Blomstercruise fra Amsterdam med Keukenhof

/ Elvecruise gjennom 7 byer

 • Kanalbyen Amsterdam – Nederlands hovedstad
 • Den verdenskjente blomsterparken Keukenhof
 • Gamlebyen i Antwerpen
 • Brussel med Grand Place og EU-parlamentet
 • Gent, kanskje Belgias vakreste by
 • Dordrecht med de flotte vindmøllene i Kinderdijk
 • Rotterdam – havnebyen med den fascinerende arkitekturen

Og ikke nok med det:

 • Seks sluser som binder en rekke elver og kanaler sammen
 • Deltaer og vakre våtmarksområder
 • Ølsmaking og andre utflukter, flere inkludert
 • Komfortable og utvendige lugarer
 • Deilige måltider om bord

Det er vår i Europa og i Amsterdam kurrer duene mot solmysende turister på Damplassen. Nederland og Belgia viser seg fra sin aller beste side i denne årstiden.

Våren er også synonymt med tulipaner, liljer og andre løkblomster – noe den kunstferdige blomsterparken Keukenhof viser til fulle – en «kjøkkenhage» full av blomster.
Det hele startet med at grevinne Jaqueline samlet viltvoksende sandurter på 1500 tallet og grunnla en liten kjøkkenhage her til sitt hushold og som i dag utgjør parken som kalles Europas Hage.

Og den beste referanse gir vår reiseleder: «Til tross for gjentagende besøk gjennom årenes løp blir jeg aldri lei av å vandre rundt i denne parken!»

Disse dagene skal du også få komme tett på livet om bord på MS Aurora, som skal være vårt hjem de neste dagene. Her hygger vi oss med god mat og drikke mens vi cruiser fra by til by på vår ferd tur/retur Amsterdam.

 

 

Last ned reiseprogram
 • Fem utfluktert inkludert

Avreiser

 • Avreisedato 13.04.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn, Stavanger Sola
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Amsterdam

Escape Travels reiseleder møter deg på Oslo Lufthavn og sammen reiser vi med KLMs morgenfly til Amsterdam. Når vi har fått bagasjen, kjører vi til skipet og går om bord på MS Aurora, som skal være vårt hjem de neste dagene.

Vi gjør oss kjent med skipet og møtes før middag til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet.
Middagen serveres i skipets restaurant.

 

Kanalbyen Amsterdam er sjarmerende med sine broer – og mange sykler!
Dag 2

Amsterdam - Keukenhof - Utrecht

Amsterdam er Nederlands største by og landets hovedstad, og byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet, da den var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den.

Etter frokost kan du enten rusle rundt i denne vakre byen på egenhånd, eller du kan bli med på en valgfri kanalbåttur (21 euro). Kanskje den beste måten å oppleve Amsterdam på er nettopp med kanalbåt!

Kanalene i gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste og snor seg mellom byens bebyggelse og forbi de mange husbåtene som er ankret opp langs bredden. Kanalbåten tar oss under broene og gjennom Amsterdams bykjerne hvor vi kommer tett på de mange husbåtene og hverdagslivet langs kanalene.

Etter lunsj er det inkludert utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof utenfor Amsterdam. Hagedesignerne har selvsagt sørget for at det blomstrer til ulike tider gjennom hele den åtte uker korte sesongen. De har kunstferdig utformet hagen med overdådige blomsterbed i alle regnbuens farger, i tillegg til bekker, dammer, tematiserte hageanlegg, busker og trær. Mer enn 5 millioner blomster – flesteparten tulipaner – strutter av vårkåt glede, den ene vakrere, skjørere, mer forfinet og enda mer fantastisk enn den andre. Dette må bare oppleves – rett og slett TULIPANTASTISK!

Vi returnerer til skipet som nå har forflyttet seg til Utrecht på Rijnkanalen. Utrecht har en 2000 år gammel historie, og var den viktigste byen i nordlige Nederland under middelalderen. I dag har Utrecht landets største universitet, og et av Nederlands beste fotballag!

Middagen serveres mens vi glir ut fra Utrecht med kursen mot Antwerpen.

Keukenhof-parken utenfor Amsterdam
Dag 3

Antwerpen

Kl. 07.00 – 23.00

Antwerpen er Belgias nest største by, og har på grunn av sin strategiske beliggenhet ved elven Schelde alltid vært en viktig havneby.

