Ny dag, nye muligheter og en ny safari!

Jule- og nyttårscruise med safari

Hvor er du når historiebøkene lukkes for 2021 – og 2022 står blank og uskreven foran oss?

Med dette cruiset i vente har du all grunn til å glede deg til julen 2021! Dette eventyret rommer 13 netter på lekre Azamara Pursuit, et flytende all-inclusive 5* boutique-hotell, hvor du får oppleve det beste av Sør-Afrika. Så kroner vi det hele med en spennede og opplevelsesrik safari hvor du har mulighet til å se de «fem store» i fire hele dager til ende.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 77 100,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 16.12.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 20 dager
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 16.12.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 20 dager
 • Priser fra 77 100,-
Reiserutekart for cruiset
 • Azamara Club Cruises
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo

Avreise fra Oslo på formiddagen med Emirates.

Vi mellomlander i Dubai før vi fortsetter ferden mot Sør-Afrika og Cape Town.

Vi flyr Emirates Til Dubai
Dag 2-4

Ankomst Cape Town og Gondwana viltreservat

Vi ankommer Cape Town om morgenen og vil deretter bli kjørt direkte til Gondwana viltreservat.

Gondwana viltreservat er lite i arealstørrelse, men stort i artsrikdom. Planteriket har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2004. De har selvsagt også et spennende dyreliv, inkludert ”de fem store” (løve, neshorn, elefant, bøffel og leopard). Gondwana går inn for å bevare uberørt flora og fauna, så her finner du både sjeldne planter og dyr.

Gondwana Game Reserve ligger i hjertet av Garden Route i Sør-Afrika, og her skal vi få en fantastisk safariopplevelse! På Gondwana er det store, runde hytter (75 m2) bygget i tradisjonell stil, alle med moderne fasiliteter, panoramautsikt fra sengen, glasstak over sengen for stjernekikking og eget uteområde med utsikt over et vannhull. I tillegg finnes 2,3 og 4-roms villaer. Disse villaene ligger 5 -15 minutters kjøretur fra hovedlodgen. Hver dag tilbyr lodgen to safarier fra kjøretøy.

Ankomst dagen blir det tid til avslapping og finne seg til rette på lodgen etter en lang reise.

En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen, det er da sjansen er størst for å se dyr. Opp ca kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for en helsebringende ”brunch”. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg kanskje rundt svømmebassenget. Ca. kl. 15:00 møtes vi til ”High Tea”, en snack lunch, før dere igjen drar ut på safari med drinker i solnedgangen over savannen. Safari er i åpen landrover med deres egen safari guide. Det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien!

Hver dag tilbyr lodgen to safarier fra kjøretøy.

I tillegg tilbys: fotsafari, introduksjon og omvisning i planteriket, spabehandlinger, fugletitting, fisking, mountain biking, stjernetitting, besøke områder fra steinalderen, svømmebasseng, bibliotek, golfbaner lett tilgjengelig. Dette er ikke inkludert.

Flotte dager på Safari
Dag 5

Franschhoek

Etter morgensafari og frokost kjøres vi til Franschhoek. Vi stopper for lunsj på veien.

Vi skal bo på Protea Hotel Franschhoek, et flott fire stjernes hotell i selve landsbyen.

Hotellet består av 30 som alle med bad, air-con, Tv, telefon og minibar. Hotellet har også svømmebasseng, restaurant og bar.. Turen hit tar ca. 4 timer

Ettermiddag til fri disposisjon.Felles middag på kvelden

Franschhoek er en liten landsby i vindistriktet sør for Cape Town. I det intime sentrumet finner du koselige restauranter, pannekake-kafeer, boutiquer og kunstgalleri. Mektige fjell omkranser byen med sine grønne enger, vinmarker og åser. Mellom 1688 og 1690 ble landet gitt til 200 franske hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Disse flyktningene begynte vinproduksjon. I og rundt denne byen finnes vinkjellere både over og under jorden og det er her man virkelig kan boltre seg med gourmet måltider. Midt i sentrum ses den hvite kirken. I dag produseres det viner her som sendes over hele verden. Franschhoek er kjent for sine utmerkede restauranter, vakre fjell og gjestfrihet. I tillegg er det mange kunstgallerier, kunsthåndverks-utsalg og forretninger som selger antikviteter.

Franschhoek, opprinnelig kjent som ”Olifants Hoek” etter at elefantene slo seg ned her.

