Blomstercruise fra Brussel til Amsterdam

/ Belgia og Nederland med besøk i blomsterparken Keukenhof

  • Brussel – med sin vakre Grand Place og EU Parlamentet
  • Antwerpen – hvor det er brygget øl siden 1300-tallet
  • Rotterdam – havnebyen med fascinerende arkitektur
  • Delft – og besøk hos Royal Delft Pottery
  • Ostebyen Edam og besøk hos en osteprodusent
  • Fiskerlandsbyen Volendam
  • Kanalbyen Amsterdam – Nederlands hovedstad
  • Den vakre og verdenskjente blomsterparken Keukenhof

Det er vår i Amsterdam og duene kurrer mot solmysende turister på Damplassen. Nederland og Belgia viser seg fra sin aller beste side i denne årstiden. Våren er også synonymt med tulipaner, liljer og andre løkblomster – noe den kunstferdige blomsterparken Keukenhof viser til fulle. Om bord på MS River Navigator, som skal være vårt hjem de neste dagene, hygger vi oss med god mat og drikke mens vi cruiser fra by til by på vår ferd fra Brussel til Amsterdam.

Se også vårt Blomstercruise med avreise 22. april fra Amsterdam til Brussel her.

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 12 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 27.04.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 27.04.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 12 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Brussel

Escape Travels reiseleder møter deg på Oslo Lufthavn og sammen reiser vi med KLMs morgenfly til Amsterdam. Her bytter vi fly og reiser videre til Brussel. Når vi har fått bagasjen kjører vi til skipet og går om bord på MS River Navigator, som skal være vårt hjem de neste dagene. Vi gjør oss kjent med skipet og møtes før middag til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Middagen serveres i skipets restaurant.

 

Romslig resepsjon på MS River Navigator
Dag 2

Brussel - Antwerpen

Brussel er en internasjonal by, der de fleste snakker engelsk. Her ligger både Europarådet, Europaparlamentet og Natos hovedkvarter. Belgias hovedstad tilhører hverken det fransktalende Vallonia eller det nederlandsktalende Flandern, til tross for at den flamske befolkningen hevder at Brussel kulturelt og historisk er en flamsk by. Begge språk, både fransk og flamsk, er offisielle, men fransk er det som i praksis benyttes blant innbyggerne.

Etter frokost kan du bli med på en inkludert byrundtur i Brussel, som er en vakker by, kjent for sine mange severdigheter og en fremtredende nouveau arkitektur. Gamlebyen med sin Grand Place er samlingspunkt for både byens innbyggere og besøkende, og omgitt av flott arkitektur fra blant annet renessansen og barokken. Vår rundtur er med buss og til fots, slik at vi skal få oppleve det beste byen har å vise frem. Og selvfølgelig skal vi hilse på byens mest kjente «innbygger», den lille bronsestatuen Manneken Pis.

Retur til skipet for lunsj.
Om ettermiddagen legger skipet fra kai med kurs for Antwerpen. Mens du slapper av om bord kan du nyte utsikten til landskapet som glir forbi og benytte muligheten til å bli kjent med dine medreisende.

Om kvelden samles vi til middag i skipets restaurant, og hygger oss i salongen. Skipet ankommer Antwerpen ved ti-tiden.

Grand Place i Brussel.
Dag 3

Antwerpen

Antwerpen er Belgias nest største by, og har på grunn av sin strategiske beliggenhet ved elven Schelde alltid vært en viktig havneby.

Etter frokost er det inkludert byvandring i den historiske bydelen, som står oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Dette er byens hjerte, med rådhusplassen (Grote Markt), brosteinsbelagte gater, små trange smug og en stor katedral fra 1400-tallet. Det flotte rådhuset er en blanding av flamsk og italiensk stil. Barokkmaleren Rubens bodde i Antwerpen det meste av sitt liv og i katedralen kan man se noen av hans mest kjente malerier.

Kjernen i Antwerpens historiske bydel avslører at handel og sjøfart har vært viktig for byen. De store kirkebyggene er sammen med staselige kjøpmannshus og palasser et synlig tegn på velstand gjennom århundrer.

Vi spiser lunsj om bord. Om ettermiddagen har du mulighet til å bli med på en valgfri ølsmaking (ikke inkludert). Belgia er kjent for sitt mangfold av øltyper, og i Antwerpen er det brygget øl siden 1300-tallet. Du får høre litt om historien og bryggeprosessen, og får smake på tre forskjellige øltyper.

Ved ni-tiden om kvelden seiler vi gjennom den store havnen i Antwerpen hvor skip fra hele verden ligger til kai. Nå med kurs mot Rotterdam.

Grote Markt i Antwerpen
Dag 4

Rotterdam

Vi ankommer Rotterdam om morgenen og etter frokost er det inkludert byrundtur i Nederlands nest største by. Vi får blant annet se byens viktigste attraksjoner, som Sentralstasjonen, Museumsparken og Erasmusbroen. Vi spaserer til byens markedshall, og videre til Rådhuset og Laurens kirken.

Rotterdam ligger på begge sider av elven Nieuwe Maas (nye Maas), en av kanalene i det store deltaet ved utløpet av elven Rhinen. Europas travleste havn ligger her, i den multikulturelle byen Rotterdam – som er ulik andre nederlandske byer.
Under andre verdenskrig ble byen bombet og tilbake stod kun byens rådhus, posthus og et par kirker. Europas første skyskraper, den 45 meter høye Witte Huis, overlevde også bombingen – takket være sine tykke murer. Rotterdam ble gjenoppbygget som en moderne by og overrasker med et mangfold av spennende, utradisjonelle høye hus. Den spesielle arkitekturen trekker til seg mange besøkende som lar seg fascinere av bygningene med skjeve fasader, runde kurver, hjørner, utspring og en spenstig fargebruk.

