Yoga, vandring, mat og vin i Sierra Nevada

/Andalucías hemmelige perle

Her er du midt i smørøyet for store naturopplevelser, spanske skinker og oster, uberørte landsbyer  og avstressende yogaøvelser. Det perfekte stedet for lave skuldre.

 • Bo godt i fjellandsby 1500 meter over havet, i et av Spanias villeste og vakreste områder
 • Hyggelig familiedrevet hotell med basseng og utebar
 • Daglige yogatimer tilpasset ditt nivå
 • Vandringer langs historiske stier mellom små, hvite landsbyer
 • Spanias skinkelandsbyer, lokale råvarer og viner
 • Dagsutflukt til vakre Granada
 • Guidet omvisning på Alhambra, det arabiske palasset fra det 13. århundret betegnet som selve «smykket» i maurisk historie.

Las Alpujarras ligger nord-øst for Málaga, ved foten av Sierra Nevada.Her er det storslått landskap av høye topper, dype daler, fantastisk utsikt og små, hvite landsbyer tett i tett. Et nettverk av historiske stier binder de sjarmerende landsbyene sammen og slynger seg på kryss og tvers langs fjellsidene, gjennom fiken-, olivenlunder og kastanjeskog.

Landsbyene er kjente for sine fantastiske skinker og gamle håndverkstradisjoner, og  fremstår omtrent som uendret gjennom flere hundre år.

Vi bor godt i landsbyen Capileira, 1500 meter over havet. Siden vi bor så høyt oppe, er det heller ikke så varmt som i det spanske lavlandet i august, her er det mer behagelige temperaturer.

Alt er duket for noen fantastiske dager!

Påmelding innen 21. juni

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 12 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 22.08.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • AKTIV FERIE
 • En reise i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt 750 kroner
Yoga-instruktør og reiseleder på turen
Johanna Fredriksson

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 22.08.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 12 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Málaga. Turen til Alpujarra tar vel 2 timer, som gir god tid til å nyte det spanske landskapet. Alpujarra er fortsatt en verden for seg selv med en følelse av tidløshet. Her føles det som om tiden går litt saktere og den moderne verden føles et stykke unna. Vi bor på et hyggelig familiedrevet hotell øverst i landsbyen Capileira, 1500 meter over havet, og med flott utsikt over dalen og de omkringliggende fjellene.

Hotellet har et deilig bassengområde og en hyggelig utebar hvor vi møtes til noe godt i glasset og et kort informasjonsmøte om programmet og yogaklassene de neste dagene.

Hver yogatime denne uken er anpasset programmet og deltakerne. Om du er helt ny til yoga vil det være trygge omgivelser  å utforske denne fantastiske praksis som styrker både mentalt og fysisk. Dersom du har erfaring fra yoga, vil du ha en unik mulighet for å utdype og forbedre din egen praksis. En første smak av Alpujarras kjøkken venter oss når vi spaserer til en nærliggende restaurant for middag. Her står bordet dekket til oss i hagen og vi kan nyte både et godt måltid og sommerkvelden.  (M)

 

Her bor vi godt på 1500 meter.
Dag 2

Yoga, vandring og kultur

Yogaferie betyr naturligvis fokus på yoga, og vi starter dagen med en dynamisk, mild og rolig yogatime under dyktig ledelse av vår yogainstruktør Johanna Fredriksson:

«På denne timen vil du vekke opp kropp og sjel og skape en god start på dagen din. Enten du er ny til yoga eller har noe erfaring, alle kan delta på sitt nivå, innholdet passer for absolutt alle» sier hun.

Klassene vil variere, og i løpet av disse dagene vil du, i tillegg til den fysiske yogapraksisen, få god innføring i avspenning, stillhet og pusteteknikker. Les mer om Johanna nederst i programmet.

Etter en slik god start på dagen, smaker det med frokost. Vi blir deretter med vår lokale vandreguide på tur gjennom tre landsbyer – fra Capileira til Pampaneira. Han gir oss områdets spennende historie som strekker seg langt tilbake i tid. I dette området går man ikke fra fra hytte til hytte, men fra landsby til landsby – landsbyer som fremstår omtrent som uendret gjennom flere hundre år. Mandel-, valnøtt- og fikentrær, oliven og drueranker er blant vekstene vi kan se i dag på vår vandring.

