A-kort rabatt kr 500,-

Med Christian Radich over Middelhavet til Sardinia

Luftfoto av en fantastisk vill strand badet av et gjennomsiktig og turkis hav. Sardinia, Italia. "T

Denne høsten kan du oppleve Middelhavet og Sardinia som medseiler på selveste Christian Radich! Dette er en unik sjanse du ikke må gå glipp av. Hjemme er sommer blitt til høst, ved Middelhavet er det sensommer og fortsatt varmt.

Å seile på Christian Radich er en positiv utfordring for kropp og sjel, en enestående anledning til å oppleve verdens kanskje flotteste seilskute. Du går dine vakter om bord, og deltar i det daglige arbeidet med å seile. Mannskapet lærer deg det du trenger, seilerfaring er ikke nødvendig, kun eventyrlyst.

Vi seiler fra Tarragona i Spania mot Cagliari på Sardinia, øya som er kjent for å ha det klareste vannet i Middelhavet! I Cagliari bor du noen netter på hotell og kan nyte strender, byliv og italiensk kokekunst!

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

Christian Radich

Du sover i hengekøye eller fast køye i to komfortable, luftkondisjonerte banjer (sovesaler). Fordelingen av disse bestemmes av besetningen om bord. Det finnes ingen dobbelt- eller enkeltrom. Skuta har gode dusjrom/bad. Du nyter tre gode måltider daglig når vi seiler. Det er en liten suvenirbutikk som selger toalettartikler og snacks. Her kan du betale med kort.
Les mer om skuta og dens historie her.

SJØVAKTENE
Her er eksempler på oppgaver du kan få om bord som medseiler:

Utkikk: Da er man plassert helt forut, og melder alt som observeres i sjøen: Båter, fiskeredskap, vrakrester eller annet flytende gods. Skipsklokken brukes til å gi signaler akterover.

Rormann: Da står man til rors og styrer skipet under den faste besetningens veiledning. Dette er for mange et stort høydepunkt.

Brann- og sikkerhetsvakt: Sikkerhetsvakten patruljerer hver halvtime etter oppsatt sikkerhetsrunde, og varsler om varme, brann, lekkasjer og påser at dører er forsvarlig lukket.

Byssevakt: En eller to medseilere fra hver vakt kan på enkelte tokt bli stasjonert i byssa eller i pantry for en dag for å hjelpe kokken med måltidene.

Andre oppgaver: Når medseileren ikke er tildelt en spesiell vakttjeneste, må man delta i seilmanøver, alminnelig vedlikeholdsarbeid eller hjelpe til med noe vasking eller pussing.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Fly Oslo - Barcelona / Cagliari – Oslo
  • Felles busstransport fra flyplass i Barcelona til Tarragona
  • 5 netter om bord på Christian Radich
  • Alle måltider inkludert på Christian Radich fra middag dag 1 til frokost dag 6
  • Halvdagsutflukt i Cagliari
  • 2 netter på Hotel Italia i Cagliari inkl. frokost
  • Felles busstransport til flyplass på Sardinia ved avreise

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer
  • Lokale skatter, p.t. € 2 per dag, betales direkte av den enkelte til hotellet ved utsjekk.

Reiseleder: Det følger ingen reiseleder med på reisen fra Norge da det er norsk besetning om bord på Christian Radich, og du er om bord som deres medseiler. I Barcelona blir gruppen møtt på flyplassen for transport til båten, og ved avreise fra Sardinia er det felles busstransport til flyplassen. I Cagliari er du på egen hånd.

Aldersgrensen om bord er 18 år (på avgangsdato). Er foresatte med, er grensen 12 år. Mange godt voksne er med. Rabatt for ungdom 12-17 år er kr 4950,- Må bestilles direkte hos Escape.

Helse: Alle med normalt god helse kan seile med Christian Radich. Det forventes at flest mulig også entrer riggen, men ønsker du ikke det, sier du fra til besetningen. Alle må fylle ut en helseerklæring. Denne sendes ut av Christian Radich før turen. Har du en helsemessig begrensing må dette vurderes nærmere. For mange er sjøen et fremmed element og helsemessige begrensinger du ikke tenker over til daglig kan forsterkes om bord. Det forventes at alle om bord er i stand til å ta vare på seg selv da besetningen ikke har kapasitet til å yte ekstra hjelp til den enkelte. En helsemessig begrensing vil forsterkes ytterligere i dårlig vær.

Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en aktiv ferie enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen.

Christian Radich er dessverre ikke egnet for deg som benytter rullestol eller krykker, og mennesker med anfallslidelse som for eksempel epilepsi, kan normalt ikke delta på tokt. Allergi og matintoleranse er vanligvis ikke noe problem, men må opplyses om ved bestilling av turen.