Etter frokost er det inkludert byvandring i den historiske bydelen, som står oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Dette er byens hjerte, med rådhusplassen (Grote Markt), brosteinsbelagte gater, små trange smug og en stor katedral fra 1400-tallet. Det flotte rådhuset er en blanding av flamsk og italiensk stil. Barokkmaleren Rubens bodde i Antwerpen det meste av sitt liv og i katedralen kan man se noen av hans mest kjente malerier.

Kjernen i Antwerpens historiske bydel avslører at handel og sjøfart har vært viktig for byen. De store kirkebyggene er sammen med staselige kjøpmannshus og palasser et synlig tegn på velstand gjennom århundrer.

Vi spiser lunsj om bord.

Om ettermiddagen kan du nyte tiden om bord, ta en tur i land på egenhånd. Felles for alle belgiske byer er det store utvalget av belgisk sjokolade, belgiske vafler, pommes frites og belgisk øl. Antwerpen er ikke noe unntak, så kanskje bare finne en fortausrestaurant og se på livet…?

Sent om kvelden seiler vi gjennom den store havnen i Antwerpen hvor skip fra hele verden ligger til kai. Vi har nå satt kurs mot Brussel.

Staselige Antwerpen.
Dag 4

Brussel

Kl. 04.00 – 19.00

Brussel er en internasjonal by, der de fleste snakker engelsk. Her ligger både Europarådet, Europaparlamentet og Natos hovedkvarter. Belgias hovedstad tilhører hverken det fransktalende Vallonia eller det nederlandsktalende Flandern, til tross for at den flamske befolkningen hevder at Brussel kulturelt og historisk er en flamsk by. Begge språk, både fransk og flamsk, er offisielle, men fransk er det som i praksis benyttes blant innbyggerne.

Etter frokost kan du bli med på en inkludert byrundtur i Brussel, som er en vakker by, kjent for sine mange severdigheter og en fremtredende nouveau arkitektur.

Gamlebyen med sin Grand Place er samlingspunkt for både byens innbyggere og besøkende, og omgitt av flott arkitektur fra blant annet renessansen og barokken. Vår rundtur er med buss og til fots, slik at vi skal få oppleve det beste byen har å vise frem. Og selvfølgelig skal vi hilse på byens mest kjente «innbygger», den lille bronsestatuen Manneken Pis.

Retur til skipet for lunsj.

Om kvelden samles vi til middag i skipets restaurant, og hygger oss i salongen.

Brussels hyggelige gater
Dag 5

Gent

Kl. 08.00 – 19.00

Det finnes faktisk noe for enhver smak i Belgia, og kanskje vil et av høydepunktene for mange nettopp være byen Gent. Den er nesten ukjent i Norge, men med sin store gamleby er Gent faktisk en av de triveligste og mest fotogene byene i Europa.

På vår inkluderte rundtur i byen, vil du kanskje bli overrasket hvor godt byen har bevart arkitekturen fra middelalderen. Gamlebyen dekker et stort område og er så nydelig at det er en fornøyelse å spasere her. Ekstra behagelig er det fordi det meste av gamlebyen er helt bilfri.
Den kanskje mest populære attraksjonen i Gent er slottet Gravensteen. Det er opprinnelig fra 1180 og ble bygget av diverse grever av Flandern.

Vi vil også passere den gotiske St. Bavo-katedralen fra 1500-tallet, spesielt kjent for sitt berømte alter med et maleri av van Eyck brødrene: “The adoration of the mystic lamb”. Gents gamle klokketårn på hele 91 meter ligger rett ved siden av katedralen.

Vi spiser en velsmakende lunsj om bord, og deretter kan du velge å roe ned på skipet, eller blir med på en valgfri utflukt til Brugge (63 euro).

Historisk har Brugge mye til felles med Gent. Begge byene ble opprinnelig velstående på grunn av en stor tekstilindustri, men for Brugge tok lykken slutt på 1500-tallet da kanalen ut til sjøen mudret igjen og varene ikke kunne fraktes ut. Som i Gent, er den beste måten å oppleve Brugge på å spasere i gamlebyen for å se hva som dukker opp. Store deler av gamlebyen innenfor bymuren er dessuten bilfri.

