Château de Villandry

Slott og vin i Loiredalen

/ Elvecruise på Loire

Loiredalen regnes som en av Frankrikes vakreste regioner. Det er ikke mange landskap i Europa som kan by på så mange godbiter for kulturinteresserte, og det er kort avstand mellom severdighetene. På programmet står flere av de fantastiske slottene i Loiredalen, vinsmaking i Muscadetdistriktet, Angers – hovedstaden i den historiske Anjouregionen, samt havnebyen Saint Nazaire. Vi starter og avslutter cruiset i Nantes, det tidligere hovedsetet til hertugen av Bretagne.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 31.05.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Drikke om bord inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 31.05.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 16 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

OSLO - NANTES - ST. NAZAIRE

Flyreise fra Oslo via Paris til Nantes midt på dagen. Felles transport med buss til skipet.

Bare drøye fem mil øst for Atlanterhavet ligger Nantes, Frankrikes sjette største by, ved utløpet til elven Loire. Her venter vårt elvecruiseskip MS Loire Princess. Vi sjekker inn på skipet og samles for en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Skipet seiler mot St. Nazaire i løpet av natten.

Skipet MS Loire Princesse
Dag 2

SAINT NAZAIRE - NANTES

Vi begynner dagen med en valgfri utflukt til Escal’Atlantic, hvor du får et innblikk i hvordan livet var om bord på de legendariske Atlanterhavsskipene «Normandie» og «France». Hvordan var det å reise over Atlanterhavet for den som emigrerte og søkte et bedre liv i «mulighetenes land»? Historien bak og om skipene kan både ses og oppleves i form av utstillinger og levendegjøring med effekter. Utflukten fortsetter i denne ånden med besøk ved byens skipsverft, Europas største. Verftet er anerkjent verden over og dere vil få et godt innblikk i dagens skipskonstruksjon, kontra gamle dagers da «Normandie» og «France» ble bygget. For å delta på denne utflukten må du ha med passet ditt. Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til Nantes. Etter middag om bord kan du bli med på en valgfri kveldsutflukt på elven Erdre, som har fått æresbetegnelsen «Frankrikes vakreste elv». Langs bredden ruver flere slott som perfekt tilpasset tilbehør til elven. Skipet ligger ved kai i Nantes over natten.

Dag 3

NANTES - ANCENIS

Etter frokost er det en valgfri utflukt i Nantes og området rundt. Her får dere rusle rundt i middelalderkvarteret Bouffay og se den overdådige gotiske katedralen, St. Peter og St. Paul. Deretter blir det besøk til Feydeau, som tidligere var en øy, men som nå er en del av byen. Legg spesielt merke til 1700-talls arkitekturen. Turen fortsetter til kaia og byens nyere områder, før dere besøker slottet til hertugen av Bretagne. Runde konstruksjoner med spisse tårn og vollgrav får tankene til å vandre til barske riddere og uskyldige jomfruer. Slottet slik det fremstår i dag ble bygget på 1400-tallet, opprinnelig tenkt som både bolig og militært fort. Hertuginne Anne, dronning av Frankrike to ganger siden hun var gift med både Charles VIII og Ludvig XII, fortsatte arbeidet, og i dag er slottet museum og et landemerke ved Loireelven. Retur til skipet for lunsj.

Om ettermiddagen seiler vi på Loireelven. Nyt dagen om bord, les en bok eller følg med på det som passeres underveis. Vi ankommer Ancenis om kvelden og skipet ligger til kai over natten.

Loires bredder
Dag 4

ANCENIS - BOUCHEMAINE

Fra Ancenis er det valgfri utflukt til Muscadet – regionen som er kjent for lette, tørre hvitviner som er perfekt følge til skalldyr. Vi besøker en vingård og får lære mer om akkurat denne vinens vei fra drue til velsmakende vin. Det viktigste er å smake på vinene – og det skal vi selvfølgelig gjøre. Turen fortsetter til Clisson, en sjarmerende middelalderby med italiensk påvirkning og stemning.

Vi seiler mot Bouchemaine om ettermiddagen. Etter middag er det mannskapet om bord som står for underholdningen – og noen har mange talenter! Skipet ligger i Bouchemaine over natten.

Dag 5

BOUCHEMAINE - ANGERS

Etter frokost er det valgfri utflukt til Angers. Dette er en livlig by ved elven med rik historisk og kunstnerisk arv. Tidligere var byen setet for hertugene av Anjou, ikke minst for Plantagenet – en kjent slekt i området. Slottsbesøk er en selvfølge i denne regionen, også i dag. Kong Rene av Anjou ble født på slottet i Angers på 1400-tallet. Akkurat dette slottet er av stor historisk interesse, da det er dekorert med et nesten 100 meter langt håndvevet bilde fra middelalderen, Apocalypse Tapisserie. Kunstverket oppbevares i et mørkt rom for å bevare fargene og stoffet. Fargene er derfor fortsatt godt bevart og bildene levendegjør Johannes åpenbaring. Vi besøker også La Doutre – et landsby-aktig nabolag i hjertet av Angers.

