Kajakkferie i Kroatia

/ På vann, strand og land i Kroatia

Kroatia har en fantastisk kyst, og den opplever du aller best fra kajakken. 

Vi skal utforske Elafiti-øyene, en ønskedrøm av småøyer rett utenfor Dubrovnik. Her er noen av høydepunktene:

 • Padletur til vakre sandstrender hvor vi kan bade og slappe av.
 • Utforske spennende grotter og pittoreske fiskelandsbyer.
 • Herlig kroatisk mat og vin av lokale råvarer – både kortreist og ureist!
 • Sykkeltur på øya Sipan, med sin fascinerende historie som inkluderer pirater, aristokrater, herskapshus, kloster og barokke kirker.
 • Byrundtur i gamlebyen i Dubrovnik – en perle!

☝️ Aldri padlet i kajakk før? Ikke noe problem, her får du nødvendig assistanse av våre kajakkledere – og vanskelig er det ikke! Er du en mer erfaren padler får du mulighet til å perfeksjonere teknikken, så dette er en tur som passer alle.

 

 

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 450,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 06.06.2020 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
NORSK TURLEDER
Gunnar Sevåg

Avreiser

 • Avreisedato 06.06.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 16 450,-
 • Avreisedato 29.08.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 16 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fra Dubrovnik til øya Lopud

Vi flyr direkte fra Oslo til Dubrovnik hvor vi får oppleve den vakre gamlebyen med de sjarmerende, brostensbelagte gatene og høre litt om byens fascinerende historie. Guiden tar oss med til hovedgaten Stadun, Onofrio-fontenen, Sponza-palasset, Dubrovniks vakre katedral, Rector-palasset som en gang var hovedsenteret i republikken Dubrovnik, og den gamle havnen. Med andre ord, den helt rette starten på vårt opphold i Kroatia. Og gjett om det etter denne lille runden smaker med lunsj på en lokal restaurant!

Nå venter oss en flott fergetur (ca 50 min) til øya Lopud hvor vi blir møtt av våre guider. Lopud er en svært sjarmerende øy, her bor 200 innbyggere til vanlig, det er bilfritt med unntak av noen få «golfbiler» som får frekventere øyas småveier til faste tider. Her er det sykkel og båt som «ruler»! Vi fordeler oss i hyggelige familiedrevne B&B for de fire neste nettene. Disse ligger i gangavstand til hverandre, og både frokost og måltider for øvrig spiser vi felles. (-/L/M)

Dubrovnik
Dag 2

Vår første dag med kajakk!

Lar du deg friste med et bad før frokost, kanskje? Vi samles til god frokost ved langbordet utendørs, og all frukt og grønt vi serveres er fra familiens egen hage. Mer ureist blir det ikke! Så er vi klare til å hoppe i kajakken! Det vil si, først får vi en innføring i teknikk og sikkerhet samt instruksjoner fra våre kajakkguider i den beskyttede bukta. Deretter padler vi sammen til sandstranden Sunj som ligger på motsatt side av øya. Her blir det også tid til å slappe av, lunsje og bade! På ettermiddagen får vi strukket på bena når vi følger sti og småveier en 15 minutter tilbake til havnen i Lopud, mens vi nyter den flotte utsikten.  (F/-/M) 7,5 km, ca 3 timer

Dag 3

Vi padler fra Sunj Beach til øya Kolopec

Etter frokost varmer vi opp ved å gå den korte turen til Sunj Beach hvor vi starter padlingen til Kolocep – øya som byr på den mest dramatiske kystlinjen i Kroatia. Fra yttersiden lar vi oss imponere av bratte klipper med furutrær som toucher krystallklart vann, huler og grotter. På innsiden av klippene finnes to strender og et par små fiskelandsbyer Grnje og Donje Celo. Her blir det litt tid til å nyte det herlige vannet og utforske øyas grotter. Lunsj spiser vi på en hyggelig tradisjonell fiskerestaurant, men kjøtt- og vegetarretter er også mulig å bestille. På ettermiddagen padler vi tilbake til Sunj Beach. Våre guider arrangerer med felles middag i kveld for de som ønsker det. (F/L/-) Ca 16 km/4 timer

 

dav
Dag 4

Dagen til «gjør hva du vil»

Slapp av på stranden, utforsk øya til fots på fine stier og nyt den fantastiske utsikten over Elafiti-øyene! Uansett valg, på kvelden skal vi til en lokal gård for middag. Det tar 30 minutter å gå til gården, men belønningen venter: En herlig kroatisk middag tilberedt «under the bell» som det kalles når kjøttet tilberedes på en lokal og tradisjonell måte. Måltidet består av organiske produkter, rett fra gårdens egen avling. Kan det bli mer kortreist? Gjør klar lommelykten for vår gåtur tilbake, her finnes nemlig ikke mye gatelys, men er månen oppe, følger den oss med sitt lysskinn. (F/-/M)

Dag 5

Vi padler fra Sunj Beach til Sudjuradj på øya Sipan

Etter frokost gjør vi bagasjen klar til transport. Den skal med båten til naboøya Sipan og vårt overnattingssted. Vi derimot starter dagen med en liten gåtur til Sunj Beach fra hvor vi padler til Sipan, den største og mest befolkede av Elafiti-øyene med sine rundt 500 beboere. Rå og rustikk og med vakker estetikk. Her passerer vi Lopuds indre kystlinje. Dets milde vinter-klima, ideelle beliggenhet og fruktbare og fjellrike dal ligger mellom to rygger av sandsten, og er en utfordring for enhver besøkende. Mye av øya er overgrodd av middelhavs maquis, men er også rik på olivenlunder og vinmarker. Den sjarmerende fiskerlandsbyen Sudjuradj vil overraske deg med sine tradisjonelle sandstenshus og -slott fra renessansetiden. Etter lunsj lar vi kajakkene bli igjen og tar bussen de 5 km til Sipanska Luka. Her sjekker vi inn på vårt B&B. Våre guider arrangerer felles middag på hyggelig restaurant i kveld om du ønsker å bli med. (F/L/-) 14 km/3-4 timer

 

Dag 6

Sykkeltur i dag på Sipanska Luka – Sudjuradj

Nye opplevelser står i kø når vi i dag skal oppleve øya fra sykkelsetet! Det har vært jordbruk på Elafiti-øyene siden antikken – olivenoljen og vinen herfra var ettertraktet blant Dubrovniks adel, som også brukte øyene som feriested når sommeren var på sitt varmeste. På sykkel passerer vi områder med olivenlunder og vinmarker hvor naturen og de historiske bygningene anses som unike. Sipan har en fascinerende historie som omfatter både pirater, aristokrater og erobrere og inkluderer borger, herskapelige sommer-residenser, et kloster og et utall kirker i renessanse- og barokkstil. Vi besøker slottet Stjepovic Skocibuha og lærer litt om livet på øya på 1500-tallet. Dagens lunsj inntas på en lokal gård hvor familien Dnicic produserer sin egen vin og olivenolje. Her nyter vi en deilig og lett lunsj og deres gode, fyldige rødvin! Du får mulighet til å kjøpe med deg både vin og olivenolje hjem. På ettermiddagen sykler vi de få kilometerne tilbake til Sipanska Luka. Blir du med på felles middag i kveld? (F/L/-) Etappe: 10-14 km

dav
Dag 7

Kajakk fra Sudjuradj til øya Ruda

Uken går fort i godt selskap, og i dag er det vår siste dag med padling når vi skal fra Sudjuradj til Ruda. Her opplever vi nydelige grottelandskap og øya Ruda med sitt Middelhavsterreng. Selvsagt blir det en svømmetur, og vi svømmer inn i Green Cave før vi fortsetter vår padling langs innersiden av øya Sipan hvor vi utforsker dens fascinerende kystlinje. I dag lunsjer vi på en restaurant som byr på den mest fantastisk utsikt. Etter lunsj padler vi tilbake til Sudjuradj og busser eller sykler de fem kilometerne tilbake til Sipanska Luka. Vi møtes til hyggelig avslutningsmiddag i kveld. Nå er det tid for å oppsummere ukens ferieopplevelser og – minner! (F/-/M) 16 km/4 timer

Dag 8

Hjemreise

Vi avslutter vårt opphold med en times fergetur tilbake til Dubrovnik. Litt avhengig av flyavgang kan det bli litt tid til å bese seg i gamlebyen av Dubrovnik før transport til flyplassen og retur til Norge. Takk for en herlig kajakkferie i Kroatia!

