Fjelltur i Sierra Nevada

/ Fotturer i Andalucías hemmelige perle

Gjør klar for en storslått uke med ville fjell og små hvite landsbyer tett i tett med et nettverk av historiske stier som binder landsbyene sammen. Stiene slynger seg på kryss og tvers langs fjellsidene, gjennom fiken-, olivenlunder og kastanjeskog. Landsbyene er for øvrig spesielt kjent for sine fantastiske skinker …

Gled deg til:

 • Bo godt i den hyggelig fjellandsbyen Capileira 1500 meter over havet
 • Seks netter på samme hotell – du slipper å pakke opp og ned i kofferten
 • Det beste av hva Alpujarras kan by på av fotturer
 • Til topps på Mulhacén 3482 moh
 • Hjemmelagde pikniklunsjer på vandredagene
 • Forrykende flamenco!
 • Spanias skinkelandsbyer, lokale råvarer og viner
 • En natt i vakre Granada
 • Guidet omvisning på Alhambra, palasset fr 1300-tallet betegnet som «smykket» i maurisk historie

Las Alpujarras ligger nord-øst for Málaga, ved foten av Sierra Nevada, og er et av Spanias villeste og vakreste områder. Landsbyene her  fremstår omtrent som uendret gjennom flere hundre år og maurernes arv er fremdeles nærværende. De utnyttet sine erfaringer fra Atlasfjellene og etterlot seg en spesiell arkitektur og byggestil. Velkommen til et eldorado for fjellturer!

Vanskelighetsgrad 4 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 450,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 12.09.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Aktiv Ferie
Reiseleder
Ingrid Andresen Lund

Avreiser

 • Avreisedato 12.09.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 16 450,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Málaga. Turen til Alpujarras tar vel 2 timer som gir god tid til å nyte det flotte landskapet. Reiseleder vil fortelle nærmere om området og uken som ligger foran oss. Alpujarra er fortsatt en verden for seg selv med en følelse av tidløshet, her går tiden litt saktere og den moderne verden føles langt unna. Vel installert på hotellet i Capileira som ligger 1.500 meter over havet, møtes vi til en velkomstdrink før middag på hotellet.

Her bor vi godt på 1500 meter.
Dag 2

Fottur mellom landsbyene i La Taha

Start kl. 10:00 fra hotellet
Avsluttet kl. 17:00 i en av landsbyene (Buss henter – ca 20 minutter til hotellet)
Høyeste punkt 1550 m
Total oppstigning 560 m
Total nedstigning 900 m
Aktiv gåtid 6+ timer
Total distanse ca 16 km

Etter frokost møtes vi i resepsjonen for et kort informasjonsmøte hvor vår engelsktalende guide vil redegjøre for vandreprogrammet de neste dagene. Vi starter deretter ut for vår første følelse av La Alpujarras fjell-landskap hvor vi i stedet for å gå fra hytte til hytte, skal gå fra landsby til landsby i La Taha! Vi besøker intet mindre enn 7 landsbyer på veien, landsbyer som fremstår omtrent som uendret gjennom flere hundre år.

Mandeltrær, oliven, drueranker, appelsiner og sitroner er blant vekstene vi kan se i dag, og gjett om det smaker med mat når vi bretter ut lunsjduken og inntar dagens deilige picnic! Etter lunsj fortsetter vi vår vandring gjennom landsbyer og blir hente med buss for retur tilbake til hotellet. Kanskje frister det med en svalende dukkert i hotellets basseng? Middagen inntas på en lokal restaurant i Capileira, et hus i typisk Alpujarra 1700-talls stil.

Dag 3

Vandring til buddhisttempelet O Sel Ling

Start kl. 09:00 fra hotellet
Avsluttet kl. 16:30 i Pampaneira (Buss henter – 10 minutter til hotellet)
Høyeste punkt 1650 m
Total oppstigning 610 m
Total nedstigning 850 m
Aktiv gåtid 6+ timer
Total distanse ca 18 km

Turen starter etter frokost med kraftig nedstigning på god sti ned til elven nedenfor Capileira. Vi følger oppover igjen og skal inn på Sulayr-stien på den andre siden, vårt mål er ryggen overfor det tibetanske buddhist-senteret O Sel Ling (Lysets sted). Herfra har vi fantastisk utsikt over La Alpujarra, de små landsbyene nedenfor, fjellene La Contraviesa og Lújar og er vi heldige kan vi til og med få et glimt av Middelhavet! Turen går gjennom eikelunder og La Atalaya på den vestre delen av Poqueira Ravinen. Etter lunsj i disse «hellige» omgivelser, ser vi den flotte buddha-stupaen og bønnehjulet. Etter hvert  får vi strukket bena langs en grusvei et stykke, før vi kommer inn på mindre veletablerte stier og ender nede i den vakre lille landsbyen Pampaneira hvor bussen plukker oss opp. Vi vil kunne se pyreneisk eik, spanske kastanjer, ørn og varierte ville planter. Vår guide som er interessert i flora og fauna, gleder seg til å redegjøre hver dag for hva vi ser rundt oss! Middag på hotellet i kveld.