Vi er i Spanias skinkelandsbyer og stikker derfor innom hos den lokale slakteren. Her kan serrano-skinken prøvesmakes og bestilles ferdig oppskåret og vakuumpakket om du ønsker å ta med litt hjem til Norge.

Vi følger på lett sti fra Capileira ned til nabolandsbyene Bubión og Pampaneira hvor vi kan besøke et veveri, en liten sjokoladefabrikk og smake lokale produkter av manchego-ost, skinke og den lokale vinen. Kanskje vil du kjøpe med deg noen delikatesser hjem? Det blir litt tid til å utforske Pampaneira på egen hånd før vi spiser lunsj på en liten familiedrevet restaurant.

Vi har transport tilbake til hotellet, men den som ønsker en lengre tur kan følge de samme stier tilbake til hotellet (ca 1,5 time). Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon, bli nærmere kjent i den hyggelige landsbyen vi bor i eller slapp av med en god bok ved bassenget. Vi avslutter dagen med yoga, vender oppmerksomheten innover, puster og anpasser den myke, fysiske praksisen og øvelsene til dagens opplevelser. Middag i hotellets hyggelige restaurant i kveld. (F/L/M)

Landsbyene i Alpujarra er som små Kardemommebyer!
Dag 3

Yoga og utflukt Granada - omvisning Alhambra

Også i dag starter vi dagen på matten. Etter en god frokost blir vi med på utflukt til vakre Granada (1,5 time) når vår buss henter oss på hotellet. Den kjente borgen Alhambra med tilhørende hager er et ”must” når vi er på disse kanter, og vi blir guidet rundt den berømte og vakre borgen fra muslimtiden.

Vi spaserer deretter opp i det brosteinsbelagte araberkvarteret på andre siden, på toppen av Albaicín, hvor vi har slående utsikt over Alhambra og med Sierra Nevada tronende i bakgrunnen. Her blir det god og uformell tapaslunsj på Plaza San Nicolas hvor vi smaker på varierte spanske småretter, og har du ikke stiftet bekjentskap med den spanske drikken ”tinto de verano” før, så har du anledningen nå.

Vi vandrer deretter ned og gjennom de trange gatene hvor mye av det vi ser er marokkansk inspirert, byens mange tehus for eksempel. Her går det moderne liv hånd i hånd med historien. Etter en lang dag på farten og vel tilbake på vårt hotell, møtes vi på matten til myk yoga med avspenning, pust og stillhet.  (F/L/-)

*Dagens byprogram blir tilrettelagt etter når på dagen vi har omvisning på Alhambra.

Nesten sakral stemning i Alhambra.
Dag 4

Yoga og landsbyliv eller fjelltur

Yoga kickstarter som vanlig dagen vår. Etter frokost er vi klare for fjelltur før lunsj. Om du heller ønsker å slappe av på hotellet og i den hyggelige landsbyen vi bor i, gjør du det.

Vandreturen følger sti og grusvei inn til La Cebadilla hvor stien tar oss videre i variert terreng i dette flotte landskapet. Vi krysser elven Poqueira og herfra går det oppover til vi når landsbyen vår Capileira. Resten av dagen har du tid til å gjøre de siste innkjøp i landsbyen eller kose deg ved det deilige bassenget.

Oppholdets siste yogatime venter oss i kveld før vi spaserer ned i landsbyen til en deilig avslutningsmiddag. Restauranten ligger i et typisk Alpujarra-hus i 1700-talls stil og byr på et måltid vi tror du vil huske lenge.

Rundtur fra hotellet via La Cebadilla: Gåtid 3 timer, totalt 8 km, total oppstigning 500 m, totalt nedstigning 500, høyeste punkt 1700 m. (Alle tall er cirkatall.)

 

I dette området får du vidunderlige spanske skinker.
Dag 5

Hjemreise

Allting har en ende, også våre deilige dager i Sierra Nevada. Det blir frokost på hotellet før vi setter kurs mot Málaga flyplass og hjemreise til Norge.

Valmuer og fjelluft, det er fantastiske turområder i Alpujarra.

