Løvegården, Alhambra, Granada

Yoga, vandring, mat og vin i Sierra Nevada

/Andalucías hemmelige perle

 • Yoga, vandreturer og opplevelser ved foten av Sierra Nevada
 • Bo godt i fjell-landsby 1500 meter over havet
 • Fire netter på samme hotell – du slipper å pakke ut og inn av kofferten
 • Spanias skinkelandsbyer, lokale råvarer og viner
 • Dagsutflukt til vakre Granada
 • Guidet omvisning på Alhambra

Las Alpujarras, beliggende nord-øst for Málaga, ved foten av Sierra Nevada, er et av Spanias villeste og vakreste områder. Området byr på et storslått landskap av høye topper, dype daler, fantastiske utsikter og små, hvite landsbyer tett i tett. Et nettverk av historiske stier binder de sjarmerende landsbyene sammen og slynger seg på kryss og tvers langs fjellsidene, gjennom fiken-, olivenlunder og kastanjeskog. Landsbyer som er kjente for sine fantastiske skinker og gamle håndverkstradisjoner og som fremstår omtrent som uendret gjennom flere hundre år, maurernes arv er fremdeles nærværende. De utnyttet sine erfaringer fra Atlasfjellene og etterlot seg en spesiell arkitektur og byggestil. Vi bor godt i landsbyen Capileira som ligger 1500 meter over havet. Dette er vårt utgangspunkt for yoga, vandreturer og opplevelser i et spennende fjellandskap.

Det blir dagsutflukt til historiske og vakre Granada, med blant annet omvisning på Alhambra, det arabiske palasset fra det 13. århundret betegnet som selve «smykket» i maurisk historie.

Påmelding innen 21. juni

 

Last ned reiseprogram

 • Pris fra 12 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 22.08.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • AKTIV FERIE
 • En reise i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt 750 kroner
Yoga-instruktør og reiseleder på turen
Johanna Fredriksson

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 22.08.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 12 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Málaga. Turen til Alpujarra tar vel 2 timer som gir god tid til å nyte det flotte landskapet. Alpujarra er fortsatt en verden for seg selv med en følelse av tidløshet, her går tiden litt saktere og den moderne verden føles langt unna. Vel installert på hotellet i Capileira som ligger 1.500 meter over havet, møtes vi til noe godt i glasset og informasjonsmøte om programmet og yogaklassene de neste dagene. Hver yoga time denne uken er blir anpasset programmet og deltakerne. Om du er helt ny til yoga vil det være trygge omgivelser for å utforske denne fantastiske praksis som styrker både mentalt og fysisk. Dersom du har erfaring fra yoga, vil du ha en unik mulighet for å utdype og forbedre din egen praksis. I kveld venter det oss en første smak av Alpujarras kjøkken når vi nyter vår middag på en Asador (spansk steakhouse). (M)

 

Her bor vi godt på 1500 meter.
Dag 2

Yoga, vandring og kultur

Yogaferie betyr naturligvis fokus på yoga – og vi starter dagen med en dynamisk, mild og rolig yogatime under dyktig ledelse av vår yogainstruktør Johanna Fredriksson. «På denne timen vil du vekke opp kropp og sjel og skape en god start på dagen din. Enten du er ny til yoga eller har noe erfaring, alle kan delta på sitt nivå, innholdet passer for absolutt alle» sier hun. Klassene vil variere, og i løpet av disse dagene vil du, i tillegg til den fysiske yogapraksisen, få god innføring i avspenning, stillhet og pusteteknikker. Les mer om Johanna nederst i programmet.

Vi starter dagen med yoga ved bassenget (om været tillater). Etter en slik kickstart på dagen, smaker det med en god frokost. Vår lokale guide møter oss på hotellet og tar oss med på vandring gjennom de tre landsbyene Pampaneira, Bubión og Capileira med vår lokale guide. Her går vi ikke fra fra hytte til hytte, men fra landsby til landsby – landsbyer som fremstår omtrent som uendret gjennom flere hundre år.

