Skipet legger til om morgenen kl. 08.00 24. april og seiler igjen kl. 14.00 26. april.
Nå har vi ankommet New Orleans, selve krondiamanten på dette cruiset!
Vi har hele to og en halv dag til å utforske denne fantastiske byen, som syder over seg av musikk og kultur. Skipet ligger som hotell midt i byen, rett ved French Quarters, og her kan man komme og gå som man selv ønsker.
Med beliggenhet ved Mississippi-elvens utløp i Mexico-gulfen, har New Orleans gjennom tre århundrer vært et viktig knutepunkt for handel og kulturutveksling mellom forskjellige folkeslag. Utøvelsen av afrikanske musikalske tradisjoner rundt det sentrale torget Congo Square i den idag historiske bydelen French Quarter, samt oppblomstringen av musikalske klubber, gjør at New Orleans ofte regnes som arnestedet for musikksjangeren jazz.
New Orleans er kjent for musikk, god mat og sin «southern hospitality». Oppholdet i New Orleans er akkurat når startskuddet går for den årlige New Orleans Jazz & Heritage Festival. Byen syder av musikk, ikke bare jazzkonserter som arrangeres i den historiske «Mid City» delen av byen, festivalen er også utvidet til en presentasjon og hyllest av kultur og musikk fra hele Louisiana. Ingenting er mer perfekt da enn å ha et skip som en rolig og sentral base for å utforske New Orleans!
Selve festivalen foregår på Fair Grounds i bydelen Gentilly. Dette er en enorm veddeløpsbane hvor du finner mange forskjellige scener salgs og matboder. Her er det kjempestemning! Billetter kjøper du nede i sentrum, og du får da transport og dagsbillett så kan du gå rundt og utforske de forskjellige tilbudene og konsertene på egenhånd.
Dersom du ikke ønsker å tilbringe dagen på arenaen, er det nok som skjer rundt i byen også! Her er det pop up-konserter og fantastisk mat overalt! De originale og mest levende jazzklubbene finner du i Frenchman Street.
Hvis det finnes et eget kjøkken for USA, så må det være den lokale maten du får i Louisiana. Gjennom århundrer har innvandrere fra forskjellige kulturer og nasjoner, ikke minst afrikanske slaver og franske immigranter, bidratt til at denne sørstaten har fått sin ‘Louisiana cooking’. Louisiana cooking er bruddstykker av kreol-kjøkken og Cajun-kjøkken. Opprinnelig gikk det førstnevnte for å være litt finere, siden det ble utviklet av afrikanere som laget maten hos rike plantasjeeiere. Cajunkjøkkenet var jo «bare» bondekost med franske aner.
Louisiana-maten kjennetegnes ved å være sterk, uten at den på noen måte kan sammenlignes med maten du f.eks. får i India. Paprika, chili, selleri, løk og ikke minst hvitløk, er nærmest obligatoriske ingredienser i den lokale maten i New Orleans. Krydrete cajunpølser eller kreps kokt i kajunkraft med poteter og maiskolber er et must. Og selvsagt må du smake retten som personifiserer maten i New Orleans, nemlig Jambalaya – en tallerken med reker, kylling, skinke, ris og de alltid tilstedeværende ingrediensene selleri, løk og chili.