Fotturer i Andalucías hemmelige perle

Fjelltur i Sierra Nevada

Bli med på fotturer i Spania blant ville fjell og små hvite landsbyer tett i tett med et nettverk av historiske stier som binder landsbyene sammen. Stiene slynger seg langs fjellsidene, gjennom fiken-, olivenlunder og kastanjeskog. Landsbyene er for øvrig spesielt kjent for sine fantastiske skinker.

Las Alpujarras ligger nordøst for Málaga, ved foten av Sierra Nevada, og er et av Spanias villeste og vakreste områder. Landsbyene her fremstår omtrent som uendret gjennom flere hundre år og maurernes arv er fremdeles nærværende. De utnyttet sine erfaringer fra Atlasfjellene og etterlot seg en spesiell arkitektur og byggestil. Velkommen til et eldorado for fjellturer!

Mulhacén, Spanias høyeste fjell på fastlandet

Opplev flamenco

Helpensjon

Avreiser

 • 16.09.2024
  8 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 19.990,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Gunnar Sevåg

Høydepunkter

Program

7 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Bærekraftige valg på denne turen:

Hotellet vi benytter i Capileira er miljøsertifisert, og lokalt eiet og drevet. Se vedlagt info om hotellets miljøsertifisering/tiltak: Finca Los Llanos - Environment

Vi har valgt restauranter som ligger i gangavstand fra hotellene, ved unntak av en middag. På den måten kutter vi unødvendig transport.

Vi har valgt lokale restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv.

Direkte flyrute. Med mellomlandinger øker utslippet på turen - dette unngår vi ved å fly direkte.

Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser.

Turen er basert på aktiviteter som er naturbaserte/ikke motoriserte. Vi er ute til fots alle dager, flere dager direkte fra hotellet, og vil kun et fåtall av dagene ha behov for busstransport av enten oss selv eller bagasjen.

Lurer du på hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel? Her kan du lese mer: Bærekraft i Escape Travel – Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Flybilletter t/r Oslo Lufthavn – Málaga
 • All lokal transport i følge program
 • 7 overnattinger i delt dobbeltrom, med frokost
 • 4 vandreturer med engelsktalende, lokalkjent guide
 • 4 lunsjpakker
 • 1 tapaslunsj i Granada
 • 6 middager (2 på hotellet, 4 middager på lokale restauranter)
 • Flamencoshow
 • Besøk på Alhambra, Granada. NB: Vi trenger ditt fulle navn, passnummer og nasjonalitet tilsendt ved påmelding for å forhåndsbestille billetter til Alhambra.
 • Turleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips til fjellguide

Forhåndsbestilling av billetter, Alhambra:
Vi trenger ditt fulle navn, passnummer og nasjonalitet tilsendt ved påmelding for å forhåndsbestille billetter til Alhambra. Vi behøver IKKE personnummereller kopi av pass. Opplysningene kan legges inn ved bestilling, per epost til post@escape.no eller per telefon 24149400 på hverdager 10-14.

Vanskelighetsgrad - Krevende. Lengden på turene ligger på +/- 6 timer. Pauser kommer i tillegg. Turene kan virke anstrengende på grunn av opp- og nedstigningene som er en naturlig konsekvens av landskapet her, men er man i vanlig god form og ved god helse, vil man nyte dem. Enkelte dager vil det være betydelige høydeforskjeller, og det er en fordel å ha gode knær. Vi skal opp mot 3500 meter for å bestige Mulhacén, så det kan også være en fordel å vite at man tåler tynn luft.

Værforbehold: Siden vi befinner oss i fjellet, minimum 1500 moh, gjøres det oppmerksom på at endringer i programmet kan forekomme grunnet værforhold. Eksempelvis er Mulhacén helt og holdent avhengig av værforholdene, og Nasjonspark kontoret kan nekte transport opp til startpunktet hvis vær- og føreforhold ikke tillater dette av sikkerhetsmessige årsaker. Alternativ fottur vil i så fall bli tilrettelagt slik at vi skal få en flott dag på tur.

Lignende turer