 

Dag 4

Besøk de lokale - eller utforsk området på egen hånd

Det kan være du har lyst til å utforske området på egen hånd i dag, bestille en massasje, ri, slappe av på hotellet, sole deg og svømme – eller kanskje du ønsker å bese deg i en eller flere av de tre vakre landsbyene Pampaneira, Bubión og Capileira? I så fall vil gjerne reiseleder ta dere med fra Capileira ned til nabolandsbyene Pampaneira og Bubión, og vise dere hva området har å by på innen håndverktradisjoner. Vi besøker et veveri, vi smaker lokale produkter av ost, skinke og vin, du kan kjøpe med deg serrano-skinke som området er så kjent for, og vi inntar en lokal lunsj før vi har transport tilbake. Landsbyene ”hvelver” seg vakkert utover som i terrasser, noe som for oss betyr opp- og nedstigninger på alle kanter, så helt hviledag blir det ikke… Reiseleder legger opp til en slik tur etter frokost, og den som ønsker kan slå følge (ikke inkl). Middag i kveld på en av Capileiras gode lokale restauranter.

Dag 5

Fottur til Las Tomás - ukens utfordring i flotte omgivelser

Start kl. 09:00 fra hotellet
Avsluttet kl. 17:00 på hotellet
Høyeste punkt 2100 m
Total oppstigning 1050 m
Total nedstigning 1050 m
Aktiv gåtid 7+ timer
Total distanse ca 22 km

Til lyden og synet av rennende vann skal vi i dag følge elvene Poqueira og Naute mens vi klatrer nordover fra den vakre broen Buchite i retning Mulhacén. Etter rundt fire timer, forlater vi elven og kommer opp i det åpne landskapet ved Mulhacéns ”skjørt”. Dagens picnic inntas ved Cortijo Las Tomas, 2100 moh. Herfra kan vi beundre Sierra Lújar som rager 1820 meter.

Etter hvert som vi får høyde og distanse, vil vi få et enda bedre inntrykk av Mulhacén, Veleta og Pico del Tajo de los Machos der de dramatisk fremstår og ikke minst bidrar til å skjerpe appetitten for morgendagens tur til Mulhacén! Vi fyller vannflaskene med krystallklart fjellvann før vi fortsetter sørover og kommer tilbake til Capileira og hotellet via duftende trær og brosteinsbelagt sti. Vi kan på turen se blant annet en type eik, popler, valnøtt-trær og et rikt planteliv langs elvene som orkidéer, hyasinter, fjellroser. Rikt fugleliv. Vi nyter middagen på hotellet i kveld.

Dag 6

Vi bestiger Mulhacén, 3479 meter over havet!

Start kl. 08:30 fra hotellet i buss (Nasjonalpark transport)
Avsluttet kl. 16:15 fra Mirador de Trevélez (På hotellet ca 17:15)
Høyeste punkt 3482 m
Total oppstigning 800 m
Total nedstigning 800 m
Aktiv gåtid ca. 6 timer
Total distanse ca 17 km

Endelig – ukens høydepunkt for mange? Gjennom uken har vi vent oss til den tynne luften – og i dag blir det høydevandring langs tundralignende terreng. Vi følger ryggen opp til skulderen av Mulhacén og videre til toppen – 3482 meter og det høyeste fjellet på spansk fastland – så sant værmelding og Nasjonalparken tillater det. Dette er en fantastisk tur hvor vi på toppen inntar lunsjen, hvis været tillater. Landskapet er selvfølgelig røffere, og vi ser alpeplanter og sjeldent fugleliv karakteristisk for Mulhacéns unike økologi.

Med forbehold om skydekket kan loves dramatisk utsikt over lagunene og fjellene omkring, Middelhavet og Afrikakysten. Vel nede på Mirador de Trevélez, returnerer vi til hotellet i buss.

Skulle kjøretøyene mot formodning ikke få kjøre helt inn eller at værforbehold tilsier at vi ikke får nå toppen, finnes det svært gode alternative fotturer som vil bli tatt på sparket, alt etter værforholdene.

Siste kvelden i Capileira, og vi hentes i buss til Cortijo Catifalarga hvor middagen etterfølges av et feiende flamencoshow!

Dag 7

Vakre Granada - med omvisning på Alhambra

Vi tar farvel med La Alpujarra etter frokost og setter kurs mot Granada (1,5 time) i buss.

Alhambra med tilhørende hager er et ”must” når man er på disse kanter, og vi blir guidet rundt den berømte og vakre borgen fra muslimtiden før vi vandrer ned og over på den andre høyden – det brosteinsbelagte araberkvarteret på toppen av Albaicín, hvor vi har slående utsikt over Alhambra og hvor nå for oss ikke lenger ukjente Sierra Nevada, troner i bakgrunnen. Vi inntar lunsjen på Plaza San Nicolas og får smake varierte spanske retter, og har du ikke stiftet bekjentskap med den spanske sommerdrikken ”tinto de verano” før, så har du anledningen nå! Vi vandrer deretter nedover og gjennom de trange gatene hvor mye av det vi ser er marokkansk inspirert – byens mange tehus for eksempel.

