Paris og Normandie

/ Elvecruise på Seinen fra Paris til Honfleur

Fra hovedstadsregionen Île-de-France til Normandiekysten, smyger Seinen seg gjennom et vakkert landskap før den munner ut i Den engelske kanal. Kulturmetropolen Paris med alle sine severdigheter, middelalderbyen Rouen og den pittoreske havnebyen Honfleur som har inspirert flere av de store impresjonistmalerne, er noen av høydepunktene på dette cruiset.

Dette kan du oppleve:

 • Fantastiske Paris med Eiffeltårnet, Notre Dame-katedralen, Triumfbuen og Champs Elysees.
 • Det storslagne slottet Versailles
 • Rouen, vikingene hovedstad i Normandie
 • Pittoreske Honfleur
 • Smakfull, franskinspirert mat om bord.
 • Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert
 • Dyktig og erfaren reiseleder med fra Escape Travel

Geir Toverud er reiseleder på avgangen 27. april.
Kamilla Skaug er reiseleder på avgangen 17. juni.

Elvecruise fra Paris til Normandie – i vikingenes fotspor med Halvor Tjønn 29. august 2020

Ønsker du et kortere cruise på Seinen i 2020? Klikk her for 5 dagers cruise og her for 6 dagers cruise.

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 27.04.2021 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • Drikke ombord inkludert
 • Norsk reiseleder
Reiseleder
Geir Toverud
Reiseleder
Kamilla Skaug

Avreiser

 • Avreisedato 27.04.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 16 480,-
Ditt utvalg
 • Avreisedato 17.06.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 16 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Paris

Vi starter vår reise med å fly fra Norge til Paris. Transport til skipet som ligger ved kai i 15. arrondissement, nær Eiffeltårnet. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Før middag møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av besetningen. Skipet ligger ved kai i Paris over natten.

Dag 2

Paris

I dag skal vi oppleve Paris – en av verdens vakreste byer. Paris kalles både La Ville Lumière (lysets by) og verdens motehovedstad. Her finner du ikoniske landemerker, sjarmerende fortausrestauranter, brede bulevarder og mange fascinerende museer – ikke minst kunstmuseene Louvre og Musée d’Orsay som ligger midt i byen, på hver sin side av Seinen.

Etter frokost er det byrundtur med buss (utfluktspakke) hvor du blant annet får se Eiffeltårnet, Notre Dame-katedralen, Triumfbuen og Champs Elysées. Vi spiser lunsj ombord.

Ettermiddagen kan du bruke til å utforske Paris videre på egen hånd eller slappe av på dekk. Hva med å ta en spasertur langs Seinens bredder? Eller kanskje en shoppingtur frister? De store varemagasinene ligger i Boulevard Haussmann – en kort tur med metroen fra skipet. Andre populære områder for shopping, eller bare å sitte på en kafé og se på menneskelivet, er det jødiske kvarteret Le Marais, Les Halles og Saint-Germain-des-Prés.

Hvis vannstanden tillater det, seiler skipet på et lite kveldscruise gjennom den vakkert opplyste byen etter middag.

Kveldsstemning over Notre Dame i Paris.
Dag 3

Paris–Vernon/Les Andelys

I morgentimene kaster vi loss og cruiset på Seinen begynner. Mens frokost serveres seiler vi forbi den futuristiske forstaden La Défense med sin særegne betong- og glassarkitektur.

Etter lunsj blir det et kort stopp i Poissy, som er utgangspunkt for en utflukten til Versailles (utfluktspakke). Med sine vakre utsmykninger er slottet i Versailles et enestående monument over barokken i Frankrike. Den enorme hagen, med syv kunstige dammer og en rekke fontener, er det største parkanlegget som noen gang er skapt. Kjernen i anlegget er Ludvig 13.s jaktslott, men det var hans sønn, Solkongen Ludvig 14., som bygde om og utvidet slottet til å bli det storslåtte palasset vi ser i dag. Versailles er stengt på mandager, så på avgangen 30. august 2019 tilbys det i stedet en utflukt til det mindre, men elegante, Malmaison-slottet. Malmaison var hjemmet til Joséphine de Beauharnais, best kjent som Napoléon Bonapartes første hustru og keiserinne av Frankrike. Slottet er i dag et museum – vakkert renovert og innredningen fra Joséphines tid er gjenskapt.

Versailles er stengt på mandager, så på avgangen 9. oktober 2021 tilbys det i stedet en utflukt til det mindre, men elegante, Malmaison-slottet. Malmaison var hjemmet til Joséphine de Beauharnais, best kjent som Napoléon Bonapartes første hustru og keiserinne av Frankrike. Slottet er i dag et museum – vakkert renovert og innredningen fra Joséphines tid er gjenskapt.

