Canada – Grizzlybjørner og fantastisk natur

/ Fra bjørnesafari til storbyliv

Hold deg fast, dette blir en tur for minnebøkene! Canada er en naturelskers paradis, og på denne turen har vi samlet det aller beste av Canada. Her skal vi få oppleve både natur, dyreliv, storby og mye annet. Og selvfølgelig, grizzlybjørnene skal også vies et besøk. Reisen går til vestkysten av Canada og Vancouver.

Turens høydepunkter:

 • En full dag med de mektige grizzlybjørnene ved Campbell River, hvor vi skal se dem fiske laks
 • En halv dag på utkikk etter svartbjørnene i Whistler
 • Hvalsafari – kanskje får vi se både spekkhoggere, gråhvaler og sjøløver?
 • Vancouver – Nylig kåret av Lonely Planet som en av verdens 10 beste byer å besøke i 2020
 • Grouse Mountain Skyride, taubane med fantastisk utsikt over Vancouver og omegn
 • Vancouver Island og den verdenskjente hagen Butchart Gardens
 • Tur til vingård med vinsmaking
 • Sightseeing til havs i naturskjønne Horseshoe Bay

… og mye, mye mer!

Bli med på en reise som vil gi deg minner for livet.

🐻 Vi har vår egen kanadier her i Escape Travel – Jaye Smith. Han er født og oppvokst i Vancouver og skal være med som reiseleder på denne turen. Her kan du lese hva han har å si om turen.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 41 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 07.09.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 10 dager
Reiseleder
Jaye Smith

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 07.09.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 10 dager
 • Priser fra 41 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fra Norge til Vancouver

Vi drar fra Oslo med Lufthansa på formiddagen, mellomlander i München og ankommer Vancouver allerede på ettermiddagen samme dag, takket være tidsforskjellen. Vår lokale guide møter oss på flyplassen og kjører oss rett til hotellet. Vi unner oss litt luksus i flotte Vancouver, og sjekker inn på OPUS Hotel, nylig omtalt av Forbes som et av de beste hotellene i Vancouver. Her kan du lese artikkelen hos Forbes.

For å bli bedre kjent med gruppen tar vi en felles velkomstmiddag denne dagen.

Måltider inkludert: Enklere måltider om bord på flyene og middag i Vancouver

Soloppgang i Vancouver
Dag 2

Sightseeing i Vancouver og imponerende utsikt fra Grouse Mountain

Etter frokost stiger vi om bord i bussen vår, klare for å oppdage fantastiske Vancouver. I dag skal vi blant annet utforske sentrumskjernen og se det historiske Gastown med bygninger, brosteinsgater og skjulte passasjer fra det 19. århundre. Et stopp ved verdens første dampdrevne klokke blir det også tid til, denne spiller en koselig melodi hver halvtime. Vi fortsetter videre til Chinatown, så til Stanley Park, et enormt parkområde som omtales som en av verdens mes imponerende byparker. Før lunsj rekker vi også innom Granville Island en tur, et tidligere industriområde som nå er omgjort til et stort marked.

Etter lunsj skal vi utforske Grouse Mountain, og reisen til fjelltoppen gjør vi med en imponerende taubane, Grouse Mountain Skyride, med fantastisk utsikt til både Vancouver og naturen rundt hele veien opp. På toppen får vi litt tid for oss selv til å utforske området, her er fotomulighetene mange og naturen imponerende. Vi tar taubanen ned igjen og reiser tilbake til hotellet slik at vi er tilbake til middagstid.

Overnatting i Vancouver.

Måltider inkludert: Frokost

Verdens første dampdrevne klokke, i historiske Gastown
Dag 3

Til Victoria via sjø og land og Butchart Gardens

Etter frokost på hotellet sjekker vi ut og setter oss i bussen for å rekke morgenfergen fra Tsawwassen. Georgia Straight skal krysses med båt, forbi de vakre Gulf Islands, og her kan vi få øye på både hvithodehavørn, sel og spekkhoggere. Hold utkikk! Fergeturen tar ca 1,5 time, og vel framme ved Swartz bay på Vancouver Island kjører vi rett til fantastiske Butcart Gardens.

Dette er en hage utenom det vanlige! Historien til parken går helt tilbake til 1904, da Robert og Jennie Butcart kom til stedet for å starte en sementfabrikk. Hvordan det isteden endte opp med å bli Butcart Gardens kan du lese mer om på parkens hjemmeside her. Etter parkbesøket kjører bussen oss inn til Victoria, hvor vi får en sightseeingtur i byen. Høydepunkter inkluderer Beacon Hill Park, Bastion Square, parlamentsbygningene, Chinatown, havnen og det historiske Empress Hotel. Egentid for shopping og utforsking av Victorias indre havn, som også er et flott sted å sette seg på en benk å titte på utsikten, båtene og folkelivet.

Middag på egenhånd denne dagen og overnatting i Victoria.