Om ettermiddagen er det tid for en valgfri utflukt til Cadre Noir og Saumur. Rideskolen Cadre Noir med sine lange, franske tradisjoner ble i 2011 oppført på UNESCOS verdensarvliste for immateriell kultur. Filosofien i undervisningen på Cadre Noir er de harmoniske relasjoner mellom mennesket og hest, basert på ikke-vold og frihet. Vi vil også få innføring i denne filosofien når vi besøker skolen Grand Manège, grunnlagt i 1825. Vi besøker stall og sal-rommet før vi fortsetter inn i gamlebyen Saumur – godt beskyttet av solide bymurer som gjennom århundrer har beskyttet byen mot inntrengere, og over det hele kneiser byens chateau. Skipet ligger til kai over natten.

Saumur
Dag 6

BOUCHEMAINE - LOIREDALEN

I dag skal vi få oppleve noen av slottene i Loiredalen, og alle gode ting er tre. Først til prakteksemplaret Château d’Azay-le-Rideau, et av de flotteste ved Loire. Slottet er bygget på 1500-tallet, på en liten øy midt i elven Indre, og er et av de fremste eksempler på tidlig fransk renessanse arkitektur. Vi kan også se påvirkning fra Italias mestere på dette slottet, da målet var å forene det elegante franske med det storslagne italienske. Ved slottet Villandry rusler vi rundt på egen hånd gjennom hagene. Her er det perfeksjon og planlegging bak enhver figur og et hvert bed, som igjen gir en ekstrem velfrisert og harmonisk helhet. Vi fortsetter til Rigny-Ussé og slottet Ussé. Bygget på 1400 og 1500-tallet, er det nærmest et Disneyslott av enorme dimensjoner. Det er et riktig eventyrslott og det er lett å drømme seg tilbake til en verden med prinsesser, prinser og slottsball. Det sies faktisk at Charles Perraults inspirasjon til eventyret Askepott kom fra nettopp Château d’Ussé. Om kvelden er det underholdning om bord og vi ligger til kai i Bouchemaine over natten.

Château d'Ussé
Dag 7

BOUCHEMAINE - ANCENIS - NANTES

Dagen begynner med en valgfri utflukt til Angevine Corniche. Vi begynner turen med å kjøre langs dikene til Loire Angevine. Dette er kanskje den mest kjente panoramaveien som snirkler seg opp og ned og rundt elveleiet i Loire-dalen – som også er å finne på UNESCO’s verdensarvliste.

Vi fortsetter ferden langs Angevine Corniche, hvor vi opplever pittoreske landsbyer og stanser ved de mange utsiktspostene med et storslagent skue utover dalen og Loire-elven. Vi går om bord igjen i Ancenis ved lunsjtid. Siste kvelden om bord er det festmiddag, mens skipet seiler tilbake mot Nantes.

Loire-dalen
Dag 8

NANTES

Etter frokost sjekker vi ut og sier farvel til mannskapet. Transport med buss til flyplassen. Flyreise fra Nantes på formiddagen, via Paris til Oslo.

Nantes

Om skipet

MS Loire Princesse (4*+)
Rederi CroisiEurope
Byggeår 2015
Antall dekk 2
Passasjerer 96

Innovativt førsteklasseskip, som drives frem av to hjulskovler midt på skipet. Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, bar med liten terrasse, og soldekk. Gratis Wi-Fi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har privat balkong.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo-Nantes t/r (pris på avreise fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport flyplass-skip-flyplass
 • Syv netter cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord på skipet
 • Drikke om bord på skipet: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • En utflukt
 • Norsk reiseleder fra Escape


PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utfluktspakke (kr 3 300,-)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE
Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke til kr 3 300,- per person. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet.

Inkludert aktivitet:

Dag 6 Loiredalen Utflukt til slottene Azay-le-Rideau, Villandry og d’Ussé

Utfluktspakke:

Dag 2 Nantes Kveldscruise på Erdre
Dag 3 Nantes Byrundtur i Nantes, Utflukt til St. Nazaire
Dag 4 Ancenis Utflukt til Muscadet
Dag 5

Dag 7

Bouchemaine

 

Angers, Saumur & Cadre Noir

Loiredalen langs Angevine Corniche

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 30 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.