Mandel-, valnøtt- og fikentrær, oliven, drueranker, appelsiner og sitroner er blant vekstene vi kan se i dag. Vi er i Spanias skinkelandsbyer og starter derfor hos den lokale slakteren. Her prøvesmaker vi litt skinke og legger inn vår bestilling på serrano-skinken fra området. Vi besøker en kjent skinnmaker før vi på lett sti går fra Capileira ned til nabolandsbyene Bubión og Pampaneira. Her besøker vi et veveri, en liten sjokoladefabrikk og smaker lokale produkter av manchego-ost, skinke og den lokale vinen. Kanskje vil du kjøpe med deg noen delikatesser hjem? Vi inntar lunsjen på en liten familiedrevet restaurant, før vi har transport tilbake til hotellet. Den som ønsker en lengre tur kan følge samme stier tilbake til hotellet (ca 1,5 timer). Resten av ettermiddagen til egen disposisjon; bading, soling, bli kjent i den hyggelige  landsbyen vi bor i.
Uansett valg i dag, vi avslutter dagen med yoga, vender oppmerksomheten innover, puster og anpasser den myke, fysiske praksisen og øvelsene til dagens opplevelse. (F/L/M)

Dag 3

Yoga og utflukt Granada - omvisning Alhambra

Også i dag starter vi dagen på matten. Etter frokost setter vi kurs mot Granada (1,5 time) i buss. Alhambra med tilhørende hager er et ”must” når man er på disse kanter, og vi blir guidet rundt den berømte og vakre borgen fra muslimtiden. Vi spaserer deretter opp i det brosteinsbelagte araberkvarteret på toppen av Albaicín, hvor vi har slående utsikt over Alhambra og hvor Sierra Nevada troner i bakgrunnen. Her blir det god og uformell tapaslunsj på Plaza San Nicolas hvor vi inntar varierte spanske retter, og har du ikke stiftet bekjentskap med den spanske drikken ”tinto de verano” før, så har du anledningen nå!

Vi vandrer deretter ned og gjennom de trange gatene hvor mye av det vi ser er marokkansk inspirert, byens mange tehus for eksempel – til en by full av liv i gatene. Granada er et eldorado for shopping, så det tar vi oss tid til før vi setter kursen tilbake til Capileira. Etter en lang dag på farten, møtes vi på matten til en myk yoga med avspenning, pust og stillhet.   (F/L/-)

Dag 4

Yoga og vandretur

Yoga kickstarter dagen vår. I dag kan du bli med vår guide på en flott fjelltur, La Cebadilla – eller om du ønsker: nyter formiddagen i landsbyen og ved bassenget med en god bok

Vi følger sti og grusvei inn til La Cebadilla før vi følger stien videre i variert terreng i dette flotte landskapet. Vi krysser elven Poqueira og herfra går det oppover til vi når landsbyen vår Capileira. Vi beregner tre timer på etappen. Resten av dagen har du tid til å gjøre de siste innkjøp i landsbyen eller kose deg ved det deilige bassenget. August er en måned som innbyr til det.

Vi møtes på matten til oppholdets siste yogatime. I kveld venter en deilig avslutningsmiddag på en lokal restaurant i landsbyen, et hus i typisk Alpujarra 1700-talls stil. Dette er et måltid vi tror du vil huske lenge.

 

Dag 5

Hjemreise

Allting har en ende, også våre deilige dager i Sierra Nevada. Det blir god frokost på hotellet før vi setter kurs mot Málaga flyplass og hjemreise til Norge.

Reisebetingelser

Alt dette er inkludert:

 • Profesjonelle yogatimer hver dag ihht program med yogalærer fra Yogaki, Oslo
 • Flybilletter t/r Oslo Gardermoen – Málaga inkl dagens skatter og avgifter
 • Busstransport t/r flyplass Málaga
 • All lokal transport iflg program
 • 4 overnattinger i delt dobbeltrom, hotell 3***
 • Alle frokoster (buffet)
 • 1 middager på hotell (buffet eller 3 retter)
 • 2 middager på lokale restauranter
 • 1 tapaslunsj i Granada
 • 2 vandreturer med engelsktalende lokalkjent guide
 • Inngangsbilletter og guide på La Alhambra, Granada
 • Yogainstruktør og reiseleder med fra Norge.

