A-kort rabatt kr 300 Vårens vakreste eventyr

Skagen - på tokt med Christian Radich

En mann som henger i masten på et skip

Sett av Kristi himmelfart-helgen, da venter Skagen på deg!

Seilsesongen erklæres normalt som åpen denne helgen, og du kan være med som medseiler på stolte Christian Radich. Vi seiler fra Oslo, og om bord er du virkelig en av mannskapet. Du får holde utkikk, gå sikkerhetsrunder, sette seil, stå til rors eller klatre i riggen om du vil – selvsagt med kyndig veiledning.

Vel framme i Skagen får du oppleve Skagen fra sykkelsetet! Vi avslutter sykkelrunden med middag på ærverdige Brøndum hotell.

En bedre start på sommeren kan vi vel neppe få? Det er dejlig å være norsk i Danmark!

Opplev å være medseiler

Se Skagen fra sykkelsetet

Middag på Hotel Brøndum

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

3 frokoster, 4 lunsjer og 3 middager inkludert

Seilbåten Christian Radich

Blir ikke bedre solnedgang enn dette

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • 3 netter om bord på Christian Radich på banjer (sovesal)*
  • Alle måltider inkludert på Christian Radich under seiling iflg program
  • Guidet sykkelsightseeing i Skagen inkludert leie av sykkel og middag (2 retter) på Brøndum Hotel
  • Lokale skatter

*Du sover i hengekøye eller fast køye på banjer (sovesal). Det finnes ingen andre alternativ enn banjer om bord. Besetningen fordeler hengekøye/fast køye.

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer
  • Vegetar- eller vegandiett mot tillegg kr 200 (bestilling ved påmelding)

AVREISE FRA OSLO. Seilasen starter og slutter i Oslo. Oppmøte vil være på avtalt sted på kaien kl 08:00. (Seilasen starter kl 10:00.) Skutas posisjon i havn bestemmes av det lokale havnekontor. Tidspunktene er omtrentlige og kan være gjenstand for justeringer.

REISELEDER. Det er norsktalende besetning om bord på Christian Radich. Du er om bord som deres medseiler og må følge deres anvisninger. Reiseleder fra Escape bistår gruppen i Skagen under sykkelturen og middagen fredag.

SJØVAKTENE. Her er eksempler på oppgaver du kan få om bord som medseiler:

Utkikk: Da er man plassert helt forut, og melder alt som observeres i sjøen: Båter, fiskeredskap, vrakrester eller annet flytende gods. Skipsklokken brukes til å gi signaler akterover.

Rormann: Da står man til rors og styrer skipet under den faste besetningens veiledning. Dette er for mange et stort høydepunkt.

Brann- og sikkerhetsvakt: Sikkerhetsvakten patruljerer hver halvtime etter oppsatt sikkerhetsrunde, og varsler om varme, brann, lekkasjer og påser at dører er forsvarlig lukket.

Byssevakt: En eller to medseilere fra hver vakt kan på enkelte tokt bli stasjonert i byssa eller i pantry for en dag for å hjelpe kokken med måltidene.

Andre oppgaver: Når medseileren ikke er tildelt en spesiell vakttjeneste, må man delta i seilmanøver, alminnelig vedlikeholdsarbeid eller hjelpe til med noe vasking eller pussing.

HELSE/HELSESKJEMA. Alle med normalt god helse kan seile med Christian Radich. Alle må imidlertid fylle inn et skjema med informasjon om helse og sende til Christian Radich på epost-adressen som fremkommer på vedlagte helseskjema. Du kan laste ned helseskjemaet fra denne siden.

Har du en helsemessig begrensning må dette vurderes nærmere, derfor helseskjemaet. For mange er sjøen et fremmed element og helsemessige begrensinger du ikke tenker over til daglig kan forsterkes om bord. Det forventes at alle om bord er i stand til å ta vare på seg selv da besetningen ikke har kapasitet til å yte ekstra hjelp til den enkelte. En helsemessig begrensing vil forsterkes ytterligere i dårlig vær.

Christian Radich er dessverre ikke egnet for deg som benytter rullestol eller krykker, og personer med anfallslidelse som for eksempel epilepsi, kan normalt ikke delta på tokt. Allergi og matintoleranse er vanligvis ikke noe problem, men må opplyses om ved bestilling av turen.

ALDERSGRENSE. Aldersgrensen for turen er 18 år (på avgangsdato). Mange godt voksne er med på seilas med Christian Radich.

PAKKELISTE. Pakkeliste blir tilsendt nærmere avreise. Alle må ha med sin egen sovepose.