 

Franschhoek - midt i det sør-afrikanske vinområdet. Vakkert!
Dag 6

Innsjekk på Azamara Pursuit

Etter å ha spist en deilig frokost på hotellet, sjekker vi ut og begir oss mot skipet. Kjøreturen tar ca en time.

Etter innsjekk kan du gå rett til lunsj, eller se deg litt om på skipet. Dette er et kjempelekkert skip med restauranter, salonger, barer, butikker, bassenger og underholdningstilbud, så det er nok å se på!

Før middag vil reiselederen samle gruppen for en drink og et velkomstmøte i en av skipets barer, før vi går sammen til middag denne kvelden.

Prisbelønnet Crew
Dag 7

Til sjøs

Etter 4-5 dager fullpakket med opplevelser og inntrykk, kan det være like greit med en dag til sjøs, for virkelig å få slappet av og nyte det fantastiske været og varmen.

Azamara Club Cruises gjør hver sjødag til en fest, med bugnende buffeter, grilling på dekk eller andre aktiviteter. Her trenger du ikke kjede deg et øyeblikk! Men om du bare vil slappe av og lese eller hvile øynene på horisonten, er det selvsagt opp til deg.

Nyt late dager til sjøs
Dag 8

Port Elizabeth, Sør-Afrika

Sør-Afrika er nesten fire ganger så stort som Norge, og det er en del variasjoner i klimaet i landet. Samtidig er det et land med lite regn, og mye sol – hele året.

Port Elizabeth, også kjent som PE, er en hyggelig havneby i Eastern Cape, og har kallenavnet «den vennlige byen» eller «den forblåste byen». Den ligger i Algoa Bay og er en av de største havnene i Sør–Afrika.

Byen har flotte og trygge strender, en spennende historie og et utall av interessante dyreopplevelser.

Hvordan du vil tilbringe dagen er helt opp til deg, men noen gode tips er safari i Addo Elephant National Park, den tredje største nasjonalparken i Sør-Afrika. Se opp for flagrende ører og svingende snabler! Du kan også ta havsafari der du ser delfiner og verdens største koloni av afrikanske pingviner ved øya St. Croix. I hvalsesongen kan du være så heldig å se hvaler.

Stranden deles med Pingviner
Dag 9

East London, Sør-Afrika

East London er en by ved Det indiske hav på Sør-Afrikas Østkapp. Byen er kjent for sine fantastiske strender, som eksempelvis Nahoon og Cove Rock. Stedet er også kjent for fossile menneske- og dyrespor. Her har du også tilgang til mange dyrereservater.

Strand eller safari?
Dag 10

Til Sjøs

Atter en deilig dag til sjøs mens skipet seiler videre på sin ferd mot Mosambik.

Quiz er veldig populært å være med på, så få med deg noe flere, lag et team og slå knock-out på de andre nasjonene om bord. Det er mange aktiviteter som tilbys på disse dagene, og alle er gratis å delta på. Følg med i programmet du får på sengen dagen før. Her står alle aktiviteter beskrevet.

Sjødager er også perfekt for litt faglig påfyll. På de fleste Azamara-seilinger har du med forelesere og professorer som holder foredrag om blant annet kultur og naturhistorie. En flott måte å lære litt mer om stedene vi besøker.

Nyt en deilig lunsj til sjøs
Dag 11

Maputo, Mosambik

Maputo – en gammel portugisisk koloni hvor det bak krigsherjede historier skjuler seg en ny og spennende by. Vandre gjennom fargerike markeder og lytt til kul livemusikk.

Maputo ble grunnlagt som havneby av portugiserne, og påvirkning fra reisende og handelsfolk fra Afrika, Asia og Europa har gjort byen til en mangfoldig og livlig metropol. Området er berømt for sine reker i piri-piri-saus, en krydderblanding av spesielt sterk afrikansk
chili-pepper. Etterpå kan du roe ned smaksløkene med en kald øl på en av de mange barene og nattklubbene i strøket Fere de Populare.

Det som i aller høyeste grad trekker folk til Mosambik, er landets imponerende 2000 km lange kystlinje med fantastiske strender og en rekke muligheter for spennende aktiviteter i vannet. Ved siden av seiling, kajakkpadling og sportsfiske kan du gli under havoverflaten for å utforske et av verdens beste dykkeområder.