Etter rundturen går bussturen tilbake til skipet, og vi er klare for en av kokkens velsmakende middagsmenyer!

I løpet av natten forlater vi Belgia og seiler inn i Nederland.

Gent
Dag 6

Dordrecht - Rotterdam

Kl. 07.00 – 20.00

Så er vi tilbake i Nederland og til den noe ukjente Dordrecht. Byen er dog den eldste i provinsen og har en rik historie og kultur. Ved byen deler elven Beneden-Merwede seg i kanalen Noord og elven Oude Maas. Dette «tre-elvs-krysset» er en av Nederlands mest trafikkerte vannveier.

Rett etter frokost har du mulighet til å bli med på en valgfri utflukt til Kinderdijk (67 euro).

I de vakre våtmarkene rundt Dordrecht finner du vindmøllene i Kinderdijk. 19 flotte vindmøller, bygget rundt 1740, står her som en del av et større vannforvaltningssystem for å forhindre oversvømmelser. I 1997 kom de på UNESCOs verdensarvliste. Her vil vi også se vannveier, diker, møller og sluser, og hvordan nederlenderne har brukt vann til deres fordel i over 1000 år.

Tilbake til skipet skal det smake godt med lunsj, og ettermiddagen kan benyttes til å ta Dordrecht i nærmere øyesyn – på egenhånd.
Dordrechts rike historie er fortsatt tydelig når man går igjennom den indre by, forbi monumenter og museer. Du oppdager Dordrecht best til fots. Ta «Rondje Dordt», en skiltet spasertur forbi byens havner, monumenter, viktige historiske steder og attraktive shoppinggater.
Du kan også seile gjennom de gamle havnene i en elektrisk båt, som tar deg forbi hus bygget i vannet og under mørke broer. Sterkt anbefalt er også den nydelige utsikten over «tre-elves-krysset» fra Groothoofd.

I kveld inviterer kapteinen til Galla middag, og under middagen får vi med oss innseilingen til Rotterdam.

Vindmøllene i Kinderdijk
Dag 7

Rotterdam

Kl.  – 20.00

Etter frokost er det inkludert byrundtur i Nederlands nest største by. Vi får blant annet se byens viktigste attraksjoner, som Sentralstasjonen, Museumsparken og Erasmusbroen. Vi spaserer til byens markedshall, og videre til Rådhuset og Laurens kirken.

Rotterdam ligger på begge sider av elven Nieuwe Maas (nye Maas), en av kanalene i det store deltaet ved utløpet av elven Rhinen. Europas travleste havn ligger her, i den multikulturelle byen Rotterdam – som er ulik andre nederlandske byer.

Under andre verdenskrig ble byen bombet og tilbake stod kun byens rådhus, posthus og et par kirker. Europas første skyskraper, den 45 meter høye Witte Huis, overlevde også bombingen – takket være sine tykke murer. Rotterdam ble gjenoppbygget som en moderne by og overrasker med et mangfold av spennende, utradisjonelle høye hus. Den spesielle arkitekturen trekker til seg mange besøkende som lar seg fascinere av bygningene med skjeve fasader, runde kurver, hjørner, utspring og en spenstig fargebruk.

Etter byrundturen drar vi tilbake til skipet for å spise lunsj.
Om ettermiddagen har du mulighet til å utforske Rotterdam på egenhånd, eller du kan bli med på en valgfri utflukt til Delft (72 euro). Delft er en hyggelig kanalby med en sjarmerende historisk bydel, og har gjennom flere århundrer vært en av Nederlands viktigste kulturbyer.

Delft er også viden kjent for sin produksjon av vakkert porselen, og vi skal besøke Royal Delft Pottery som regnes som det ypperste av det som i dag produseres av porselen her. Royal Delft ble grunnlagt i 1653 og fremdeles males alt for hånd etter århundregamle tradisjoner. Her finnes også en imponerende samling av antikt Delft blått porselen og porselen fra nyere tid.

I kveld er det vår siste middag sammen og vi hygger oss om bord mens skipet setter kurs mot Amsterdam.

Rotterdam
Dag 8

Amsterdam - Hjemreise

Vårt hyggelige elvecruise har kommet til veis ende og etter frokost er det på tide å ta farvel med mannskapet om bord.

Vi blir hentet med buss og drar rett til flyplassen for å ta KLMs direktefly tilbake til Norge.

