Påmeldingsfrist 19.juli Med arkeolog og historiker Knut Ødegård

Puglia – Historie og kultur på Italias hæl

Alberobello, UNESCOs arveby i Italia, Puglia. Trulli eller Trullo hus med koniske tak, tradisjonell apulisk tørrsteinshytte.

Dette er en reise til Puglia i Italia som byr unike opplevelser i dette mangefasetterte landet med den rike historien. Her er det snodige små byer som tatt ut av eventyrbøkene, eldgamle huler, praktfulle kirker og greske templer. Er du historieinteressert, er denne turen en ordentlig skattkiste! Vi har nemlig med oss arkeolog Knut Ødegård som reiseleder, og han gir en ekstra dybde til det vi ser og opplever.

Vi skal utforske Italias hæl langs Adriaterhavskysten, fra Trani i nord via Bari til Lecce i syd. Her er det rike minner etter handel mellom øst og vest i Middelhavet, men også om korsfarerhærer som ble skipet ut mot det Hellige land i middelalderen.

Reiseleder Knut Ødegård er også en dyktig forteller, og han øser gjerne av sin kunnskap. Han forsker blant annet på landskapsarkeologi og bosetningshistorie i middelhavsområdet, samt politiske og sosiale forhold i den romerske republikken og keisertiden. Så her kan vi lære mye nytt!

Dette blir en spesiell tur – med fin balanse mellom kunnskap, historie, natur, mat og vin og ikke minst hyggelig selskap. Vi gleder oss til å dra – blir du med?

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

7 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Hotellene på turen

Rangert 4 stjerner

San Paolo Al Convento

San Paolo Al Convento er et gammelt kloster som er omgjort til et 4-stjerners hotell. Hotellet ligger i havnen i Trani og har et gammelt kapell. Rommene på San Paolo har eget bad, aircondition, farge-TV og gratis Internett via kabel. En rikholdig frokost serveres i hotellets gamle kapell hver dag, og du kan nyte forfriskninger i salongen i San Paolos rolige indre gårdsplass.

Rangert 4plus stjerner

Risorgimento Resort

Risorgimento Resort har en takterrasse med panoramautsikt, og ligger i Lecces barokke historiske sentrum. Det tilbyr gratis Wi-Fi, store, moderne rom og et avslappende spa (mot tillegg). Rommene har klimaanlegg, minibar og satellitt-TV. Hvert rom har et marmorbad med badekåper og tøfler. De tre restaurantene tilbyr både Salento-smaker og klassisk italiensk matlaging. Drinker og snacks er tilgjengelig hele dagen på Janet Ross Bar. Kontinental frokostbuffé er inkludert.

Rangert 4 stjerner

Hotel San Domenico Al Piano

Hotel San Domenico Al Piano har en meget god beliggenhet i Matera. Her bor du i det historiske sentrum, 50 meter fra den sentrale Piazza Vittorio Veneto.

Hotellet går over 3 etasjer og har restaurant og bar/lounge. De 70 lydisolerte rommene med bad tilbyr gratis wifi og har air condition, minibar, safe og TV.

Rangert 4 stjerner

Grand Hotel Oriente

I hjertet av Napoli tilbyr Grand Hotel Oriente romslige rom med gratis Wi-Fi. Basilikaen og Santa Chiara-museet er en 10-minutters spasertur unna. Rommene har aircondition og er innredet i en elegant stil. Noen har panoramautsikt over vulkanen Vesuv og Sant’Elmo-slottet. Gjestene kan slappe av i salongbaren som ofte har levende pianomusikk og serverer lette forfriskninger.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Napoli t/r via Munchen med Lufthansa
 • Syv overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • Tre lunsjer
 • Fire middager
 • All busstransport i henhold til program
 • Lokale guider
 • Inngangsbilletter
 • Reiseleder Knut Ødegård

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Byskatt, ca. 10 euro per person samlet for alle netter, må betales direkte på hotellene
 • Tips, f.eks til sjåfør

Lignende turer