Bagasjen er i mellomtiden brakt til hotellet, og det er valgfritt hvordan den enkelte vil tilbringe ettermiddagen i historiske og vakre Granada. Vi møtes til felles middag på hyggelig restaurant.

Alhambra, Granada
Dag 8

Hjemreise

Frokost på hotellet før vår buss transporterer oss til Málaga flyplass. Hjemreise.

Reisebetingelser

Alt dette er inkludert:

 • Flybilletter t/r Oslo Lufthavn – Málaga 
 • Busstransport t/r flyplass Málaga
 • All lokal transport iflg program
 • 7 overnattinger i delt dobbeltrom, hotell 3***/4****
 • Alle frokoster (buffet)
 • 4 vandreturer med engelsktalende lokalkjent guide
 • Deilig pinik på vandreturene
 • 3 middager på hotell 
 • 4 middager på lokale restauranter
 • 1 tapaslunsj i Granada
 • Flamencoshow
 • Inngangsbilletter og guide på La Alhambra, Granada
 • Norsk turleder

Om du flyr fra andre flyplasser i Norge, kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Lunsj, transport og program på «valgfri dag» (Dag 4)
 • Snacks og drikke på fotturene
 • Drikkevarer
 • Tips til fjellguide
 • Enkeltromstillegg. Begrenset antall.

Vanskelighetsgrad 4. Lengden på turene ligger på +/- 6 timer.  Pauser kommer i tillegg.  Turene kan virke anstrengende på grunn av opp- og nedstigningene som er en naturlig konsekvens av landskapet her, men er man i vanlig god form og ved god helse, vil man nyte dem. Enkelte dager vil det være betydelige høydeforskjeller, og det er en fordel å ha gode knær. Ingen utsatte eller farlige partier. Vi skal opp mot 3500 meter for å bestige Mulhacén, så det kan også være en fordel å vite at man tåler tynn luft.

Opp- og nedstigninger samt tidsangivelser. Angivelsene i programmet er cirkatider og beregnet ut fra aktiv gåtid. Pauser/stopp kommer i tillegg. + utgjør samlet antall meter i høydestigning pr. dag. – utgjør samlet antall meter nedstigning pr dag.

Siden vi befinner oss i fjellet, minimum 1500 moh, gjøres det oppmerksom på at endringer i programmet kan forekomme grunnet værforhold. Eksempelvis er Mulhacén helt og holdent avhengig av værforholdene, og Nasjonspark kontoret kan nekte transport opp til startpunktet hvis vær- og føreforhold ikke tillater dette av sikkerhetsmessige årsaker. Alternativ fottur vil i så fall bli tilrettelagt slik at vi skal få en flott dag på tur

Krav til deltakerne. Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Overnatting. Vi bor 6 netter på det hyggelige, familiedrevede hotellet Finca Los Llanos 3*** i Capileira i delt dobbeltrom (separate senger). Enkeltrom mulig mot tillegg i pris. Begrenset antall. Utendørs svømmebasseng og solsenger. Siste natten i Granada bor vi et på det sentrale byhotellet Hesperia Granada 4****. Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen. 

Måltider. Frokost-buffet alle dager på begge hotellene. En lokal dame lager varierte og herlige pikniker til oss som vi nyter utendørs på vandredagene. Middagene inntas på hotellet og lokale restauranter. Helpensjon fra og med middag dag 1 til og med frokost Dag 8, med unntak av lunsj på valgfri dag. Det må gis beskjed ved påmelding vedrørende eventuelle matallergier eller om man er vegetarianer.

Klima. Temperaturen kan variere mye fra høyfjellet til der vi bor, opp til 10 grader forskjell.  Gjennomsnittlige dagtemperaturer i slutten av mai/tidlig juni er ca. 25-28 grader. For september kan temperaturen ligge noe lavere, rundt 20-25. På høyfjellet kan det være kjølig, og opp mot Mulhacén kan det være noe snø. Det er viktig å ha med fjellsko med god gripesåle. Forslag pakkeliste blir sendt deltakerne nærmere avreisedato.

Turleder/Guide Norsk turleder følger med på turen. Lokal engelsktalende guide følger med på fjellturene. Han vil dele sin kunnskap om flora og fauna samt fortelle om områdets kultur, historie og geografi. 

Forsikringer. På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 12 deltakere . Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

Pass. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise. Merk at Escape trenger din passkopi i god tid før avreise. Dette må oppgis for inngangsbillettene til Alhambra. Sendes helst på e-post.

Kart/Litteratur. Kart over området fås kjøpt å hotellet vi bor på. Litteratur som kan være av interesse:
Mitt 3. Spania av Knut Faldbakken
Fatimas Hånd av Ildefonso Falcones
Hjemkomsten av Victoria Hislop
Tales of Alhambra av Washington Irving
Driving over lemons av Chris Stewart.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.