brunt betonghus ved Canterbury-kanalen med blomster

Engelsk landsbysjarm

Publisert: 14. september 2023

Canterbury – erkebritisk og trendy

England er i vinden som aldri før. Det finnes så utrolig mange hyggelige små byer! Jeg har besøkt Canterbury i Sørøst-England – og med kun litt over en times kjøretur fra Gatwick flyplass, er dette en ypperlig destinasjon for en firmatur.

Byen oser av britisk landsbysjarm, sånn som du ser i engelske tv-serier. Utforsk omgivelsene på sykkel, nyt kulinariske høydepunkter på gode restauranter og smak på lokale bobler (mange musserende viner i England er av ypperste klasse).

En av mange fordeler med Canterbury er at alt er samlet på ett sted, noe som gjør organiseringen av arrangementer og aktiviteter svært praktisk for våre firmagrupper.

Canterbury – sjarm, historie og grønne parker

Canterbury har en vakker og velbevart gamleby med brosteinsbelagte gater, bindingsverkshus og koselige butikker og kafeer. Men det de aller fleste kanskje forbinder med Canterbury, er katedralen. Denne er en av de mest ikoniske gotiske katedralene i verden.

England er også kjent for sine mange vakre hager, og dem er det også flust av her. Westgate Gardens er en av dem, et vakkert parkområde ved elven Stour, nær sentrum.

Er det mange sprekinger med på firmaturen, kan dere kanskje starte dagen med en arrangert løpetur i parken? I Canterbury finnes det en rekke lokale guider som også arrangerer slike løpeturer.En sunn start på dagen.

Bilde 19

Line Charlotte Bergersen

Bilde 19

Line Charlotte Bergersen

Konferanse i fornemme omgivelser

Få den erkebritiske stemningen! Rett utenfor Canterbury finnes en rekke gods og herregårder, helt unike steder for konferanser eller spesielle middager.

Jeg fant et idyllisk sted i herskapelig omgivelser. Stedet hadde flere møterom og egnet seg for både mindre grupper og opptil 100 personer i de største salene. Det var en helt spesiell ro og atmosfære her, og det store området rundt herregården egner seg perfekt for ulike teambuildingsaktiviteter.

I Canterbury kan du handle lokalt – over 40 % av butikkene er uavhengige

Gamlebyen i Canterbury er kompakt, men du kan likevel bruke flere timer på å utforske de mange smale, skjeve og søte gatene. Utenfor katedralen ligger det flotte, historiske torget The Old Buttermarket, med en fantastisk samling historiske hus. Andre hyggelige gater å få med seg er The King’s Mile som ligger bak katedralen og byr på en rekke nisjebutikker, kafeer og restauranter i sjarmerende, eldgamle bygninger.

I Canterbury kan du finne skatter i butikkene som du slett ikke finner andre steder. Lokalbefolkningen er så gjestfrie og hyggelige. En av mine favoritter ble besøket hos Roly's Fudge, hvor de selger håndlagd fudge i alle mulige smaker. Afternoon-tea eller et besøk på en av de lokale bryggeriene bør du også få med deg.

Butikk, fudge, mann, lampe

Hjemmelagd fudge på Roly's Fudge i Canterbury. Anbefales! Foto: Line C. Bergersen

Typisk engelsk ettermiddagste.

Prøv typisk engelsk afternoon tea.

Aktiviteter for firmagrupper

Min beste anbefaling er å legge opp til utendørs aktiviteter i friluft, gjerne noe fysisk. Aktive firmaturer er i vinden som aldri før! En anbefaling er å ha påmeldingsaktiviteter, slik at hver og en kan velge den aktiviteten de ønsker. Vi kan for eksempel legge opp til tre eller fire valgmuligheter. Etter aktivitetene kan alle møtes for en matbit.

Sykkelturer med lokale guider

Canterbury er et eldorado for alle som liker sykling. Store deler av sentrum er bilfritt, og rett utenfor byen finnes det mange hyggelige sykkelstier. Spis piknik-lunsj på veien, eller man kan stoppe og spise lunsj på et hyggelig sted.

Forslag til sykkelruter:

  • The Great Stour Way: En populær rute langs elven Stour, gjennom vakre landskap og grønne enger. Ruten er flat og asfaltert – ideell for sykling.
  • The Crab and Winkle Way: Kjent tursti som forbinder Canterbury med kystbyen Whitstable. Ruten følger den gamle jernbanelinjen, som ble åpnet i 1830.
  • Blean Woods: Skogsområde like nord for Canterbury med flere stier å utforske. Flott sted for sykling og løping.

Guidet båttur på elven Stour

Den fineste måten å se og lære om Canterbury, er fra en klassisk håndbygget punt på den historiske elven Stour.

Punting er populært i England, spesielt i byer som Cambridge og Oxford. Det innebærer bruk av en flatbunnet båt kalt punt, drevet med en lang stav kalt puntstang. Punteren, som også er guide, står bakerst og støter mot bunnen for å bevege båten, og bruker stangen som en styrespak for å manøvrere. Nyt båtturen med en kaffe eller et glass engelske bobler!

Rebusløp med smak av byens spesialiteter

Utforsk byen på en annerledes og underholdende måte! Gruppen blir delt inn i lag (8–10 pers per lag). Hvert lag laster ned en app på mobilen med forskjellige oppgaver, fra fotokonkurranse til spørsmål om ulike severdigheter i byen. Det er lagt inn et drikkestopp underveis der man får smake lokalt øl eller engelske bobler. I tillegg blir det smaksprøver av engelske spesialiteter, og det er lagt inn flere overraskelser underveis.

Spørsmål og oppgaver skreddersys til firma. Premiering av beste vinnerlag. Kreativitet belønnes!

Avslutt turen på byens beste rooftop

Fra herregårder til trendy barer.... Det er gøy å kombinere!
Besøkte et utrolig fint sted da jeg var der. God stemning og en fantastisk utsikt utover katedralen og byen.

Er dere en større gruppe, så kan dere leie hele stedet for dere selv. Start med en drink ute på terrassen og fortsette kvelden med en 3-retters inne i restauranten etterfulgt av DJ og "get together" etterpå.

Takbar med flott utsikt ut mot kjente landemerker som, Canterbury Cathedral, St. Augustine's Abbey og byens middelaldermurer.

Cashel Travel

Champagne pa brett

«Hit skal jeg tilbake! Canterbury er og forblir en av mine favoritter.» - Line C. Bergersen