Parlamentets palass i Bucuresti ved solnedgang, den største bygningen i Europa.

Romanias hovedstad – historisk, trendy, og med fantastisk spa

Publisert: 6. november 2023

En langhelg i Bucuresti

Romania har for mange, inkludert meg,«flydd litt under radaren» og har kanskje ikke hatt noe plassering på bucket-listen. Skyldes dette lite kunnskap om landet?

Dette ønsket jeg å undersøke litt nærmere, og nysgjerrigheten tok raskt overhånd da det tikket inn en invitasjon til Bucuresti.

Og nå, etter at jeg selv har fått opplevd hovedstaden Bucuresti og områdene rundt, kan jeg ikke gjøre annet enn å legge meg flat for å ikke ha gitt dette landet noe oppmerksomhet. For denne destinasjonen er absolutt verdt en plassering på bucket-listen både for feriereisen, men også for en innholdsrik og spennende firmatur!

Et trendy og moderne bysentrum

Med Norwegians direkterute fra Oslo, er det plutselig ikke så langt til Romanias hovedstad.

Bucuresti byr på store kontraster, fra en rekke kjente bygninger som forteller historien av en dyster fortid under en diktators styre, til det som begynner å ligne et mer trendy og moderne bysentrum. Her er det luksuriøse hoteller, flotte SPA-fasiliteter og stort utvalg av butikker.

Noen sammenligner byen med Paris utfra det pulserende utelivet og arkitekturen. I byen finnes museer, parker, restauranter med uteservering og moderne kafeer som løfter bybildet. Gågaten i det historiske sentrum er ny, men den tar oss likevel flere hundre år tilbake i tid.

Hva er det å se?

På vår guidede tur fikk vi se kjente severdigheter som Parlamentpalasset, Triumfbuen, Det nasjonale kunstmuseet, Revolusjonsplassen, konsertstedet The Romanian Athenaeum og andre viktige landemerker i byen.

Vingårder, slott og landsbyer – og spa

Bucuresti er en perfekt base som utgangspunkt for flere innholdsrike utflukter og aktiviteter. Like utenfor byen byr landskapet på nydelige sykkelveier og milevis med drueranker, og midt blant rankene ligger unike resorter, restauranter og vingårder.

Kjører du et lite stykke lengre fra byen, kommer du til vakre, historiske landsbyer, hvor du underveis finner både kjente og ikke like kjente slott og herskapshus.

Bran Castle, Transilvania 1 av 5

2 av 5

Den svarte kirken i Brasov 3 av 5

June Bliksvær 4 av 5

June Bliksvær 5 av 5

Vi fikk oppleve det enorme Therme Spa som ligger like utenfor Bucuresti. Therme Bucuresti åpnet i januar 2016 og er Europas største.

Det imponerende anlegget byr på en tropisk atmosfære med en behagelig temperatur som kropp og sinn umiddelbart setter pris på. I tillegg til alle fasilitetene på stedet er Therme Bucuresti også Romanias største botaniske hage med over 800 000 levende planter.

Senteret er delt inn i tre hovedområder

The Palm
En avslappende oase med frodig vegetasjon som byr på innen- og utendørs bassenger, barer og restauranter. Dette er det største av områdene og har en aldersgrense på 14 år.

Elysium
Et mer luksuriøst område som byr på ulike badstuer, spabehandlinger, en à la carte restaurant og utendørs takterrasse.

Galaxy
Dette området har ingen aldersgrense og er perfekt for de som ønsker mer action. Et badeland med bølgebassenger og en rekke morsomme vannsklier.

Det å spasere gjennom botanisk hage omgitt av 800 000 levende planter, bade i termiske basseng og kjenne på den avslappende atmosfæren er absolutt noe jeg kan anbefale. Men pass på... det var lett å glemme verden utenfor her inne!

Dealu Mare – Romanias vinregion

Bare 1,5 times kjøring fra Bucuresti

I den sørlige delen av Romania ligger vinregionen Dealu Mare. Her er vinrankene plassert mellom 130 og 550 høydemeter mellom åsene og skogen for å beskytte mot hardt vær under den korte vinteren.

Vi fikk besøke to ulike vingårder i Romanias vinregion Dealu Mare. Det var spennende å høre og se forskjellen om hvordan prosessen til de ulike gårdene foregikk, og ikke minst fikk vi muligheten til å smake på vinene – snakk om kortreiste godsaker!

LacertA Winery

En moderne vingård i vakre omgivelser som huser den største barriquekjelleren i Romania. Her produseres rødvin, hvitvin, rosevin, musserende vin, søtvin, forsterket vin, brennevin.

Mens verten engasjert fortalte om historien, vinene og produksjonsprosessen, ble vi invitert til å se vinkjelleren, beundre vingården og deretter smake på de ulike vinene som blir produsert her.

Vingården byr hele 82 hektar med ranker som har bidratt til gårdens store vinsortimentet, gullmedaljer og over 7000 år med historie.

En unik herregård midt i vinrankene

Vårt andre besøk var på en herregård midt i vinrankene. Et elegant boutique-hotel med 16 håndmalte bungalower og 10 innbydende rom, plassert i blant de rike åsene. Embrace Holistic Healing Spa ligger i hjertet av Casa Timiș Resort, der jobber de alltid mot å skape glede, følelser og minneverdige opplevelser.

Et helt univers av velvære

  • Casa Timiș-leilighetene, også kjent som «Mansion blant vingårdene», har tidløs eleganse. De store rommene har utsikt over den velduftende vingården, og tilbyr moderne komfort.
  • Bungalowene ser ut som «hobbithus», der de ligger skjult inne i åsene, med sine runde døråpninger. Som å bo i et eventyr!

  • De tre restaurantene på resorten satser på middelhavssmaker, italiensk eleganse eller nyvinningen av moderne rumensk mat, som byr på en uforglemmelig gastronomisk reise.

Deilige måltider

Ikke bare fikk vi utforske Bucuresti og områdene rundt, vi fikk også oppleve en rekke smakfulle måltider.