Opplev den vakre Dourodalen og sjarmerende Porto

Elvecruise på Douro

Elvecruiseskip på elven Douro i Portugal

I Portugal finner du kanskje en av Europas vakreste elver, Douro. Den slynger seg mellom bølgende åser og steile fjellsider. Du ser vinrankene i uendelige rekker oppover langs elvebredden, med idylliske landsbyer og portugisisk dagligliv som utspiller seg mens vi glir forbi. Det er ikke for ingenting at Dourodalen i sin helhet er på UNESCOs verdensarvliste.

Douro har sitt utspring i Spania og munner ut i Atlanterhavet, ved byen Porto. Vårt cruise med ærverdige og renoverte MS Douro Cruiser starter og slutter nettopp her – i den sjarmerende byen Porto, som i århundrer nettopp har vært synonymt med portvin.

Alle utfluktene er inkludert

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

7 frokoster, 6 lunsjer og 7 middager inkludert

Oversiktsbilde over by med imponerende katedral med bro over elven.

Salamanca i Spania – en staselig og vakker by.

På vinsmaking i Pinhao, Portugal

På vinsmaking i Pinhao, Portugal

Skipet du seiler med

Rangert 4 stjerner

MS Douro Cruiser

Byggeår 2005 (totalrenovert 2014)
Lengde 78 m
Antall dekk 3
Antall lugarer 65
Passasjerer 130
Elv Douro

LUGARER
Komfortable lugarer. Alle lugarene er utvendig og utstyrt med dobbeltseng eller to enkeltsenger, klimaanlegg/varmesystem, garderobe/skap, TV, interntelefon, hårføner og safe på rommet. Lugarene på hoveddekk har store vinduer (kan ikke åpnes), mens lugarene på øvre dekk har en liten balkong. Alle lugarene er 14-15 m² (evt. inkludert balkong).

FASILITETER OM BORD
MS Douro Cruiser er en ærverdig dame som er godt tatt vare på. Skipet har restaurant, salong med panoramavinduer og bar. Soldekket byr på 360-graders utsikt, sittegrupper, solsenger - og ikke minst et lite basseng.

Utflukter

På denne turen er alle utfluktene inkludert

Vinsmaking på Quinta do Vallado

Inkludert

Dag 2

Regua

Utflukt til Castelo Rodrigo

Inkludert

Dag 3

Pocinho

Utflukt til Salamanca inkl. lunsj

Inkludert

Dag 4

Barca d'Alva

Vinsmaking og lunsj på en lokal quinta

Inkludert

Dag 5

Pinhao

Middelalderbyen Guimaraes og Dukes of Braganza

Inkludert

Dag 6

Entre-os-Rios

Byrundtur

Inkludert

Dag 7

Porto

Besøk ved portvinshus

Inkludert

Dag 7

Porto

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Porto t/r (pris på fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon på skipet eller utflukt fra middag første dag til frokost siste dag
 • Vann og kaffe/te til måltidene
 • Alle utflukter i løpet av cruiset (syv utflukter)
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Dette er ikke inkludert

 • Drikkevarer utover det som er spesifisert (se inkludert)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tipskulturen varierer fra land til land, og det finnes en rekke ulike uskrevne regler. For mange gjester er tips en måte å vise at de setter pris på den servicen, kvaliteten og oppmerksomheten de har fått i løpet av et cruise. Hvis du ønsker å gi tips til de ansatte om bord, kan du bruke konvolutten som du vil finne i din lugar siste kvelden og legge denne i tipsboksen som står i resepsjonen. All tips fordeles mellom samtlige ansatte om bord og blir satt stor pris på.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer