Opplev India med kokk og matentusiast Niru Kumra

En kulinarisk reise til det sørlige India

Ung indisk kvinne som sorterer røde chilipepper i nærheten av Jodhpur. Jodhpur er kjent som den blå byen på grunn av de livlige blåmalte husene rundt Mehrangarh-fortet.

Det er med stor glede vi lanserer denne turen – bli med til India og opplev dette fantastiske landet med Niru Kumra! Med Niru som fagperson og reiseleder får du den perfekte kombinasjonen: hun kjenner både området, maten og språket, og kan gi deg en opplevelsesrik tur som du sent vil glemme. Underveis skal vi oppleve kultur, historie, fantastisk natur og gjestmilde mennesker – og med en kokk som reiseleder blir dette selvfølgelig også en reise gjennom det kulinariske Sør-India. Dette er regionen for deg som er glad i sjømat – noe man kanskje ikke forbinder så sterkt med det indiske kjøkkenet?

Dette er en mulighet du ikke kan gå glipp av! Ikke bli overrasket om programmet blir rikere etterhvert som turen skrider frem, Niru er en engasjert reiseleder som ønsker å gi deg som gjest en best mulig opplevelse av sitt India – det være seg besøk hos lokale, hos en skole eller en lokal restaurant. Vi kan love deg en opplevelsesrik tur – i trygge hender!

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

13 frokoster, 13 lunsjer og 13 middager inkludert

EKSKLUSIVT HOS ESCAPE TRAVEL. Vi er så heldige å samarbeide med matentusiast og kokebokforfatter Niru Kumra på denne turen, som også er med på reisen som lokalkjent fagperson og reiseleder. Niru er født i Punjab i India og vokst opp i Norge. I dag driver hun MasalaMagic sammen med sin nærmeste familie – du har sikkert sett produktene hennes i din nærmeste Meny-butikk? Merket selges i over 350 butikker i Norge, i tillegg driver hun kursvirksomhet og catering. Niru er også den aller første som har skrevet en indisk kokebok på norsk – «Indisk mat på norske fat» kom ut i 2004. Høsten 2017 utga hun sin andre kokebok: «Masalamagic – Magien i det indiske kjøkken».

I november 2007 arrangerte Niru for første gang en mat- og kulturreise for en gjeng nysgjerrige nordboere, for å vise dem sitt kontrastrike India. NRK lagde en dokumentar fra reisen, Lukten av India. Denne kan du se her (ekstern lenke)

Reisebetingelser

Dette er inkludert

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo – Chennai og Cochin – Oslo med Qatar Airways
 • 13 hotellovernattinger
 • Alle måltider inkludert
 • To matkurs med Niru Kumra
 • Turer, inngangsbilletter og ekskursjoner iflg. program
 • All transport iflg. program
 • Norsk reiseleder og faglig kjentperson (Niru Kumra)
 • Lokale guider
 • Alle skatter og avgifter
 • Metallflaske til drikkevann og påfylling av denne

Dette er ikke inkludert

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Visum til India
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Tips til hotell og guider, kameraavgifter, personlige utgifter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

HOTELLER Det vises til hotellenes nettside for nærmere informasjon.

Chennai: Taj Connemara (Du kan lese mer om hotellet her)

Puducherry: Residency Towers (Du kan lese mer om hotellet her)

Tanjore: Svatma (Du kan lese mer om hotellet her)

Madurai: Taj Gateway (Du kan lese mer om hotellet her)

Periyar: Spice Village (Du kan lese mer om hotellet her)

Alleppey: Xandari Riverscape (Du kan lese mer om husbåten her)

Marari: Marari Beach Resort (Du kan lese mer om hotellet her)

Cochin: Le Meridien (Du kan lese mer om hotellet her)

PASS OG VISUM Norske statsborgere må på nåværende tidspunkt (02. mars 2020) ha visum for innreise til India. Vi gjør oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endres. Elektronisk visum kan søkes om på denne nettsiden, her finner man også nødvendig informasjon om både visum og søknadsprosessen. Utskrift av visumbekreftelsen fra indiske myndigheter må tas med på reisen. Nærmere informasjon om dette gis i god tid før avreise.

Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemkomst.

VAKSINER Kontakt din reiseklinikk eller lege for råd og anbefalinger ift. vaksiner.

KRAV TIL DELTAKERNE Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Vi anbefaler å tegne en helårsforsikring eller en forsikring for reisen. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring. Vær oppmerksom på at forsikringer på kredittkort ikke alltid er like dekkende som de du kjøper gjennom et forsikringsselskap.

EKSKLUSIVT HOS ESCAPE TRAVEL

Niru kjenner både India og det indiske kjøkken godt, og er den perfekte reiseleder for denne turen. Hun har gjort liknende reiser tidligere, og kjenner stedene vi skal besøke svært godt. Ikke bli overrasket om programmet blir rikere etterhvert som turen skrider frem, Niru er en engasjert reiseleder som ønsker å gi deg som gjest en best mulig opplevelse av sitt India – det være seg besøk hos lokale, hos en skole eller en lokal restaurant. Vi kan love deg en opplevelsesrik tur – i trygge hender!

Niru Kumra kom til Norge som åtteåring og har jobbet med indisk mat og kurs siden 2003. Via firmaet MasalaMagic, sine kokebøker, bloggen nirusverden.com og kursvirksomhet har hun lært over 9000 mennesker å trylle med krydder. Hun forteller engasjert om magien som oppstår når man blander aromatiske og spennende krydder og råvarer, og deler raust av sine erfaringer og gode tips. Hennes autentiske matserie finnes i ca 1500 norske dagligvarebutikker, serien er vegansk og laget på Kumras oppskrifter i India; helt uten kunstige tilsetninger eller konserveringsmidler.

Lignende turer