 

Reisebetingelser

Alt dette er inkludert:

 • Flyreise t/r Oslo-Dubrovnik med Norwegian
 • Overnatting i delt dobbeltrom, se «overnatting»
 • Halvpensjon slik: Alle frokoster og enten lunsj/picnic eller middag (4 lunsjer og 4 middager)
 • All lokal transport ihht program
 • Bagasjetransport mellom Lopud og Sipan
 • Fergebilletter t/r Dubrovnik
 • Inngang og guidet tur Sudjurar-Skocibuha slott
 • Guidet tour i Dubrovnik
 • Kajakkleie inkludert sprayskjørt og redningsvest
 • Leie av sykkel på Sipan
 • 2 kajakkguider
 • Norsk turleder
 • Lokale skatter og avgifter pr dato.

Om du flyr fra andre flyplasser i Norge, kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert:

 • Forsikringer (herunder også avbestillingsforsikring)
 • Drikkevarer
 • Tips  til lokale guider og annet
 • Måltider og annet som ikke står nevnt som inkludert over
 • Tillegg enkeltrom (begrenset antall, må bestilles ved påmelding).

Vanskelighetsgrad: Dette er en tur for nybegynnere, se beskrivelse av dagens etapper i programmet. Men om du har padlet en del, har du også stor glede av denne kajakkferien. Her får du god mulighet til å perfeksjonere dine padlekunnskaper og forbedre teknikken under kyndig veiledning av våre instruktører. Kanskje vil du også prøve deg på eskimorulle? Du må kunne svømme, være i normalt god fysisk form og vant til å være i bevegelse.

Kajakkpadling er vær- og vindavhengig, så skulle været tilsi det, kan programmet bli endret, men her det nok av spennende ting å finne på!

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 12 deltakere. Se forøvrig våre reisebetingelser.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en aktiv ferie enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS Det kreves gyldig pass under hele oppholdet. Les mer om regler for Kroatia her.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting. Vi overnatter på enkle, men trivelige overnattingssteder. Vi bor 4 netter i B&B på øya Lopud og 3 netter i B&B på Sipan. Vi tar forbehold om at overnattingssteder kan bli endret. Det er små B&B så vi må beregne å dele oss på et par overnattingssteder, om det blir nødvendig. Men de er nært beliggende, og vi spiser alle måltider bortsett fra frokost, sammen. Dersom den reisende har bestilt delt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen.

Guide/gruppestørrelse. Lokale, engelskspråklige guider følger med på turene. De vil gi instruksjon om padling og guide oss trygt i kajakkene.  Norsk turleder følger også med på turen, se beskrivelse. Hans/hennes oppgave er å følge deltakerne på reisen og bidra med hjelp hvis det måtte trenges underveis på turen. Gruppestørrelse: Min. 12 deltakere, maks 18. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Klima/værforhold. Kroatia kan besøkes hele året, og tidlig høst er meget behagelig.

Bagasje/klær/utstyr. Bagasjen transporteres fra Lopud til Sipan. Ta med lett dagstursekk. Resten kan pakkes i koffert. Middagsantrekket behøver ikke være pyntet. Forslag til pakkeliste blir utsendt før avreise.

Valuta. I Kroatia brukes Kuna som kan veksles bl.a. på Gardermoen. Ikke regn med å kunne betale med kredittkort på små steder, det er derfor nødvendig å ha nok kontanter for å betale drikke og dine personlige utgifter.