Takk for turen!

 

 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway

Lugarene på MS Aurora

 • Balkonglugar øvre dekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vindu fra gulv til tak med privat balkong
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Superiorlugar midtdekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vinduer som kan åpnes
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Standardlugar midtdekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vinduer (samme størrelse vindu som superiorlugar, men de kan ikke åpnes)
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Standardlugar nedre dekk

  Størrelse: 15 m2

  • To mindre vinduer, kan ikke åpnes
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
Fly Norge – Amsterdam t/r
Flyskatter og havneavgifter
Transport ifølge program
Syv netters cruise i utvendig lugar på MS Aurora (4*)
Smakfulle måltider om bord fra middag første dag til frokost siste dag
Frokostbuffet
Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar, og betjent varmmat-disk med ulike retter
4-retters middag, med valg mellom tre forskjellige hovedretter hver dag
Kaffe/te, vann og frukt til alle måltider
Tidlig morgenkaffe-/te, juice og wienerbrød
Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
Kveldssnacks servert i baren
Kapteinens aperitiff og 5-retters avskjedsmiddag
Velkomstdrink første kvelden
Underholdning om bord
Såpe, shampo osv fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
Internasjonale TV-kanaler i lugarene via satellitt
Utflukter som beskrevet i programmet
Lokale guider
Norsk reiseleder

INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer
• Valgfrie utflukter
• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
• Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER
Dag 2  Amsterdam, Utflukt til Keukenhof inkludert. Valgfri kanalbåttur kjøpes om bord.
Dag 3  Antwerpen, Byrundtur inkludert.
Dag 4  Brussel, Byrundtur inkludert.
Dag 5  Gent, Byrundtur inkludert.  Valgfri utflukt til Brugge kjøpes om bord.
Dag 6  Dortrecht, tid på egenhånd.  Valgfri utflukt til Kinderdjik kjøpes om bord.
Dag 7  Rotterdam, Byrundtur inkludert. Valgfri utflukt til Delft kjøpes om bord.

VALGFRIE UTFLUKTER (kjøpes om bord)
Dag 2 Amsterdam. Valgfri kanalbåttur (21 euro pr. person)
Dag 5 Gent. Valgfri utflukt til Brugge (63 euro pr. person)
Dag 6 Dortrecht. Valgfri utflukt til Kinderdjik (67 euro pr. person)
Dag 7 Rotterdam. Valgfri utflukt til Delft (72 euro pr. person)

DRIKKEPAKKE
Du kan kjøpe drikkevarer om bord etter behov, men det er også mulig å kjøpe en drikkepakke.
Drikkepakken inneholder ubegrenset kvantum i tidsrommet kl. 09:00 – kl. 24:00 av følgende utvalg:

 • Fatøl
 • Vin (velg mellom 3 hvite, 3 rød og 1 rosé)
 • Skipets musserende vin
 • Mineralvann
 • Husets Gin, Vodka og Whisky
 • Vann på lugaren og med på utflukter

Drikkevarene tilbys i restauranten til lunsj og middag, samt i baren og på soldekket fra kl. 09.00 til kl. 24.00.
Alle drikkevarer som serveres etter kl. 24.00, samt drinker og drikkevarer som ikke er nevnt over, blir belastet gjestens konto om bord (må kvitteres for) og betales på slutten av cruiset.

Drikkepakken må kjøpes om bord og koster  189,- euro pr. person. Når to deler en lugar må begge kjøpe samme drikkepakke.

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. reisende pr dag til besetningen om bord og cirka en euro til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og følge gruppen i vanlig tempo på byvandringer osv.
Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

MS Aurora (4)

Byggeår 1999 (lugarer og noen fellesarealer renovert 2019)
Lengde 110 m
Antall dekk 4
Passasjerer 140

MS Aurora ble satt i drift i 1999. Skipet har fire dekk og 70 utvendige lugarer, som alle har privat bad med dusj, hårføner, air condition, telefon, safe og farge-TV.

Skipets fasiliteter inkluderer for øvrig restaurant, bar og salong, bibliotek, soldekk, treningsrom, badstue og heis. Gratis trådløs Internett-tilgang er tilgjengelig i resepsjonen, bibliotek, bar og salong, men dekning og hastighet kan variere etter hvor skipet befinner seg.