Måltider inkludert: Frokost

Nydelige Butchart Gardens
Dag 4

Hvalsafari og egentid i Victoria

I dag skal vi starte dagen med en opplevelse utenom det vanlige, etter frokost kommer vi oss ombord i en båt og skal 3 timer på hvalsafari! Kanskje får vi også se de mektige spekkhoggerne? Vi kan selvfølgelig ikke garantere noe, men Victoria er blant de beste stedene i verden å få se spekkhoggere ute i det fri, så her er mulighetene store.

Stredene Juan de Fuca og Haro like utenfor Victoria er hjem til hele tre spekkhogger-familier, referert til som J, K & L. Nærmere 85 spekkhoggere tilhører disse tre familiene, noe som gir oss gode muligheter for et møte med de mektige dyrene. Vi vil også kunne se niser, sjøløver, sjøelefanter, otere og flere sjøfugler som for eksempel skarv og hvithodehavørn. Det er også veldig gode sjanser for å se knølhval, gråhval og vågehval. Turen ledes av en sertifisert marin naturforsker, og båten er utstyrt med mikrofoner som gjengir lyden under havoverflaten, for å gi både oss og de andre deltakerne ombord en bedre opplevelse av undervannsverdenen.

Resten av dagen er egentid, både reiseleder og hotellet vil kunne gi tips og anbefalinger til gode aktiviteter i byen.

Overnatting i Victoria.

Måltider inkludert: Frokost

Victoria er blant verdens beste steder å få se de mektige spekkhoggerne
Dag 5

Vinsmaking, enorme sedertrær og et marked med geiter på takene

I dag skal vi nordover langs Island Highway til Parksville, og på veien skal vi stoppe på en lokal vingård for en rundtur og en vinsmaking. British Columbia har de siste årene blitt et kjent vindistrikt, så her skal vi få sette pris på gode viner.

Fra Parksville tar vi en kort omvei vestover for å stoppe ved Cathedral Grove for en spasertur blant de enorme sedertrærne, noen så store at fem personer må holde hender for å rekke rundt trestammen. Fra Cathedral Grove går turen nordover på østkysten av Vancouver Island, og vi stopper i Coombs. Her skal vi få med oss Coombs Country Market, der geiter bor og gresser på butikkenes gresskledde hustak. Dette er et flott sted for litt lokal shopping, titte i hyggelige butikker og si hei til geitene, og her finnes også Butterfly World og World Parrot Refuge. En virkelig god iskrem er også å få kjøpt.

Dagen avsluttes i Campbell River hvor vi også skal overnatte.

Måltider inkludert: Frokost

Enorme sedertrær i Cathedral Grove
Dag 6

Grizzlybjørnene i Orford Valley

I dag kommer turens kanskje aller største høydepunkt, vi skal på utkikk etter grizzlybjørnene i Orford Valley! Turen starter med en fantastisk totimers båttur inn til dalen, beliggende i Bute Inlet. Se for deg ruvende fjelltopper og isbreer, et virkelig villmarksparadis! Bute Inlet markerer de sørlige delene av Great Bear Rainforest, et område som også omtales som Amazon of the north. Dette er verdens største intakte tempererte regnskog, og regnes blant verdens rikeste økosystemer. Store deler er både urørt og uutforsket, også med tanke på det biologiske mangfoldet.

Ved ankomst blir vi ønsket velkommen av våre verter, Homalco First Nation. Dette har historisk vært landene til Homalco-folket, og Orford Valley var en gang en jakt- og fiskelandsby. Videre herfra går turen i minibuss, og vi skal stoppe på en rekke utsiktspunkter for å speide etter grizzlybjørnene. Utsiktspunktene er strategisk plassert i forhold til laksens gyteplasser, det er her grizzlybjørnene fisker. Her er mulighetene store for fantastiske bilder, ikke glem kameraet! Ville, vakre grizzlybjørner jager og fanger storlaks for å fete seg opp før de skal i hi, dette er en opplevelse for minneboka.

Vi er borte hele dagen og er tilbake på hotellet vårt i Campbell River før middagstider.

Måltider inkludert: Frokost

Grizzlybjørnene feter seg opp før de skal i hi, blir dette turens høydepunkt?
Dag 7

Sjøsafari i majestetisk landskap

Vi starter dagen på fergen gjennom Georgia Gulf til Horseshoe Bay. Ved ankomst skal vi ut på sjøen og få litt vind i håret, det er tid for sjøsafari! Med Howe Sounds rike historie og majestetiske landskap har denne totimers båtturen noe for enhver smak. Dyreriket i dette området er også rikt, og kanskje får vi se blant annet sel. For å lese mer om turen og se hvordan båten er, se hjemmesiden til arrangøren her.