Aerial view of downtown of Maputo, hovedstaden i Mozambik, Africa
Dag 12

Richards bay, Sør-Afrika

Richards Bay er en by med nærmere 320 000 innbyggere i den sørafrikanske provinsen iKwaZulu-Natali. Den ligger ved en 30 kvadratkilometer stor lagune ved utløpet av Mhlatuze-elva. Lagunen danner grunnen for en av Afrikas største havner.

Dag 13-14

Durban, Sør Afrika

Durban, hovedstad i Kwa-Zulu-Natal og landets desidert største rekreasjonssted, har en vakker indisk karakter ispedd en litt lat ”surfer-atmosfære” som åpenbarer seg på overraskende måter.

Mahatma Gandhi tilbrakte en tid her som ung mann, og hans erfaringer fra rasediskriminering påvirket senere i livet hans virke for frigjøringen av det kolonistyrte India. Durban har et særegent tropisk klima helt forskjellig fra den tørre luften i Highveld eller middelhavspreget i kyststripen ved Kapplandet. Strendene er omkranset av frodig vegetasjon og byen er omringet av store sukkerrør-plantasjer.

Byen er godt tilrettelagt for turister, og har i årevis vært de lokale innbyggernes foretrukne feriested. Durban som for tiden gjenskaper sin opprinnelige identitet er en interessant by å besøke – med fine strender og mange attraksjoner i omegnen, inklusive Drakensberg, Battlefields og mange viltreservater.

Dag 15-18

Cape Town, Sør Afrika

På selveste nyttårsaften kommer vi tilbake til Cape Town, hvor skipet blir liggende i hele tre netter, slik at du kan oppleve byen slik du selv ønsker. Her blir det jo selvsagt storslagen feiring med førsteklasses plasser til fyrverkeriet. Her skåler vi oss sammen inn i 2022.

I denne byen og områdene rundt er det MASSE å oppleve for den som er oppdagelsesvillig. Rederiet tilbyr mange utflukter men man kan også ta seg rundt på egenhånd.

Cape Town er den eldste byen i Sør-Afrika og regnes som landets politiske hovedstad. Den ligger fantastisk til ved sjøen, og ja, den er utvilsomt en av de vakreste byene i verden. Cape Town har mye historie, og det får dere blant annet oppleve på vandreturen fra Bo-Kaap til Green Market Square, Castle of Good Hope, Slave Tree og Slave Lodge.

Taubanen tar dere opp til Table Mountain på ca. 1100 meters høyde, og Waterfront er et forfriskende sted rett ved sjøen med sine mange kafeer, restauranter og butikker. Her er det også en utescene hvor det er muligheter for å opptre.

Dere kan også besøke Robben Island, hvor Nelson Mandela sonet mesteparten av sin tid i fengsel. Han ble løslatt i februar 1990. I 1996 ble Robben Island museet etablert som et nasjonalmonument og et nasjonalt museum. Guidene på øya er tidligere politiske fanger, og turen er derfor garantert å gjøre et inntrykk på alle de besøkende.

South African Museum ligger i Cape Towns botaniske hage i City Bowl. Det ble grunnlagt i 1825 og har vært i The Gardens siden 1897. Utstillingene viser hovedsakelig sørafrikansk historie, kultur og dyreliv. Museet har en flott antropologisk avdeling som viser landets forskjellige minoritetskulturer. Dessuten har museet et planetarium som har show tirsdager, torsdager og i helgene. Museet er åpent daglig fra kl. 0900 til kl. 1700.

Slave Lodge (Cultural History Museum). Denne bygningen fra 1679 ble opprinnelig brukt til å huse slaver. Det kunne være 600 her samtidig. Bygningen fungerte samtidig som fengsel og sinnssykehus. I 1810 ble det påbygd en etasje, og huset ble nå sete for Høyesterett. I dag er bygningen museum, som gir et innblikk i Cape Towns historie. Museet har i tillegg store samlinger av keramikkunst, tekstiler, verktøy og leketøy. Slave Lodge ligger i The Gardens, akkurat som South African Museum, og kalles også Cultural History Museum. Det har åpent hver dag fra kl. 0930 til kl.1630.

Velkommen til Cape Town.
Dag 19

Hjemreise

Den sørafrikanske øya har gjennom tidene blitt brukt til mye forskjellig, blant annet psykiatrisk sykehus, postkontor og militærbase.

Men mest kjent er nok Robben Island for sin tid som fengsel.