Reisebetingelser

Alt dette er inkludert:

 • Profesjonelle yogatimer hver dag ihht program med yogalærer fra Yogaki, Oslo
 • Flybilletter t/r Oslo Gardermoen – Málaga inkl dagens skatter og avgifter
 • Busstransport t/r flyplass Málaga
 • All lokal transport iflg program
 • 4 overnattinger i delt dobbeltrom, hotell 3***
 • Alle frokoster (buffet)
 • 1 middager på hotell (buffet eller 3 retter)
 • 2 middager på lokale restauranter
 • 1 tapaslunsj i Granada
 • 2 vandreturer med engelsktalende lokalkjent guide
 • Inngangsbilletter og guide på La Alhambra, Granada
 • Yogainstruktør og reiseleder med fra Norge.

Om du flyr fra andre flyplasser i Norge, kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Middag dag 3 og lunsj dag 4
 • Snacks og drikke på fotturene
 • Drikkevarer
 • Tips til fjellguide
 • Enkeltromstillegg kr 1200. Begrenset antall.

YOGAKLASSENE/VANDRETURENE. Ta med egen yogamatte. Johanna har med øvrig utstyr vi trenger for klassene. På turen blir det mulighet for å bli med på vandreturer, så en god (hiking)sko med solid gripesåle er å anbefale. Du må være vant til å vandre i ulendt terreng og ha normalt god kondisjon for å ha glede av vandreturene. I Granada blir det også en del gåing, så husk gode sko. Vi tar forbehold om endringer i programmet.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 12 deltakere . Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Merk at Escape trenger din passkopi i god tid før avreise. Dette må oppgis for inngangsbillettene til Alhambra. Sendes helst på e-post.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting. Vi bor fire netter på et hyggelig, familiedrevet hotell 3*** i Capileira i delt dobbeltrom (separate senger). Enkeltrom mulig mot tillegg i pris. Begrenset antall. Utendørs svømmebasseng og solsenger. Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen. Se Hotel Finca Los Llanos 3***, utendørs basseng.

Måltider. Det må gis beskjed ved påmelding vedrørende eventuelle matallergier eller om man er vegetarianer.

Bagasje. Ta med dagstursekk. Resten av bagasjen pakkes i koffert eller bag.  Middagsantrekket behøver ikke være pyntet. Gjennomsnittlige dagtemperaturer i slutten av august er ca. 25-28 grader. I Granada kan det være noe høyere. 

Måltider. I utgangspunktet er drikke ikke inkludert til lunsjer og middager. Dette betales av hver enkelt direkte til restauranten. Dog vil noe drikke være inkludert til et par av måltidene.

Tapasmåltidet i Granada er væravhengig, da de ikke har plasser inne, men det pleier å gå veldig bra! Skulle stedet måtte endres grunnet vær eller annet, velges en annen tapasbar eller en hyggelig restaurant i sentrum av Granada.

Litteratur som kan være av interesse:
Mitt 3. Spania av Knut Faldbakken
Fatimas Hånd av Ildefonso Falcones
Hjemkomsten av Victoria Hislop
Tales of Alhambra av Washington Irving
Driving over lemons av Chris Stewart.

 

Johanna Fredriksson

Instruktør og reiseleder

Johanna Fredriksson er medeier og yogainstruktør i YogaKi i Oslo. Yoga har vært en del av Johannas liv de siste 10-15 årene og er en stor og viktig del av hennes hverdag. Hun har utdannelse innen Ashtanga Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Mindful Restorative, Anti Gravity Yoga og Garuda Foundation i tillegg til NLP Coach. Johanna har jobbet med trening, helse og fysisk aktivitet i over 25 år og har vært en stor bidragsyter innenfor trening og helse i hele Norden. Med sin brennende interesse for å se hele mennesket og opptatt av hva yoga kan gjøre med den mentale helsen, gjenspeiles dette i hennes helhetlige undervisning gjennom kompetanse og positiv energi. Sentralt i yogapraksisen står flyt, pust og kroppslig og mental tilstedeværelse, og den er inspirert av Slow Flow Yoga, Myk Yoga og Yin Yoga. Klassene vil bli tilpasset dagens program og opplevelser samt nivået på de ulike personene i gruppen.

Ta med egen yogamatte. Johanna har med øvrig utstyr vi trenger for klassene. På turen blir det mulighet for å bli med på vandreturer så en god (hiking)sko med solid gripesåle er å anbefale. Du må være vant til å vandre i ulendt terreng og ha normalt god kondisjon for å ha glede av vandreturene. I Granada blir det også en del gåing, så husk gode sko.