En erfaren guide står ved roret, så alt du trenger å gjøre er å lene deg tilbake og nyte den forfriskende havtåken i ansiktet. Vi skal blant annet få se de ruvende klippene på Anvil Island, selene som leker ved Pam Rocks og hulene ved Bowen Island. Vel tilbake i Horseshoe Bay fortsetter reisen på Sea-to-Sky Highway, som tilbyr spektakulær utsikt når den følger fjorden Howe Sound helt til Squamish. Vi stopper på veien for å se Shannon Falls, en enorm foss. Videre fra Squammish kjører vi gjennom Coast Mountains Range til Whistler.

Overnatting i Whistler.

Måltider inkludert: Frokost

Utsikt over naturskjønne Howe Sounds
Dag 8

På utkikk etter svartbjørnene i Whistler

Ny dag, nye muligheter og et nytt høydepunkt! I dag skal vi ut i Whistler og Blackcomb Mountains for å lete etter svartbjørner. Området er hjem til hele 60 svartbjørner og unger som har tilpasset seg livet rundt ski- og alpinstedet Whistler, og det blir lagt ut mat til de på egne fôringsstasjoner. Vi skal ut i komfortable 4×4-biler og kjøre gjennom en labyrint av veier i skiområdet.

Etter turen har man dagen frem til middag på egenhånd, Whistler er et nydelig område med mye fin natur å oppdage. Både reiseleder og hotellet vil være behjelpelige med å foreslå aktiviteter. På kvelden møtes vi til en felles avskjedsmiddag og mimrer om turen og opplevelsene vi har hatt.

Overnatting i Whistler.

Måltider inkludert: Frokost og middag

Vi skal på utkikk etter svartbjørnene i Whistler
Dag 9

Whistler til Vancouver og avreise

Etter frokost har du tid på egenhånd fram til lunsj. Etter lunsj tar vi bussen til Vancouver, hvor vi har avreise litt utpå kvelden. En enklere middag serveres om bord på flyet.

Måltider inkludert: Frokost og en enklere middag på flyet

Området rundt Whistler er som et postkort!
Dag 10

Ankomst Munchen og videre til Norge

Vi mellomlander i München på formiddagen, før vi ankommer Oslo på kvelden 16. september, fulle av inntrykk og med naturopplevelser i bagasjen som vi sent vil glemme. Takk for turen!

Måltider inkludert: Enklere måltider på flyene

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise tur/retur Oslo – Vancouver med Lufthansa
 • 8 hotellovernattinger
 • Frokost hver dag og 2 treretters middager
 • Inngangsbilletter, aktiviteter og transport iflg. programmet
 • Norsk reiseleder og lokale guider

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Visum til Canada (7 kanadiske dollar per 18. oktober 2019)
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Tips til lokale guider og sjåfører (utgjør ca. 90 kanadiske dollar per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Der måltider ikke er inkludert vil gode restauranter bli anbefalt av reiseleder eller lokal guide.

 

HOTELLER

Vancouver (2 netter): Opus Hotel (4*)  Les mer om hotellet her

Victoria (2 netter): Quality Inn Downtown Les mer om hoteller her

Campbell River (2 netter): Painter’s Lodge Les mer om hotellet her

Whistler (2 netter): The Listle Hotel Les mer om hotellet her

Med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller ved evt. overbooking eller andre problemer som kan oppstå utenfor Escape Travel sin kontroll.

 

ANNEN NYTTIG INFORMASJON:

Visum
Norske borgere trenger ikke visum for opphold i Canada, men på lik linje med USA har Canada innført obligatorisk elektronisk reiseregistrering (ETA) for visumfrie tilreisende. Alle nordmenn som ikke har visum eller fast opphold i Canada må derfor ha gyldig ETA før avreise. Registreringen må gjøres online før man sjekker inn på flyplassen.

Du kan søke om ETA her.

ETA er gyldig i fem år eller til utgangen av passet. Bytter du pass, må du søke om ny ETA. Dette gjelder også ved nødpass.

Før du ankommer Canada må du fylle ut et innreiseskjema til tollmyndighetene som deles ut på flyet.

Andre pass- og visumbestemmelser finnes på hjemmesiden til den kanadiske ambassaden i Oslo.

Valuta
Det kan være greit å ta med litt kanadiske dollar (CAD) i kontanter, men de fleste bankkort kan benyttes og det er god tilgang på minibanker hele turen. 

Vær og klær
Været i Canada er ikke altfor ulikt været vi har her i Norge i september. Vi skal være mye utendørs, ta derfor med deg gode klær, gjerne også en vann- og vindtett jakke, samt ullundertøy. En varm genser og jakke er også godt å ha, samt gode sko.

Tips
Det er vanlig at hver deltager gir tips til lokale guider og sjåfører. På denne turen utgjør dette totalt ca. 90 CAD per deltager. Vi samler inn dette en av de første dagene, slik at reiselederen fordeler tips underveis.

Strøm
Canada har 120 V strøm, og en adapter er derfor nødvendig for å få ladet for eksempel mobiltelefonen. Det anbefales å ta med dette.