A-kort rabatt kr 500,-

Lofoten, Helgeland og til Ålesund med Christian Radich

Christian-Radich

Frister det å være medseiler på Christian Radich og oppleve sjøliv og samhold langs to av de fineste kyststrekningene våre, er dette turen for deg! Vi seiler fra Bodø og opp langs storslagne Lofoten, og videre sydover igjen via den vakre nordlandskysten ned til Ålesund.

”Å seile med Christian Radich er en uforglemmelig opplevelse som gjør at man vil være med på seilas sommer etter sommer. Og ikke nok med det, det er en vinn-vinn-situasjon. Du får ditt livs ferie samtidig som du bidrar til å holde vår kulturarv i live ”, sier en tidligere medseiler.

Det kreves ingen forkunnskaper om seiling for å bli med den imponerende skuta på tokt. Du går dine vakter om bord, og deltar i det daglige arbeidet med å seile den flotte skuta. Mannskapet lærer deg det du trenger, seilerfaring er ikke nødvendig, kun eventyrlyst! På stille vakter bruker vi ofte tiden til å lære om knuter, seil og sjømannskap. Seiltoktene er en positiv utfordring for kropp og sjel, og en enestående anledning til å oppleve verdens kanskje flotteste seilskute.

Fly Oslo-Bodø/Ålesund-Oslo

Transport t/r mellom flyplass og skuta

Utflukter ifølge program inkludert

Helpensjon om bord

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Christian Radich

Du sover i hengekøye eller fast køye i to komfortable, luftkondisjonerte banjer (sovesaler). Fordelingen av disse bestemmes av besetningen om bord. Det finnes ingen dobbelt- eller enkeltrom. Skuta har gode dusjrom/bad. Du nyter tre gode måltider daglig når vi seiler. Det er en liten suvenirbutikk som selger toalettartikler og snacks. Her kan du betale med kort.
Les mer om skuta og dens historie her.

SJØVAKTENE
Her er eksempler på oppgaver du kan få om bord som medseiler:

Utkikk: Da er man plassert helt forut, og melder alt som observeres i sjøen: Båter, fiskeredskap, vrakrester eller annet flytende gods. Skipsklokken brukes til å gi signaler akterover.

Rormann: Da står man til rors og styrer skipet under den faste besetningens veiledning. Dette er for mange et stort høydepunkt.

Brann- og sikkerhetsvakt: Sikkerhetsvakten patruljerer hver halvtime etter oppsatt sikkerhetsrunde, og varsler om varme, brann, lekkasjer og påser at dører er forsvarlig lukket.

Byssevakt: En eller to medseilere fra hver vakt kan på enkelte tokt bli stasjonert i byssa eller i pantry for en dag for å hjelpe kokken med måltidene.

Andre oppgaver: Når medseileren ikke er tildelt en spesiell vakttjeneste, må man delta i seilmanøver, alminnelig vedlikeholdsarbeid eller hjelpe til med noe vasking eller pussing.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Fly Oslo-Bodø og Ålesund-Oslo med SAS
  • Busstransport fra flyplass til havn t / r
  • 6 netter om bord på Christian Radich
  • Helpensjon fra middag dag 1 til frokost dag 7

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikke
  • Vegetardiett mot tillegg kr 200
  • Vegandiett mot tillegg kr 200

Det følger ingen reiseleder med fra Escape Travel. Det er norsk besetning om bord på Christian Radich, og du er om bord som deres medseiler. I Bodø blir gruppen møtt på flyplassen for transport til båten, og i Ålesund er det transport fra havnen til flyplassen.

Nedre aldersgrense om bord er 15 år (på avgangsdato). Er foresatte med, er grensen 8 år.

Barn-og ungdomsrabatt 8-17 år kr 7450,- Må bestilles direkte hos Escape.

Helse. Alle med normalt god helse kan seile med Christian Radich. Det forventes at flest mulig også entrer riggen, men ønsker du ikke det, sier du fra til besetningen. Alle må fylle ut en helseerklæring. Denne sendes ut av Christian Radich før turen. Har du en helsemessig begrensing må dette vurderes nærmere. For mange er sjøen et fremmed element og helsemessige begrensinger du ikke tenker over til daglig kan forsterkes om bord. Det forventes at alle om bord er i stand til å ta vare på seg selv da besetningen ikke har kapasitet til å yte ekstra hjelp til den enkelte. En helsemessig begrensing vil forsterkes ytterligere i dårlig vær.

Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en aktiv ferie enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen.

Christian Radich er dessverre ikke egnet for deg som benytter rullestol eller krykker, og mennesker med anfallslidelse som for eksempel epilepsi, kan normalt ikke delta på tokt. Allergi og matintoleranse er vanligvis ikke noe problem, men må opplyses om ved bestilling av turen.

Sovepose. Alle må ha med sin egen sovepose. Du kan kjøpe en om bord til kr 350 (per sep.21) om du ønsker det.