málaga

Etter frokost kjører vi til Ronda,  en av Spanias eldste byer, og regnet som tyrefektingens vugge. Den ligger på et strategisk punkt i høylandet, cirka 750 meter over havet, med utsikt over hele kysten. Byen har vært nøkkelen til suksess i mange konflikter, som den siste borgerkrigen. Den oppsiktsvekkende og likevel mytiske kløften som på mange måter har delt byen er en av de første tingene man
kommer til å merke når vi kommer frem. Når du vandrer over den såkalte «Nye broen» kan du forstå fascinasjonen som
enkelte kjente personer, som Orson Wells og Hemingway, hadde til stedet. Fascinasjon er også nøkkelen til besøket i Spanias eldste tyrefektningsarena og tyrefektningsmuseet. Når vi forlater arenaen, passerer vi den vakre Alameda-parken og du kan beundre den fantastiske utsikten over sletten før vi går inn i gamlebyen. Etter lunsj og litt tid på egen hånd kjører vi ned mot kysten til Costa del Sol og Malaga. Ettermiddagen og kvelden er din til egen disposisjon. Vi bor veldig sentralt i gamlebyen og det er flust av spisesteder å velge mellom. Spør Erik om tips. (frokost, lunsj)

Ronda
Dag 6

Málaga - byvandring

I Málaga finner du spennende muséer, et hyggelig og oppgradert havneområde med et utall restauranter, trendy hoteller og butikkene har fått et riktig oppsving de siste årene. Innvielsen av Picasso-museet i 2003 bidro også til dette, og er vel verdt et besøk. Det ligger midt i gamlebyen og er smakfullt innredet i et nydelig, gammelt rikmannspalass. Picasso trenger ingen nærmere introduksjon, men ikke alle vet at det var i Málaga han ble født i 1881 før familien flyttet til Barcelona da han var 14 år.  I  den hyggelige og pulserende gamlebyen er det meste i gangavstand. Reiseleder tar dere med til fots på en bli-kjent-runde i byen, resten av dagen til egne opplevelser. (Frokost)

Malaga
Dag 7

Malaga

Grip dagen, den er din! Hør gjerne med reiseleder som kan gi deg noen god råd til opplevelser og aktiviteter. Vi møtes til felles avskjedsmiddag om kvelden. (frokost, middag)

Tradisjonelle flamencokjoler henger til tørk på en balkong i Málaga.
Dag 8

Hjemreise

En rolig morgen, kanskje en lang frokost, og utsjekking fra hotellet. Bagasjen oppbevares på hotellet, mens du har noen timer til egen disposisjon før avreise mot flyplassen. Det er avgang med Norwegian kl. 15.50 og beregnet ankomsttid på Oslo Lufthavn er kl. 20.00.(Frokost)

Erik Meling

Reiseleder

Erik Meling er utdannet innen kunsthistorie, teaterregi og spansk. Siden år 2000 har han bodd i Andalucía i Spania og arbeidet med en rekke kunst- og kulturprosjekter lokalt, ved siden av å være reiseleder og guide for både norske, svenske og engelsktalende turister både i Málaga-provinsen, og over hele landet. Utenfor Spania har Erik arbeidet særlig mye i Portugal og Peru, ved siden av å ta med gjester til Normandie, Sør-England, Italia og Cuba.

Eriks spesialområde er arkitektur og stilhistorie, men han er vel så opptatt av det hverdagslige og sosiale som det kunstfaglige. For å forstå de store monumentene, mesterverkene i kunsten og de store linjene i samfunnsutviklingen må vi også kjenne til det stedlige, lokale og trivielle både i fortid og nåtid.

 

Reisebetingelser

×