De som har vært på utflukt returnerer til skipet i Mantes-la-Jolie. Sent om ettermiddagen seiler vi mot Vernon eller Les Andelys (avhengig av ledig kaiplass), hvor skipet ligger ved kai over natten.

Utflukt til blant annet Versailles
Dag 4

Rouen

Cruiset fortsetter og vi nyter en avslappende formiddag om bord før vi kommer til Rouen etter lunsj, Normandies historiske hovedstad. Rouen var vikingenes hovedstad i Normandie på 800-tallet, men er best kjent som byen der Jeanne d’Arc ble fengslet og brent på bålet i 1431. Bykjernen består av gotiske bygninger, bindingsverkshus og flere vakre kirker. Etter ankomst er det en guidet byvandring (utfluktspakke) gjennom Rouens historiske bydel, hvor du blant annet får se den gotiske katedralen Notre-Dame-de-Rouen og Place du Vieux Marché, der Jeanne d’Arc led martyrdøden som 19-åring. Skipet ligger ved kai i Rouen over natten.

Rouen
Dag 5

Duclair

Om morgenen seiler vi videre gjennom et vakkert landskap, med bratte klipper og sjarmerende små landsbyer typisk for regionen. Ankomst Duclair etter lunsj. Dette er utgangspunkt for utflukten med buss langs turistveien Route des Abbeyes (utfluktspakke), som går gjennom et område med mange gamle klosterkirker. Tidligere lå det over hundre klosterkirker i Normandie. I Jumièges besøkes Saint Pierre-kirken fra 900-tallet, som med rette er regnet for å være et av de flotteste eksempler på normannisk arkitektur.

Sent om ettermiddagen legger skipet ut på siste etappe mot Honfleur.

Honfleur
Dag 6

Honfleur

Tiden for ankomsten til Honfleur er avhengig av tidevannet. Nær munningen til Seinen seiler vi under Normandiebroen, som med et brospenn på 2147 meter var verdens lengste bro da den ble åpnet i 1995.

Honfleur var en viktig sjøfartsby på 1500- og 1600-tallet og er kjent for den pittoreske, gamle havnen med sine tradisjonelle bygninger. Impresjonistmalerne Claude Monet og Gustav Coubert er to av mange kunstnere som har sittet i havneområdet og malt husfasadene.

Etter frokost skal vi på en guidet byvandring gjennom de smale gatene i den  gamle bydelen (utfluktspakke). Honfleur er en utrolig hyggelig og vakker by, og høydepunktene er den lille havnen og den gotiske trekirken Saint Catherine fra 1400-tallet.

Om ettermiddagen står en utflukt til Côte Fleurie, Blomsterkysten, og de fasjonable badebyene Trouville og Deauvillle på programmet (utfluktspakke). Underveis stopper vi på et destilleri hvor det lokale eplebrennevinet, Calvados, produseres. Skipet ligger ved kai i Honfleur over natten.

Les Andelys
Dag 7

Honfleur -Paris - Norge

Vi sjekker ut fra lugarene etter frokost. I dag kan du utforske Honfleur videre på egen hånd eller sammen med reiselederen. Lunsj på egen hånd – kanskje i havnen, hvor spise­stedene ligger på rekke og rad. Om ettermiddagen kjører vi med buss tilbake til flyplassen i Paris, og kjøretiden er cirka tre timer. Fly tilbake til Norge om kvelden.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Fly Norge–Paris t/r
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (pakke med seks utflukter kan kjøpes på forhånd)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Utfluktspakke

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp ombord 2020 Pris ved kjøp ombord 2021
2 Paris Byrundtur € 48 € 51
3 Paris Versailles € 92 € 92
Malmaison (kun avr. 9. oktober ) € 71
4 Rouen Byvandring € 24 € 24
5 Duclair Route des Abbeyes € 62 € 64
6 Honfleur Byvandring € 24 € 24
Blomsterkysten € 72 € 72

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke (2020: kr 2500,- pp/2021: 2900,-). For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser over) og med forbehold om ledig kapasitet. NB! Utflukten til Versailles kan ikke bestilles om bord.

Våre skip:
MS Renoir 4*+
MS Seine Princess 4*
MS Botticelli 4*-
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 1999/2002/2004
Renovert: 2018/2010/2010
Lengde: 110 m
Antall dekk: 2
Passasjerer: 151/151/151

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv samt soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, fransk­inspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har en smal dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. På Seine Princess kan vinduene på øvre dekk åpnes, men ikke de på hoveddekk. På Botticelli og Renoir har lugarene på øvre dekk fransk balkong. MS Renoir er totalrenovert og delikat.

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 42 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, våre reiseledere kan ikke bistå med dette.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.

Alle priser er basert på valutakurser pr. 26. februar 2020.