Allerede da hollenderne kom til Sør-Afrika på 1600-tallet begynte de å bruke øya som fengsel. Fra 1961 ble øya brukt som høysikkerhetsfengsel for politiske fanger som var motstandere av apartheidstyret, som foreskrev et strengt raseskille mellom hvite og fargede.

En av fengslets mest kjente politiske fanger er Nelson Mandela, en av lederne i ANC. African National Congress var en frigjøringsbevegelse som kjempet for å avskaffe raseskillet.

Etter flere års konflikt mellom fargede og hvite i Sør-Afrika startet bevegelsen en væpnet kamp mot apartheidregimet i 1961, og deretter begynte politiske fanger å bli internert på Robben Island.

For sin kamp mot apartheid fikk Nelson Mandela livsvarig fengsel, og han satt innesperret på fengselsøya i nesten 18 år, fra 1964 til 1982. Mandela, som var kjent som fange nummer 466, ble i 1994 den første demokratisk valgte presidenten i Sør-Afrika. Valget ble også den endelige avslutningen på apartheidstyret.

Hvis du vil ha et enda større innblikk i Sør-Afrikas historie og dermed få atskillig større utbytte av besøket på både Robben Island og Cape Town generelt, bør du lese Nelson Mandelas selvbiografi Long Walk to Freedom før du kommer til landet. Det er til tider tung lesning med mange navn og årstall, men de aller fleste som har lest boka, sier at den har gitt dem stort utbytte.

Robben Island og Table Mountain i Cape Town
Dag 20

Etter noen helt fantastiske dager er det nå på tide å sette snuten hjemover. Vi reiser fra Cape Town på kvelden og har en mellomlanding i Dubai før vi lander i Norge formiddagen dagen etter.

Vi vil takke for turen og ønske velkommen tilbake til fantastiske reiseopplevelser med oss i Escape Travel.

Lugarkategorier

 • Balkonglugar

  Størrelse ca 16m2 og  5m2 balkong

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til 1
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm TV
  • Minibar *van. og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • 40” flat-screen TV
  • Telefon med voice mail
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Hårføner
  • USB-lading til telefon under nattbordlampene
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room service
  • Fersk frukt ved ankomst
  • Friske blomster
  • Beach bag
  • Paraply og kikkerter på alle lugarer
  • Skopusseservice
  • Hjemmelagede snacks på puta ved leggetid
 • Vinduslugar

  Størrelse ca. 14m2

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til 1
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm TV
  • Minibar *van. og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • 40” flat-screen TV
  • Telefon med Voice mail
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Hårføner
  • USB-lading til telefon under nattbordlampene
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room service
  • Fersk frukt ved ankomst
  • Friske blomster
  • Beach bag
  • Paraply og kikkerter på alle lugarer
  • Skopusseservice
  • Hjemmelagede snacks på puta ved leggetid
 • Innvendig Lugar

  Størrelse ca 14m2

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til 1
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm TV
  • Minibar *van. og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • 40” flat-screen TV
  • Telefon med Voice mail
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Hårføner
  • USB-lading til telefon under nattbordlampene
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room service
  • Fersk frukt ved ankomst
  • Friske blomster
  • Beach bag
  • Paraply og kikkerter på alle lugarer
  • Skopusseservice
  • Hjemmelagede snacks på puta ved leggetid

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Cape Town t/r
 • Setereservasjon på flyet
 • Transport fra flyplass til Lodge
 • 3 Netter i Gondwana viltreservat  m/helpensjon
 • 1 natt på Protea Hotel by Marriott Franschhoek (4*) med F/L/M
 • Utflukt til Robben Island med Lunsj
 • Transport fra hotell til skip
 • 13 netters cruise i valgt lugar ombord i Azamara Pursuit
 • All inclusive classic drikkepakke ombord på alle lugarkategorier
 • Samtlige skatter og avgifter
 • Samtlige måltider ombord
 • gratis roomservice
 • Forhåndsbetalt tips
 • Azamazing Evening
 • White Party ombord
 • Det meste av show og underholdning ombord
 • Erfaren reiseleder fra Escape med på hele reisen

Prisen inkluderer ikke:

 • Alkohol i minibaren på lugaren
 • Drikkevarer i Gondwana utenom på safariturer
 • Utflukter i regi av rederiet under cruiset
 • Oppgradering til businessklasse på fly og tilslutning fra andre steder i landet
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • 750 zar per person i tips for oppholdet på Gondwana
 • Tips til guide på Robben island utflukt og bussjåfører
 • Visum til Mosabique