Etter byrundturen drar vi tilbake til skipet for å spise lunsj.
Om ettermiddagen har du mulighet til å utforske Rotterdam på egenhånd, eller du kan bli med på en valgfri utflukt til Delft (pristillegg). Delft er en hyggelig kanalby med en sjarmerende historisk bydel, og har gjennom flere århundrer vært en av Nederlands viktigste kulturbyer. Delft er også viden kjent for sin produksjon av vakkert porselen, og vi skal besøke Royal Delft Pottery som regnes som det ypperste av det som i dag produseres av porselen her. Royal Delft ble grunnlagt i 1653 og fremdeles males alt for hånd etter århundregamle tradisjoner. Her finnes også en imponerende samling av antikt Delft blått porselen og porselen fra nyere tid.

Om kvelden inviteres det til Kapteinens festmiddag i skipets restaurant og vi hygger oss om bord mens skipet setter kurs mot Amsterdam.

Rotterdam
Dag 5

Amsterdam

Vi ankommer Amsterdam tidlig om morgenen. Dette er Nederlands største by og landets hovedstad, men ikke residensby for kongeparet og regjeringen. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet, da den var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den.

Etter frokost er det inkludert utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof utenfor Amsterdam. Det vakre hageanlegget er åpent kun to måneder i året og er kunstferdig utformet med overdådige blomsterbed i alle regnbuens farger, i tillegg til bekker, dammer, tematiserte hageanlegg, busker og trær. Hvert år plantes det syv millioner løk her og resultatet i april – mai er en uforglemmelig opplevelse med fargesprakende tepper av tulipaner, liljer, hyasinter og andre løkblomster.

Vi returnerer til skipet der vi får servert en god lunsj. Etter lunsj kan du slappe av om bord, utforske Amsterdam på egenhånd, eller bli med på en valgfri utflukt til fiskerlandsbyen Volendam og Edam som er viden kjent for sin osteproduksjon (pristillegg).
I Volendam besøker vi den gamle havnen som er full av gamle hollandske båter. Om du ønsker kan du også besøke et av museene her og lære mer om stedets historie.

Vi fortsetter gjennom et landlig og fint område mot Edam og stopper underveis for å besøke en osteprodusent som gir oss et innblikk i kunsten å lage ost. Videre til Edam, ostebyen som er spesielt kjent for sin Edamerost. Her spaserer vi gjennom de trange gatene til klokketårnet og opplever byens sjarm, før vi returnerer til skipet i Amsterdam.

Det er vår siste kveld om bord. Vi samles til felles middag i restauranten og nyter en hyggelig kveld i skipets salong.

Keukenhof-parken utenfor Amsterdam
Dag 6

Amsterdam - Hjemreise

Vårt hyggelige elvecruise har kommet til veis ende og etter frokost er det på tide å ta farvel med skipet og mannskapet om bord.

Før vi drar til flyplassen er det mulighet til å bli med på en valgfri kanalbåttur i Amsterdam (pristillegg). Den beste måten å oppleve Amsterdam på er nettopp med kanalbåt. Kanalene i gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste og snor seg mellom byens bebyggelse og forbi de mange husbåtene som er ankret opp langs bredden. Kanalbåten tar oss under broene og gjennom Amsterdams bykjerne hvor vi kommer tett på de mange husbåtene og hverdagslivet langs kanalene.

Etter kanalbåtturen drar vi til flyplassen for å ta KLMs direktefly tilbake til Norge.

 

Amsterdams idylliske kanaler

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
Fly Oslo – Brussel/Amsterdam – Oslo
Flyskatter og havneavgifter
Transport ifølge program
Fem netters cruise i utvendig lugar på MS River Navigator (4*)
Smakfulle måltider om bord fra middag første dag til frokost siste dag
Frokostbuffet
Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar, og betjent varmmat-disk med ulike retter
4-retters middag, med valg mellom tre forskjellige hovedretter hver dag
Kaffe/te, vann og frukt til alle måltider
Tidlig morgenkaffe-/te, juice og wienerbrød
Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
Kveldssnacks servert i baren
Kapteinens aperitiff og 5-retters avskjedsmiddag
Velkomstdrink første kvelden
Underholdning om bord
Såpe, shampo osv fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
Internasjonale TV-kanaler i lugarene via satellitt
Utflukter som beskrevet i programmet
Lokale guider
Norsk reiseleder

INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer
• Valgfrie utflukter
• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
• Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER
Dag 2  Brussel, Byrundtur inkludert
Dag 3  Antwerpen, Byvandring inkludert, Valgfri ølsmaking
Dag 4  Rotterdam, Byrundtur inkludert, Valgfri utflukt til Delft
Dag 5  Amsterdam, Utflukt til Keukenhof inkludert, Valgfri utflukt til Volendam og Edam
Dag 6 Amsterdam, Valgfri kanalbåttur

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. reisende pr dag til besetningen om bord og cirka en euro til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og følge gruppen i vanlig tempo på byvandringer osv.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

MS River Navigator (4*)

Byggeår 2000 (renovert 2013)
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 134

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk har større vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

 • River Navigator, resepsjon, Cruiseawa, elvecruise