Om du flyr fra andre flyplasser i Norge, kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Middag dag 3 og lunsj dag 4
 • Snacks og drikke på fotturene
 • Drikkevarer
 • Tips til fjellguide
 • Enkeltromstillegg kr 1200. Begrenset antall.

YOGAKLASSENE/VANDRETURENE. Ta med egen yogamatte. Johanna har med øvrig utstyr vi trenger for klassene. På turen blir det mulighet for å bli med på vandreturer så en god (hiking)sko med solid gripesåle er å anbefale. Du må være vant til å vandre i ulendt terreng og ha normalt god kondisjon for å ha glede av vandreturene. I Granada blir det også en del gåing, så husk gode sko. Vi tar forbehold om endringer i programmet.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 12 deltakere . Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Merk at Escape trenger din passkopi i god tid før avreise. Dette må oppgis for inngangsbillettene til Alhambra. Sendes helst på e-post.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting. Vi bor fire netter på et hyggelig, familiedrevet hotell 3*** i Capileira i delt dobbeltrom (separate senger). Enkeltrom mulig mot tillegg i pris. Begrenset antall. Utendørs svømmebasseng og solsenger. Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen. Se Hotel Finca Los Llanos 3***, utendørs basseng.

Måltider. Det må gis beskjed ved påmelding vedrørende eventuelle matallergier eller om man er vegetarianer.

Bagasje. Ta med dagstursekk. Resten av bagasjen pakkes i koffert eller bag.  Middagsantrekket behøver ikke være pyntet. Gjennomsnittlige dagtemperaturer i slutten av august er ca. 25-28 grader. I Granada kan det være noe høyere. 

Måltider. I utgangspunktet er drikke ikke inkludert til lunsjer og middager. Dette betales av hver enkelt direkte til restauranten. Dog vil noe drikke være inkludert til et par av måltidene.

Tapasmåltidet i Granada er væravhengig, da de ikke har plasser inne, men det pleier å gå veldig bra! Skulle stedet måtte endres grunnet vær eller annet, velges en annen tapasbar eller en hyggelig restaurant i sentrum av Granada.

Litteratur som kan være av interesse:
Mitt 3. Spania av Knut Faldbakken
Fatimas Hånd av Ildefonso Falcones
Hjemkomsten av Victoria Hislop
Tales of Alhambra av Washington Irving
Driving over lemons av Chris Stewart.

 

Johanna Fredriksson

Instruktør og reiseleder

Johanna Fredriksson er medeier og yogainstruktør i YogaKi i Oslo. Yoga har vært en del av Johannas liv de siste 10-15 årene og er en stor og viktig del av hennes hverdag. Hun har utdannelse innen Ashtanga Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Mindful Restorative, Anti Gravity Yoga og Garuda Foundation i tillegg til NLP Coach. Johanna har jobbet med trening, helse og fysisk aktivitet i over 25 år og har vært en stor bidragsyter innenfor trening og helse i hele Norden. Med sin brennende interesse for å se hele mennesket og opptatt av hva yoga kan gjøre med den mentale helsen, gjenspeiles dette i hennes helhetlige undervisning gjennom kompetanse og positiv energi. Sentralt i yogapraksisen står flyt, pust og kroppslig og mental tilstedeværelse, og den er inspirert av Slow Flow Yoga, Myk Yoga og Yin Yoga. Klassene vil bli tilpasset dagens program og opplevelser samt nivået på de ulike personene i gruppen.

Ta med egen yogamatte. Johanna har med øvrig utstyr vi trenger for klassene. På turen blir det mulighet for å bli med på vandreturer så en god (hiking)sko med solid gripesåle er å anbefale. Du må være vant til å vandre i ulendt terreng og ha normalt god kondisjon for å ha glede av vandreturene. I Granada blir det også en del gåing, så husk gode sko.