Opplev Mandalay, Bagan, Yangon og den magiske Inlesjøen

Unikt elvecruise på Irrawaddy og rundreise i Myanmar med Torbjørn Færøvik

Pagodelandskap på sletten Bagan, Myanmar (Burma)

Vår rundreise i Myanmar starter i sagnomsuste Mandalay og ender i den tidligere hovedstaden Yangon. Et opplevelsesrikt elvecruise med det lekre skipet RV Paukan Princess på Irrawaddy tar deg fra Mandalay til pagodebyen Bagan – et arkeologisk under. Denne avgangen er unik, da vi seiler helt opp til Katha og vakre Second Defile på øvre del av Irrawaddy, hvor svært få skip seiler.

Vi besøker også Yangon og den magiske Inlesjøen med de flytende hagene. Asias sovende skjønnhet våkner sakte, men sikkert opp etter nesten 60 år uten ytre påvirkning. Forandring er fremtiden, men fortiden må bevares. Myanmar byr på en unik kulturarv og fantastiske gulldekkede pagoder – og forfatter Torbjørn Færøvik har et brennende ønske om å dele dette med deg!

5* skip og hoteller

Foredrag med Torbjørn Færøvik

Helpensjon, drikke på skipet og utflukter inkludert

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

16 frokoster, 15 lunsjer og 16 middager inkludert

Skipet og hotellene på denne turen

Rangert 5 stjerner

RV Paukan Princess (5*)

Rederi Ayravata Cruises

Byggeår 2015
Antall dekk 3
Passasjerer 34

RV Paukan Princess er et flytende boutiquehotell, men atmosfæren ombord er uformell og avslappet. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong/bar, samt soldekk med sittegrupper og liggestoler.

Skipet har totalt 18 like lugarer, fordelt på to dekk. Alle lugarene (cirka 23 m²) er utvendige, vakkert innredet med fransk balkong og privat bad med dusj.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk.

Rangert 4plus stjerner

Novotel Inle Lake Myat Min

Novotel Inle Lake Myat Min ligger fantastisk til helt nede ved innsjøen. Hotellet har to restauranter, bar, en flott terrasse med utsikt over innsjøen, svømmebasseng og spa.

Store og delikate rom (76 m2) med sittegruppe, bad med dusj og badekar, samt balkong med utsikt mot hagen. Det er minibar, kaffemaskin, gratis WIFI og badekåper på rommet.

Hotellets hjemmeside

Rangert 5 stjerner

Excelsior Yangon Hotel

Lekre Excelsior Yangon Hotel ligger midt i sentrum av byen. Hotellet har restaurant, kafe, bar og spa.

Elegante rom (30 m2) med en stor dobbeltseng, bad med regndusj, store vinduer fra gulv til tak, parkettgulv og moderne fasiliteter.

Hotellets hjemmeside

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo-Mandalay/Yangon-Oslo med Thai Airways (økonomiklasse)
 • Innlandsfly Bagan-Heho/Heho-Yangon
 • 9 netters cruise i utvendig lugar på RV Paukan Princess (5*)
 • 3 netter på førsteklassehotell (5*) ved Inlesjøen
 • 2 netter på førsteklassehotell (5*) i Yangon
 • Helpensjon under hele reisen (frokost, lunsj og middag)
 • All lokal drikke om bord på skipet (øl/mineralvann/kaffe/te)
 • Ett glass vin til lunsj og middag om bord på skipet
 • Alle utflukter og lokal transport iht. program
 • Vinsmaking på Red Mountain Winery
 • Lokale engelsktalende guider
 • Skatter og avgifter
 • Foredrag med forfatter Torbjørn Færøvik
 • Dyktig norsk reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips til mannskapet ombord på skipet, lokale guider og sjåfører (totalt cirka USD 100 pr. person)
 • Elektronisk visum til Myanmar (pt. USD 50 pr. person)
 • Valgfri tur med varmluftsballong i Bagan (kr 2590 pr. person, må forhåndsbestilles)
 • Evt. tillegg for oppgradering til businessklasse med Thai Airways (pris på forespørsel)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum til Myanmar. Dette ordnes elektronisk før avreise og koster pt. USD 50 pr. person (mer info om dette får du nærmere avreise). Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Reisende med annet statsborgerskap enn norsk bes sjekke reglene med den aktuelle ambassade/konsulat eller kontakte oss. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum.

VIKTIG INFORMASJON

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

AVVIKENDE REISEVILKÅR
Vi tar normalt et depositum på kr 2000 pr. person på våre gruppereiser. På denne turen betales imidlertid et depositum på kr 3500 pr. person.